» »

kopija disk

kopija disk

Ojster10 ::

Zanima me kako bi si najlažje naredil varnostno kopijo diska, kjer imam inštalirane windowse Xp, na tak način da bi, če se mi podere sistem, samo formatiral particijo in posnel iz nekega fajla na disk? Najlepša hvala za pomoč.

Jose ::

Za to je primeren Norton Ghost. Pripravljen pa moraš biti na veliko image datoteko. Moj prvi image WinXP sistema je bil nekje 850MB, zadnji pa blizu 3GB. Zaradi velikosti image-ov jih hranim na disku na FAT32 particiji, ker ti jo drugače (NTFS) računalnik ne bo spoznal ob zagonu.

Ojster10 ::

A je možno da bi mi malo bolj natančo opisal kako se ti naredi in kje naj dobim norton ghost?:8)

Jose ::

Kje dobiti Norton Ghost? Tu ti ne morem pomagati.

Kako?
Vzameš (narediš) si boot disketo (jaz imam boot disketo za win98). Nanjo posnameš še ghosta (ghostpe.exe ali ghost.exe). Bootaš računalnik s te diskete in poženeš ta exe file. Mislim, da program ni preveč zahteven, zato boš sam znal od tam naprej, le paziti moraš na to, da prav določiš od kod in pa kam (na dovolj veliko FAT32 particijo) snemaš, ker si v nasprotnem primeru lahko zbrišeš particijo. Seveda bodo podatki, ki se nahajajo na ciljni particiji izbrisani.

Ko želiš vrniti particijo, ki si jo arhiviral pa:
Bootaš z isto disketo. Zaženeš ghosta .... Zavedati se moraš, da bodo vsi podatki ki se trenutno nahajajo na ciljni particiji izbrisani in prepisani z vsebino imagea.

Veliko sreče!

Ziga Dolhar ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako naložit image sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
102500 (2500) McMallar
»

Kopiranje diska

Oddelek: Programska oprema