Forum » Pomoč in nasveti » Radeon 6600 in cudne teksture
Radeon 6600 in cudne teksture
donfilipo ::
Ok ne bom razlagal na dolgo in široko.
Geforce (ne Radeon:) 6600 je bil pred leti dobra grafika in igrice takrat so bile nekatere prav odlične.
Če sem iskren...današnje izgledajo sicer lepše a vmesniki in sposobnost vživitve so faktor..ki ga zanekrat mojstri ne znajo premostiti. Pomeni tudi stara igrica nudi obilo zabave. No komerciala se s tem ne bi vsa strinjala...toda to je problem za povsem drugo temo.
Tu je moj namen enostaven. Rad bi iz podzavesti ali pozabe zbrskal kaj za vraga je narobe, ko se na par igricah pojavijo takele 'spake'. Ne na vseh...igrica izgleda od grafikulje zahteva nekaj 'special'...problem pa je....ker nekaj verjetno softwerskega ne štima:) Seveda ni mojstrine ki bi kaj takega diagnosticirala...razen očitno..da se recimo 3dMark test 2006 sesuje in na koncu obesi cel stroj. No nekatere igrice pa tečejo normalno...kot tale Command and Conquer 3: Tiberium Wars....ampak so pa moteče grde. Torej če kdo ve, naj pove:)
Če pa ne ve pa nimamo kaj.
Torej novi driverji in zadni direct x....pozabite!
To v tej egipčanski konfiugraciji s tem špilom ne pride v poštev
Geforce (ne Radeon:) 6600 je bil pred leti dobra grafika in igrice takrat so bile nekatere prav odlične.
Če sem iskren...današnje izgledajo sicer lepše a vmesniki in sposobnost vživitve so faktor..ki ga zanekrat mojstri ne znajo premostiti. Pomeni tudi stara igrica nudi obilo zabave. No komerciala se s tem ne bi vsa strinjala...toda to je problem za povsem drugo temo.
Tu je moj namen enostaven. Rad bi iz podzavesti ali pozabe zbrskal kaj za vraga je narobe, ko se na par igricah pojavijo takele 'spake'. Ne na vseh...igrica izgleda od grafikulje zahteva nekaj 'special'...problem pa je....ker nekaj verjetno softwerskega ne štima:) Seveda ni mojstrine ki bi kaj takega diagnosticirala...razen očitno..da se recimo 3dMark test 2006 sesuje in na koncu obesi cel stroj. No nekatere igrice pa tečejo normalno...kot tale Command and Conquer 3: Tiberium Wars....ampak so pa moteče grde. Torej če kdo ve, naj pove:)
Če pa ne ve pa nimamo kaj.
Torej novi driverji in zadni direct x....pozabite!
To v tej egipčanski konfiugraciji s tem špilom ne pride v poštev
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
- spremenilo: donfilipo ()
Jasno napake sem v Paintu označil z belim peresom prostoročno:)
V igrici teh krompirjastih belih oznak ni...sp ša zato črni poligoni in čudne podaljšane ...sence?
V igrici teh krompirjastih belih oznak ni...sp ša zato črni poligoni in čudne podaljšane ...sence?
freesty ::
Artefakti se temu rece. Mas navito grafiko?
Ce nimas pa pocasi crkuje:>
In pa verjetni ni radeon ampak geforce:>
Ce nimas pa pocasi crkuje:>
In pa verjetni ni radeon ampak geforce:>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: freesty ()
jap Geforce star.
Dobro da vem....artifakti:)
Torej gre papa.
Ok.
Vse gre papa:)
Dobro da vem....artifakti:)
Torej gre papa.
Ok.
Vse gre papa:)
69charger ::
Mogoče pregrevanje? Drugače gre pa grafa papa.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Ma Geforce 6600 se po moje ne pregreva.
Edino kar je...znalo bo ga begati tole novo orodje nvidie za nastavitve...ki deloma tudi omogoča navijanje...nekako.
Hm.
Ma če bo šla bo pa šla...ampak nekako se mi je zdelo...da sem enkrat nekje videl nek solution
Edino kar je...znalo bo ga begati tole novo orodje nvidie za nastavitve...ki deloma tudi omogoča navijanje...nekako.
Hm.
Ma če bo šla bo pa šla...ampak nekako se mi je zdelo...da sem enkrat nekje videl nek solution
Ma jok:) Če bo šla bo šla.
Kar me matra...če bo zdržala nekaj časa me ima...da bi probal s starimi driverji...ko je zagotovo ni nič navijalo....morda pa...
tale nvidia panel vse grafikulje nekako na ne način špona:)...na drugi mašini mi je ravno crknil Geforce 9800:)
Kar me matra...če bo zdržala nekaj časa me ima...da bi probal s starimi driverji...ko je zagotovo ni nič navijalo....morda pa...
tale nvidia panel vse grafikulje nekako na ne način špona:)...na drugi mašini mi je ravno crknil Geforce 9800:)
Enron x86 ::
Poženi tole. Nič bat, čeprav je ATI-tool, deluje tudi na GeForce-ih. Izberi "Scan for Artifacts". Če se pojavijo rumene pikice -> grafična (oz. verjetno njen pomnilniški del) crkuje. V tem primeru poskusi z metodo s pečico. Če pa pikic ni, potem pa res mogoče gre za težave z gonilniki...
lp
lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
Nagi Bator ::
Jaz bi tud rekel, da crkuje RAM na karti.
Sem imel sam v eni stari masini do lani jeseni 6600gt in uporabljal res stare modificirane "minimalisticne" drajverje 84.56 od guru3D + coolbits. Ce rabis poslji ZS. No, pol je legendarna karta crknila (RAM). Sicer se pa 6600gt pregreva z originalnimi hladilniki. Meni je sel do 85°C pod loadom, za kar bo nekdo rekel, da je se OK za graficno. No, meni ni. Z zalmanom pa ni vec videla temperature preko 50 ;) Prav tako nima hlajenih RAM cipov.
Sem imel sam v eni stari masini do lani jeseni 6600gt in uporabljal res stare modificirane "minimalisticne" drajverje 84.56 od guru3D + coolbits. Ce rabis poslji ZS. No, pol je legendarna karta crknila (RAM). Sicer se pa 6600gt pregreva z originalnimi hladilniki. Meni je sel do 85°C pod loadom, za kar bo nekdo rekel, da je se OK za graficno. No, meni ni. Z zalmanom pa ni vec videla temperature preko 50 ;) Prav tako nima hlajenih RAM cipov.
Jan3 ::
odvisno če se to dagaja tud pr drugih igrcah. ce se potem gre graficna k koncu. jst sm tud mel podobne probleme in tocno po 2 letih po garanciji so se zaceli pojavlat ceprav mal bl taki plavi, rdeči kvadratki, en kup jih je blo in nekaj dni kasneje je sla flit. lohko je pa tudi igrca kaksni deli manjkajo ali pa ni prav zapisana kaka datoteka, se posebi ko pride do enot. ce je original potem pa ja graficna.
glede na te slike pa bi rekel da je graficna ze za v smeti. poglej z buljse strani. za 150 evrov dobis zelo dobro graficno ;)
glede na te slike pa bi rekel da je graficna ze za v smeti. poglej z buljse strani. za 150 evrov dobis zelo dobro graficno ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jan3 ()
VelikiTun ::
S 6600GT sem imel pri tej igri probleme tudi jaz.
Artefakti se v drugih igrah ali testnih programih niso pojavljali. Se pa žal ne spomnim, kako sem rešil zadevo. Verjetno kak popravek za igro ali malenkostno "odvitje" kartice.
Artefakti se v drugih igrah ali testnih programih niso pojavljali. Se pa žal ne spomnim, kako sem rešil zadevo. Verjetno kak popravek za igro ali malenkostno "odvitje" kartice.
kratos ::
Imam ta problem pri moji ati radeon x1950 pro series že kako leto in dela še vedno brez problema...
edit: sem uporabil programček ki ga je predlagal Enron x86 in ni nobenih rumenih pik, je pa temperatura grafične prišla čez 100 stopinj z 100% ventilatorjem (v 3-4 minutah) in še je šlo gor vendar sem raje prekinil.
edit: sem uporabil programček ki ga je predlagal Enron x86 in ni nobenih rumenih pik, je pa temperatura grafične prišla čez 100 stopinj z 100% ventilatorjem (v 3-4 minutah) in še je šlo gor vendar sem raje prekinil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kratos ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Igre ki ste jih igrali v otroštvu [Nostalgia] (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 29726 (25443) | Maximus |
» | Problem - Hisni racunalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2142 (1504) | krefi |
» | Program za izrezovanje določenih predmetov....Oddelek: Programska oprema | 6602 (5740) | Route66 |
» | Grafika - je fuč ali ne ??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1056 (736) | firbec |
» | Problemi z graficno kartico:SOddelek: Pomoč in nasveti | 1569 (1098) | xabre |