Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

Tezaab ::
Asus MemoPad ne podpira Flash Playerja, ker ga Android sam ne podpira od verzije 4.1 (iirc) dalje.

WyattEarp ::
kaj od 4.1 jelly beana ne podpira več flash playerja? če ne podpira kako pa ga lahko potem inštaliraš? Hvala.
Ima kdo Asus memo pad smart 10'' - in lahko kaj več pove?
Včeraj bil v big bangu in imajo galaxy tab 2 razstavljen, asusa v omari in ga niso mogli mi pržgat, da bi vidu kako je odziven in kako zgleda to. Ne bi pa o tem, da prodajalec ni mel pojma... kar sem vprašal, je samo kar je vedu prebral iz tam opisa naprave... jao...
Ima kdo Asus memo pad smart 10'' - in lahko kaj več pove?
Včeraj bil v big bangu in imajo galaxy tab 2 razstavljen, asusa v omari in ga niso mogli mi pržgat, da bi vidu kako je odziven in kako zgleda to. Ne bi pa o tem, da prodajalec ni mel pojma... kar sem vprašal, je samo kar je vedu prebral iz tam opisa naprave... jao...
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

nosk8fx ::
koliko vem, ga iz google play ne moreš naložiti ... lahko pa ga iz http://forum.xda-developers.com/showthr...
update je bil 9.4.2013 ...
update je bil 9.4.2013 ...

bosmla ::
Ja pa od Android 4.0 naprej tudi zunanje SD kartice ne mores uporabit za namescanje programov (prispeval zlobni Google)...
no vsaj uradno.

LordPero ::
Kmalu tudi Android dobi iTunes varianto :). Ker seveda drugače lahko uporabnik kaj zašuštra & zadeva več ne dela kot mora. Tudi spreminjanje wallpaperjev bojo ukinili, ker ko si nek uporabnik naloži drugo sliko tja in mu ta po nekaj časa ni več všeč, krivi Google/Android.
Kaj ne moreš dat na SD kartice? :)
@WyattEarp: Samsung ima PLS ekran (tehnologiji kot taki so praktično isti, če ni PLS malce boljši), seveda pa vzemi Asusa že samo zaradi Tegre 3.
@WyattEarp: Samsung ima PLS ekran (tehnologiji kot taki so praktično isti, če ni PLS malce boljši), seveda pa vzemi Asusa že samo zaradi Tegre 3.
LordPero

Kmalu tudi Android dobi iTunes varianto :). Ker seveda drugače lahko uporabnik kaj zašuštra & zadeva več ne dela kot mora. Tudi spreminjanje wallpaperjev bojo ukinili, ker ko si nek uporabnik naloži drugo sliko tja in mu ta po nekaj časa ni več všeč, krivi Google/Android.
Ni vec moznosti "Move apps to external SD card" (kot si imel prej preprosto gumb) za programe, igre niti z namenskimi programi ne - redki se dajo rocno prestavit (uspelo mi je z navigacijo na NoteII). Seveda je to misljeno za ne rootan tel/tablico.

nosk8fx ::
to je pa stvar pač vsake aplikacije posebej, kako je spisana ... pač ene se dajo v celoti premakniti, ene delno, ene pa sploh ne ...
ampak z današnjimi velikostmi vgrajenega spomina to mislim, da več ni problem ... maš pač večino tam in je, ne rabiš zunanje sd.
ampak z današnjimi velikostmi vgrajenega spomina to mislim, da več ni problem ... maš pač večino tam in je, ne rabiš zunanje sd.

Zal to ni (vec) stvar aplikacije ampak je OS spisan tako, da onemogoca... ocitno nimas opravka s kaksnim nerootanim Samsungom in 4.x androidom.

Ni vec moznosti "Move apps to external SD card"
Aja, to si mislil, to je itaq že prej bil fail :) (4.0> se niti ne spomnim več, ker ga že nekaj časa nisem videl ... itaq mislim, da je ta možnost prišla šele z 2.2 ali nekaj takega, ker pred tem so si folki na veliko brickali telefone s premikanjem vsega možnega). Je pa to stvar Guglota, ne Samsungota.
Itaq čez par generacij ne bo več razlike med iOSi in Androidi.
... čakaj, zakaj bi hotel premikati appe na SD kartico? A niso Samsungi (očitno imaš Samsunga, ne?) bili 8-64GB + SD reža? No, 8 oz. 16GB je res malce malo za appe, ampak itaq imaš vse drugo (medio) na karti ...
Drugače pa imaš tudi custom skripte (rabiš root), kjer lahko notranji pomnilnik razširiš/premakneš na SD kartico (na tej pač moraš naredit dve particiji, FAT32 & EXT3/4), ampak ne vem, zakaj bi to rabil, ker ima danes vsaka zadeva s šlatabilnim ekranom vsaj 16GB.
LordPero

prevec smo off pa se nabijamo en mimo drugega... jaz sem bolj v opozorilo napisal, ker vidis napise 8,16GB +SD kartica nihce pa ti ne napise da ti kartica koristi samo za storage in ne za razsiritev notranjega spomina, kar je v bistvu neumnost in nesmiselno onemogocanje v smislu "mi ze vemo kar je najbose za vas".

Ja, saj zato sem v oba odgovora vključil, da Google in Apple delata po istem idejnem postopku svoje produkte, ker pač če hočeta z majhnim številom produktom doseči tako široke množice, pač mora bit narejeno za idiote oz. rahlo enostavnejše (ker pač to pogosto diktira namen uporabe takih onegajev, "da se mi ni treba ukvarjati z računalom/tablico/telefonom").
Pač, vse se zapira in par velikih bratov nam gleda v vsako špranjo. Problem?
Še vedno pa, a si zafilal 16GB z igrami? :)
Pač, vse se zapira in par velikih bratov nam gleda v vsako špranjo. Problem?
Še vedno pa, a si zafilal 16GB z igrami? :)
LordPero

Magic1 ::
Prav zaspali so malo s novimi top tablicami, Asus infinity je že skoraj leto star pa je še vedno boljši le nexus 10.
Magic

Tomay ::
Danes dobil Tpad CT97.C2.
Pomanjkljivosti z moje strani:
Touch je kar soliden, igre in programi, ki sem jih probal delajo bp.
V glavnem ne bi dal 200EUR za to. Kdor je imel v rokah ipad bo verjetno razočaran a to je že drug cenovni razred.
Če ne za drugo, bo za klobase rezat čisto v redu :)
Ne polni se prek usb
Slabši ekran (vidni koti, v redu bi bila malo višja ločljivost)
Slabša izdelava, ko ga obračam se bojim, da bo zaslon ven padel, kot da bi bil samo vstavljen not, ne pritrjen
Kamera je uporabna za skype. Fotke so pogojne
V glavnem ne bi dal 200EUR za to. Kdor je imel v rokah ipad bo verjetno razočaran a to je že drug cenovni razred.
Če ne za drugo, bo za klobase rezat čisto v redu :)
Voodoo 4Ever

XsenO ::
Eno vprašanje. Ali lahko sim kartico is USB sticka vstaviš v tablico in bo delala?
1 + 1 = 1

Dromar ::
Včeraj sem v Hoferju v Ivančni gorici videl znižan Medion Lifetab P9516 iz 300 na 150€. V kolikor seveda koga interesira - za tak dnar boljše tablice mislim da ni :)

Z3ND3N ::
Ker ste poznavalci tablic, bi vas lepo prosil, če mi svetujete katero tablico izbrati do 200€? Uporabljal pa bi za igre, internet in gledanje kakšnega filma ali nadaljevanke preko USB-ja ali microSD. Hvala že v naprej.

Z3ND3N...
"Včeraj sem v Hoferju v Ivančni gorici videl znižan Medion Lifetab P9516 iz 300 na 150€. V kolikor seveda koga interesira - za tak dnar boljše tablice mislim da ni :)"
"Včeraj sem v Hoferju v Ivančni gorici videl znižan Medion Lifetab P9516 iz 300 na 150€. V kolikor seveda koga interesira - za tak dnar boljše tablice mislim da ni :)"

Z3ND3N ::
A pa je to samo v Ivančni gorici ali po vseh Hoferjih? Gledal sem po njihovi strani in je ne najdem pod posebno ponudbo. Samo pri strani kaže da bo otvoritev 18.4. v Šentvidu in bo znižana. Sem pa iz Kranja.

Okapi ::
Izredne popuste za staro robo imajo nenapovedano, v tistih trgovinah, kjer jo pač imajo. Ne moreš vnaprej vedeti.
O.
O.

mtosev ::
a ve mogoče kdo kdaj pridejo galaxy 3 tablice ven?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Če misliš čakat še kakšnih 6dni pa komplicirat, potem ga ne boš našel v nobeni poslovalnici več. Če si iz Kranja, imaš do Ivančne gorice vožnje slabo uro po avtocesti. Tam sem ga videl, tisto, kar bo v Šentvidu, je pa druga tablica in je dražja.
Pokliči na Hoferjevo centralo in vprašaj, če jih imajo še kje drugje kot tam, sicer pa je sploh malo neumno razmišljat, da bodo to dajali na spletno stran... Na spletno stran dajo tisto, kar je novo in stane 400€, ne pa nekaj, kar se bo prodalo v 2 dneh od takrat ko bodo dali znižanje ven in imajo na zalogi še 3 kose za celo Slovenijo.
Če hočeš imet za do 200€ dober tab, se pač čimprej spakiraj in idi tja, sicer se pa pač sprijazni s kitajsko robo, ki bo crknila po 6 dneh in na garanciji katere piše pač "takac, makac" in si lahko obetaš samo to, da bo 2 leti vsak drug teden na popravilu, dokler ne bo konec z garancijo.
Pokliči na Hoferjevo centralo in vprašaj, če jih imajo še kje drugje kot tam, sicer pa je sploh malo neumno razmišljat, da bodo to dajali na spletno stran... Na spletno stran dajo tisto, kar je novo in stane 400€, ne pa nekaj, kar se bo prodalo v 2 dneh od takrat ko bodo dali znižanje ven in imajo na zalogi še 3 kose za celo Slovenijo.
Če hočeš imet za do 200€ dober tab, se pač čimprej spakiraj in idi tja, sicer se pa pač sprijazni s kitajsko robo, ki bo crknila po 6 dneh in na garanciji katere piše pač "takac, makac" in si lahko obetaš samo to, da bo 2 leti vsak drug teden na popravilu, dokler ne bo konec z garancijo.

lucky13 ::
Kupuje se android tablica. Eno izmed glavnih meril je, da na njej deluje aplikacija RTV Slovenija, ki se nahaja na spodnjem naslovu (Play).
https://play.google.com/store/apps/deta.....
Imam prošnjo za lastnike Prestigio tablic. Ali lahko kdo preveri delovanje te aplikacije na svoji tablici. Zraven rezulata v obliki dela/ne dela bi prosil še za verzijo androida. Hvala v naprej.
https://play.google.com/store/apps/deta.....
Imam prošnjo za lastnike Prestigio tablic. Ali lahko kdo preveri delovanje te aplikacije na svoji tablici. Zraven rezulata v obliki dela/ne dela bi prosil še za verzijo androida. Hvala v naprej.

Yossarian ::
Na telefonu Prestigio 4300 sem s SLOTV aplikacijo pravkar malce gledal Formulo 1 in to brez problema (Android 4.0.3)
Enako na tablici 5097C PRO (Android 4.1.1)
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

doomed ::
Zdravo!
Kupujem tablični računalnik za darilo. Njen primarni namen bo gledanje filmov, igranje iger in brskanje po internet. Moj budget je omejen (~150EUR). Na internetu sem si ogledal mnogo tablic, najbolj so mi padle v oči firme Prestigio in sicer slednje:
Tablični računalnik Prestigio MultiPad 8.0 Pro Duo
Tablični računalnik Prestigio MultiPad 8.0 Ultra DUO (malo dražja, toda vseeno v razmislek)
Tablični računalnik Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0
Zelo mi je všeč pri teh Prestigio, ker dobiš zraven paketa še "ovitek".
Zanima me vaše mnenje o teh tablicah (še posebej o firmi Prestigio) in če za ta denar dobim boljšo. Predpogoji:
najmanj 8''
Android z vsaj ICS
po možnosti vsaj 1GB RAM in dvojedrni CPU
možnost spominske kartice
dobra baterija
zadovoljiv zaslon
GPS in Bluetooth nista obvezna
Kupujem tablični računalnik za darilo. Njen primarni namen bo gledanje filmov, igranje iger in brskanje po internet. Moj budget je omejen (~150EUR). Na internetu sem si ogledal mnogo tablic, najbolj so mi padle v oči firme Prestigio in sicer slednje:
Tablični računalnik Prestigio MultiPad 8.0 Pro Duo
Tablični računalnik Prestigio MultiPad 8.0 Ultra DUO (malo dražja, toda vseeno v razmislek)
Tablični računalnik Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0
Zelo mi je všeč pri teh Prestigio, ker dobiš zraven paketa še "ovitek".
Zanima me vaše mnenje o teh tablicah (še posebej o firmi Prestigio) in če za ta denar dobim boljšo. Predpogoji:
najmanj 8''
Android z vsaj ICS
po možnosti vsaj 1GB RAM in dvojedrni CPU
možnost spominske kartice
dobra baterija
zadovoljiv zaslon
GPS in Bluetooth nista obvezna

lucky13 ::
Na telefonu Prestigio 4300 sem s SLOTV aplikacijo pravkar malce gledal Formulo 1 in to brez problema (Android 4.0.3)
Originalen proizvajalčev android, kajne?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lucky13 ()

Yossarian ::
Originalen proizvajalčev android, kajne?
Na telefonu ja, na tablici pa ne več. Ampak po mojem ne bi smelo bit probljema.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil

ah70 ::
Pozdravljeni.
Kupujem tablico in se mi zdi, da več kot berem različne podatke in mnenja, bolj se počutim zmedena.
Trenutno imam v ožjem izboru 3 tablice:
- Samsung galaxy note 10.1
- Asus eee pad transformer tf300 in
- Asus memo pad smart 10.1
Zanima me, kakšno je vaše mnenje in katero bi mi svetovali oz. ali imate še kakšen drugi predlog.
Glede na to, da bi tablico uporabljala tudi za gledanje filmov me zanima, ali je možno na omenjeni asusovi tablici naložiti kakšno aplikacijo, ki bi omogočala gledanje filmov v drugih video formatih (divx, xvid,...), ki primarno niso podprti. Samsung naj bi namreč te formate podpiral.
Najlepša hvala za odgovore.
Lp
Kupujem tablico in se mi zdi, da več kot berem različne podatke in mnenja, bolj se počutim zmedena.

- Samsung galaxy note 10.1
- Asus eee pad transformer tf300 in
- Asus memo pad smart 10.1
Zanima me, kakšno je vaše mnenje in katero bi mi svetovali oz. ali imate še kakšen drugi predlog.
Glede na to, da bi tablico uporabljala tudi za gledanje filmov me zanima, ali je možno na omenjeni asusovi tablici naložiti kakšno aplikacijo, ki bi omogočala gledanje filmov v drugih video formatih (divx, xvid,...), ki primarno niso podprti. Samsung naj bi namreč te formate podpiral.
Najlepša hvala za odgovore.
Lp

spyker123 ::
Vidim, da si se že pozanimala in za moje pojme izbrala tri res dobre tablice. Katerokoli boš izbrala, ne boš zgrešila..glede filmov pa tudi obstaja veliko zastonj aplikacij, s katerimi se da gledati verjetno vse formate, če že tablica sama ne podpira...Najboljše si je te izbrane tablice ogledat v živo in katera ti "sede" v roko, tisto vzemi.

Imam tablico Asus memo pad smart 10''. Deluje odlično, ozivnost je dobra. Zaslon je uredu, kljub temu, da se piše da ima ''švoh'' resolucijo - meni osebno je uredu in ni nič slaba. baterija pa nekje do 6h... ne unih 8h, kot piše. bi kak test hitrosti zaganal gor, če bi vedu kjerga in vam povedal. samo pri uporabi je dobra in hitra. ah70 - predvajalnik MX player, pa dela vse in podnapisi. Jaz bi ti to priporočal.

Ne vem. to sem se tudi jaz spraševal. imata ga še 2 trgovini (http://www.sestavi.si/index.php/item/di... in http://oskarveliki.si/asus-memo-pad-sma... , samo po ''kodi'' izdelka, te niso v slovenijo prišle preko uradnega distributerja, tako da je garancija samo pri prodajalcu... tako da sem se potem odločil za big bang.

Vidim, da si se že pozanimala in za moje pojme izbrala tri res dobre tablice. Katerokoli boš izbrala, ne boš zgrešila..glede filmov pa tudi obstaja veliko zastonj aplikacij, s katerimi se da gledati verjetno vse formate, če že tablica sama ne podpira...Najboljše si je te izbrane tablice ogledat v živo in katera ti "sede" v roko, tisto vzemi.
Sem hotela upoštevat tvoj nasvet in danes šla v "naš" big bang, da bi si ogledala in sprobala tablice. Edino kar sem občutila je bilo...RAZOČARANJE nad prodajalci, ki niti ne vejo, kaj prodajajo! Moja izkušnja pa je bila taka: memo pad smart in galaxy note sta bila v vitrini, edino asus transformer je bil na pultu za testiranje, s tem, da sta bili na njegovem mestu dve oznaki in ceni...za transformer tf300 in transformer prime. Prodajalci hodili mimo gor pa dol, pa nisem imela priložnosti nobenega vprašat, kateri je razstavljeni model. Potem le enega na hitro ustavim in mi reče, da je tf300, pa ga hočem še nekaj vprašat, pa se vrine med besedo nek italijan in seveda trgovec se takoj posveti italijanu! Pa odprem tablico in jo malo testiram...pa začne piskati alarm proti tatvini, tako da sem se skoraj v zemljo udrla! Ko trgovec vidi, da čudno gledam mi reče, da je vse v redu, ker se tisti alarm itak stalno sproža. Uau...pa sprobaj tablico pri stalno tulečemu alrmu!

No, v soboto grem tako ali tako v Ljubljano in upam, da bom imela tam več sreče.

Imam tablico Asus memo pad smart 10''. Deluje odlično, ozivnost je dobra. Zaslon je uredu, kljub temu, da se piše da ima ''švoh'' resolucijo - meni osebno je uredu in ni nič slaba. baterija pa nekje do 6h... ne unih 8h, kot piše. bi kak test hitrosti zaganal gor, če bi vedu kjerga in vam povedal. samo pri uporabi je dobra in hitra. ah70 - predvajalnik MX player, pa dela vse in podnapisi. Jaz bi ti to priporočal.
Če ti povem po pravici, sem se tudi jaz že skoraj odločila za memo pad smarta, vendar ker je relativno nov in nisem dobila veliko mnenj o njem, potem pa še podatek, da ne bere vseh video formatov, sem začela brskati še za drugimi in na koncu pristala na teh treh.
Vsekakor je tvoje priporočilo dobrodošlo, tudi glede MX playerja. Upam, da ga bojo v Ljubljani imeli za sprobat, potem se pa odločim.

mihco ::
!
:)
poba je sicer specializiran za win8 ampak verjamem, da je marsikateri 15letni otrok bolje tehnicno podkovan(ali na tekocem z aktualnostimi) kot 90% osebja v BB.
:)
poba je sicer specializiran za win8 ampak verjamem, da je marsikateri 15letni otrok bolje tehnicno podkovan(ali na tekocem z aktualnostimi) kot 90% osebja v BB.

medenko ::
true: ampak 15 letni otrok se lahko osredotoči na 1-2 stvari, medtem ko se mora osebje v trgovini na več....hehe.
ah70: pojdi še v comshop halo 9 pogledat, itaq so neki dnevi tehniki baje.

yayo ::
Moja izkušnja pa je bila taka: memo pad smart in galaxy note sta bila v vitrini, edino asus transformer je bil na pultu za testiranje, s tem, da sta bili na njegovem mestu dve oznaki in ceni...za transformer tf300 in transformer...
No, v soboto grem tako ali tako v Ljubljano in upam, da bom imela tam več sreče.
Kje pa živiš? Po anekdoti z italijanom sklepam, da na obali. Če je tako imaš v Kopru še Harvey Norman pa Mercator (blizu Tuša), pa tudi Montedoro čez mejo, kjer imajo malo morje tablic za testiranje.

Magic1 ::
true: ampak 15 letni otrok se lahko osredotoči na 1-2 stvari, medtem ko se mora osebje v trgovini na več....hehe.
Sem bil prejšni teden v comshopu v hali 9, ker je kolega skočil eno stvar vprašat in sem imel 5 minut. Transformer je bil zaklenjen, prodajalec reče, da ga je nekdo zaklenil in nimajo gesla... Grem naprej na Iconio, da sprobam windowse. Tab se ne prižge. Pogledam še malo levo in desno in nič ne dela. WTF, na srečo je kolega že opravil.
Magic

ah70 - V big bangu Novo mesto, imajo galaxy tab za testirat, v omari pa asus memo pad, katerega sem prosil če dajo ven in so mi ga dali in sem probal (drugič ko sem bil, ker prvič je bil tudi eden, ki ni imel pojma in tudi ni mi ga hotel dati za testirati...). Vse kar sem dal filmov mu predvajati do zdaj je vse predvajal, tudi tist predvajalnik, ki je bil že gor, pa sem dal brip, full hd... če pa kaj ne bo je pa tukaj MX player, ki ga vse pohvalijo, kjer sem bral da podpira pa kao vse. Edino kar je, wifi imam ves čas prižgan in žena je malo igrala labirint pa jaz sem surfal pa je baterija se spraznila 4h, ok, umes je bil na standby od enga večera do drugega... Tako da mislim da realno baterija ob polni uporabi dela nekje 5h. če wifi izklopiš pa še nisem testiral. če kdo hoče, lahko stestiram realno če samo film laufa pa če je wifi izklopljen.

Kje pa živiš? Po anekdoti z italijanom sklepam, da na obali. Če je tako imaš v Kopru še Harvey Norman pa Mercator (blizu Tuša), pa tudi Montedoro čez mejo, kjer imajo malo morje tablic za testiranje.
Živim na goriškem in tu razen big banga nimaš kje pogledat ( compshop je revščina, mercator tehnika v ajdovščini še večja revščina ). Sem pa pogledala pod Unieuro, ki je v Montedoro in imajo v spletni trgovini memo pada smart znižanega na 270EUR...100EUR ceneje kot pri nas. Če ga imajo znižanega tudi v trgovini je to kar dobra cena, če je tudi slovenščina na njemu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ah70 ()

WyattEarp...glede trajanja baterije je običajno vedno tako, da je trajanje manjše kot so podatki proizvajalca, sploh če delaš stvari, ki "bolj žrejo". Tako da glede tega ni panike.

Mitja86 ::
Danes dobil Tpad CT97.C2.
Ne polni se prek usb
SlabĹĄi ekran (vidni koti, v redu bi bila malo viĹĄja loÄljivost)
SlabĹĄa izdelava, ko ga obraÄam se bojim, da bo zaslon ven padel, kot da bi bil samo vstavljen not, ne pritrjen
Kamera je uporabna za skype. Fotke so pogojne
V glavnem ne bi dal 200EUR za to. Kdor je imel v rokah ipad bo verjetno razoÄaran a to je Ĺže drug cenovni razred.
Äe ne za drugo, bo za klobase rezat Äisto v redu :)
V kolikšnem času si jo pa prejel s strani Amisa, jaz sem aneks podpisal v ponedeljek prejsnji teden pa tablice še nisem dobil? Kakšna je drugače kvaliteta zaslona, je kakšna folija gor mogoče ter kakšna je kaj izdelava? Ima OTG (se lahko priklopi recimo tipkovnica ali miška) ter HDMI izhod? Hvala za odgovore

Tomay ::
Z amisa sem jo prejel v 5 dneh (v petek sem podpisal). Tisti dan, ko jo je poštar prinesel sem dobil še sms.
Ima otg a nisem poskusil še nič priklopit. Hdmi izhod sem poskusil na tv ampak samo na 720p, ker nisem takoj skužil, da gre na tudi na full hd. Mx player predvaja filme tudi tudi prek mreže a ne s hardware podporo. Lokalno deluje s hardware podporo a včasih zašteka. Ni pa razlike med hw in sw dekodiranjem niti pri preskakovanju, ker je procesor dovolj hiter.
Zaslon ima folijo, ki sem jo seveda odstranil, ker prek folije tudi touch ni deloval najbolje. Temple run2 deluje b.p. tudi touch ne zataji. Pri scroolanju pa včasih zoomira namesto scroola.
Vidni kot zaslona je zelo majhen in max svetilnost bi lahko bila malo večja. Za surfanje po netu je dovolj za filme pa malo manj.
Zaenkrat mi ni žal. Zadeva deluje po pričakovanjih. Ni popolna je pa vsaj procesorsko dovolj zmogljiva, da nič ne "šteka".
Še to:
Wlan "domet" je slabši kot na mojem telefonu, kamera je uporabna za skype, fotke so na ravni nekaj let starega telefona.
Ima otg a nisem poskusil še nič priklopit. Hdmi izhod sem poskusil na tv ampak samo na 720p, ker nisem takoj skužil, da gre na tudi na full hd. Mx player predvaja filme tudi tudi prek mreže a ne s hardware podporo. Lokalno deluje s hardware podporo a včasih zašteka. Ni pa razlike med hw in sw dekodiranjem niti pri preskakovanju, ker je procesor dovolj hiter.
Zaslon ima folijo, ki sem jo seveda odstranil, ker prek folije tudi touch ni deloval najbolje. Temple run2 deluje b.p. tudi touch ne zataji. Pri scroolanju pa včasih zoomira namesto scroola.
Vidni kot zaslona je zelo majhen in max svetilnost bi lahko bila malo večja. Za surfanje po netu je dovolj za filme pa malo manj.
Zaenkrat mi ni žal. Zadeva deluje po pričakovanjih. Ni popolna je pa vsaj procesorsko dovolj zmogljiva, da nič ne "šteka".
Še to:
Wlan "domet" je slabši kot na mojem telefonu, kamera je uporabna za skype, fotke so na ravni nekaj let starega telefona.
Voodoo 4Ever

Mitja86 ::
Skratka gre za napravo, ki nekako opravičuje tole 1€ akcijo
Misliš, da bo potrebno dati na zaslon kakšno folijo, če praviš da ni največje kvalitete potem se verjetno zna kakšna praska hitro pojaviti gor? Si imel pa srečo, da si jo tako hitro dobil.

doomed ::
Zanima me vaše mnenje o tablicah GoClever, še posebej o GoClever TAB R83.2 Bluetooth. Po specifikacijah je zelo podobna Prestigio Multipad Ultra Duo 8.0. Ima kdo kakšne izkušnje s to vrsto tablic?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: doomed ()