Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

klemenSLO ::
Na Note-a sem čisto pozabil, ker je že nekaj časa zunaj. Bi pa tudi prišel v poštev.
Ti mi tega priporočaš?
Note ima možnost sim kartice - kar je zame obvezen feauture. ima pa 'slabši' ekran - le 1280*720
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

nosk8fx ::
kakšen predlog za tablico z dockom, W8, v stilu ACER Iconia Tab W510?
cena? čim manj :) ... je kaj za okrog 500 €, do 600 €?
hvala za predloge
cena? čim manj :) ... je kaj za okrog 500 €, do 600 €?
hvala za predloge

knupy ::
Jaz sem si včeraj kupil xPad Pro, ker imajo sedaj akcijo za 145 € do razprodaje zalog - http://www.xpad.si/si/tablicni-racunaln... . Zaenkrat dela gladko... Kaj več pa sporočim za vikend, ko bom jo imel čas stestirati.
Linux ... and you'll be free.

Husqvarna ::
A je že kdo naložil flash na Memo pad fhd. Ker brez njega je nekako neuporabna...
Vse je super na tablici, ampak flash pa res pogrešam.
Ali bi se dalo naložiti windows 8? (imel bi zaradi flasha in certifilata) neki poskusi so že. Mogoče kdo probal?
Aja ali mogoče ve kdo zakaj mmc rtvslo aplikacija ne deluje? Mogoče zaradi x86 arhitekture?
Ali bi se dalo naložiti windows 8? (imel bi zaradi flasha in certifilata) neki poskusi so že. Mogoče kdo probal?
Aja ali mogoče ve kdo zakaj mmc rtvslo aplikacija ne deluje? Mogoče zaradi x86 arhitekture?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Husqvarna ()

dajoker ::
Pozdravljeni!
Če lahko kdo pomaga - iščem cheap/china tablico, ki bi podpirala GPS (za navigacijo) in video input (za vzvratno kamero), velikosti najraje 10".
Hvala vnaprej!
Če lahko kdo pomaga - iščem cheap/china tablico, ki bi podpirala GPS (za navigacijo) in video input (za vzvratno kamero), velikosti najraje 10".
Hvala vnaprej!
"Hacker" is a term of honour and respect. It is a term that describes
a skill, not an activity. K. Mitnick
a skill, not an activity. K. Mitnick
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dajoker ()

GGGGG ::
A je že kdo naložil flash na Memo pad fhd. Ker brez njega je nekako neuporabna...
Flasha nisem niti poskušal nalagati. Kje točno ga pogrešaš?
Certifikat meni dela v chromu. Brez težav dostopam do banke in drugih servisov, ki zahtevajo certifikat.
Nastavitve -> varnost -> shramba poverilnic -> install from storage

GGGGG ::
Hmm, meni YT in vimeo delujeta direkt v chromu (razni failblogi in 9gagi). Drugega pa res še nisem testiral. Je pa res, da tudi na desktopu nimam flasha.

Husqvarna ::
Problem je, ker imam tablico primarno za ogled kakšne tekme ko sem v službi, live streaming in je večina na flashu. Tvs2 tudi ne dela brez flasha, aplikacija pa meni ne deluje na tablici. Ne vem zakaj. Imam kar bel zaslon video pa loada v nedogled potem pa nič.
Certifikat imaš sigen?
Certifikat imaš sigen?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Husqvarna ()

grizzlybear ::
Za flash je meni všeč : Puffin browser Zastonj verzijo lahko sprobaš za 14 dni, da vidiš če ti ustreza
Zgodovina sprememb…
- spremenil: grizzlybear ()

t-zonaz ::
Jaz sem si včeraj kupil xPad Pro, ker imajo sedaj akcijo za 145 € do razprodaje zalog - http://www.xpad.si/si/tablicni-racunaln... . Zaenkrat dela gladko... Kaj več pa sporočim za vikend, ko bom jo imel čas stestirati.
Ali lahko sporočiš kakšni so vtisi novega xpad-a
t-zonaz

hobbit ::
Kako je s Slovenskim jezikom pri tablici ASUS FHD 10
Ali je že zraven ali je potrebna namestitev. Oz namestitev je verjetno mogoča kakopak?
Ali je že zraven ali je potrebna namestitev. Oz namestitev je verjetno mogoča kakopak?

Tomaž ::
Kako je s Slovenskim jezikom pri tablici ASUS FHD 10
Slovenski jezik je že nameščen, samo izbrati ga je treba v začetni konfiguraciji. Edino v nastavitvah sem opazil da je Power management in ASUS Customized Setting v angleščini.
|XFX PRO 850W|Intel i7 4770k 4,5|MSI Z87-GD65 GAMING|
|Kingston Hiperx 2x 4Gb|Asus R9 290 Direct CU II OC|
|Intel SSD 520 180Gb|WD Blue 2Tb|Corsair H75|

Yossarian ::
No, po nekaj dneh uporabe Samsung Google Nexus 10 lahko rečem, da gre za vrhunsko zadevo. Imam še Prestigio 5097 in se mi je zdel v redu, šele ko sem dobil to tablico, sem komaj videl, kako deluje odlična tablica.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

oberskitona ::
Pozdravljeni
Potrebujem pomoc pri izbiri tablicnega racunalnika, prebiram poste pa vseeno ne najdem odgovora za mene.
Rabil bi tablicni racunalnik za mamo, nezahteven uporabnik samo za brskanje po spletu(vseeno pa ce ga kdaj primem v roke za kaksno igrico pognat, kaksen film pogledat morda malo po youtubu posnetke...), velikost pa bi morala biti 10".
Cenovno bi boli nekje zazeljeno nekje do max. 300€.
Najboljse bi bilo, da je zadeva nova in nekako neke renomirane znamke, bolje sedaj nekaj malo boljsega kot potem imet neprestano tezave.
lp
Potrebujem pomoc pri izbiri tablicnega racunalnika, prebiram poste pa vseeno ne najdem odgovora za mene.
Rabil bi tablicni racunalnik za mamo, nezahteven uporabnik samo za brskanje po spletu(vseeno pa ce ga kdaj primem v roke za kaksno igrico pognat, kaksen film pogledat morda malo po youtubu posnetke...), velikost pa bi morala biti 10".
Cenovno bi boli nekje zazeljeno nekje do max. 300€.
Najboljse bi bilo, da je zadeva nova in nekako neke renomirane znamke, bolje sedaj nekaj malo boljsega kot potem imet neprestano tezave.
lp

klemenSLO ::
Ne moreš faliti:
note 10 za 290EUR z ovitkom (ovitki so tako vsaj 20EUR)
http://www.bolha.com/racunalnistvo/tabl...
note 10 za 290EUR z ovitkom (ovitki so tako vsaj 20EUR)
http://www.bolha.com/racunalnistvo/tabl...
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemenSLO ()

FlyingBee ::
to moraš osebno recimo v BigBang in potipat, ASUS in Samsung imata ime in v tem cenovnem razredu predstavnike
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()

mtosev ::
so kakšne ips 8" in dual core tablice na voljo do 150e razen prestigjia?
lahko tudi iz tujine
lahko tudi iz tujine
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

Mohimm ::
Kolegica kupuje nekje do 300€(raje manj), 10" zaslon, uporaba za faks, zapiski, internet,kakšen film.
Je za tako ceno Galaxy Pad 2 10" 260€ dober nakup?
Se da kje dobiti Asusa 10 FHD pod 300€?
Kakšna alternativa iz strani manj znanih a kvalitetnih proizvajalcev?

glaxy tab 2 je stara tablica in ima samo dual core cpu, npr tale tablica je kr dobra za svoj denar
http://www.mimovrste.com/artikel/272003...
http://www.mimovrste.com/artikel/272003...

Lonsarg ::
Galaxy Tab 2 je v svojem cenovnem rangu še vedno en bolših nakupov, predvsem zaradi kvalitete izdelave napravm isto dragim kitajskim, ki imajo sicer bolše specifikacije. Tudi procesor ima ravno minimalno zadosti, da Android deluje tekoče. Konkurenca resnih(torej nerazne prvičslišm firme) firm pa tudi nič ne vidim, da bi v tem cenovnem rangu imela sploh kak 10" tablet...

d4rkw1z4rd ::
Kolegica kupuje nekje do 300€(raje manj), 10" zaslon, uporaba za faks, zapiski, internet,kakšen film.
priporočam nakup ipada(od 2. generacije dalje), seveda rabljenega. mislim da se da dobit rabljenega z garancijo za tak denar
lp
priporočam nakup ipada(od 2. generacije dalje), seveda rabljenega. mislim da se da dobit rabljenega z garancijo za tak denar
lp

Jaz zdaj dober teden uporabljam tablico Asusa MEMOPAD 10 FHD kupljena V Comshopu.
Tablica 330€ + Ovitek za 26€ + Adapter Micro USB/USB 5€ + Kabel Micro HDMI/HDMI 1,5m 15€ = 376€
Tablica je zelo dobra, kvalitetno izdelana, hitro odzivna, takoj prepozna USBje. Deluje tudi z prenosnim trdim diskom z lastnim napajanjem.
Brez težav lahko gledate filme iz USBja. Sem jo priklopil na TV in na njej predvajal film visoke ločljivosti (1080p) iz USBja in prenosnega diska. Deluje brez kakšnega zatikanja ali kakršnih težav. Odlično se tudi odnese kot dodaten zaslon če imate radi odprto več stvari hkrati na računalniku (priporočam program iDisplay).
Ob predvajanju 2h filma visoke ločljivosti na Tv je baterija padla za 40%. Nekje 10h normalne uporabe z vklopljenim WiFi zdrži baterija. Zgornja leva stran se malo segreje ob dolgi uporabi. Zvočniki so me zelo pozitivno presenetili. Kvalitetni in glasni.
32Gb prostora pa je več kot dovolj za povprečnega uporabnika. Če potrebujete še več prostora je možnost razširitve z micro SD kartico. Zelo zadovoljen z nakupom
Tablica 330€ + Ovitek za 26€ + Adapter Micro USB/USB 5€ + Kabel Micro HDMI/HDMI 1,5m 15€ = 376€
Tablica je zelo dobra, kvalitetno izdelana, hitro odzivna, takoj prepozna USBje. Deluje tudi z prenosnim trdim diskom z lastnim napajanjem.
Brez težav lahko gledate filme iz USBja. Sem jo priklopil na TV in na njej predvajal film visoke ločljivosti (1080p) iz USBja in prenosnega diska. Deluje brez kakšnega zatikanja ali kakršnih težav. Odlično se tudi odnese kot dodaten zaslon če imate radi odprto več stvari hkrati na računalniku (priporočam program iDisplay).
Ob predvajanju 2h filma visoke ločljivosti na Tv je baterija padla za 40%. Nekje 10h normalne uporabe z vklopljenim WiFi zdrži baterija. Zgornja leva stran se malo segreje ob dolgi uporabi. Zvočniki so me zelo pozitivno presenetili. Kvalitetni in glasni.
32Gb prostora pa je več kot dovolj za povprečnega uporabnika. Če potrebujete še več prostora je možnost razširitve z micro SD kartico. Zelo zadovoljen z nakupom

V Comshop imajo za 330 EUR 16 GB verzijo in ne 32 ;-)
Ne vem zakaj imajo napisano na spletu 16Gb jaz sem dobil v trgovini 32Gb

lahko tudi iz tujine
anyone?

lahko tudi iz tujine
anyone?
TrekStor SurfTab ventos 8.0 119,90EUR , Archos 80 Titanium 8GB 154,90EUR in malo dražja možnost z 4-jedernim procesorjem in 2Gb rama Archos 80 Platinium. Stroški pošiljanja computeruniverse.net so nekje 11EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tomaž ()

točno o teh dveh archos tablicah sn že razmišljal. titanium 80 dobim na amazonu uk za 139e(poštnina všteta)

točno o teh dveh archos tablicah sn že razmišljal. titanium 80 dobim na amazonu uk za 139e(poštnina všteta)![]()
Poglej še za koliko dobiš Archos 80 Platinium, se splača vzet malo boljšo, če ni prevelike razlike v ceni. Preveri še če pošiljajo v Slovenijo. Včasih so cene veliko nižje ampak ne pošiljajo v Slovenijo ampak to je razprava za drugo temo

pošiljajo v slo. prodajalec je itak amazon uk. bom pa mogoče razmislil o temu premium modelu.čakam na kak review te tablice

V Comshop imajo za 330 EUR 16 GB verzijo in ne 32 ;-)
Včeraj sem se pogovarjal z trgovcom tam kjer sem kupil in mi je povedal, da prodajajo samo 16GB verzije. Tako da je edina možnost, da sem imel res ogromno srečo, da so se ob pakiranju pri Asus zmotili

FlyingBee ::
v Hofru imajo eno, ki po specifikacijah še najbolj spominja na high-end iz 2011, vendar kdor si želi 10,1" veliko, potem za 180 EUR ne bo dobil boljše
http://www.hofer.si/si/html/offers/58_3...
večkrat je bilo vprašanje v tej temi katero 10 inčno tablico za do 300 EUR kar je ravno meja med že dobrimi ASUS/Samsung nad 300 EUR in ostalimi Kitajci pod, ta iz Hofra pa je pod 200 in po HW nw zaostaja kaj dosti
http://www.hofer.si/si/html/offers/58_3...
večkrat je bilo vprašanje v tej temi katero 10 inčno tablico za do 300 EUR kar je ravno meja med že dobrimi ASUS/Samsung nad 300 EUR in ostalimi Kitajci pod, ta iz Hofra pa je pod 200 in po HW nw zaostaja kaj dosti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()

Zvezda25 ::
Pozdravljeni.
Torej standard potrebujem pomoč pri nakupu tablice velikosti okrog 25 cm. Potrebujem jo za očeta ki bi jo pa uporabljal izključno samo za brskanje po internetu (telefon postal premajhen, prenosnik pa preneroden za v avtu). Velikost pomnilnika če je 1GB bo že preveč
ker tudi tega nebo uporabil. Sicer se je pripravljen stegniti do 300EUR ampak mislim da je škoda denarja ker nebo nikoli izkoristil njegove zmogljivosti. Aja še nekaj je pomembno - bleščanje je možno da se čim majn blešči oz je to sploh kakšna razlika
Hvala v naprej za pomoč.
Torej standard potrebujem pomoč pri nakupu tablice velikosti okrog 25 cm. Potrebujem jo za očeta ki bi jo pa uporabljal izključno samo za brskanje po internetu (telefon postal premajhen, prenosnik pa preneroden za v avtu). Velikost pomnilnika če je 1GB bo že preveč

Hvala v naprej za pomoč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zvezda25 ()

poglej tisto v hoferju en post nad tabo za 180 in 3let garancije

Ravno sem namenjen v hofer jo it pogledat :) a kdo ve mogoče glede polnjenja baterije, je možno preko avto polnilca, ali pa če je možno kupiti polnilec za to tablico 
Lp

Lp

Alamar ::
Ravno sem namenjen v hofer jo it pogledat :) a kdo ve mogoče glede polnjenja baterije, je možno preko avto polnilca, ali pa če je možno kupiti polnilec za to tablicoTole bo šele čez en teden na voljo. Drugače se mi ne zdi nič posebnega. V stilu kitajskih modelov izpred časa. Res pa je, da imaš tri leta garancije.
Lp

tiran2000 ::
Za tablico garancija niti ni tolk relevatna... Zadeva zastari v roku enega leta ali leta pa pol, da je skoraj neuporabna (v smislu dajanje podpore s strani proizvajalcev)...vsaj tko gredo trendi sedaj na zalost...

Zheegec ::
Za tablico garancija niti ni tolk relevatna... Zadeva zastari v roku enega leta ali leta pa pol, da je skoraj neuporabna (v smislu dajanje podpore s strani proizvajalcev)...vsaj tko gredo trendi sedaj na zalost...
Lastniki Asusov in Nexusov se ravno ne bi strinjali

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Ravno sem namenjen v hofer jo it pogledat :) a kdo ve mogoče glede polnjenja baterije, je možno preko avto polnilca, ali pa če je možno kupiti polnilec za to tablicoTole bo šele čez en teden na voljo. Drugače se mi ne zdi nič posebnega. V stilu kitajskih modelov izpred časa. Res pa je, da imaš tri leta garancije.
Lp
Ni čudn da je nism najdo

sebas4 ::
Naj mi nekdo razloži, zakaj za vraga imajo slovenski trgovci tako oderuške cene. Nexus 7 32 GB (2013) dobiš po celi Evropi za 269€ pri nas pa za 309 (Mimovrste) in nesramnih 329 € na Bigbang, Harvey Norman.
Vedno bolj se nagibam k temu, da bom odslej čisto vse izdelke nabavil v sosednjih državah, in prek ebaya, amazona. Takšne marže, kot si jih naši trgovci privoščijo so naravnost nesramne! Smo mogoče Slovenci toliko premožnejši od Nemcev, Avstrijcev, da lahko plačujemo več za enak izdelek? Že vidim izgovore trgovcev, kako dražje so nabavne cene, ker je mali trg, ni rabatov in podobno sranje... To ne opravičuje oderuških marž, glavni razlog, da so cene tako visoke v Sloveniji je pohlep naših trgovcev.
Vedno bolj se nagibam k temu, da bom odslej čisto vse izdelke nabavil v sosednjih državah, in prek ebaya, amazona. Takšne marže, kot si jih naši trgovci privoščijo so naravnost nesramne! Smo mogoče Slovenci toliko premožnejši od Nemcev, Avstrijcev, da lahko plačujemo več za enak izdelek? Že vidim izgovore trgovcev, kako dražje so nabavne cene, ker je mali trg, ni rabatov in podobno sranje... To ne opravičuje oderuških marž, glavni razlog, da so cene tako visoke v Sloveniji je pohlep naših trgovcev.

medenko ::
Zato, ker tam jemljejo 100-10000x večjo količino in pa priporočene cene od principalov.
Tukaj trgovec nima nič.
Tukaj trgovec nima nič.

ziu ::
Zdravo. Iščem ugodno W8 tablico, me zanima katero izmed teh 4 predlagate (razlike so verjetno minimalne, razen da je en 11", W510 pa mislim da nima IPS?):
http://www.notebooksbilliger.de/produkt...
Mogoče kakšna četrta varianta, za enak denar?
Zanima me še, če kupim enega izmed treh s seznama, ki nimajo docka, ali večina poceni bluetooth tipkovnic dela s temi tablicami?
Hvala.
http://www.notebooksbilliger.de/produkt...
Mogoče kakšna četrta varianta, za enak denar?
Zanima me še, če kupim enega izmed treh s seznama, ki nimajo docka, ali večina poceni bluetooth tipkovnic dela s temi tablicami?
Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ziu ()