Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

harmony ::

e-marko ::
Verjetno misli hitrost prenosa s PC-ja ali NAS-a na tablico.
Lp
Lp
...somebody, somewhere...

badabim ::
e-marko:
Seveda mislim iz NAS-a (v mojem primeru HTPC-a) na tablico. Prenos v bližini ruterja je na laptopu pribljižno 40Mb/s, na tablici, ki jo sedaj imam pa 10Mb/s.
Drugače povedano - na laptopu zlahka gledam praktično vse hd filme, na tablici le sd.
Lp.
Seveda mislim iz NAS-a (v mojem primeru HTPC-a) na tablico. Prenos v bližini ruterja je na laptopu pribljižno 40Mb/s, na tablici, ki jo sedaj imam pa 10Mb/s.
Drugače povedano - na laptopu zlahka gledam praktično vse hd filme, na tablici le sd.
Lp.

Tomaž ::
Jaz sem se odločil da bom kupil tablico Asus MeMo Pad 10" ampak katero naj izberem? Obstajajo namreč trije različni modeli. Tako na hitro sem opazil da je razlika v zaslonu, procesorju, DDR in spomin. Kolko se te razlike poznajo v praksi za neko splošno uporabo in koliko je realna razlika med procesorji?
ASUS Memo Pad FHD 10:
Procesor: Intel Atom Z2560 (Dual-Core) 1,6Ghz
DDR: 2 GB
Display: 25.7 cm (10.1") IPS TFT - 1920 x 1200
Kapaciteta: 32gb
Cena: 349€
ASUS MeMO Pad Smart:
Procesor: NVIDIA Tegra 3 (Quad-Core) 1,2 Ghz
DDR: 1 GB
Display: 25.7 cm (10.1") IPS TFT - LED-Hintergrundbeleuchtung - 1280 x 800
Kapaciteta: 16Gb
Cena: 279€
ASUS Memo Pad FHD 10:
ASUS MeMO Pad Smart:
Procesor: NVIDIA Tegra 3 (Quad-Core) 1,2 Ghz
DDR: 1 GB
Display: 25.7 cm (10.1") IPS TFT - LED-Hintergrundbeleuchtung - 1280 x 800
Kapaciteta: 16Gb
Cena: 279€
|XFX PRO 850W|Intel i7 4770k 4,5|MSI Z87-GD65 GAMING|
|Kingston Hiperx 2x 4Gb|Asus R9 290 Direct CU II OC|
|Intel SSD 520 180Gb|WD Blue 2Tb|Corsair H75|

freesty ::
Ima kdo to tablico? Asus memo pad fhd 10? Zanima me kako prebavlja igre? Wifi v redu vlece? GPS? Baterija? Dobi se za 330€ v Sloveniji, kar se mi zdi kar kul cena.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Alfonzo ::
@feesty: Tablica se obnese odlično. Igrice (gta 3,... ) delajo tekoče. Z WiFi-jem sem tudi zadovoljen ( torrente vleče na max brzini ). GPS-a nisem še kaj dosti testiral. Na hitro kar sem ga je delal v redu. Za baterijo pa pravijo, da naj bi zdržala 10ur gledanja FullHD filmov. Pa mislim, da se niso kaj dosti zmotili. Če te še kaj zanima kar vprašaj.
@Tomaž: definitivno FHD. Je novejša in boljša.
@Tomaž: definitivno FHD. Je novejša in boljša.

zajovic ::
Po tednu dni uporabe ASUS FHD tablice lahko rečem, da sem zares pozitivno presenečen nad kvaliteto zvočnikov in ekranom. Tablico sicer uporabljamo za nezahtevno brskanje po netu, igranje igric ter gledanje družinskih slik. Tablica deluje zares tekoče, brez kakšnegakoli lag-a, touch zaslon je natančen in hiter, sestavljena je kompaktno. Pohvalim tudi android 4.2.2.. Osebno me moti le, da se baterija polni cca 4 ure.

M-XXXX ::
Jaz sem se odločil da bom kupil tablico Asus MeMo Pad 10" ampak katero naj izberem? Obstajajo namreč trije različni modeli. Tako na hitro sem opazil da je razlika v zaslonu, procesorju, DDR in spomin. Kolko se te razlike poznajo v praksi za neko splošno uporabo in koliko je realna razlika med procesorji?
ASUS Memo Pad FHD 10:
Ok, WTF kako še ni nobenega reviewa ali samo jaz ne najdem? Sploh nič razen par novic ni na netu...

Yoxi ::
Pokliči v trgovino Info v Trbovljah in jo naroči. Jst sm jo, dobu naslednji dan, skeširal 319€ in zadovoln z njo k šus....zaslon je res špica ISP ...
Klik, klik, klik, klik........mal klikam :-)

DeusB ::
pozdravljeni!
Ali ima kdo kaksne izkusnje ali pa vsaj mnenja glede tablice OVERMAX BASECORE 10.
Spec. so tukaj http://tablet.tech-maniak.com/8310/over...
Hvala za odgovore
Cena za tega Overmaxa je 120 €.
Ali ima kdo kaksne izkusnje ali pa vsaj mnenja glede tablice OVERMAX BASECORE 10.
Spec. so tukaj http://tablet.tech-maniak.com/8310/over...
Hvala za odgovore
Cena za tega Overmaxa je 120 €.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeusB ()

mare4444 ::
zanimam se za nakup tabličnega računalnika Samsung Galaxy Tab 2 P5110. uporabljal bi ga za internet, skype, filme, nezahtevne igre in za navigacijo.
kako se obnese navigacija in ali je brezplačna?
zanima me tudi kakšna je odzivnost tablice in ali je dovolj zmogljiva za nemoteno uporabo skypa?
možnost imam da bi ga kupil v tujini ker je cenejši, zato me zanima če se lahko dodatno naloži slovenski jezik?
hvala za vse odgovore
kako se obnese navigacija in ali je brezplačna?
zanima me tudi kakšna je odzivnost tablice in ali je dovolj zmogljiva za nemoteno uporabo skypa?
možnost imam da bi ga kupil v tujini ker je cenejši, zato me zanima če se lahko dodatno naloži slovenski jezik?
hvala za vse odgovore

Yossarian ::
Naročil sem Google Nexus 10. Ko ga dobim, poročam.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Goody ::
Katera tablica je najboljša za uporabo za soncu?
Sicer nobena ni dobra, najboljša pa je po moje ta (najsvetlejši ekran):
http://www.asus.com/Tablets_Mobile/ASUS...

Zheegec ::
Ja, na TF700 se vidi ekran tudi, če sonce sveti direktno notri. Pa tudi na soncu nima težav s pregrevanjem in ugašanjem, kot na primer iPad.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

spelc ::
Živjo!
Prosila bi vas za en nasvet. Zanima me, katera tablica je najboljša za študijske namene. Predvsem mislim na to da je super za tipkat. Pa cenovno ni dražja od 350eur...
Prosila bi vas za en nasvet. Zanima me, katera tablica je najboljša za študijske namene. Predvsem mislim na to da je super za tipkat. Pa cenovno ni dražja od 350eur...

Unknown_001 ::
Mora bit tablica? Če te ne moti nesnemljiva tipkovnica, si omisli ASUS Vivobook cenejši model, pa maš Windowse gor in touchscreen, zadeva je pa kr fajn velikosti, tak da je kar super glede prenosljivosti. Tablice ki so primerne za tvoje namene se začnejo šele od 700 Evrov dalje.
OK, recimo najcenejša ki bi bila zate primerna je tale tablica http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Plus to, da je treba še Bluetooth tipkovnico kupit, pa maš komplet
OK, recimo najcenejša ki bi bila zate primerna je tale tablica http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Plus to, da je treba še Bluetooth tipkovnico kupit, pa maš komplet
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()

weasel ::
Ker sem šele danes začel gledati malo te tablice, nekako nimam predstave, katere so best p/p. Pa me zanima, katero bi vi priporočali do 150€, mora pa biti obvezno 7". Uporabljal bi jo za na vlak, potovanja, tudi za faks(samo kakšno beležko) pač za video, na hitro kak pdf prebrat. Če pa ima še GPS, ne bom jezen.

Tedex23 ::
Pozdravljeni,
odločam se med tablicami:
ASUS Memo Pad FHD 10
Asus MeMO Pad Smart ME301T
Samsung Galaxy Tab 2 P5110
katero mi svetuje?
ASUS Memo Pad FHD 10
Asus MeMO Pad Smart ME301T
Samsung Galaxy Tab 2 P5110
katero mi svetuje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tedex23 ()

floyd1 ::
Ker sem šele danes začel gledati malo te tablice, nekako nimam predstave, katere so best p/p. Pa me zanima, katero bi vi priporočali do 150€, mora pa biti obvezno 7". Uporabljal bi jo za na vlak, potovanja, tudi za faks(samo kakšno beležko) pač za video, na hitro kak pdf prebrat. Če pa ima še GPS, ne bom jezen.
Rabljen Asus Nexus 7 ("stari" model).

BigFoot ::
Ali pa nov Galaxy Tab 2.0.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

weasel ::
Sklepam, da misliš nekaj takega: Klik
Koliko je tu ovira star Android, v primerjavi z novejšim, ki ga imajo nekatere druge tablice v enakem cenovnem rangu? Npr: Lenovo IdeaTab A1000 ali Asus MeMO Pad HD 7?

mirai13 ::
Pozdravljeni,
ASUS Memo Pad FHD 10
SAMSUNG Galaxy Tab 3 10.1 16gb
SONY Xperia Tablet Z 16gb
katero od teh mi najbolj priporočate?
ASUS Memo Pad FHD 10

BigFoot ::
Sklepam, da misliš nekaj takega: Klik
Koliko je tu ovira star Android, v primerjavi z novejšim, ki ga imajo nekatere druge tablice v enakem cenovnem rangu? Npr: Lenovo IdeaTab A1000 ali Asus MeMO Pad HD 7?
Ja tega sem mislil ja.
Na telefonu imam 4.1, na Galaxy Tabu pa 4.0 pa ni kake hude razlike. Saj so izboljšali določene malenkosti, ampak ni pa kritično.
Je pa res da če bi sam še enkrat kupoval, bi raje dal malo več in vzel Nexusa.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigFoot ()

floyd1 ::
Če bi izbiral med Tabom 2 in N7 (pa čeprav rabljenim), bi sigurno izbral slednjega. Boljši proc, boljša ločljivost, zagotovljene nadgradnje, boljši občutek v roki (gumirana zadnja zadnja stranica, ki ne drsi), "čisti" android... Sicer pa tudi novi 16GB N7 pride v tujini okrog 200 EUR, če sem prav gledal (Geizhals).
Osebno mi pa na starem N7 manjka micro SD reža (na srečo imam 32GB verzijo), nek TV izhod (z miracastom očitno ne bo nič
) in pa dual band wireless (v stanovanju je sranje, ker imajo sosedi sigurno kakih 10 WL routerjev, ki jih "vidim"). Ampak za tako ceno je nek kompromis razumljiv.
Osebno mi pa na starem N7 manjka micro SD reža (na srečo imam 32GB verzijo), nek TV izhod (z miracastom očitno ne bo nič

keitai ::

hobbit ::
Mene pa zanima ali ima tablica ASUS Memo Pad FHD 10 možnost mobilnega prenosa podatkov oz. povezljivost 3G? Nikjer nisem opazil da bi slučajno to opcijo tablica imela.

Tomaž ::
Mene pa zanima ali ima tablica ASUS Memo Pad FHD 10 možnost mobilnega prenosa podatkov oz. povezljivost 3G? Nikjer nisem opazil da bi slučajno to opcijo tablica imela.
Da ampak to je ASUS Memo Pad FHD 10 LTE ampak je cena čez 400€
|XFX PRO 850W|Intel i7 4770k 4,5|MSI Z87-GD65 GAMING|

Zheegec ::
Pozdravljeni,
ASUS Memo Pad FHD 10
Asus ali Sony. Asus ima boljšo baterijo, Sony je lažji, vodoodporen in ima boljši webcam. Asus ima hitrejše update Androida in pa deluje bolj tekoče.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

klemenSLO ::
Zakaj pa Note 10 ni med možnimi tablicami? glede na to da so vse tri 10" .
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

mirai13 ::
Na Note-a sem čisto pozabil, ker je že nekaj časa zunaj. Bi pa tudi prišel v poštev.
Ti mi tega priporočaš?
Ti mi tega priporočaš?

pensa ::
franckranc je izjavil:
Yossarian, v svojih "pogojih" nisi nič omenjal, da mora prodajalec biti obvezno v naši državi.
Kolikor sem lahko našel, se Acer Iconia Tab A700 pri nas ne dobi.
Sam sem se zdaj že odločil in bom nabavil ASUS MeMo Pad FHD 10, samo ne tistega iz tvojega linka na enaa.com.
Ker v Sloveniji ne najdem 32GB, ga bom vzel v bližnji soseščini prvič, ko bom tam (najkasneje v roku dveh tednov). Bo pa 22EUR dražji ;-)
Še povezava:
http://www.saturn.at/mcs/product/ASUS-M...
Si nabavil? Mnenje? Tudi sam se ogrevam, da se odpravim do Celovca. Pa ena nubovska - verjetno se da nastaviti na angleščino in ni samo nemščina gor?

damjanll ::
Po dosedanjih izkušnjah so na androidu vedno na voljo vsi podprti jeziki ne glede na to kje ga kupiš.

Podporo ima tudi slovenskega jezika, tako da brez skrbi.
Prenos filma preko ES file explorerja deluje normalno. Bom pa probal še prenos datoteke na tablico blizu ruterja.
Prenos filma preko ES file explorerja deluje normalno. Bom pa probal še prenos datoteke na tablico blizu ruterja.

Alamar ::
Kako je dejansko s svetilnostjo pri Asus 10fhd? Če lahko kdo pove ki ga že ima. Pri več reviewjih sem opazil, da kar jamrajo, da je treba imeti kar na max, ker je precej temno. Posledica je seveda, da več žre baterijo.

Alamar ::
Dovolj kje? Samo znotraj? Zanima me, kako se obnese zunaj. Kolk ti baterija zdrži pri 50% svetilnosti in povprečno zahtevni uporabi?

Ja sem jo mel tudi zunaj pa je bilo zame dovolj. Moreš vedeti, da ni kakšne ogromne razlike ( je bilo navedeno kot minus ). In kaj je zate povpečna zahtevna uporabnost? Lahko ti zdrži en dan ( priklopljen WiFi, brskanje, gledanje kakšnega filma ), lahko še mn, lahko pa dva dni.