» »

[Ubuntu 12.04 Server]Debugiranje php skript

[Ubuntu 12.04 Server]Debugiranje php skript

KernelPanic ::

Spostovani!

Na development serverju imam mysql podatkovno bazo ter par php skript, ki "komunicirajo in si izmenjujejo podatke" z le-to bazo. V lokalno mrezo imam tudi prikljucena domaci workstation z Windows 7 Ultimate, kjer je nalozen NetBeans IDE ter laptop z prav tako Ubuntu 12.04, le da je desktop edition. Ali je mogoce php skripte, ki so na serverju, debugirati iz klientnega (omenjeni Windows 7 Ultimate ali Ubuntu 12.04 Desktop) workstation-a? Ce je, kako?

TheRiddle ::

če imaš na stržniku tudi grafično okoloje (npr. KDE, GNOME) potem lahko uporabiš remote desktop, Teamviewer ali kak drug program za oddaljeno upravljanje z računalnikom, v nasprotnem primeru pa bo to malce težje izvedljivo ker se vsa koda izvaja na samem strežniku, kar pa potem vidi odjemalec (brskalnik) kot čisto html stran (kar se tiče PHP kode) brez PHP elementov.

ena rešitev bi bila da na vsak sistem namestiš xampp in potem na lokalnem sistemu postaviš in oblikuješ zadeve, potem pa preseliš zadevo na strežnik - sicer ta praksa mi ne deluje preveč smiselna ...

KernelPanic ::

Nimam graficnega vmesnika na strezniku.

TheRiddle ::

na hitr iz googla, če bo kej pomagal:
Link

KernelPanic ::

Hmm, hvala za link, ampak delam v NetBeans, nekako mi je boljsi program. Sem sedaj nasel eno varianto za NetBeans (File->New Project->PHP->PHP Application from Remote Server), samo mi noce zdownloadat obostojecih php datotek v projekt, bom se se malo pomatral!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri OS uporabljate (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
13821048 (14048) Apache90
»

V katerem editorju programirate?

Oddelek: Programiranje
404710 (3484) terryww
»

[PHP] Netbeans

Oddelek: Programiranje
182257 (1661) gnomee
»

Netbeans, remote development

Oddelek: Programiranje
7855 (664) Gost
»

Kateri jezik se najbolj splača poglabljati?

Oddelek: Programiranje
171880 (1552) Tr0n

Več podobnih tem