» »

Driverji_finta prodajlaca?

Driverji_finta prodajlaca?

Gazi ::

Pozdravljeni,

v Nemčiji sem kupil prenosnik Lenovo Thinkpad E525 Windows Home Premium (nemški winsi), že pač seijsko naloženi. Jaz pač po parih dneh matranja z švabščino ''obupam'' in naložim Winse 7 Ultimate. Vse lepo in prav....nisem prvič nalagal winse ipd...nisem nek lajik. Zalomilo pa se mi je, ker mi wlan adapterja oziroma karkoli v povezavi z wlanom ne kaže, naložil serijske driverje iz lenovo page za wireless, še 10 ostalih Atheros in vse....in nič...WLAN NI!

Pol mi pa kolega pravi, mal večja računalniška žilca, da je pa to finta teh prodajalcev v tujini, da ko že pač kupiš comp z prednaloženimi winsi, da potem če ti daješ kaj preko njih ''da kao zaklenejo potem'', nekaj v tem stilu...upam da me razumete, in pravi, da je to težko rešit!?

Pa me zanima, je temu res tako, mi ni problem plačat al kakrkoli, a bi to na lenovo slovenija servisih naredili..al kakorkoli al se da kako drugače to rešit...sam da bo WLAN! :)...Hvala za pomoč

P.S pred naložitvijo novih winsov je WLAN delal BP

VelikiTun ::

Daj točen link do gonilnikov, ki si jih nalagal.

RejZoR ::

Ta tvoj znalec nima pojma. Driverje dobiš lepo na spletni strani. Včasih imajo pač več verzij za isto serijo, ne pa nujno za točno tvoj model. Tud jezst imam za svojega Compaq-a na spletni strani za točno moj model na voljo 3 driverje, za Atheros, Ralink in Broadcom. Na mojo srečo moj laufa na Broadcom driverje. Ampak prej pa sem debelo gledal zakaj nič ne prime dokler pač nisem prišel do Broadcom driverjev za WLAN.

Tud sicer, ponavadi na spodnji strani piše kateri proizvajalec je, lahko pa odpreš expansion slote na dnu in pogledaš kateri wireless je not.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

blackbfm ::

Mogoče moraš wifi vklopit s tipkami ali stikalom, preveri.

mat xxl ::

Ja tole zadnje sem v življenju že več krat zgubil po pol ure ali več, da sem se na koncu po glavi tolkel, ker sem opazil, da je tipka za WIFI izključena , recimo na HP notesnikih, torej najprej v Biosu poglej ali je vklopljen in če je ali je tipka navadno pod monitorjem vklopljena in ne nazadnje ali sistem win vidi wifi kartico, če je vse DA pa potem dalje.

Ni pa nobene finte prodajalca to sem 100% poanta je le v tem, da prednaloženi Win inštalacijski so navadno rahlo prilagojeni znamki prenosnika in tako imajo taki OS i že vse driverje, za vse naprave, ki jih neka firma prenosnikov uporablja in nima teh gonilnikov za druge firme, razen, kar slučajno gre ......... ti si pa vzel standardne winse in pač rabiš dodati, gonilnike, ki jih tam ni... sicer pa napiši model laptopa in kartice wifi, kar vidiš v sistemu od winsev pa ti bo nekdo že pomagal in dal link do gonilnikov ....

Sicer boljše znamke (like HP) imajo suport za take težave odgovorijo v takih primerih v največ 2 urah po mailu ...., kako pa ima tvoja znamka pa ne vem.....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

Invictus ::

Naloži si Lenovo System Update.

Ta ti bo lepo naložil vse potrebne in nepotrebne gonilnike in programe. Seveda se lahko odločiš katere ne boš naložil ... Edino kar boš mogoče moral ročno inštalirat, je gonilnik za Ethernet. Internet pač rabiš. To delam že par let odkar sem na Lenovo prenosnikih in nikoli me ni pustilo na cedilu.

Imajo pa tudi podporo za avtomatsko detektiranje računalnika preko IE. Amoak spet rabiš internet, beri Ethernet gonilnike.
Prednaloženi Windowsi so OEM verzije.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

SLO_Matej ::

mat xxl je izjavil:

Sicer boljše znamke (like HP) imajo suport za take težave odgovorijo v takih primerih v največ 2 urah po mailu ...., kako pa ima tvoja znamka pa ne vem.....

Aha, da Lenovo pa ni boljša priznana znamka ali kako?

TOP ::

Ja tole je pa res mal smešno napisal priznana znamka HP.Zame osebno HP je slabši od Lenove,kako je pri tebi ne vem.V glavnem tisti,ki ti je napisal,da se kao zaklene je en cepec,na veliko prenosnikih sem že nalagal Winse,ki so bili že gor orginal pa še nikdar nisem doživel kaj podobnega.Daj mal rajši poglej kot ti ostali pišejo,poglej če maš sploh uklopljeno.Pa napiši model prenosnika.

Ziga Dolhar ::

Pri Lenovu imaš verjetno ob strani tipko (slider) za vklop/izklop wifija/modregazoba.

Potem imaš pa še programsko - v power management aplikaciji - switch za vklop/izklop wifija. Pri meni tipka FN+F5.
https://dolhar.si/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WiFi problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
538131 (1544) Han
»

Windows 7 in driverji za lenovo 3000 n200

Oddelek: Operacijski sistemi
141955 (1565) r3dkv1c4
»

Lenovo IdeaPad G700, BIOS dostop

Oddelek: Pomoč in nasveti
378513 (7719) Invictus
»

Lenovo ThinkPad E530C - kako vzpostaviti brezžično povezavo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
303876 (1326) ekran
»

Omrežna kartica nezdružljiva z Ubuntujem

Oddelek: Operacijski sistemi
151544 (1239) Zvezdica27

Več podobnih tem