» »

Inteligenca/pamet itd...

Inteligenca/pamet itd...

«
1
2

BaToCarx ::

Kolko vas je tukaj takih, ki ste recimo bili testirani v preteklosti in spadate v "umske sposobnosti so nadpovprečne" iq 130+, pa take fore. Pa nimate službe, pisanje recimo ne gre dobro, pa druge težava. Po domače "lajf vas jebe" Pa bi raje bili kot ostali da bi bilo lepše/lažje?

kivi113 ::

Kašno pisanje ne gre dobro?

Nimam službe in imam druge težave. Samo niso v povezavi z mojo "previsoko" inteligenco, ampak težave, ker sem se nekako zaplezal med retardirane, ponižujoče starše, ki ne nudijo osnovnega človeškega dostojanstva (žaljenje, psihično zlorabljanje, obrekovanje in opravljanje naokoli) in kmetijo, ki jo je vredno prevzeti, in ki naj bi jo jaz nekoč prevzel, ker sem edini moški potomec. Dolgo časa sem take stvari požiral, vendar ker je včeraj spet počilo, jutri nameravam starše tudi kazensko ovaditi.

Take so moje težave.

Službo pa.. če jo bom rabil, jo bom verjetno dobil, čeprav je iskanje službe, ko nisi ravno v čustvenem ravnovesju in nimaš stvari pošlihtane, is not that easy. Oh ja, izredno slab dan za mano. Mogoče prelomni dan, saj ko bom starše ovadil, poti nazaj več ne bo. Ovjea.

Mesar ::

Kaj hočeš slišat? Da ti damo prav, da visok IQ uporabljaš za opravičevanje lenobe?

"Neuspešni" se najdejo med povprečneži kot tudi med nadpovprečnimi ljudmi. Toliko o tem...

Glede pisanja pa boš moral napisati kakšne probleme imaš.
Your turn to burn!

BaToCarx ::

Hvala, lenoba to bo to!

Pisanje sem mislil ko berem tukaj večinoma, so stavki lepo oblikovani. Možno da je disleksija (to vem da sem mel kot otrok), zanima me če še koga to daje pa kako si je pomagal. Recimo ko berem druge se mi zdijo stavki "lepi" moji pa ne. Milsim ne gre mi povedat kar bi hotel. Mah nevem pozabte.


@kivi113 veliko sreče!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaToCarx ()

Mesar ::

Kako so stavki oblikovani je odvisno tudi od vaje in truda tistega, ki jih piše. O disleksiji pa ne vem toliko, da bi lahko rekel, da je razlog za to, mogoče kdo drug...

V glavnem, dvomim, da je lahko za to, da te "lajf jebe" kriva nadpovprečna inteligenca, lahko pa pripomore k temu, ker si nekatere stvari delal "z levo roko", ko so se drugi morali potrudit in zdaj lahko imaš zato slabše delavne navade.
Your turn to burn!

BaToCarx ::

Skoraj 100% tadrugo, sej me ne jebe.

Pisanje me pa vedno, obračanje vrstnega reda črk pa besed. Bolj me daje to da mam "filing" da sem retard, čeprav drugi pravijo drugače. To bi lahko bilo "lajf jebe" ma ni ker ni nič kriv lajf.

Pa me zanima če ma še kdo tak občutek. Lahk da je samo depresija nazaj..

k4vz0024 ::

Glede zamenjavanja vrstnega reda črk je možno zaradi disleksije ali pa težav pri tipkanju. Vendar se z vajo najbrž da omiliti, če že ne odpraviti.

Vrstni red besed pa je lahko vpliv tujega jezika ali svojstvenega stila pisanja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: k4vz0024 ()

kivi113 ::

BaToCarx je izjavil:


@kivi113 veliko sreče!


Hvala.

Dragi moji, tole sem sam pisal v stanju precejšne čustvene razvrvranosti, tekst pa je postal precej daljši. Mogoče imam "težave s pisanjem". :-)



--------------------------

Sploh ne vem, kako naj se lotim pisanja te ovadbe, glede na vse, kar se je dogajalo.

U bistvu se mi zdi precej sick vse skupaj. Ampak po svoje se mi zdi, da je to še najboljša rešitev. Ena izmed stvari, ki mi jih starši zelo radi govorijo, da se moram it zdravit in da bi moral v Begunje. Namigujejo celo, da bi se moral zdravit v komuno. Na vsak način želijo na silo spremeniti moj način življenja, ki pa meni osebno sicer zelo ustreza, v kolikor bi me starši pustili pri miru, in pač upoštevali moj zasebni prostor.

Osnovna težava je v tem, da moj oče zelo težko sprejema kakršno koli kritiko ali nestrinjanje s čemerkoli. Vse kar on reče, je pravilno. Problem je, ker se veliko stvari izmišljuje. Obrača stvari na veliko. Drug problem je, ker rad veliko in predvsem na glas govori. Kmetija z dvoriščem je po kvadraturi ogromna, pa ga je včasih možno slišati tudi 50m razdalje. Zelo na glas govori in zelo veliko govori. Tretji problem je v tem, da zelo rad kontrolira, predvsem pa razlaga ljudem, kako mora nekdo nekaj početi. Takoj najde nekaj, da popravi ali pametuje. No, in četrti problem je, da ko se ne strinjaš z njim oz z nečem, kar on reče, ali do njega ne dostopaš na tak način, da ga najprej nekaj minut hvališ in poveš, kako super in fajn je, in šele potem predstaviš svoje nestrinjanje z nečem, bo takoj dvig glasu in živčno dostopanje, jezni pogledi in glasno govorjenje. Nato potem začne nekaj razlagati na dolgo in široko, čeprav dostikrat njegove stvari ne ustvarjajo smiselnih in logičnih povezav, če človek malo bolj podrobno pomisli. In ko mu z argumenti potem hočem predstaviti neko obnašanje, ki ga pač ne želim, da ga ima do mene, zelo vzroji in je zelo jezen. Ker se pač tako obnaša, sem se pač na različne načine poskušal bolj ali manj distancirati od njega, ampak ker ga spoštujem iz določenih njegovih pozitivnih stvari, vseeno pa ne želim ustvarjati njemu negativne oblike obnašanja. Vendar iz prej navedenih razlogov je pot do konflikta zelo hitra. Uglavnem foter ima vedno vse prav in vse ve. Naslednji problem je, ko mu zmanjka argumentov,

Namreč, skoraj vsako (recimo v 95% primerih) nestrinjanje, kot sem rekel, sproži takšno ali drugačno živčno reakcijo pri njem.

No, drugi problem je mama. Na en način prikazuje svojo lepo podobo in zna biti zelo prijazna, vendar karkoli ji povem, kakorkoli nekaj razložim, pa se lahko v pogovoru, ki je v normalnih tonih, strinjava o marsičem in se marsikaj pogovarjava. Ko pa pride do prepira, je pa grozno. Žali, ponižuje, pošilja me v Begunje, govori zelo nizke stvari. No in zadeva je izredno reaktivna v situaciji. Kot sin takih staršev, si lahko predstavljate, imam tudi jaz lasten naboj. In tudi jaz rad govorim v takih "pogovorih", včasih zelo meječem na vpitje. No sicer oče tudi po defaultu zelo na glas govori, in se ga sliši tudi 50 metrov daleč.

Naslednji problem je, da foter poleg tega, da veliko in na glas govori, da ima vse vedno prav, da je možen normalen pogovor z njim samo s predhodnim prilizovanjem za zelo limited čas, da me tudi obrekuje naokoli. Da govori o meni stvari, ki o meni faktualno niso resnične. Zelo rad govori, da NIČ ne delam. Ko so prepiri, mi ves čas dopovedujejo, kako malo oz. da nič ne delam. Čeprav do prepirov lahko večinoma pride samo, ko pač pridem, da nekaj delam. Pri tem se trudim, da delo opravim kvalitetno. Vendar, vmes ko delam, foter zelo rad popravlja in kontrolira ter se vtika, kako naj bi nekaj počel. Enostavno ne more, da ne bi nekaj popravljal in pokomentiral, kako naj bi neko stvar počel, čeprav je moj lastni sistem prav tako ali še bolj kvaliteten od njegovega načina. Problem je, ker vse kar je potrebno v večini primerov, je samo to, da pač pride mimo. No, za določene stvari sem ga sicer ščasoma navadil, tako da mi npr. ne teži več, s katero roko bi moral držati lopato. To mi je težil samo tja do 20 leta, potem sem ga nekako "zdresiral", da mi zaradi tega ne teži več.

Vseeno pa priznavam, da sta starša s trdim delom in garanjem ustvarila veliko. Sta prava deloholika. Ustvarila sta vizualno lep dom na krasni lokaciji, s krasnim vrtom, velikih hlevom. Tekom življenja sta namreč zgradila ogromno hišo, ogromen hlev, 2 nova silosa, ter obnovila staro poslopje - hišo, stari hlev, in zanju pač težko kdo trdi, da nista trdo delala oz. še delata. Obljuba tega bogastva in misel, da bi nekega dne lahko v miru in na svoj način gospodaril s tem (treba pa je kmetijo jasno obdelovati),je lepa. Obljuba, ker se "je vedno name računalo". Vendar mi oče zelo rad pove, da bo pa zdaj kmetijo sigurno dal nekomu drugemu. In potem se izmišljuje, da bi jaz rad vse to samo pograbil in prodal. Osebno pa jaz ne vidim nobene potrebe po kakršnem koli prodajanju, saj se s pametnim gospodarjenjem da dosti ustvariti. Kmetija ima tudi nov traktor, nekaj novih strojev, in je zakon. Ampak težko je delati na taki kmetiji, ko se en ves čas vtikuje vate, ne daje miru, za delo si plačan s občasno prehrano in pranjem oblek. Včasih sem sicer delal "za 5 euro na uro", vendar je bilo s temi evri tako, da jih nisem smel preveč zaslužit, ker da bi pričakoval več kot kakih 400 evro na mesec, je totalna neumnost. Ko sem želel dobiti prislužen denar, so bili ogromnokrat prepiri. Marsikaj sem marsikdaj moral "odslužit", gotovine pa nikoli ni bilo toliko, kot sem jo zaslužil. Zato so se naši dogovori, da dobivam za plačilo, večinoma razpadli po določenem obdobju, ponavadi. Za denar, ki naj bi ga zaslužil, sem bil ponavadi deležen še očitkov, dobival sem ga samo po kakih 20 ali 40 evro od enkrat, tako da je bila kontrola glede denarja, ki sem ga dobival z njihove strani, popolna. Sicer naj samo za info povem, da začel "služiti" še kot majhen otrok, star okoli 11 let, in sicer za 2 marki na uro. No in zato sem poslušal npr očitke s strani moža od tete, češ da nisem hotel "delat" če me ne plačajo, in podobno.

Aja, pozabil sem povedat, da smo za mamo otroci najmanj vredni in najslabši, da so vsi sosedovi boljši in ne vem kaj, pravzaprav imata oba precej podoben koncept. Med prepiri začne primerjati z drugimi in govori, kako je ta pa ta boljši od mene in da češ da sem jaz nek ničvreden fičfirič.

Človek bi pač rad delal v miru, ne pa, da ves čas, ko človek dela, se nekdo vtikuje v njega ves čas in vpije nad tabo. Kamorkoli foter pride, prinaša s sabo neko živčnost. Ker je kmetija velika, pomagajo tudi različni sosedje in mehanik , njegova žena, pa različni gostje, tete strici, in pač tej ekipi foter moj zelo rad razlaga, kakšen sem po njegovem jaz. Ker obarva izredno črno sliko, češ da nič delam, da sem len in tako naprej, obenem pa niti ne želi, da bi mi določene stvari na lep način rekel ali prosil... Vsako stvar, ki mora biti narejena, ali mi pove na grd način, ali pa moram sam zbrihtati, da je potrebno to narediti. No in v glavnem, ker foter rad veliko in na glas govori, veliko tej ekipi tudi govori, kaj naj bi jaz bil in delal in sem in bla bla bla, in predvidevam, da gre pri tem za pravni termin obrekovanje.

Drug problem je npr., ker se foter postavlja v vloge različnih ljudi, in reče, kaj naj bi oni rekli, in ponavadi naj bi nekdo rekel nekaj slabega o meni. Oz. ton je tak. Pač enostavno se v teh prepirih kar nekaj zmišljuje, da je nekdo nekdaj nekaj rekel. Velikokrat poslušam razne "saj vsi vejo, da nič ne delaš" in podobno. Samo to je faktualno neresnično, saj delo opravljam - ker znam in delam marsikaj (znam vsa hlevska dela). Poleg tega največ prepirov prihaja ravno med delom, če sem v svoji sobi, do prepira pač ne pride.

Aja, foter v pogovoru z mano zna priti v stanje "afekta" v like 30 sekund, verjetno takoj, ko me vidi.


Dela, ki jih npr rad in večinoma tudi opravljam, je v prvi vrsti vožnja nakladalke in druga dela z novim traktorjem (z radijem in klimo ter odličen delovni stroj).

Problem je v tem, ker je na kmetiji delo potrebno opraviti. Marsikatero delo mi ni v težkočo, v kolikor so stvari doma mirne, in določena dela bi z veseljem opravljal tudi še naprej, da bi mi le dali mir in pustili dihati. Vendar se iz zgoraj navedenih razlogov to ne da.




Na srečo sem se v zadnjih letih o marsičem pozanimal, in zapustil razna svoja lastna zmotna prepričanja ali razmišljanja. Ker sem bil še donedavna veren, sem o marsičem imel tudi razna zmotna razmišljanja in prepričanja, in včasih tudi fanatičen pogled na svet.


Btw, moja malo višja inteligenca je velikokrat tudi tema očitkov, češ tako brihten si bil, zdaj pa ni nič s teboj. Ja dej puste me pr gmah, da živim u miru svoj lajf, pustite me delat, normaln se obnašite, pa bo. Ampak ta simple recept raje prekrijejo z očitki, žaljivkami, podjebavanjem, obrekovanjem, razlaganjem, vdiranjem v zasebnost, nadzorom, manipulacijo, in ostalimi ogabnimi situacijami. Na kmetijo imajo sicer večinoma prihajajo samo takšni gostje, ki so zaželjeni, taki so pa jasno samo taki, ki se dovolj strinjajo s starši in so na dovolj primitivnem nivoju, da je največja zabava že kakšen pirček in velika požrtija ter dretje. Da bi se pa dalo kaj resnega s temi ljudmi pomagati, pa žal ne gre. Tako ali tako "vsi vejo", kako sem zanič, mi pravijo starši ves čas.


V zadnjih letih sem se enkrat tudi zdravil za depresijo, tako da sem dejansko bil v Begunjah, in od takrat mi to tudi ves čas ali podtikajo ali očitajo ali me tja pošiljajo. Da bi pa sami morda obiskali, to je pa kao žaljenje njih in so jasno vsi jezni. Foter je jasno najbolši v vsem in vse ima prav. O fak.

Njoy.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kivi113 ()

k4vz0024 ::

Zgleda, da te starši na vsak način "obdržati" na kmetiji, ker jih skrbi zase.
Kaj narediti? Težko rečem. Mnogi bi ti svetovali, da odseliš, kar je pa v teh časih iluzorno....Veliko sreče.

BaToCarx ::

@kivi113

Lepo napisano in poznano. Samo da sta moja ločena tako da je bolj "hard" pri tebi.
Ti begunje, jaz pa idrija parkrat. ;)

Z ovadbo nevem kako bo, bi se pa bilo za pozanimat pri kakem odvetniku, ker čene je bolj tvoja beseda proti njim "vaškim kraljem"

Brane2 ::

Človek je tropna žival in to nasilje tropa je lahko zajebano, če se mu pustiš.

Amapk zdravilo je simpl. Začni razmišljati in odpri oči.

In vsak dan kritično premisli, kaj počneš iz navade in/ali ker so te drugi tako sprogramirali in kaj zato, ker TEBI tako ustreza.
In temu se prilagajaj STALNO.

Kar se družinskega nabijanja tiče, sam sem odkril,d a najbolj pomaga vljudna, mirna in korektna ampak 100.00% BRUTALNA odkritost.

Oni sami imajo miljon tabu tem ampak do tebe so direktni, ker so v premoči. Če bi bil ti v večjem tropu istomišljenikov, bi tsti, ki te sedaj odkrito napadajo slinili okrog tebe. Kmečki posli pač.

Ko ti bodo naslednjič razlagali,d a "so nate računali", jih vprašđaj, kako so lahko "računali", ne da bi tebe prej vprašali, če se strinjaš.
To,d a te nekdo rine v nek deal brez tvojega privoljenja je sužnjelastništvo.

Lahko načneš tudi mit o njihovih človeški vrednosti in vrednotah nasploh. Nismo vsi ljudje enako vredni. To je mit, ki ga izkoriščajo človeški odpadki za napad na druge ljudi.

Vprašaj fotra, kaj je tisto, kar ga po njegovem mnenju dviga nad povprečno opico ali psa. Vožnja traktorja ? Bogat besedni zaklad ? Globoka filozofska razmišljanja ? Poznavanje katerekoli uporabne vede ? Ko bo razlagal, kaj da je vse naredil, mu lepo predoči:

- da je hoarder.
- da to, kar počne, počne instinktivno, ne zato, ker bi bilo to dobro in ker je on tako dober človek.
- da o ni drugače od početja psa ali opice. Tudi njih žene,d austrezno poskrbijo zase in podmladek.

Povej mu, da povprečnega kmeta njegovega kova vidiš zgolj kot stroj, ki pridelani krompir( pšenico, koruzo etc) predeluje skozi lastna prebavila v drek in nazaj. Pravzaprav je, brez tistega stanja uma, ki ga pripisujemo ( nekaterim redkim) ljudem totalka nebistven del sistema.

In ko ti bo matka začela težit, kaj da si upaš, po tem ko te je spravila na svet, jo, po možnosti pred gosti, pred katerimi tako radi kažejo svoj prav, vprašaj:
"Vidiš, tega nikoli nisem razumel. Se pravi, ko si se nabijala na kurac mojemu fotru, si med vzdihovanjem mislila NAME ? To meni osebno nikoli ni ratalo.
Nam lahko izdaš recept ?"

"Verniki" znajo imeti več kot en "okostnjak v omari" in če te okrog preganjajo s križem, se zna ta spremeniti v tvoje orožje in vire neskončne zabave.

Aja, pa pri teh razpravah NIKOLI ne dvigaj glasu.

Ne zato, ker bi bilo to neprijetno, ampak zato, da ne izpadeš napadalen.

Najbolje je zavzeti položaj "tole je 100.00% iskrena izpoved o tem, kar čutim ( o tebi)".

Nihče, ki hoče "imeti prav" te ne more napasti glede tega, kar iskreno čutiš, a ne ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Vse zgoraj navedeno seveda velja, če sam tako čutiš.

Domneval sem, da pač težko rečeš natanko kar ti je na duši in sem pač ekstrapoliral glede na sebe.
On the journey of life, I chose the psycho path.

donfilipo ::

kivi113 je izjavil:


Sploh ne vem, kako naj se lotim pisanja te ovadbe, glede na vse, kar se je dogajalo.

..... Ena izmed stvari, ki mi jih starši zelo radi govorijo, da se moram it zdravit in da bi moral v Begunje. Namigujejo celo, da bi se moral zdravit v komuno.....


Kar se ovadbe glede na prebrano tiče, sem precej skeptičen. Namreč da bo karkoli prinesla.

Drugo je tvoja občasna depresivnost. To nekako ne gre skupaj s komuno. V begunjah se lahko zdraviš zaradi odvisnosti, ki zna prinesti tudi depresije in v kolikor gre za odvisnost od heroina, se predlaga tudi včasih komuna.

Iz tvoje opisane zgodbe nikakor ne vidim, zakaj bi kdo predlagal komuno. Ali kaj nisi povedal, ali pa starši do danes ne vedo, zakaj si imel težave.

In nazadnje. IQ ni povezan z neko lenobo. Je pa res, da pa kot kažejo najnovejše raziskave je povezan z motivacijo.

Načeloma te določeni problemi lahko zmotivirajo bolj za reševanje, drugi pa te odbijejo. Meter kot je IQ test zazna, da te inteligenčni testi pritegnejo, kar bi nekako pavšalno pomenilo, da bi ti nemara ustrezala bolj kot kmetija, izobrazba. Če je IQ > 130...visoka...najvišja:)

Če za življenje ni motivavije in se ti zdi, da si peklensko okrožen z nekom ki te ogroža...in so to celo lastni starši, pa bi vsekakor svetoval več posvetov s psihologi, preden se potreba po hospitalizaciji ponovi.

Res je. V naših krajih se Psihiatrične bolnice rado enači s pojmom zaničevanja...sicer čisto solidno izobraženi ljudje svojo butavost malce nadgradiho včasih še s tem, da vam kot pacientu z visokim IQ, avtomatsko preko bolnice nalepijo kretenskega8-) Pač slovenska zloba. Ampak se ta tudi okoli in mimo tega.

Psiholog ponavadi pa če nima diplome iz EINiša8-), pa bo zbal določiti, ali se zgladitvi sporov med tabo in starši še da kaj pripomoči...ali je boljša solucija da greš po svoje.

Moje mnenje in nasvet. Dober psiholog.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Visok IQ jasno tudi ni nujno povezan z duševnim zdravjem.

Ljudski rek celo pravi, da je med norcem in genijem samo en korak. Pomeni da bi po tej logiki število duševnih bolnikov z nadpovprečnim IQ moralo biti večje od tistih s podpovprečnim.

En zanimiv članek in še link na povedno razpravo:
http://www.news.harvard.edu/gazette/200...
http://www.groupsrv.com/science/about13...
poišči tole:
'If you chance upon a copy of Wilfred Trotter's book
Instincts of the Herd in Peace and War you'll find on
pages 54-60 an observation of two personality types:
one insensitive, 'stable', and "reality resistive", and the
other sensitive, perceptive, but prone to neurosis'
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

disclaimer: Post sem jemal "at face value". Možno je, da si dejanjsko taka zguba kot pravi fotr.

Tisto kar sem videl na svojem koncu je, da znajo bit "seljačka posla" psihološko ubitačna in da tam lahko tudi ni premirja, dokler bodisi ne odideš ali pa prevladaš.

Kar se tistega sistema plačevanja, povej fotru,d a če bi to naredil komu v mestu, bi lahko fasal vsaj pest na zobe, če ne kaj več.

Da pa to dela lastnim otrokom, je vsaj neke sorte sužnjelastništvo.

Ja, lahko delaš solidarno zastonj, ampak potem je del kmetije tvoj in ti nihče nima kaj z bingljat pod nosom.

Lahko pa delaš za urno postavko, s kmetijo pa naj počnejo kar pač hočejo. Ampak potem naj delo plača, sicer lahko sledijo Fužinski scenariji.

Če mu pa tvoje delo ni všeč, naj pač najame nekoga drugega, ti pa si najdi delovno okolje, kjer ti manj serjejo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

donfilipo ::

Brane2, tko je u hribih:). Zlasti na gorenjskem.

Gorejnski kmet po mentaliteti ti bo grunt zapisoval vztrajno po govorjenju, zato da boš delal praktično zastonj.

Potem se zgodi da si premisli in dobiš zapisano, da si bumbar8-)

No če gre za starše, se ti zaradi nujnega deleža težko čisto odpovedo tvojemu dedovanju...kako točno je danes s tem, pa naj povedo pravniki.

Zagotovo in preverjeno, pa to garanje za grunt, ki te v jedru niti ne privlači, nedvomno je en tak zgleda ne tako redek problem pri gorenjskih kmetijah. In to da si edini moški potomec, dodatno breme. Če ni moškega potomca, sledi pametnejša hčerka:)

Gorje pa da nasedete, v obupu zasedete mesto pobeglega sina, delate zastonj, ker vam je bil obljubljen grunt(vi pa ste nekaj časa veseli že vsaj za silo aktivnega življenja in dela)...na koncu pa se seveda lahko vse skupaj obrne tako, da niti culice Hlapca Jerneja ne bo, če nimate primerne vsote za odvetnika kvalitete Matoz ali Čeferin!

P.S. Fužine in Plavž imajo sicer geto zakone...ampak ti imajo pa izven šiptarskih deviacij (kot jih kličem jaz:) svoja jasna etična trda pravila. Problem je trdota in pri nas na čase ludi nacionalizem. Tudi nasproti 'domorodcem'.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

BaToCarx je izjavil:

Kolko vas je tukaj takih, ki ste recimo bili testirani v preteklosti in spadate v "umske sposobnosti so nadpovprečne" iq 130+, pa take fore. Pa nimate službe, pisanje recimo ne gre dobro, pa druge težava. Po domače "lajf vas jebe" Pa bi raje bili kot ostali da bi bilo lepše/lažje?


Evo kar se pisanja tiče, je že res, da je stil, besedišče in v vsakdanjiku celo pravopis pomemben faktor za kvaliteto končnega izdelka.

Je pa pomemben tudi motiv.
Evo če se mi ne bi zdelo malo za malo v trenutnem razpoloženju, bi se razpisal o prdenju pred lepšo polovico, v družbi in med seksom.

En tak neraven poligon za preizkušanje lastne duhovitosti.
Disleksija nedvomno prinese težave z branjem in pisanjem...a se nemara te da na forumskem nivoju kar lepo povoziti z originalnostjo ideje in stila.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Brane2 ::

Mah to "uradno" testiranje inteligence je IMHO bolj tko.

Ko da bi si šel merit tiča in ponosno kazal pildek z dimenzijami okrog, doma pa oba otroka sosedova.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

donfilipo ::

Ja je tako.

Treba pa je vseeno znati uporabiti meter v svojo korist.

Ne gre Ron Jeremy shuffle z 7 cm8-)

Ali drugače...nikakor visok IQ ne pomeni načeloma nobene garancije za boljše življenje, ali pravilnejše razmišljanje. Celo za duševno zdravje ne.

Pove pa, da se pri določenih nalogah lahko bolje odrežemo od povprečja. In to bi veljalo izkoristiti. Ni pa seveda tako enostavno. Veliko je ovir, ko bistremu in morda zato rahlo narcističnemu, buteljni nastavijo smrtne pasti. Da ga zglihajo v množico....ali kot učeno temu pravijo: reverse control. Če se le da.

Če se s formalno izobrazbo znamo dvigniti na nek akademski piedestal pa imamo lahko prednost. Veljavo.

Če humorno banaliziram nazaj, Ron Jeremy bo imel svoj sloviti shuffle kot trade mark še če mu preč pade8-) V teh častitljivih letih.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

m0LN4r ::

@kivi113

Lahk ti samo to povem, da je to tak kot pri nas. Sam da so prinas še stari starši, ki so na isti način zajebal mojga fotra in ostal doma. Zdaj pa še on postaja/postal takšen. To sem mu že miljonkrat rekel. En dan je prišlo do tega da sva se tako skregala, da nimava več odnosa sin - oče ampak bolj kot neko formalno zadevo. (Zdravo - adijo in to je tudi vse).

Poleg tega so pri naši hiši zelo konzervativni stari starši, ki njihov vpliv preneseta na mojga očeta in on na mamo. Če mene nebi blo bi še mel črno belo televizijo, to hočem povedat. Kako razpolaga moj oče z denarjem? Raje nebi o tem. Vlaga v kmečke zadeve, obnavla staro bajto, vsako leto se nekaj pokvari. Ko sem mu seštel vse stroške in dokazal da bi lahko živel v novi bajti brez težav, je sam bil tiho in me skurcal nazaj.

Ti povem kolikokrat smo bili na družinskem izletu? Nobenkrat v mojem življenju. Pa bi lahko komot šli vsako leto. Sam ni časa zarad faking starih staršev, ki skus tečnarjo da je treba nardit to pa to pa ono.

Seveda se stvari o tem niso spremenile. Mam še tudi nekaj problemov, ki jih ti nisi opisal, ampak nebi javno o tem.

Prav tako je ista stvar pri očetu moje punce. Ki je točno tak kot si opisal svojega v prvem delu. Najbolj na jetra mi gre, ko ga lastna hči pokliče in vpraša kako je, on jo pa skurca, da zakaj ga kliče saj ve da jo ne zanima v resnici kako je. Pa da zakaj ne pride domov ji meče pod nos in take. In to za vsako. Dejansko moja punca več noče poklicat svojega očeta.

Na srečo je mama bolj razumljiva.

To je tak na grobo opisano. Hočem sam, da veš da nisi sam in edini izhod iz tega je, da se upreš. Lahko mi pišeš na ZS, če te kaj zanima.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Rias Gremory ::

Sem prebral do tam ko je avtor napisal, da ima disleksijo.
To je lahko jeba če temu problemu ne posvetiš pozornosti. Sem daleč od zdravnika vendar baje pomaga, če človek z disleksijo bere, vendar naglas in da ima nekoga zraven, ki ga lahko popravi.
Kar se pa tiče inteligence se mi pa zdi, da je ponavadi nekje drugje problem. Tako kot je že nekdo napisal: lenoba. To je veliko večji problem kot pa če si "povprečno" inteligenten.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Mipe ::

Tudi meni so v šoli ugotovili veliko nadarjenost, vendar sedaj nisem motiviran, da bi se "razdajal človeštvu". Življenje je jeba, pa ga jebem nazaj.

galu ::

Oh, what a Brave New World..
Tako to gre.

Mipe ::

Tako pač je, v otroštvu so me samo izkoriščali, k vragu z vsem skupaj. Služim samo še sebi.

Matako ::

Vsi rojeni v zadnjih 20, 30 letih so nadpovprečno inteligentni. Drugačni rezultati niso pedagoško upravičeni in so zelo politično nekorektni.

Neumni otroci so bili ukinjeni že zdavnaj - vsak je posebna, edinstvena snežinka.
/\/\.K.

IceIceBaby ::

Če imate takšne probleme s starši je edina (res edina) rešitev, da greste čim prej od hiše. Čim dlje stran. Starši se ne bodo spremenili, čakati, na to, da umrejo in ti podeduješ hišo ali kmetijo je pa precej neplodno. Zelo verjetno je, da se bo to zgodilo, ko boste stari krepko čez 50, mogoče 60 let.

Vsi rojeni v zadnjih 20, 30 letih so nadpovprečno inteligentni. Drugačni rezultati niso pedagoško upravičeni in so zelo politično nekorektni.


To ni ravno res. Sicer bi vsi dobivali ziosove štipendije, nagrade za posebne dosežke, dosegali 150+ na IQ testih itd.

Je pa res, da je IQ le eden izmed mnogih faktorje, ki določajo uspeh. V kombinaciji z nekaterimi lastnostmi je visok IQ lahko zelo koristen. V kombinaciji z drugimi pa je lahko efekt ravno obraten.

galu ::

Mislim da nisi razumel cinizma v njegovem postu.:D
Tako to gre.

Looooooka ::

Ce si len ti IQ nic ne pomaga.
Je lahko dejansko zelo deloven "bebec" bolj ucinkovit in boljsa izbira za podjetje.

marvin42 ::

kivi113: če bi bil dec ali pa imel vsaj malo hrbtenice, bi staršem že zdavnaj postavil pogoje pod katerimi boš delal na kmetiji, v nasprotnem primeru bi pa v najkrajšem času odšel stran. Ker pa nisi dec, že leta in leta trpiš. In dokler se ne boš spremenil (verjami da se starši ne bodo), bo tako. Iz tvojega pisanja pa dobi človek občutek, da so ti starši v življenju preveč popuščali, zdaj pa je tako kot je. Tako da v osnovi so res starši krivi, da si tak kakršen si, ampak zdaj si odrasel (vsaj po letih) in je čas, da življenje vzameš v svoje roke. Da te ni sram, da se tukaj kot ena pička oglašaš z nekimi ovadbami. Na kmetiji vsem povej svoje in potem, če bo po tvoje, trdo delaj ali se pa spokaj.
Mostly Harmless

Rias Gremory ::

Oke, sem prebral tisti dolgi post od kivija.
Če prav razumem si pri starših, ki te ponižujeta in žalita.

Moj nasvet: Samo stran od njih! Daleč stran od njih. Pojdi do kakšnega prijatelja in bodi pri njemu nekaj časa in si medtem uredi službo in ostalo.
Da ponazorim še z sliko:
 Ilustracija

Ilustracija

Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

kr1ženska ::

Prebrala sem nekje do 1/3 kivijevega posta, več se mi ni dalo...

Jaz sem proti IQ testiranju otrok in dijakov ker to nima nobenega smisla.
IMO Tisti ki so dosegli povprečne rezultate se dosti krat nehajo truditi za kako boljšo oceno, ker glede na njihovo inteligenco tako ali tako niso česa "več sposobni" in v življenju tako ali tako ne bodo prišli daleč. What is the bloody point then.
Tisti ki imajo nad povprečne rezultate se pa ali začnejo bolj truditi, ker so očitno sposobni ali se pa povsem nehajo truditi, ker se jim pač ni treba. So že tako ali tako "pametnejši" od večine folka.
IQ IMO o človeku ne pove veliko. Je samo podatek, ki pa ima na človeka samega velik psihološki vpliv.
Sploh pa, če možganov ne treniraš, tvoj inteligenčni količnik hitro začne strmo padati.

kivi113, po mojem mnenju bi bil ti pameten, če bi začel razmišljati kako kmetijo posodobiti, elektronizirati, dobiti čimcenejša, čimboljša semena, začel bi raziskovati trg in bi iz tega naredil pošten biznis. (če bi starša videla, da se tudiš za kmetijo bi te mogoče začela celo spoštovati, ugibam..)
Ali pa bi šel od doma in bi si našel dobro službo oziroma odprl svoje podjetje. Kaj te še zadržuje doma, ne vem.


p.s. Mesar, filmček ki so ti ga moderatorji pobrisali +1 ;)

IceIceBaby ::

(če bi starša videla, da se tudiš za kmetijo bi te mogoče začela celo spoštovati, ugibam..)


ZELO malo verjetno. Pri takih ljudeh je pomemben trud, ne rezultati. Pa to, da si jim čim bolj podoben. Vsako odstopanje od lastnosti, ki jih imajo sami je slabo.

jype ::

Odidi. Velika in bogata kmetija v prihodnosti ni vredna tega, da se odrečeš mladosti.

kr1ženska ::

IceIceBaby je izjavil:

(če bi starša videla, da se tudiš za kmetijo bi te mogoče začela celo spoštovati, ugibam..)


ZELO malo verjetno. Pri takih ljudeh je pomemben trud, ne rezultati. Pa to, da si jim čim bolj podoben. Vsako odstopanje od lastnosti, ki jih imajo sami je slabo.

Imaš kar prav. Kivi, odidi.

b00mer ::

Kivi

http://med.over.net/

Na forumu odpri novo temo in opisi kako stvari stojijo. Tam bos dobil odgovore s strani strokovnjakov itd..
Srecno

Ramon dekers ::

kivi113 je izjavil:

BaToCarx je izjavil:


@kivi113 veliko sreče!


Hvala.

Dragi moji, tole sem sam pisal v stanju precejšne čustvene razvrvranosti, tekst pa je postal precej daljši. Mogoče imam "težave s pisanjem". :-)



--------------------------

Sploh ne vem, kako naj se lotim pisanja te ovadbe, glede na vse, kar se je dogajalo.

U bistvu se mi zdi precej sick vse skupaj. Ampak po svoje se mi zdi, da je to še najboljša rešitev. Ena izmed stvari, ki mi jih starši zelo radi govorijo, da se moram it zdravit in da bi moral v Begunje. Namigujejo celo, da bi se moral zdravit v komuno. Na vsak način želijo na silo spremeniti moj način življenja, ki pa meni osebno sicer zelo ustreza, v kolikor bi me starši pustili pri miru, in pač upoštevali moj zasebni prostor.

Osnovna težava je v tem, da moj oče zelo težko sprejema kakršno koli kritiko ali nestrinjanje s čemerkoli. Vse kar on reče, je pravilno. Problem je, ker se veliko stvari izmišljuje. Obrača stvari na veliko. Drug problem je, ker rad veliko in predvsem na glas govori. Kmetija z dvoriščem je po kvadraturi ogromna, pa ga je včasih možno slišati tudi 50m razdalje. Zelo na glas govori in zelo veliko govori. Tretji problem je v tem, da zelo rad kontrolira, predvsem pa razlaga ljudem, kako mora nekdo nekaj početi. Takoj najde nekaj, da popravi ali pametuje. No, in četrti problem je, da ko se ne strinjaš z njim oz z nečem, kar on reče, ali do njega ne dostopaš na tak način, da ga najprej nekaj minut hvališ in poveš, kako super in fajn je, in šele potem predstaviš svoje nestrinjanje z nečem, bo takoj dvig glasu in živčno dostopanje, jezni pogledi in glasno govorjenje. Nato potem začne nekaj razlagati na dolgo in široko, čeprav dostikrat njegove stvari ne ustvarjajo smiselnih in logičnih povezav, če človek malo bolj podrobno pomisli. In ko mu z argumenti potem hočem predstaviti neko obnašanje, ki ga pač ne želim, da ga ima do mene, zelo vzroji in je zelo jezen. Ker se pač tako obnaša, sem se pač na različne načine poskušal bolj ali manj distancirati od njega, ampak ker ga spoštujem iz določenih njegovih pozitivnih stvari, vseeno pa ne želim ustvarjati njemu negativne oblike obnašanja. Vendar iz prej navedenih razlogov je pot do konflikta zelo hitra. Uglavnem foter ima vedno vse prav in vse ve. Naslednji problem je, ko mu zmanjka argumentov,

Namreč, skoraj vsako (recimo v 95% primerih) nestrinjanje, kot sem rekel, sproži takšno ali drugačno živčno reakcijo pri njem.

No, drugi problem je mama. Na en način prikazuje svojo lepo podobo in zna biti zelo prijazna, vendar karkoli ji povem, kakorkoli nekaj razložim, pa se lahko v pogovoru, ki je v normalnih tonih, strinjava o marsičem in se marsikaj pogovarjava. Ko pa pride do prepira, je pa grozno. Žali, ponižuje, pošilja me v Begunje, govori zelo nizke stvari. No in zadeva je izredno reaktivna v situaciji. Kot sin takih staršev, si lahko predstavljate, imam tudi jaz lasten naboj. In tudi jaz rad govorim v takih "pogovorih", včasih zelo meječem na vpitje. No sicer oče tudi po defaultu zelo na glas govori, in se ga sliši tudi 50 metrov daleč.

Naslednji problem je, da foter poleg tega, da veliko in na glas govori, da ima vse vedno prav, da je možen normalen pogovor z njim samo s predhodnim prilizovanjem za zelo limited čas, da me tudi obrekuje naokoli. Da govori o meni stvari, ki o meni faktualno niso resnične. Zelo rad govori, da NIČ ne delam. Ko so prepiri, mi ves čas dopovedujejo, kako malo oz. da nič ne delam. Čeprav do prepirov lahko večinoma pride samo, ko pač pridem, da nekaj delam. Pri tem se trudim, da delo opravim kvalitetno. Vendar, vmes ko delam, foter zelo rad popravlja in kontrolira ter se vtika, kako naj bi nekaj počel. Enostavno ne more, da ne bi nekaj popravljal in pokomentiral, kako naj bi neko stvar počel, čeprav je moj lastni sistem prav tako ali še bolj kvaliteten od njegovega načina. Problem je, ker vse kar je potrebno v večini primerov, je samo to, da pač pride mimo. No, za določene stvari sem ga sicer ščasoma navadil, tako da mi npr. ne teži več, s katero roko bi moral držati lopato. To mi je težil samo tja do 20 leta, potem sem ga nekako "zdresiral", da mi zaradi tega ne teži več.

Vseeno pa priznavam, da sta starša s trdim delom in garanjem ustvarila veliko. Sta prava deloholika. Ustvarila sta vizualno lep dom na krasni lokaciji, s krasnim vrtom, velikih hlevom. Tekom življenja sta namreč zgradila ogromno hišo, ogromen hlev, 2 nova silosa, ter obnovila staro poslopje - hišo, stari hlev, in zanju pač težko kdo trdi, da nista trdo delala oz. še delata. Obljuba tega bogastva in misel, da bi nekega dne lahko v miru in na svoj način gospodaril s tem (treba pa je kmetijo jasno obdelovati),je lepa. Obljuba, ker se "je vedno name računalo". Vendar mi oče zelo rad pove, da bo pa zdaj kmetijo sigurno dal nekomu drugemu. In potem se izmišljuje, da bi jaz rad vse to samo pograbil in prodal. Osebno pa jaz ne vidim nobene potrebe po kakršnem koli prodajanju, saj se s pametnim gospodarjenjem da dosti ustvariti. Kmetija ima tudi nov traktor, nekaj novih strojev, in je zakon. Ampak težko je delati na taki kmetiji, ko se en ves čas vtikuje vate, ne daje miru, za delo si plačan s občasno prehrano in pranjem oblek. Včasih sem sicer delal "za 5 euro na uro", vendar je bilo s temi evri tako, da jih nisem smel preveč zaslužit, ker da bi pričakoval več kot kakih 400 evro na mesec, je totalna neumnost. Ko sem želel dobiti prislužen denar, so bili ogromnokrat prepiri. Marsikaj sem marsikdaj moral "odslužit", gotovine pa nikoli ni bilo toliko, kot sem jo zaslužil. Zato so se naši dogovori, da dobivam za plačilo, večinoma razpadli po določenem obdobju, ponavadi. Za denar, ki naj bi ga zaslužil, sem bil ponavadi deležen še očitkov, dobival sem ga samo po kakih 20 ali 40 evro od enkrat, tako da je bila kontrola glede denarja, ki sem ga dobival z njihove strani, popolna. Sicer naj samo za info povem, da začel "služiti" še kot majhen otrok, star okoli 11 let, in sicer za 2 marki na uro. No in zato sem poslušal npr očitke s strani moža od tete, češ da nisem hotel "delat" če me ne plačajo, in podobno.

Aja, pozabil sem povedat, da smo za mamo otroci najmanj vredni in najslabši, da so vsi sosedovi boljši in ne vem kaj, pravzaprav imata oba precej podoben koncept. Med prepiri začne primerjati z drugimi in govori, kako je ta pa ta boljši od mene in da češ da sem jaz nek ničvreden fičfirič.

Človek bi pač rad delal v miru, ne pa, da ves čas, ko človek dela, se nekdo vtikuje v njega ves čas in vpije nad tabo. Kamorkoli foter pride, prinaša s sabo neko živčnost. Ker je kmetija velika, pomagajo tudi različni sosedje in mehanik , njegova žena, pa različni gostje, tete strici, in pač tej ekipi foter moj zelo rad razlaga, kakšen sem po njegovem jaz. Ker obarva izredno črno sliko, češ da nič delam, da sem len in tako naprej, obenem pa niti ne želi, da bi mi določene stvari na lep način rekel ali prosil... Vsako stvar, ki mora biti narejena, ali mi pove na grd način, ali pa moram sam zbrihtati, da je potrebno to narediti. No in v glavnem, ker foter rad veliko in na glas govori, veliko tej ekipi tudi govori, kaj naj bi jaz bil in delal in sem in bla bla bla, in predvidevam, da gre pri tem za pravni termin obrekovanje.

Drug problem je npr., ker se foter postavlja v vloge različnih ljudi, in reče, kaj naj bi oni rekli, in ponavadi naj bi nekdo rekel nekaj slabega o meni. Oz. ton je tak. Pač enostavno se v teh prepirih kar nekaj zmišljuje, da je nekdo nekdaj nekaj rekel. Velikokrat poslušam razne "saj vsi vejo, da nič ne delaš" in podobno. Samo to je faktualno neresnično, saj delo opravljam - ker znam in delam marsikaj (znam vsa hlevska dela). Poleg tega največ prepirov prihaja ravno med delom, če sem v svoji sobi, do prepira pač ne pride.

Aja, foter v pogovoru z mano zna priti v stanje "afekta" v like 30 sekund, verjetno takoj, ko me vidi.


Dela, ki jih npr rad in večinoma tudi opravljam, je v prvi vrsti vožnja nakladalke in druga dela z novim traktorjem (z radijem in klimo ter odličen delovni stroj).

Problem je v tem, ker je na kmetiji delo potrebno opraviti. Marsikatero delo mi ni v težkočo, v kolikor so stvari doma mirne, in določena dela bi z veseljem opravljal tudi še naprej, da bi mi le dali mir in pustili dihati. Vendar se iz zgoraj navedenih razlogov to ne da.




Na srečo sem se v zadnjih letih o marsičem pozanimal, in zapustil razna svoja lastna zmotna prepričanja ali razmišljanja. Ker sem bil še donedavna veren, sem o marsičem imel tudi razna zmotna razmišljanja in prepričanja, in včasih tudi fanatičen pogled na svet.


Btw, moja malo višja inteligenca je velikokrat tudi tema očitkov, češ tako brihten si bil, zdaj pa ni nič s teboj. Ja dej puste me pr gmah, da živim u miru svoj lajf, pustite me delat, normaln se obnašite, pa bo. Ampak ta simple recept raje prekrijejo z očitki, žaljivkami, podjebavanjem, obrekovanjem, razlaganjem, vdiranjem v zasebnost, nadzorom, manipulacijo, in ostalimi ogabnimi situacijami. Na kmetijo imajo sicer večinoma prihajajo samo takšni gostje, ki so zaželjeni, taki so pa jasno samo taki, ki se dovolj strinjajo s starši in so na dovolj primitivnem nivoju, da je največja zabava že kakšen pirček in velika požrtija ter dretje. Da bi se pa dalo kaj resnega s temi ljudmi pomagati, pa žal ne gre. Tako ali tako "vsi vejo", kako sem zanič, mi pravijo starši ves čas.


V zadnjih letih sem se enkrat tudi zdravil za depresijo, tako da sem dejansko bil v Begunjah, in od takrat mi to tudi ves čas ali podtikajo ali očitajo ali me tja pošiljajo. Da bi pa sami morda obiskali, to je pa kao žaljenje njih in so jasno vsi jezni. Foter je jasno najbolši v vsem in vse ima prav. O fak.

Njoy.



Sem prabral tole tvoje pisanje in nevem kaj naj si mislim. Hmm, moraš razumeti da je zelo majhen procent ljudi ki imajo starše ki se usedejo doma pri mizi in predebatirajo zadeve in rešitve, no ja poznam eno tako osebo prihaja iz doktorske družine sam gre sedaj po enaki smeri kot starši. Ampak poanta je da so bili že tvoji starši vzgojeni "butasto" potem se še ne hitro oženi, in je nesrečen še s te strani, naslednji hudiča je pa možnost alhoholizma. Verjemi mi da takšna kmetija oziroma takšno nesodelovanje ne more furat dalje.

Kar se družinskega nabijanja tiče, sam sem odkril,d a najbolj pomaga vljudna, mirna in korektna ampak 100.00% BRUTALNA odkritost.


ma ne pomaga, ker zapravljaš samo energijo. Najboljša je še tišina, da se znaš naučiti obvladati ali celo prikimati in dati določenim osebko prav je prava umetnost, hkrati se pa odmakneš in si misliš svoje. Kot rečeno vsi imajo nekoč neko osebo ki je kot tvoj oče, bodisi šefa, bodisi ženo, soseda, sošolce...In slej ko prej se jih naučiš obvladati manj energije pokuriš za neumnosti! Brez skrbi ne potrebuješ pomoči, samo dobro knjigo.

Zgodovina sprememb…

Mesar ::

Obvlada naj se? Pa še prikimava? Še bolj naj vse skupaj potlači? To so lepi pogoji za to, da bo lepega dne počlo...

Najboljše kar lahko naredi je, da gre po svoje ko bo imel to možnost - čimprej tem boljše. Pa v prihodnosti pazi, da nebo postal sam tak... ker se tudi to lahko hitro zgodi. Ni nujno, so pa dobre možnosti...

Skupinsko ne reševanje problemov in ne pogovarjanje... tega pa je itak polno, v večini primerov se rešuje z alkoholom ali pa še čem, na koncu pa ločitev, no mogoče se kateri tudi do smrti prenašajo in verjetno koga zato malo prej pobere kot bi ga drugače.
Your turn to burn!

Ramon dekers ::

ja obvlada naj se, ce ne izrazis svojega mnenja na glas se ne pomeni da se ti bo zmesalo.Temu se rece manipulacija, elegantna resitev.Tudi ti preberi kaksno knjigo.

Mesar ::

Mislim, da ima večje probleme kot samo neizražanje svojega mnenja.
Your turn to burn!

Ramon dekers ::

ja, lahko vzame sekiro in opravi zadevo to je tudi ena izmed resitev, lahko zbezi h 'prijatelju' a za koliko casa? Mesec, dva? Ce ni nek iskan inzinir bo tezko dobil sluzbo tudi z magisterijem. Ne se slepit.

Mipe ::

Je pač beta osebek, ki si pusti hoditi po glavi. Tudi jaz sem bil potrpežljiv v otroštvu, izkoriščali so mojo dobrotljivo nrav levo in desno, dokler mi ni prekipelo.

Enkrat so se mi domači posmehovali, ko sem šel na prvi zmenek. Vem, da so se samo zezali, vendar mi je vseeno prekipelo in sem povedal svoje. Od takrat resneje jemljejo moje osebno življenje in se ne vtikajo več vanj.

Treba se je postaviti zase, postati alfa osebek, tudi v javnem življenju. Uprem se, ko me uradniki in prodajalci hočejo prinesti naokrog. Uprem se, ko mi delodajalec ali kolega skuša naprtiti breme, ki mi ne pripada. Tudi vsakršnemu šikaniranju, ali mene ali drugih, se odločno uprem.

Torej, postavite se zase, če čutite, da vam je storjena krivica. Nikakor pa ne požgati mostov za sabo.

jype ::

Ramon dekers> ja, lahko vzame sekiro in opravi zadevo to je tudi ena izmed resitev, lahko zbezi h 'prijatelju' a za koliko casa? Mesec, dva? Ce ni nek iskan inzinir bo tezko dobil sluzbo tudi z magisterijem. Ne se slepit.

Komot gre prostovoljno delat v tujino, kjer bo dobil hrano in streho nad glavo.

Evo, ena priložnost: https://twitter.com/#!/jakakaka/status/199074056694284288

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Ramon dekers ::

ja, kaj pa ko pride nazaj? In spet vprasanje za koliko casa? Ali ne gre tu samo za beg? Konec koncev znakov fizicne zlorabe ni delezen.

IceIceBaby ::

Tole je izkušnja, ki ti precej spremeni pogled na svet. Ko pride nazaj gre pač delati nekaj drugega. Opcij je nešteto, samo najprej se je treba odločiti, da doma pošlješ vse v ... in začneš živeti svoje življenje. Takšna odločitev je ponavadi sicer zelo enostavna oz. "no brainer", je pa čustveno naporna.

gzibret ::

kivi113 - očitno si pustil staršem, da stresata svoje frustracije in frustracije od starih staršev dalje na tebe. Sklonil si glavo in hrbet, da lahko tepejo po tebi kolikor se jim zljubi. In to zato, ker si sam pri sebi obupno želiš podedovati kmetijo. Zato pustiš, da te starši trpinčijo in se psihično izživljajo nad tabo. Na ovadbo pozabi, samo slabše bo.

Moj nasvet: spokaj stran in pozabi na tisto faking kmetijo. Tvoje življenje je vredno več, in zmoreš tudi več (kar je razvidno tudi iz tvojega prispevka)! Nisi luzer, in si zaslužiš več! Staršem povej zakaj greš, ali pa jim napiši pismo (to je lažje). Vzemi svoje življenje v svoje roke. Če boš priden, imel vizijo, "jajca" in kanček sreče, boš lahko imel svojo lastno kmetijo že čez 10, 20 let, onadva pa naj zgnijeta tam.

Plan B: ostaneš pri starših in imaš še naprej sklonjen hrbet in glavo.... po 10 letih nadaljnjega trpinčenja boš ali res fasal depresijo ali psihozo. Postal boš čustvena in psihična razvalina, in če boš kdaj imel še otroke, boš z njimi delal enako kot tvoj foter danes s tabo. Opcije so še, da boš enkrat v afektu pobil starše s sekiro, ali se zapil in zadrogiral (še najbolj verjetno). Če se nič od tega ne bo zgodilo, boš moral skrbeti za tečne in betežne ostarele starše do njihove smrti, jim ustreči vsako še tako banalno in brezvezno zahtevo, vtikali bodo nos v vsak košček tvojega življenja in ti non stop solili pamet ter ti govorili, kakšen nesposobnež si. Kmetijo boš podedoval (če jo boš sploh podedoval!), ko boš star 50, 60 ali več let in ko boš psihično že totalno potolčen. Takrat boš imel življenje že zavoženo.

Odloči se... Je pa realnost kruta, se strinjam...
Vse je za neki dobr!

noraguta ::

k4vz0024 je izjavil:

Zgleda, da te starši na vsak način "obdržati" na kmetiji, ker jih skrbi zase.
Kaj narediti? Težko rečem. Mnogi bi ti svetovali, da odseliš, kar je pa v teh časih iluzorno....Veliko sreče.

pejd, nazaj lohk pridš, odit zanazaj pa ne moreš. jebiga film ti bo počil če boš tam pa še pravico do odločanja ti bojo kratil. jst sm mel podoben problem pa sem novembra enkrat spokal pa preživel neki noči v gozdu. sliš se trapast sam ko jih jebe. potem pa kake dve leti nisem navezal stikov. za preživetje nucaš manj kot si misliš.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

tony1 ::

kivi: Rešitev je samo ena: moraš se odseliti, takoj.

noraguta ::

ne takoj k ti dokončno otpizdi, sej boš sam vedi kdaj(ko se nek vrednote ne poklopjo več tolk, da obe strani vlečejo neko korist) predvsem se pa ne podcenjuj.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

noraguta ::

kivi113 - očitno si pustil staršem, da stresata svoje frustracije in frustracije od starih staršev dalje na tebe. Sklonil si glavo in hrbet, da lahko tepejo po tebi kolikor se jim zljubi. In to zato, ker si sam pri sebi obupno želiš podedovati kmetijo. Zato pustiš, da te starši trpinčijo in se psihično izživljajo nad tabo. Na ovadbo pozabi, samo slabše bo.

Moj nasvet: spokaj stran in pozabi na tisto faking kmetijo. Tvoje življenje je vredno več, in zmoreš tudi več (kar je razvidno tudi iz tvojega prispevka)! Nisi luzer, in si zaslužiš več! Staršem povej zakaj greš, ali pa jim napiši pismo (to je lažje). Vzemi svoje življenje v svoje roke. Če boš priden, imel vizijo, "jajca" in kanček sreče, boš lahko imel svojo lastno kmetijo že čez 10, 20 let, onadva pa naj zgnijeta tam.

to so najbolj skrajne oblike, po drugi strani preštudiraj kaj dobite če si mladi prevzemnik, če te slučajno vsaj malo kmetija veseli. zaenkrat si sam s seboj in ti je lažje kot kasneje. predvsem se moraš pa odločit. pa stvar speljat.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Ramon dekers ::

Ma najslabša varianta so alhohol, narkotiki pa antideprisivi vse skupaj te zasvoji ter še bolj uniči.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eni slotechovci se pa staramo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
508943 (6710) jalovec09
»

Dve domačiji - dve težavi....

Oddelek: Loža
455559 (3412) noraguta

Več podobnih tem