Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi
Okapi ::
Za branje e-knjig, za filme, brskanje po netu ... je verjetno še vedno čisto uporaben, kljub zaslonu.
O.
O.
BlaY0 ::
Za branje e-knjig, za filme, brskanje po netu ... je verjetno še vedno čisto uporaben, kljub zaslonu.
Ne vem, za gledanje filma, če zadeve res ne držiš pred očmi in gledaš vanj pod kotom 90 stopinj zna biti že problem. To je recimo v avtu, ko priheftaš zadevo zadaj na naslonjalo sprednjega zica da mulc lahko gleda risanko. Če gleda od spodaj navzogor se nič ne vidi. Branje v portret načinu zaradi polarizacije tudi zna delat probleme. Sicer pa IPS tablete imaš tudi že za slabih 100 EUR.
^TMS^ ::
Sem kupil predlagano tablico in sem navdušen nad kvaliteto zaslona (sicer še nisem imel drugega v roki kot iPad). Kupil sem še aplikacijo Moon+ Reader, ki res naredi dobro bralno izkušnjo.
OT: A kdo ve, čemu mi je ob nakupu Google zraven trgal še dodatnih 0.81€?
OT: A kdo ve, čemu mi je ob nakupu Google zraven trgal še dodatnih 0.81€?
To iterate is human, to recurse divine.
Zheegec ::
No, to pa je sedaj najboljša tablica na trgu za to ceno. Well done Asus. Čeprav se po mojem še vedno splača vzeti z dockom. Ko ga enkrat imaš ne moreš brez :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zheegec ::
32GB kolikor vem... Itak imaš microsd čeprav meni ni žal, da sem vzel 64GB...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
LordPero ::
A lahko kdo te pokomentira:
10" 1280x800 IPS 170 EUR
http://tinyurl.com/cwzb4ee
Evo, znižana še za 16%! 143 EUR
A ima kdo tole zadevico? Izkušnje?
Razen problem z garancijo (a kdo ve na pamet, kolk pride poštnina?), se mi zdi ql zadeva, (ne)updati oz. splošna nepodprtost pa ni noben problem, ker rabim kupit za fotra in nonota (2 tabli torej), nujno je samo da ima 9,7-10,1" IPS, 6+Ah, drugo pa niti ni važno. Aja lepo pa bi blo met še HDMI.
Oz. drugače gledano, bi bilo vredno vzet to tablico (gledano kot da nima garancije, a precej bolši ekran) namesto raznih teh (še vedno relativno nepodprtih) 9,7" tablic, ki se dobijo pri nas za 180-260€?
LordPero
genesiss ::
Končno sem dobil kabel za USB otg in ga sprobal na Prestigiotu. Dela super (filmi, muzika, miška).
Sem mislil, če ima kdo Ampe A10 tablico (kaj pomeni enojedrni proc in neobstoječa podpora razumem, bolj me zanima kako je zadeva sestavljena, kakšno je ohišje, kako množično crkujejo etc.).
LordPero
RejZoR ::
Danes sem mal podrezal MyTab tablice firme myPhone in zadeva sploh ni slaba čeprav pa res nisem imel v rokah še nobene tablice. 10 inčna (myTab 10) ima aluminijasto srebrno hrbtno stran, 1,2GHz proc, 1GB RAMa in 8GB vgrajenega spomina, kapacitivni ekran 1280x768, fotkič na hrbtni strani. Gor je ICS, ki dela precej hitro kolikor sem ga probaval. Pride pa 199,90 EUR. Ista izvedba v 7 inčih pa ima glossy belo hrbtno stran, brez fotkiča in samo 4GB vgrajenega spomina, ostalo mislim da je isto, ta pa je 99 EUR. Drugače sta obe na otip precej solidni, ne dajeta vtisa cenenosti al pa karkoli. Je to drago al sta med cenejšimi?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Ne, pa ima res samo 800x480. Sej se je tud men mal čudno zdelo, da bi imela tolk majhna tko visok DPI.
http://www.mytab.eu
Sicer v poljskem jeziku ampak vseeno se specifikacije da prebrat. 10 inčna mi ni delovala slabo, je pa res da nima glih Retina zaslona ampak od naprave, ki stane 3x manj od iPad-a tega nekako niti ne pričakujem...
http://www.mytab.eu
Sicer v poljskem jeziku ampak vseeno se specifikacije da prebrat. 10 inčna mi ni delovala slabo, je pa res da nima glih Retina zaslona ampak od naprave, ki stane 3x manj od iPad-a tega nekako niti ne pričakujem...
Tudi Mytab 10 (9,7") ima običajen 1024 ekran (in ne 1280), torej 4:3, iPad 1 oz. 2 ekran.
Tisti Ampe A10 pa ima 1280×800 (10") & je cenejši (+ mogoče/menda se da kakšne cyanogenmod ROMe installat).
Tisti Ampe A10 pa ima 1280×800 (10") & je cenejši (+ mogoče/menda se da kakšne cyanogenmod ROMe installat).
LordPero
Saso_C ::
Imam Ampe A10.
Ko sem jo naročil je bila 200$, ko sem jo dobil so jo prodajali po 180$. Seveda sem doplačal še carino na 180$.
Ko sem jo dobil v roke je imela gor sistem 4.0.3, ampak je štekalo, da je bila tablica neuporabna. Nato sem naložil 4.0.4 beta in je bila zadeva malo boljša, ampak še vedno neuporabna. Po dopustu sem še enkrat naložil 4.0.4 beta in naredil ponastavitev na tovarniške nastavitve in od takrat je tablica uporabna.
Baterija mi zdrži nekje tri dni, pri moji uporabi in se s priloženim omrežnim polnilcem napolni v cca. treh urah. Polnjenje preko USBja z Nokiinim polnilcem je trajalo cca. 12 ur (S2 se z istim polnilcem napolni v treh urah) in se nato tudi (pre)kmalu izpraznila.
Izdelava je tako, tako. Spodaj desno in levo se vidijo svetlejše lise, ker na teh mestih kot kaže neke komponente pritiskajo na display. Na levem robu, kjer so priključki se ob močnejšem stisku sliši "škripanje".
Zvočnik? No, ta pa je katastrofa.
Konec koncev sem z nakupom kar zadovoljen, AMPE pa sem vzel, ker je edini med temi cenejšimi kitajčki imel BT in tako lahko povežem tablico s S2 in na tablici laufam navigacijo, čeprav tablica nima GPSa. Poskusil sem priključiti tudi USB modem, ampak ravno moj E173-s2 ni podprt v Androidu :( Malo sem bom igral še s priklopom USB DVB-T tunerja, ker sem bral, da to nekaterim laufa.
Ko sem jo naročil je bila 200$, ko sem jo dobil so jo prodajali po 180$. Seveda sem doplačal še carino na 180$.
Ko sem jo dobil v roke je imela gor sistem 4.0.3, ampak je štekalo, da je bila tablica neuporabna. Nato sem naložil 4.0.4 beta in je bila zadeva malo boljša, ampak še vedno neuporabna. Po dopustu sem še enkrat naložil 4.0.4 beta in naredil ponastavitev na tovarniške nastavitve in od takrat je tablica uporabna.
Baterija mi zdrži nekje tri dni, pri moji uporabi in se s priloženim omrežnim polnilcem napolni v cca. treh urah. Polnjenje preko USBja z Nokiinim polnilcem je trajalo cca. 12 ur (S2 se z istim polnilcem napolni v treh urah) in se nato tudi (pre)kmalu izpraznila.
Izdelava je tako, tako. Spodaj desno in levo se vidijo svetlejše lise, ker na teh mestih kot kaže neke komponente pritiskajo na display. Na levem robu, kjer so priključki se ob močnejšem stisku sliši "škripanje".
Zvočnik? No, ta pa je katastrofa.
Konec koncev sem z nakupom kar zadovoljen, AMPE pa sem vzel, ker je edini med temi cenejšimi kitajčki imel BT in tako lahko povežem tablico s S2 in na tablici laufam navigacijo, čeprav tablica nima GPSa. Poskusil sem priključiti tudi USB modem, ampak ravno moj E173-s2 ni podprt v Androidu :( Malo sem bom igral še s priklopom USB DVB-T tunerja, ker sem bral, da to nekaterim laufa.
lmorgh ::
dejte čakat na oktober, ko bodo na voljo nexus7, ipad mini, novi kindle fire in morda že MS surface.
Thx Saso_C za dober review.
Torej je na koncu zadevica super uporabna za surfanje po netu (kupujem tablici fotru & nonotu), tiste svetlejše lise na ekranu pa se verjetno vidijo, ko je cel ekran črn ali tudi drugače?
Kaj pa Play Store, deluje v celoti (=so dostopne vse aplikacije ali samo omejeno število)?
Glede baterije pa se mi zdi zadeva normalna glede na velikost.
Mogoče še to -opaziš kakšno razliko pri nalaganju spletnih strani med to A10 tablico in S2?
Torej je na koncu zadevica super uporabna za surfanje po netu (kupujem tablici fotru & nonotu), tiste svetlejše lise na ekranu pa se verjetno vidijo, ko je cel ekran črn ali tudi drugače?
Kaj pa Play Store, deluje v celoti (=so dostopne vse aplikacije ali samo omejeno število)?
Glede baterije pa se mi zdi zadeva normalna glede na velikost.
Mogoče še to -opaziš kakšno razliko pri nalaganju spletnih strani med to A10 tablico in S2?
LordPero
M-XXXX ::
http://www.ebay.co.uk/itm/ASUS-Eee-Pad-...
Kaj menite? Meni se zdi kar malo prepoceni....?
damjanll ::
Seveda, ce je pa avkcija, pocakaj se 5 dni da se iztece pa bos vidu kako bo cena narastla... ;)
Jerry000 ::
Ok eno vprašanje..če mogoče obstaja kakšna samsungova tblica od velikosti 8-10" v vrednosti 200 ali 300€. Nexus mi je zelo všeč...mi je pa žal da ni za kak 1-3" večji
BlaY0 ::
Saso_C ::
Imam Ampe A10.
Ko sem jo naročil je bila 200$, ko sem jo dobil so jo prodajali po 180$. Seveda sem doplačal še carino na 180$...
Če si nabavil prek Focalprice-a, zakaj nisi tam napisal review-a?
Kakšen Focalprice? Nabavil sem jo pri Pandawill, ker je nekdo pisal po forumih, da je svojo tablico dobil brez DDVja.
Zakaj bi pri prodajalcu pisal review? Saj vedo kaj prodajajo.
Magic1 ::
Zakaj bi pri prodajalcu pisal review? Saj vedo kaj prodajajo.
To je tko, kot da bi vprašal zakaj na ebayu dat oceno po nakupu. Če vsi ocenijo, dobiš zelo fajn podatek o zadevi/prodajalcu pred nakupom(dokler stran ne pretirano cenzurira objav).
Magic
Jerry000 ::
kaj je ta transformer dober? 1 GHz procesor se mi zdi nekam malo. Kaj se da vse lepo delat na 7"? Naprimer se da film v dvoje lepo gledat al je mal problem?
csmpd ::
Sem izbiral med GoClever http://www.mimovrste.com/artikel/272000...
in Prestigio http://www.prestigio.si/products/person...
Odzivnost GoClever-ja je bila slaba,zatikalo se je celo pri pisanju naslova v spletnem brskalniku.Mogoče zato,ker je bila tablica sploh prvič zagnana.Po drugi strani Prestigio kljub identičnemu procesorju deluje tekoče,zaslon pa je fantastičen za ta rang.
Kakorkoli,glede na precej reklamacij GoCleverjevih tablic v primerjavi s Prestigiotovimi in glede na to,da sem dobil ugodno ponudbo 220€ za Multipad 9,7 Ultra je izbira jasna.Poročam po nekaj dneh uporabe.
in Prestigio http://www.prestigio.si/products/person...
Odzivnost GoClever-ja je bila slaba,zatikalo se je celo pri pisanju naslova v spletnem brskalniku.Mogoče zato,ker je bila tablica sploh prvič zagnana.Po drugi strani Prestigio kljub identičnemu procesorju deluje tekoče,zaslon pa je fantastičen za ta rang.
Kakorkoli,glede na precej reklamacij GoCleverjevih tablic v primerjavi s Prestigiotovimi in glede na to,da sem dobil ugodno ponudbo 220€ za Multipad 9,7 Ultra je izbira jasna.Poročam po nekaj dneh uporabe.
kmetek ::
Itak, da je Prestigio boljša tablica, tudi ekran je boljši.
ima kdo TF101 tipkovnico za prodati?
ima kdo TF101 tipkovnico za prodati?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
floyd1 ::
Malo drago, ampak če hočeš imeti AMOLED ekran...
http://www.anandtech.com/show/6189/tosh...
http://www.anandtech.com/show/6189/tosh...
plavko61 ::
Kakšno je kaj stanje glede Nexus 7. Kako najlažje do njega iz tujine oz. kako dolgo še treja da bo SLO?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
floyd1 ::
Koliko časa pa zdržijo tablice na bateriji? Že SGS2 mi žre baterijo kot za stavo in ponavadi zdrži največ 3 dni. Wildfire pred njim 10 dni če ga nisem neki drezal. Kolk pa je pol za pričakovat pri tablicah?
Sprašujem, ker me tko mal iz firbca zanima, če si že lastiš tablico in bi jo npr imel v dnevni sobi za nahitro skočit na internet and stuff. Al bi jo moral skoz priklapljat vsak dan or worse večkrat na dan...
Sprašujem, ker me tko mal iz firbca zanima, če si že lastiš tablico in bi jo npr imel v dnevni sobi za nahitro skočit na internet and stuff. Al bi jo moral skoz priklapljat vsak dan or worse večkrat na dan...
FlyingBee ::
v stanju pripravljenosti več kot telefoni, še posebej tablice brez 3g
testi pa so na internetu za vse poznane tablice - katera te mika?
testi pa so na internetu za vse poznane tablice - katera te mika?
Ja, če že bi bila brez 3G, samo povezava na WiFi, 10 inčna pa recimo cenovni razred do 300 oz 350 EUR.
Ne vem, kolk bi zdržala Galaxy Tab 2 10 inčna, MyTab 10 inčev in kolk ima recimo iPad 3...
Ne vem, kolk bi zdržala Galaxy Tab 2 10 inčna, MyTab 10 inčev in kolk ima recimo iPad 3...
znbojan ::
Imam malo drugačno vprašanje...
Obstaja za Android kakšen program, da bi lahko imel nastavljenih več profilov uporabnikov npr. me / otroci.. (različne nastavitve emailov, dostotop do dokumentov -map, "child lock" ipd).
Obstaja za Android kakšen program, da bi lahko imel nastavljenih več profilov uporabnikov npr. me / otroci.. (različne nastavitve emailov, dostotop do dokumentov -map, "child lock" ipd).
znbojan
damjanll ::
Imam malo drugačno vprašanje...
Zacetno podporo za profile so dali v 4.1 samo je skrita, ugibam da bo naslednja verzija imela polno podporo za profile. Mogoce pa ze zdaj obstaja kak app za to, nisem iskal.