Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

medenko ::
GOCLEVER = takoj se obrni za 180° in ne sprašuj zakaj.
končno, samo edina škoda, da nima 1GB rama
Acer B1 7 " 8GB (NT.L15EE.001)
končno, samo edina škoda, da nima 1GB rama

Acer B1 7 " 8GB (NT.L15EE.001)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: medenko ()

Mitja86 ::
Evo pa sem koncno dobil TPad, kaj naj recem proti recimo Nexusu 7 je tole ubogo ampak dobro gre vendarle za nizji razred tablice. Tomay, je pri tebi tudi tako slab dotik, ne vem ali je to zaradi folije mogoce vendar deluje res zelo slabo. Pa se nekaj, se tebi pri dotikih na zaslon tudi pojavljajo taksni mehurcki, kot kaksna animacija na zaslonu? Aja pa baterijo papca lepo, sem pricakoval vendarle malce bolj vzdrzljivo

Tomay ::
Te mehurčke sem si jaz vklopil, nastavitve -> možnosti za razvijalce -> prikaži dotike.
Voodoo 4Ever

Mitja86 ::
Tomay, maš kakšno idejo kako se pa ta tablica posodobi, v nastavitvah ni na voljo kakšne funkcije kolikor sem gledal?

lambda ::
Obtaja kaka pametna Android alternativa za Nexus 7 v podobnem velikostnem rangu (7-8" tablice)? Ali je to najboljše kar trenutno dobiš?

spyker123 ::
Nubes..Samsung bi naj izdal novo serijo tablic galaxy, vseh velikosti, tudi galaxy note 8.0, bo pa verjetno krepko dražja od nexusa 7..

JamesQ ::
Živjo.
Kupujem tablico za na službena potovanja. Uporabljati jo nameravam za branje e-knjig, gledanje videa in brskanja po spletu.
Potem, ko sem prebral zanjih nekaj strani te teme, sta mi v oko padli dve tablici.
Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0
Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 3G 8.0
Ima kdo izkušnje s to blagovno znamko? Je to vredu nakup? Vesel bom kakršnegakoli nasveta in predloga alternativ.
Najlepša hvala! (=
LDŽ
Kupujem tablico za na službena potovanja. Uporabljati jo nameravam za branje e-knjig, gledanje videa in brskanja po spletu.
Potem, ko sem prebral zanjih nekaj strani te teme, sta mi v oko padli dve tablici.
Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0
Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 3G 8.0
Ima kdo izkušnje s to blagovno znamko? Je to vredu nakup? Vesel bom kakršnegakoli nasveta in predloga alternativ.
Najlepša hvala! (=
LDŽ
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JamesQ ()

Yossarian ::
Jaz imam tabljico Prestigio 5097 C Pro (pa tudi telefon Prestigio 4300). Mogoče je za 18 stotink sekunde počasnejša od kakšne jabke ali samsunga in to je to. Za branje knjig in gledanje filmov pa ti vsekakor priporočam 10 colskega; meni ni žal. Aja, pa še to: njihov servis je odziven, tako kot je treba
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Dromar ::
JamesQ, Hofer ima za 150EUR 10" tablice v razprodaji. V Ivancni gorici so imeli prejsnji teden. Poklici na centralo, ce se imajo kje na zalogi. Telefonsko poisci na www.hofer.si
Sigurno dalec najboljsi nakup. Ima tegro, 1gb rama, 1280x800 zaslon, ICS, 32gb, prostor za sim in prostor za micro sd kartico...
Ne najdes boljsega
Sigurno dalec najboljsi nakup. Ima tegro, 1gb rama, 1280x800 zaslon, ICS, 32gb, prostor za sim in prostor za micro sd kartico...
Ne najdes boljsega
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dromar ()

damjanll ::
Za branje knjig in gledanje filmov pa ti vsekakor priporočam 10 colskega; meni ni žal.
Zakaj bi bilo 10" bolj primerno za knjige? Ce pogledam po mojih knjiznih policah je vecina knjig velikosti okrog 7" tablice. Ce pogledas velikost e-book readerjev, npr kindle je velik 6". Mislim da je za knjige to bolj prirocna velikost.

doomed ::
JamesQ, Hofer ima za 150EUR 10" tablice v razprodaji. V Ivancni gorici so imeli prejsnji teden. Poklici na centralo, ce se imajo kje na zalogi. Telefonsko poisci na www.hofer.si
Ne najdes boljsega
In kakšna tablica je to? Povej celo ime tablice.

Yossarian ::
Ce pogledam po mojih knjiznih policah je vecina knjig velikosti okrog 7" tablice. Ce pogledas velikost e-book readerjev, npr kindle je velik 6". Mislim da je za knjige to bolj prirocna velikost.
Tvoje knjige so morda res 6 colske, moje so pač 10 colske (npr. vse 4 od Ursule LeGuin, praktično vse od Mihe Remca, Puncerja, Pečjaka...). Po mojem skromnem mnenju je pač boljša 10 colska tabljica.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil

mtosev ::
mimovrste ima -10% na vse prestigio tablice
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

http://www.mimovrste.com/artikel/272002...
bi se kaj tekega izplačlo kupiti
152eur cena in še 15eur bonusa

Lynxfox ::
Narobe si prebral. Cena je 169EUR pa dobiš 15EUR bonusa. Za ~180-200 se pa da dobiti že Nexus 7, ki ga prekaša po dolgem in počez, poglej po bolhi.
Evo: http://www.bolha.com/racunalnistvo/tabl...
Evo: http://www.bolha.com/racunalnistvo/tabl...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Lynxfox ()

ne ti si narobe prebral
kupna vrednost artiklov (Spletna cena): 169,00 €
Uporabi promocijsko kodo (MIMOPRESTIGIO) v višini 10%. Koda velja za Tablični računalnik Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0, bel (PMP7280CUK_WH_DUO) + darilo. -16,90 €
Skupni znesek naročila 152,10 €
Pridobljen bonus 15,00 €
kupna vrednost artiklov (Spletna cena): 169,00 €
Uporabi promocijsko kodo (MIMOPRESTIGIO) v višini 10%. Koda velja za Tablični računalnik Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0, bel (PMP7280CUK_WH_DUO) + darilo. -16,90 €
Skupni znesek naročila 152,10 €
Pridobljen bonus 15,00 €

JamesQ ::
Živjo.
Kaj pa kake tablice iz "kitajske"? Gledal sem na pandawill tablice z RK3166(quad Cortex-A9, 28nm) in A31(quad Cortex-A7, 40nm) čipovjem, ki se jih dobi v 7" in 8" različici z 2GB RAMa za cca. 170$. Ima kdo izkušnje s tem?
Najlepša hvala za odgovore in predloge.
LDŽ
Kaj pa kake tablice iz "kitajske"? Gledal sem na pandawill tablice z RK3166(quad Cortex-A9, 28nm) in A31(quad Cortex-A7, 40nm) čipovjem, ki se jih dobi v 7" in 8" različici z 2GB RAMa za cca. 170$. Ima kdo izkušnje s tem?
Najlepša hvala za odgovore in predloge.
LDŽ

doomed ::
Ta 15€ bonusa velja samo za naslednji nakup. Tukaj dobiš trenutno za pičlih 147€, kar ni slaba cena.

ah70 ::
Končno sem se odločila in danes v Big bangu kupila Asus memo pad smarta. Vsa srečna prišla domov in...ker vedno najprej preberem navodila...ga dala za 8 ur najprej polnit. Nato pa polna pričakovanj po 8 urah končno prižgala stvarco, začela s prvimi koraki začetnih nastavitev in končala...po nastavitvi jezika, saj se je stvar zablokirala že nekje pri tretjem koraku...nastavitvi brezžičnega omrežja! Kompletno vse blokirano, poskusim resetirat, pa spet konec pri tretjem koraku, pa še enkrat resetiram, tokrat mi je sicer direktno pokazalo osnovno stran, vendar nič drugega ni delovalo, saj ga še odklenit nisem uspela. Kompletni blok, pa še na displeju so se pojavile neke črte.
...mi je kar pihalo iz ušes.
Saj ne vem kaj bi rekla...slaba karma, nimam sreče,...ampak očitno tudi dobri niso v redu!
Big bang...se vidimo spet jutri. Me prav zanima njihov odziv.

Saj ne vem kaj bi rekla...slaba karma, nimam sreče,...ampak očitno tudi dobri niso v redu!

WyattEarp ::
ah70, sam imam to tablico in sem zadovoljen z njo, baterija ni super, je pa uredu. Sporoči, kaj je bilo u big bangu.
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

tadej103 ::
Lp. Kupujem tablico, za normalno uporabo, pa me zanima kaj izbrati. Galaxy tab, ali toshibo at300se?

Buggy ::
Končno sem se odločila in danes v Big bangu kupila Asus memo pad smarta. Vsa srečna prišla domov in...ker vedno najprej preberem navodila...ga dala za 8 ur najprej polnit. Nato pa polna pričakovanj po 8 urah končno prižgala stvarco, začela s prvimi koraki začetnih nastavitev in končala...po nastavitvi jezika, saj se je stvar zablokirala že nekje pri tretjem koraku...nastavitvi brezžičnega omrežja! Kompletno vse blokirano, poskusim resetirat, pa spet konec pri tretjem koraku, pa še enkrat resetiram, tokrat mi je sicer direktno pokazalo osnovno stran, vendar nič drugega ni delovalo, saj ga še odklenit nisem uspela. Kompletni blok, pa še na displeju so se pojavile neke črte.![]()
![]()
...mi je kar pihalo iz ušes.
...se dobro da nisi kupila kaksne tablice izmed manj renomiranih znamk, bi imela takoj niz odgovorov v smislu "kaj pa kupujes ta xxxx jajca, potem pa vse crkuje"

Jaz ta teden dobim Coby iz SPAR-a nazaj iz popravila...bo pa nova tablica.

sebas4 ::
Zanima me tale, imel bi par dodatnih vprašanj, če kdo ve odgovore.
1. A je to zadnja te vrste od Prestigio?
2. A je možno dobiti adapter prestigio charger to USB, da bi to tablico lahko polnil tudi prek USB? Nekaj sem našel na spletu, pa ne vem če gre s tem modelom.
3. Ali je možen zunanji GPS - USB sprejemnik, ker ta model pač nima GPS.
4. A delajo HD 1080 filmi tekoče?
5. Je kdo stestiral kamero, sprednja in zadnja, kakšne kakovosti je posneti video.
6. A se splača dati nekaj več denarja za Google Nexsus 10?
Hvala
1. A je to zadnja te vrste od Prestigio?
2. A je možno dobiti adapter prestigio charger to USB, da bi to tablico lahko polnil tudi prek USB? Nekaj sem našel na spletu, pa ne vem če gre s tem modelom.
3. Ali je možen zunanji GPS - USB sprejemnik, ker ta model pač nima GPS.
4. A delajo HD 1080 filmi tekoče?
5. Je kdo stestiral kamero, sprednja in zadnja, kakšne kakovosti je posneti video.
6. A se splača dati nekaj več denarja za Google Nexsus 10?
Hvala

Tablični računalnik PRESTIGIOMultipad PMP5597D_BF_DUO
Vaša cena: 235,82 €
Spletna cena: 249,97 €
Dobavljivost: Na zalogi
1. da
2. je že priložen če se ne motim.
3. da
4. 720p easy
5. solidno
6. nekaj več? 600€+ ?
Vaša cena: 235,82 €
Spletna cena: 249,97 €
Dobavljivost: Na zalogi
1. da
2. je že priložen če se ne motim.
3. da
4. 720p easy
5. solidno
6. nekaj več? 600€+ ?

4. 720p easy
A 1080 pa ne gre, po reviewih sodeč bi moralo delati. Noben stestiral?
6. nekaj več? 600€+ ?
A ni cena nexsusa okoli 350€ (16 gb)
6. Ja.
Zakaj?
Hvala.

Halfdead987 ::
To še pravih 720p ne more sfolgat,ker je resolucija premala. Razen če bi ga na drug ekran priklopil.
Ja,Nexus 7.
Ker je ta tablica imho crap.
Ja,Nexus 7.
Ker je ta tablica imho crap.

Razen če bi ga na drug ekran priklopil.
Normalno, da na zunanjii LCD, zanima me če je Prestigio sposoben tekočega predvajanja 1080.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sebas4 ()

ah70 ::
ah70, sam imam to tablico in sem zadovoljen z njo, baterija ni super, je pa uredu. Sporoči, kaj je bilo u big bangu.
Verjamem, da si zadovoljen s to tablico. Tudi meni se je zdela zelo v redu, ko sem jo preizkusila v Ljubljani in tudi prodajalci so mi jo svetovali.
Kakorkoli, danes sem šla ponovno v big bang, povedala da tablica ne dela in kakšne probleme sem imela. Seveda jo je preizkusil tudi prodajalec, pa tudi njemu ni delala, pa jo je resetiral...pa spet ni delala. Na koncu mi je rekel, da on kaj takega še nikoli ni videl in doživel s tablicami...očitno bo res kaj v zvezi z nimam sreče, slaba karma,...
Imajo pa v big bangu določen "protokol" kar se tiče takih napak. Tako smo morali spisali reklamacijo za stvarno napako na izdelku in vse skupaj bo šlo jutri v ljubljanski big bang, kjer bodo obravnavali reklamacijo in se nato odločili kaj naprej. Običajno zamenjajo izdelek z drugim ali pa se dobi dobropis. Bom poročala, ko izvem kaj več.
Lp, Alenka

assez ::
Katera tablica je trenutno best buy za največ 300 eur?
Mogoče kakšen nexus 7 ali kaj podobnega?
Mogoče kakšen nexus 7 ali kaj podobnega?

ah70: tako je, stvarna napaka postopek....v 8 dneh moraš dobiti odgovor....verjetno je tablica DOA = dead on arrival, in 99% dobiš novo.

Zheegec ::
Tako smo morali spisali reklamacijo za stvarno napako na izdelku in vse skupaj bo šlo jutri v ljubljanski big bang, kjer bodo obravnavali reklamacijo in se nato odločili kaj naprej. Običajno zamenjajo izdelek z drugim ali pa se dobi dobropis. Bom poročala, ko izvem kaj več.
Naj pokličejo Asbis d.o.o., kjer jim bojo direktno odobrili DOA (to velja v 7 dneh od nakupa) in bodo lahko takoj zamenjali ter potem dobili DBP od dobavitelja.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Lynxfox ::

klemenSLO ::
Za tole sm precej zagret:
novi rk3188 quad proc
vgrajen 3g!
1280*800 IPS
2GB RAM 16GB Nand Flash/ Android 4.1 OS
cca kok je na to ceno 295$ (free shiping ) še treba prštet ?
novi rk3188 quad proc
vgrajen 3g!
1280*800 IPS
2GB RAM 16GB Nand Flash/ Android 4.1 OS
cca kok je na to ceno 295$ (free shiping ) še treba prštet ?
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemenSLO ()

20% DDV + 5€ carinski stroški + drkanje, ko ti crkne in pošiljaš na lastne stroške nazaj...si še vedno "navdušen" ?

klemenSLO ::
TO je cca 280 EUR (295/1.3*1,2)
A mamo pri nas kaj primerljivega? (torej quad core, 2g rama, IPS, 3g vgrajen, android based)
Recimo samsung tab 2 3g je star že 2 leti.... in bi ga na bolhi za 200EUR dubu.. sam tak je že al bo pa v kratkem brez garancije.
A mamo pri nas kaj primerljivega? (torej quad core, 2g rama, IPS, 3g vgrajen, android based)
Recimo samsung tab 2 3g je star že 2 leti.... in bi ga na bolhi za 200EUR dubu.. sam tak je že al bo pa v kratkem brez garancije.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemenSLO ()

primerljivo ničesar, ker nihče ne naroča ta "kitajska pitaj boga kako dela jajčka"....večina raje priznane znamke samsung, asus, acer, prestigio ipd.

keitai ::
Te nove kitajske tablice delujejo dokaj ok, pač QC ni tak kot pri boljših znamkah (pa tut pri teh ni ne vem kaj). Malce slabši materiali, nekaj slabša izdelava, ampak večina ljudi je z njimi zadovoljna, ainol je baje dokaj ok firma (žal pa njihove tablice ne uporabljajo ne rk3188 ne Exynos 4412). Ainol, Pipo, Ramos, Cube so "boljše" kitajske firme. Ne pričakuj pa čudežev, navsezadnje so to vseeno le malce boljši kirfi.
Btw Prestigio priznana znamka? Prestigio, Goclever, Archos, te se izdelujejo v identičnih tovarnah, kot tablice prej omenjenih kitajskih firm in so isti šrot. Le da pri kitajcih dobiš za isto ceno boljši hardware.
Btw Prestigio priznana znamka? Prestigio, Goclever, Archos, te se izdelujejo v identičnih tovarnah, kot tablice prej omenjenih kitajskih firm in so isti šrot. Le da pri kitajcih dobiš za isto ceno boljši hardware.

prestigio je sredina
prvo so kitajske tablice, pol presgitio in pol preostale brand name tablice ala acer, samsung, toshiba, sony
prvo so kitajske tablice, pol presgitio in pol preostale brand name tablice ala acer, samsung, toshiba, sony

tadej103 ::
Toshiba at300 je vredu? Ker mislim vzeti preko siola, pa imajo samo to, ter samsung galaxy tab

je ok tablica