Forum » Omrežja in internet » Dostop do tiskalnika preko usmerjevalnika
Dostop do tiskalnika preko usmerjevalnika
echoman ::
Pozdravljeni,
Pred časom sem nastavil brezžični usmerjevalnik na katerega sem povezal tudi tiskalnik, do tega pa bi morali dostopati tudi tisti, ki so povezani na modem. Zanima me, kaj bi bila najboljša rešitev, da bi preko modema dostopal tudi do usmerjevalnika?
Hvala!
Pred časom sem nastavil brezžični usmerjevalnik na katerega sem povezal tudi tiskalnik, do tega pa bi morali dostopati tudi tisti, ki so povezani na modem. Zanima me, kaj bi bila najboljša rešitev, da bi preko modema dostopal tudi do usmerjevalnika?
Hvala!
Mavrik ::
Nikjer nisi razložil kaj pomeni "povezani na modem", kaj šele da bi povedal kako mrežno arhitekturo, opremo, ISPja ali router imaš.
The truth is rarely pure and never simple.
an0nimen ::
Če želiš dostopat do elementov v privatnem LAN omrežju za usmerjevalnikom potem ti priporočam uporabo kakšenga VPNja če to ruter omogoča ozr v nekaterih primerih lahko zadev rešiš tudi z DMZ ozr port forvardingom na LAN vendar to ne priporočam ker je dokaj nevarno in ranljivo za zlorabo. Alternativa so ti seveda tudi printing serverji in podobno vendar to pa je že bol zahtevno postavit in verjetno tudi cenovno ni glih najceneje.
Za uporabo VPNja preko ruterja bi ti priporočil kakšnega Linksysa z DD-WRT firmwarom poceni in delojoče.
Za uporabo VPNja preko ruterja bi ti priporočil kakšnega Linksysa z DD-WRT firmwarom poceni in delojoče.
NeMeTko ::
Če prav razumem (opis nekoliko šepa) imaš nekaj uporabnikov, ki so priključeni direktno v modem. Potem si kupil usmerjevalnik in nanj obesil tiskalnik.
Če sem stvar pravilno razumel, moraš sedaj uporabnike z modema prestaviti tudi na usmerjevalnik. Če vsem nastaviš, da bodo uporabljali dhcp in tega na usmerjevalniku pravilno postaviš, bi morali vsi imeti možnost dostopa do printerja in interneta.
Če sem stvar pravilno razumel, moraš sedaj uporabnike z modema prestaviti tudi na usmerjevalnik. Če vsem nastaviš, da bodo uporabljali dhcp in tega na usmerjevalniku pravilno postaviš, bi morali vsi imeti možnost dostopa do printerja in interneta.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 6102 (4608) | nx6325 |
» | Zunanji dostop do straniOddelek: Omrežja in internet | 1274 (1138) | xardas |
» | Dostop do oddaljenega omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 3465 (3111) | mladec |
» | Kako dostopati do IP kamere preko web-aOddelek: Omrežja in internet | 12188 (8951) | urosh |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4873 (4392) | SasoS |