Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

FlyingBee ::
w510 ima nizko resolucijo, ki je bila pred dvema letoma top, zdaj pa je vse pod FHD podn ... v živo sem zaslon večkrat pregledal in w510 ima enega najboljši v tem cenovnem razredu, mislim da je IPS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()

Yossarian ::
V leclercu bo od četrtka nexus 10 32GB 399 eur po odbitih popustih.
Priporočam, zelo priporočam ta nakup. Še zapriseženi applovci so rekli, da je ta tablica odljična

Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

nosk8fx ::
verjetno odvisno kje, za slo mislim da je to kar dobra cena, pa tudi vprašanje kdaj bo novi dobavljiv v slo ... tujina pa je itak druga pesem

Alamar ::
Kdaj točno pride Prestigio MultiPad 4 Quantum 9.7 v naše trgovine. Ker slabša quantum modela sta dobavljiva, tega pa kar ni videt.

The Player ::
pozdrav,
zanimam se za nakup grafične tablice in me zanima kaj mi priporočate oz. ali se mi jo sploh splača kupit?
Sem totalen Noob pri tem, tko, da tut ne vem kok jo bom sploh uporablu zato zaenkrat ciljam na cenejše varjante.
Tablico bi potreboval za risanje risank v flashu, mogoče tut za risanje v photoshopu. Zdej večinoma rišem z pen toolom in z miško, tablico bi pa bolj kot za risanje uporabljal, za risanje osnutkov, da kej na hitr nakracam, mogoče v prihodnosti bi začel tudi risat z brushom namesto z pen toolom.
skratka, kaj mislte? Se mi splača sploh?
Na bolhi gledam se da že za 13 € dobit pocen tablco (sklepam, da za moje potrebe je ta čist dovolj), se da pa za ugodno ceno dobit tudi Wacom Bamboo.
kakšna je tudi razlika med dražjimi in cenejšimi tablicami?
hvala za pomoč.
zanimam se za nakup grafične tablice in me zanima kaj mi priporočate oz. ali se mi jo sploh splača kupit?
Sem totalen Noob pri tem, tko, da tut ne vem kok jo bom sploh uporablu zato zaenkrat ciljam na cenejše varjante.
Tablico bi potreboval za risanje risank v flashu, mogoče tut za risanje v photoshopu. Zdej večinoma rišem z pen toolom in z miško, tablico bi pa bolj kot za risanje uporabljal, za risanje osnutkov, da kej na hitr nakracam, mogoče v prihodnosti bi začel tudi risat z brushom namesto z pen toolom.
skratka, kaj mislte? Se mi splača sploh?
Na bolhi gledam se da že za 13 € dobit pocen tablco (sklepam, da za moje potrebe je ta čist dovolj), se da pa za ugodno ceno dobit tudi Wacom Bamboo.
kakšna je tudi razlika med dražjimi in cenejšimi tablicami?
hvala za pomoč.

mailer ::
Narobe si ga razumel. On išče grafično tablico. Player, zgrešil si temo, tukaj se govori o tablicah, kot so ipad, Samsung Note, Samsung Tab.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

NejcSSD ::
Živjo, iščem neko tablico, za brskanje in gledanje filmov.. najraje bi jo vzel pri mobitel v kombinaciji s sim2 poleg džabest 2000 paketa. Tab3 8.0 LTE je vredu nakup? Ali naj vzamem kaj v redni prodaji?(vezava mi je potekla, telefona ne mislm menjat(galaxy s3).. Igric ne igram, gledam pa dosti serij, epošta, muska itd..
Hvala za odgovor.
Hvala za odgovor.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

zila90 ::
Aloha! Iščem tablico za brskanje po internetu, delanje kakšnih manjših zapiskov za faks in gledanje filmov. Kakšnega velikega denarja nisem ravno pripravljen dati zanjo, tako da sem že kar nekaj gledal na internetu in našel eno, ki mi je padla v oči. To je ta Prestigio. Zanima me kaj pravte o njej?

NejcSSD ::
Živjo, iščem neko tablico, za brskanje in gledanje filmov.. najraje bi jo vzel pri mobitel v kombinaciji s sim2 poleg džabest 2000 paketa. Tab3 8.0 LTE je vredu nakup? Ali naj vzamem kaj v redni prodaji?(vezava mi je potekla, telefona ne mislm menjat(galaxy s3).. Igric ne igram, gledam pa dosti serij, epošta, muska itd..
Hvala za odgovor.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

skyone ::
Jaz pa imam en problem. Imam tablico TPAD CT97.C2. Naročila sem jo prek amisa. Prva mi ni delala, sem jo poslala nazaj. Dobila sem novo. V spodnjem nadstropju hiše pa mi nikakor noče povezat s wirelessom (v bistvu sploh nobeden ni v obsegu), na vseh ostalih napravah mi vse dela. Mogoče kakšen nasvet?

mtosev ::
nesi spet na servis al kupi drugo
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zheegec ::
Na žalost res... Poceni tablice imajo ponavadi zelo slab WiFi domet. In slabo vse ostalo

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

skyone ::
Ampak na prejšnjem tabličnem, ki sem ga poslala nazaj, mi je delal wifi brez problema povsod. Pa so mi celo modem menjali. res mi je čudno in nevem kaj naj.

CallMeAl ::
Ima kdo tablico, ki je od danes v akciji v Leclercu: http://www.mpmaneurope.com/en/products/... (199 EUR minus 40 EUR na kartico = 159 EUR)? Glede na specifikacije ne vidim razloga, da bi bila hitrost problem, verjetno pa je malo bolj tricky podpora in kompatibilnost. Zanima me, če je mogoče nanjo naložiti Sims Freeplay, ker namestitev na nekatere "no-name" tablice ni podprta. Ali je v tem rangu cene (150-200 EUR) kakšna primerljiva tablica z več podpore in bolj znanim brandom?
Hvala za odgovore.
Hvala za odgovore.

FlyingBee ::
torej, precej verjetno je rezmeroma:
- slabši sprejem wi-fi signala
- slabša vzdržljivost baterije
- slabša optimizacija SW
- slabša izdelava HW
v primerjavi z 2x dražjimi napravami Sammy-ja, Asus-a, Acer-ja, ...
lahko pa da bo vse poponoma v redu, zna bit pa ravno slab wifi in baterija velik minus pri teh napravah, saj se mi zdi, da to dvoje mora bit na nivoju ravno pri teh prenosnih napravah
mogoče se bolj splača bivšo top zadevo priznanega izdelovalca rabljeno kupiti
- slabši sprejem wi-fi signala
- slabša vzdržljivost baterije
- slabša optimizacija SW
- slabša izdelava HW
v primerjavi z 2x dražjimi napravami Sammy-ja, Asus-a, Acer-ja, ...
lahko pa da bo vse poponoma v redu, zna bit pa ravno slab wifi in baterija velik minus pri teh napravah, saj se mi zdi, da to dvoje mora bit na nivoju ravno pri teh prenosnih napravah
mogoče se bolj splača bivšo top zadevo priznanega izdelovalca rabljeno kupiti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()

keitai ::
Ampak na prejšnjem tabličnem, ki sem ga poslala nazaj, mi je delal wifi brez problema povsod. Pa so mi celo modem menjali. res mi je čudno in nevem kaj naj.
Šansa je, da je notranja wifi antena slabo nameščena ter jo je treba ponovno pritrditi ali napeljati. Še posebaj, če ti je pri drugi enaki tablici domet delal bp.

zajovic ::
V Avteri se od danes dobi originalni ovitek za ASUS FHD 10. Cena je skoraj polovična napram ovitku za Samsung galaxy tab 3!!!

ScumbagSteve ::
Kako je vaše mnenje glede Prestigio MultiPad 4 Quantum 10.1 ? Razmišljam o nakupu, tablico je nabavil sorodnik in dela precej gladko (niti enkrat se ni zataknila). Zadeva stane dobrih 200€ kar je za tako tablico malo. Nisem opazil nekih "problemov", ki bi jo označevale kot "malo dnara, malo muzike".
Scumbag Štefko

Mogoče počakaj na model MultiPad 4 Quantum 9.7, ki je imho veliko bolj zanimiv in pride v naše trgovine konec meseca za priporočeno ceno 260 EUR (seveda bo v internetnih štacunah malce cenejša).
http://www.prestigio.com/catalogue/Mult...

AvtoR ::
Mogoče počakaj na model MultiPad 4 Quantum 9.7, ki je imho veliko bolj zanimiv in pride v naše trgovine konec meseca za priporočeno ceno 260 EUR (seveda bo v internetnih štacunah malce cenejša).
Po podatkih je tole čisto identično Quad core Tpadu. Tpad sicer zgleda super, problem pa je da wlan dela porazno!

Če misliš na tega http://www.tridom.si/trgovina/tablicni-...
ni ravno identično, je pa zelo podobno. Za isto ceno je imho vseeno bolje izbrati Prestigio.
Definiraj porazno?
ni ravno identično, je pa zelo podobno. Za isto ceno je imho vseeno bolje izbrati Prestigio.
Definiraj porazno?

AvtoR ::
Tpad ima kolega. Wifi dela le v istem prostoru kot je ruter. Že če je ena stena vmes, wifi ne dela več.
Lahko da je tablica defektna, jaz sem mu rekel, da jo nese na servis, pa ne vem če je to že storil.
Imam pa tudi sam prvo verzijo Tpada(iz Tuša)pa wifi dela samo malenkost bolje. 5m in en zid iz opeke je maksimum, kar še stabilno prebavi.
Sem nesel na servis, pa so rekli da je to to. Testirali so jo pa istem prostoru kot je bil ruter.
Lahko da je tablica defektna, jaz sem mu rekel, da jo nese na servis, pa ne vem če je to že storil.
Imam pa tudi sam prvo verzijo Tpada(iz Tuša)pa wifi dela samo malenkost bolje. 5m in en zid iz opeke je maksimum, kar še stabilno prebavi.
Sem nesel na servis, pa so rekli da je to to. Testirali so jo pa istem prostoru kot je bil ruter.

Sem ga že gledal in mi je zanimiv (ampak ga nisem zasledil nikjer, zato sprašujem za velikega brata) :)
Scumbag Štefko

lucky13 ::
ScumbagSteve je izjavil:
Sem ga že gledal in mi je zanimiv (ampak ga nisem zasledil nikjer, zato sprašujem za velikega brata) :)
Quad 9.7 na sestavi.si
http://www.sestavi.si/index.php/item/di...

TehDucky ::
Iščem tablico za darilo. Rabim 10 inčev ker se bo gledalo slike na njej kot primarno stvar. Nekje do 200EUR. Rabi pač gladko slidat med slikami, fino je če wifi deluje dobro ter je brskalnik solidno odziven. Baterija ni tako pomembna, vse kar bo nad 2-3h bo dovolj, tako da se lahko naprimer občasno kakšen film pogleda če bo potreba.
Kako je pa s kamerami na tablicah ? Videl sem da so nekje 2MP, imajo katere v približnem cenovnem rangu že 5MP ?
Obstaja kaj takega, ki ima vse našteto ? Hvala
Edit: Predvidevam, da bo več pixlov na zaslonu bolje za slike?
Kako je pa s kamerami na tablicah ? Videl sem da so nekje 2MP, imajo katere v približnem cenovnem rangu že 5MP ?
Obstaja kaj takega, ki ima vse našteto ? Hvala
Edit: Predvidevam, da bo več pixlov na zaslonu bolje za slike?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TehDucky ()

medenko ::
že z drugim stavkom narobe razmišljaš...
dober dan iščem nekaj poceni za darilo, saj želim, da bo obdarjenec/ka imela čim več težav s tablico, hvala.
kupi tpad/xplore potem.
tako je 9,7'' zaloga pri dobavitelju :)
PMP5297C_QUAD PRESTIGIO MultiPad 4 Quantum 9.7 (9.7'' IPS,2048x1536,8GB,Android 4.2,QC1.6GHz,QC GPU,2GB,8000mAh,2MP,miniHDMI,BT,Wi-Fi, Pouch) Black/Deep Blue Retail 24
:) ko bi le dali 16gb disk vsaj hehe.
dober dan iščem nekaj poceni za darilo, saj želim, da bo obdarjenec/ka imela čim več težav s tablico, hvala.
kupi tpad/xplore potem.
tako je 9,7'' zaloga pri dobavitelju :)
PMP5297C_QUAD PRESTIGIO MultiPad 4 Quantum 9.7 (9.7'' IPS,2048x1536,8GB,Android 4.2,QC1.6GHz,QC GPU,2GB,8000mAh,2MP,miniHDMI,BT,Wi-Fi, Pouch) Black/Deep Blue Retail 24
:) ko bi le dali 16gb disk vsaj hehe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: medenko ()

Lonsarg ::
Jah, Galaxy Tab 2 10" se dobi za 250€+, sicer 50€ več kot si nameraval dat, ampak je vsaj touchscreen kot se šika, ker mnoge čudne firme tle šparajo, pa čeprav dajo bolše proceosrje je potem slabša izkušnja, če je slab ekran ali slab touchscreen.

Če bo kdo nabavil ta nov PRESTIGIO MultiPad 4 Quantum 9.7, naj prosim napiše par besed o kvaliteti izdelave in predvsem, če je wifi sprejemnik dovolj soliden.

ScumbagSteve je izjavil:
Kako je vaše mnenje glede Prestigio MultiPad 4 Quantum 10.1 ? Razmišljam o nakupu, tablico je nabavil sorodnik in dela precej gladko (niti enkrat se ni zataknila). Zadeva stane dobrih 200€ kar je za tako tablico malo. Nisem opazil nekih "problemov", ki bi jo označevale kot "malo dnara, malo muzike".Če se boš vseeno odločil za ta model imaš tukaj trenutno ugodno ponudbo
http://trgovina.mercator.si/tehnika/rac...

bobicek ::
Iščem tablico izključno namenjeno za brskanje po internetu.
Želje:
- čimanjša resolucija(primarno iščem 800x600)
- čimvečji ekran
- brskanje za nekje do 10 tabov naenkrat(je 512 rama za to dovolj, ali je vseeno bolje 1GB, se pozna razlika?)
- polek wifi, tudi možnost povezave na mobilni internet(če je le to možno)
- ker se bo uporabljala izkjučno za internet, ni treba velikega prostora za shranjevanje
- čimceneje(lahko je android, če to vpliva na ceno)
- čim manj ostale navlake od kamer, hdmi prikopov, itd... sploh če te stvari nabijajo ceno, so mi povsem odveč.
- dodajam, zaslon pa je zaželjeno da je precej dober, oz. kolikor pač takšen razred tablice dopušča.
Zakaj želim tablico s čim nižjo resolucijo, ker nekatere strani, ki so izdelane v flashu, se jih ne da povečati in pri visoki resoluciji je pisava že skoraj premajhna. Pri konfiguraciji, pa je pogoj, da flash strani delujejo brezhibno.
Dodatno vprašanje, kakšna je varnost pri uporabi mobilnega interneta, je ta tako odprt kot kakšen wifi, ali je mobilni internet vezan na posameznega uporabnika? Govrim o eventuelnih možnih vdorih, ker wifi je lahko precej nezaščiten. :S
Hvala za pomoč.
Želje:
- čimanjša resolucija(primarno iščem 800x600)
- čimvečji ekran
- brskanje za nekje do 10 tabov naenkrat(je 512 rama za to dovolj, ali je vseeno bolje 1GB, se pozna razlika?)
- polek wifi, tudi možnost povezave na mobilni internet(če je le to možno)
- ker se bo uporabljala izkjučno za internet, ni treba velikega prostora za shranjevanje
- čimceneje(lahko je android, če to vpliva na ceno)
- čim manj ostale navlake od kamer, hdmi prikopov, itd... sploh če te stvari nabijajo ceno, so mi povsem odveč.
- dodajam, zaslon pa je zaželjeno da je precej dober, oz. kolikor pač takšen razred tablice dopušča.
Zakaj želim tablico s čim nižjo resolucijo, ker nekatere strani, ki so izdelane v flashu, se jih ne da povečati in pri visoki resoluciji je pisava že skoraj premajhna. Pri konfiguraciji, pa je pogoj, da flash strani delujejo brezhibno.
Dodatno vprašanje, kakšna je varnost pri uporabi mobilnega interneta, je ta tako odprt kot kakšen wifi, ali je mobilni internet vezan na posameznega uporabnika? Govrim o eventuelnih možnih vdorih, ker wifi je lahko precej nezaščiten. :S
Hvala za pomoč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bobicek ()

Runnagain ::
Tudi sam moram nekaj izbrati, pa kolebam med naslednjima modeloma::
- Prestigio MultiPad 4 Quantum 10.1
ali
- Galaxy Tab 2 10"
S Prestigio se še nisem srečal, poznam pa Samsungove tablice, kjer vse dela kot mora (dober zaslon, touch, wifi, gps, avtonomija.).
Lahko vse to pričakujem tudi na najnovejšem Prestigiu, ali pa je to utopija?
LP, Runnagain!!
ali
- Galaxy Tab 2 10"
S Prestigio se še nisem srečal, poznam pa Samsungove tablice, kjer vse dela kot mora (dober zaslon, touch, wifi, gps, avtonomija.).
LP, Runnagain!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Runnagain ()

Tudi sam moram nekaj izbrati, pa kolebam med naslednjima modeloma::
ali
- Galaxy Tab 2 10"
LP, Runnagain!!
sem oba probaval in tab2 trokira, medtem ko prestigiova ne trokira. touchwiz samsungov vse pokvari.
Scumbag Štefko

@simreo:
pa deluje Wifi in touch v redu? Ker to dvoje me najbolj skrbi pri Prestigio tablici...ker čeprav ima CPU odličen, lahko izpade zelo slabe, če se moraš vsega večkrat "dotakniti", da prime.
LP, Runnagain!!
pa deluje Wifi in touch v redu? Ker to dvoje me najbolj skrbi pri Prestigio tablici...ker čeprav ima CPU odličen, lahko izpade zelo slabe, če se moraš vsega večkrat "dotakniti", da prime.
LP, Runnagain!!

Zheegec ::
za 320eur dobiš Lenovo tablico (a8000 ali nekaj podobnega), ki je boljši tako od pretigiota (baterija, support), kot od samsunga (ekran, cpu, support) pa še 3g ima...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

za 320eur dobiš Lenovo tablico (a8000 ali nekaj podobnega), ki je boljši tako od pretigiota (baterija, support), kot od samsunga (ekran, cpu, support) pa še 3g ima...
Mogoče misliš model S6000? V avstriji ugodnih 250€ brez 3G modula in kakšnih 25€ več s 3G?
http://geizhals.at/lenovo-ideatab-s6000...

Guess why.
Scumbag Štefko