Forum » Pomoč in nasveti » IDE Disk ter CD ROM
IDE Disk ter CD ROM
draciel ::
Imam sledeč problem.
Dobil sem nek računalnik, ki ima že priklop sata diskov vendar jaz nimam nobenega. Ima pa zato tudi enkrat IDE. Če priključim IDE disk mi ga lepo zazna. Tudi če priključim cdrom (ne skupaj z diskom, mi ga tudi lepo zazna) Problem je ko hočem cdrom ter disk priključiti na isti ide, namreč zazna mi samo Disk.
Šel sem seveda tudi v bios vendar tam je vse naštimano na auto. Kaj več se sploh ne da nastavljati. Spodaj je slika kako imam naštimano. A je mogoče kaka finta ki jo jaz nevem?
Hvala vsem.
Dobil sem nek računalnik, ki ima že priklop sata diskov vendar jaz nimam nobenega. Ima pa zato tudi enkrat IDE. Če priključim IDE disk mi ga lepo zazna. Tudi če priključim cdrom (ne skupaj z diskom, mi ga tudi lepo zazna) Problem je ko hočem cdrom ter disk priključiti na isti ide, namreč zazna mi samo Disk.
Šel sem seveda tudi v bios vendar tam je vse naštimano na auto. Kaj več se sploh ne da nastavljati. Spodaj je slika kako imam naštimano. A je mogoče kaka finta ki jo jaz nevem?
Hvala vsem.
- spremenil: draciel ()
broken/link ::
preveri kako imaš "pin" na disku/CDromu. Če sta prek istega kabla priključena, daj disk na master, CDrom pa na slave. pin je odzadej, ob kablu, slika priložena za lažjo predstavo.
slika:
slika:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: broken/link ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podarim (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16102 (536) | Machete |
» | Nov SSD, star računalnik - ProblemOddelek: Pomoč in nasveti | 3107 (1340) | alkoo |
» | Istočasno mi ne zazna dveh usb3 enakih diskovOddelek: Strojna oprema | 892 (733) | Redorange |
» | Medion računalnik in "problemi"Oddelek: Pomoč in nasveti | 1936 (1608) | shadeX |
» | SSD in ACHI?Oddelek: Strojna oprema | 1530 (1262) | DrSergioDJ |