Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi
gregyk ::
Kupil danes novejšo od dveh hoferjevih tablic (md9516) in sem za enkrat zadovoljen. Je v bistvu to Lenovo ideapad k1 z dodanim 3g modemom. Cena 350€
francek1 ::
Če koga zanima; do jutri zvečer je naprodaj popolnoma nov Medionov Lifetab MD99000. Cena 330 €. Info na ZS.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: francek1 ()
kmetek ::
Zheegec ::
Je že kdo našel Asus TF700T, ki bi ga čim prej dobil v Slovenijo? Samo tablica...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Ja, s tipkovnico se že dobi v Sloveniji, za igračkati bi najcenejšega 32GB... Tujina je edina opcija zaenkrat...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Tezaab ::
Cisto iz firbca - a se kaj govori, da ima TF700T enake probleme kot TF101T kar se tice wifi in gps signala?
SLO_Matej ::
Cisto iz firbca - a se kaj govori, da ima TF700T enake probleme kot TF101T kar se tice wifi in gps signala?
Saj ni imel TF101 težav, ta je ta prvi Transformer. Nekaj težav s sprejemanjem GPS signala je imel Transformer Prime TF201, kako je z Infinityjem TF700T pa ne vem, ampak Asus na spletni strani navaja, da ima GPS, česar pri Primu ne več.
Notri je isti GPS in WiFi, samo da ima zadaj pri anteni plastično "črto" na ohišju, da ne moti signala. Enka je lovila WiFi bolje, kot iPad2 (vsaj pri meni doma), dvojka pa podobno, kot iPad2. Pri TF700 bi moral loviti isto, kot pri TF101.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Yossarian ::
Prestigio 5097CPRO: po 4 dneh delovanja mi je crknil ekran in sem dobil novega. Se je to zgodilo še komu drugemu?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yossarian ()
Jah je pač Prestigio, pa kolikor vem jih še vedno Archos izdeluje
Samo ne misliti, da pa iPadi ne crkujejo ali pa razpadajo
Samo ne misliti, da pa iPadi ne crkujejo ali pa razpadajo
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
damjanll ::
čez kok dni boš vračal?Dni?! Bilo je vprašanje ur ... :)
Si jo vrnil? Smem vprasat zakaj?
Ker velikokrat ugotovim, da ko stvar prinesem domov, da jo sploh ne potrebujem :). Drugače je delala v redu, nobenih napak - zelo soliden izdelek, tudi kvalitetno narejen.
Tezaab ::
Saj ni imel TF101 težav, ta je ta prvi Transformer. Nekaj težav s sprejemanjem GPS signala je imel Transformer Prime TF201
Pardon, 201 sem mislil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tezaab ()
francek1 ::
Tako, svojega TAB-a nimam več. Prednost teh je močan WI-FI oddajnik (ima 100 mW in je njegova uporaba v Franciji prepovedana izven zgradb), ki vleče tam, kjer ostali mrknejo.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Yossarian ::
Yossarian: nimaš kaj....3-5% bo vedno izpada po domače rečeno.
Če sem izkoristil svoj bonus, pol je v redu, ker zaenkrat deluje odlično.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
hauser84 ::
koliko je realno vreden rabljen ipad 2 z npr.16 gb spomina star pol leta? cene na bolhi se mi zdijo nenormalno visoke....
genesiss ::
Nameravam nabaviti tega Prestigio-ta: http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
Se da tu gor priklopit usb 3g modem?
Se da tu gor priklopit usb 3g modem?
FlyingBee ::
http://www.mimovrste.com/artikel/272000...
ja spregledal je
drugače pred nakupom prestigia si oglej še gornji link
ja spregledal je
drugače pred nakupom prestigia si oglej še gornji link
genesiss ::
@Stojansto
v bistvu ista zadeva 60€ ceneje? Ali sem kaj spregledal?
Glede na: http://tablet.tech-maniak.com/1107/gocl... pa dela tudi usb 3g
floyd1 ::
@Stojansto
Da bi rekel zagotovo, bi moral oba v rokah držat. Prestigio je menda kar solidno izdelan (ni tistega "cheap" občutka, za tega drugega pa ne vem. Drugače pa, če je trdno ohišje in enako dober ekran, po mojem nimaš kaj razmišljat.
Če se splača se moraš odločiti sam. Je pa to kljub starosti po mojem še vedno izvrstna tablica in če res rabiš 10" tablico kar težko najdeš kaj primerljivega v tem cenovnem rangu (dual core procesor, kvalitetna izdelava, zaslon). Ne vem pa, kako bo kaj z nadgradnjami sistema (kar je za večino običajnih uporabnikov itak precej nepomembno, še zadeva dobro dela).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: floyd1 ()
maja rabim za branje knjig (pdf) in GPS navigacijo... surfanje po netu, kašn film ali glasba ... ne mislim igrat igric ali grafično zahtevnega... čakat nexus 10 pa tudi ne vem kolk je smiselno...
flbroker ::
je tole vredno svojega denarja?
goclever a971 4:3
cenejši brat a103 16:9
https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...
goclever a971 4:3
cenejši brat a103 16:9
https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...
cenejšega brata sem imel priliko sprobat... men je bil preveč počasen, neodziven - pa internet se mi je konstantno rušil... zato tudi sedaj gledam po dosti dražji tablici... igric nisem sprobaval zato ne vem... android market dela... filme je vrtel... zvok je povprečen oz. slab... če si nezahteven uporabnik ja (kakšen film, knjiga, igrica) ... če ti brskanje po netu veliko pomeni ne...pač kolko dnarja tolko muzike - obstajajo pa slabši izdelki tudi z višjo ceno... my opinion
flbroker ::
Hvala. V bistvu kupujem za starše, torej brskanje po spletu + občasno kakšna muzika, video (youtube) ali pa kakšne zelo enostavne igre tipa pasjansa.
edit: kako to misliš da se ti je internet rušil? a aplikacija (katera?) ali povezava?
edit: kako to misliš da se ti je internet rušil? a aplikacija (katera?) ali povezava?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: flbroker ()
aplikacije za brskanje so "crashale" in se samostojno zapirale (firefox, dolphin browser in stock browser)... bilo je precej nadležno...
ne vem če so tablice za starejše ljudi, sploh če slabše vidijo...tudi 10tke ne... razlog je predvsem majhnost zaslona in okornost pri brskanju... da o nerodnem tipkanju - če maš večje šape ali če si neroden ne govorim - se mi zdi da so manjše tablice celo boljše glede tega saj dajejo bolj telefonski občutek pisanja...
aja imel sem tudi keyboard od go cleverja - delal je povprečno (večinoma časa)...
jaz bi za starše pogledal raje za kakšnim poceni majhnim prenosnikom... jim bo delo z njim dost bolj blizu, pa tudi cenovno se da kaj poceni dobit (tam nekje za 250 evrov)... pogledaš lahko tudi na bolho...
ne vem če so tablice za starejše ljudi, sploh če slabše vidijo...tudi 10tke ne... razlog je predvsem majhnost zaslona in okornost pri brskanju... da o nerodnem tipkanju - če maš večje šape ali če si neroden ne govorim - se mi zdi da so manjše tablice celo boljše glede tega saj dajejo bolj telefonski občutek pisanja...
aja imel sem tudi keyboard od go cleverja - delal je povprečno (večinoma časa)...
jaz bi za starše pogledal raje za kakšnim poceni majhnim prenosnikom... jim bo delo z njim dost bolj blizu, pa tudi cenovno se da kaj poceni dobit (tam nekje za 250 evrov)... pogledaš lahko tudi na bolho...
trnvpeti ::
aplikacije za brskanje so "crashale" in se samostojno zapirale (firefox, dolphin browser in stock browser)... bilo je precej nadležno...
si ze dal kdaj kaksni starejsi osebi v roke tablico in kdaj malega notebooka z ali brez miske?
na splošno je tako... ljudje ne marajo sprememb. starejši ljudje pa sploh ne. že tako so se mučili da se naučijo windowse in word, pa da jim potem rineš še nestabilen android ponavadi niso navdušeni no... je pa kakšnemu sigurno všeč - sam večini ni
trnvpeti ::
nestabilen android?
tablica (recimo a73 za 99eur, lahko se se nasteva) je dalec od nestabilne.
tezko(jaz je se nisem, gledam se samo android 4) najdes nestabilno tablico
po mojih izkusnjah, starejsi ljudje, tisti, ki nimajo veliko izkusenj se s tablico zelo hitro spoprijateljijo
z notebookom se ne nikoliž
starejsi, z izkusnjami z notebooki pa nocejo sprememb in sploh nocejo probati tablice
tablica (recimo a73 za 99eur, lahko se se nasteva) je dalec od nestabilne.
tezko(jaz je se nisem, gledam se samo android 4) najdes nestabilno tablico
po mojih izkusnjah, starejsi ljudje, tisti, ki nimajo veliko izkusenj se s tablico zelo hitro spoprijateljijo
z notebookom se ne nikoliž
starejsi, z izkusnjami z notebooki pa nocejo sprememb in sploh nocejo probati tablice
očitno poznaš bolj napredne starejše ljudi kot jaz :-)
zame je stabilno to da če pišem dokument v pisarni npr. - bilokateri, email ali če brskam po internetu - me ne vrže ven po 2-3 minutah - to se mi je pri gocleverju skoz dogajalo...
zame je stabilno to da če pišem dokument v pisarni npr. - bilokateri, email ali če brskam po internetu - me ne vrže ven po 2-3 minutah - to se mi je pri gocleverju skoz dogajalo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hauser84 ()
Lahko potrdim, da tudi moj ultrapoceni kitajc (Ainol Novo adv. II) deluje zelo stabilno. Ni nek hitrostni prvak, ampak programi delujejo stabilno. Tudi po več ur na dan, brez vsake težave.
bosmla ::
Imam Goclever S73 ze slabo leto in dela odlicno - tudi stabilnost aplikacij odlicna (vgrajeni brskalnik, gmail,...). Edino ker sem jo vlacil okrog po svetu in ji niti ovitka nisem privoscil se sedaj ze vidi malce praha pod steklom ekrana drugace pa se steklo ni opraskalo pa pomojem ni v sorodu s gorilami.
spargelj ::
Ker so mi zaprli temo iz neznanega razloga izgleda da moram tukaj povprašat :-/
Rad bi kupil Tablični računalnik tam do 150e lahko tudi kaj čez, vendar se ne spoznam in tudi nimam pojma kaj izbrati, rabil bi ga pa večinoma za tekoče gledanje filmov v bistvu da podpira cim več formatov. kaj je najboljše kar dobiš za 150e - 200e
Lp
Rad bi kupil Tablični računalnik tam do 150e lahko tudi kaj čez, vendar se ne spoznam in tudi nimam pojma kaj izbrati, rabil bi ga pa večinoma za tekoče gledanje filmov v bistvu da podpira cim več formatov. kaj je najboljše kar dobiš za 150e - 200e
Lp
Če že obstajajo podobne teme, naj se ne bi odpirale nove - forum postane totalno nepregleden. Zato je zgoraj desno okence "iskanje". Pravila pač.
Sicer pa pri tej ceni (150EUR) ni tako hudih razlik med tablicami. Pač gledaš za čim boljši procesor in čim večjo ločljivost zaslona, nov sistem ICS... Najcenejši tu omenjen z IPS zaslonom (precej boljši od navadnih) pa je goclever a971 za nekaj manj kot 200 EUR. Ne vem pa, kaka je kvaliteta izdelave. Filme (tudi HD) načeloma predvajajo že vsi (sploh ti, z "Mali 400" grafiko), seveda pa se najdejo kodeki, ki jim povzročajo probleme (zatikanje, nepredvajanje).
Sicer pa pri tej ceni (150EUR) ni tako hudih razlik med tablicami. Pač gledaš za čim boljši procesor in čim večjo ločljivost zaslona, nov sistem ICS... Najcenejši tu omenjen z IPS zaslonom (precej boljši od navadnih) pa je goclever a971 za nekaj manj kot 200 EUR. Ne vem pa, kaka je kvaliteta izdelave. Filme (tudi HD) načeloma predvajajo že vsi (sploh ti, z "Mali 400" grafiko), seveda pa se najdejo kodeki, ki jim povzročajo probleme (zatikanje, nepredvajanje).
spargelj ::
Kot sem videl ima Operacijski sistem Android 4.0.3 tako Samsung Galaxy S2 kot goclever a971 se pravi da se bolj splača vzeti telefon ???