» »

Inteligenca/pamet itd...

Inteligenca/pamet itd...

1
2
»

guest #44 ::

Jaz bi reku glede tega nekaj kot je don že namigoval.

Pametnejše zna motivacija jebat. Mogoče se jim ne zdi dovolj of a challenge ali preveč razmišljajo. Preprostejši ljudje pa se zbudijo, naredijo kar jim okolica veleva, gredo na kosilo, se smejijo, zvečer pogledajo film nato pa v postlo in drugo jutro jovo na novo. In so srečni.

Pametnejši pa znajo preveč premlevat, ne vidijo pointa, se jim zdi brezveze, dolgočasno...

T-h-o-r ::

se bojim, da slovenija ne bo samo shirana, ampak tudi neumna kura
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Okapi ::

Pametnejši pa znajo preveč premlevat, ne vidijo pointa, se jim zdi brezveze, dolgočasno...
Malo si se zmotil. To ne velja za pametnejše, ampak za tiste, ki si domišljajo, da so pametnejši, pa v resnici niso.

O.

Timurlenk ::

vsi pametni ljudje smo obenem tudi hudi ciniki, ker vidimo, kako v kurcu je dejansko svet
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Nihče ni tako pameten, kot si domišlja, da je. Zlasti pa ne tisti, ki se s tem hvalijo.>:D

O.

Ramon dekers ::

Okapi je izjavil:

Malo si se zmotil. To ne velja za pametnejše, ampak za tiste, ki si domišljajo, da so pametnejši, pa v resnici niso.

O.

No ja, načeloma drži, vendar je že ta razlika da razmišljaš o določenih oziroma bolj specifičnih rečenih, medtem ko so butalcem jebe, dobesedno. Njim je pomembno da naredi 8 urni job, dobi 700€ to zapravi kar se hitro da in tako naprej.

Okapi je izjavil:

Nihče ni tako pameten, kot si domišlja, da je. Zlasti pa ne tisti, ki se s tem hvalijo.>:D

O.

Ni poanta v tem da se hvališ, ali da bi se delal pametnega, ker je to pač primitivno, ampak v tem da te včasih boli glava ker preveč razmišljaš.

Zgodovina sprememb…

Mavrik ::

Dvignite nivo debate prosim, za IRCanje imate Facebook in druge servise.
The truth is rarely pure and never simple.

Ni poanta v tem da se hvališ, ali da bi se delal pametnega, ker je to pač primitivno, ampak v tem da te včasih boli glava ker preveč razmišljaš.
Ampak če (pre)več razmišljaš, še ne pomeni, da si tudi pameten. Je precej verjetno, da v resnici niti nisi, pa moraš zato več razmišljati.>:D

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Ampak če (pre)več razmišljaš, še ne pomeni, da si tudi pameten. Je precej verjetno, da v resnici niti nisi, pa moraš zato več razmišljati.

No ja,seveda je bistveno je kako razmišljaš. Ker je razmišljanje spcifično dejanje, lahko tudi o bedarijah in te to res ne naredi pametnejšega.

Zgodovina sprememb…

kr1ženska ::

Okapi je izjavil:

O.

Pametnim se ni treba hvaliti. Ljudje jih bodo hitro prepoznali in jih označili za pametne.
Ne spomnim se, da bi kjer koli zasledila, da bi se kateri koli znanstvenik, uspešen poslovnež kadar koli označil za pametnega.
Sploh pa, o pameti je že tekla debata v temi pametnejši pa bi bilo dobro, da bi tam pametovali naprej;)

BaToCarx ::

lol ST vsako temo zavozite, hvala. Sem dobil odgovor, ki sem ga iskal.

kivi113 ::

Hvala za odgovore.

Na PP smo se pogovorili, in da bi kriminalist začel pisati ovadbo, ki bi imela možnost uspeha, bi se moral bolje pripraviti in bi kriminalistu vzelo precej časa. Zato so me nekako naslovili na Center za socialno delo.

Glede tega, kako sem beta in upogljiv in ne vem kaj - trajalo je zelo dolgo časa, da sem sploh dojel, kaj se v resnici dogaja, in stvari povezal nekako, da vem, kaj se dogajal.

Starejša sestra je bila bolj pametna od mene, in pri 19ih odšla, mlajša se je podredila in delala v nekakšnem sužnjelastniškem razmerju, nato se odselila, no jaz in starša pa smo potem nekaj "poskušali", stvari so se začasno izboljšale, in blah blah.

očitno si pustil staršem, da stresata svoje frustracije in frustracije od starih staršev dalje na tebe

Da. Trajalo je dolgo časa, da sem sploh začel razumeti stvari, kaj se dogaja okoli mene. Nek rek pravi, da če laž ponoviš dovoljkrat, da postane resnica.

. Sklonil si glavo in hrbet, da lahko tepejo po tebi kolikor se jim zljubi. In to zato, ker si sam pri sebi obupno želiš podedovati kmetijo.

U bistvu si je niti ne želim tako zelo, zdi se mi "samoumevno", da jo bom dobil. Zakaj? Ker se mi je tako dopovedovalo. Samo očitno je šlo samo za prazne obljube. Sem tudi staršem že večkrat razložil, da naj mi očitajo, kaj mi bodo dali, šele, ko mi bodo dejansko nekaj dali. Ne pa, da mi naprej mečejo, kaj vse bom dobil, samo zato, da lahko v meni povzročajo občutek krivde in podobno.

Gorejnski kmet po mentaliteti ti bo grunt zapisoval vztrajno po govorjenju, zato da boš delal praktično zastonj.

Sem povedal, da sem z Gorenjske?

Je pa jasno, da sem na kmetiji beta, saj je foter pri svojih 70ih alfa in omega, in to "vsi vejo" in "vsi ga poznajo". Drugače pa sem se trudil , da bi se stvari začele dogajati nekako drugače, da bi se sistem moderniziral, vendar pač mora biti vse tako, kot zahteva oče, in če je kaj kakorkoli drugače, je pač rompompom.

Zakaj bi jih kazensko ovadil? Zato, ker v Republiki Sloveniji veljajo zakoni, listina človekovih pravic in podobno, in sem mnenja, da so z odnosom kršili osnovno dostojanstvo človeka, in to je trajalo dolgo let.

No, iz ovadbe trenutno ne bo nič, niti verjetno ni dovolj smiselna, ker rezultat ne bo vreden truda, ki je potreben. Selitev je veliko realnejša rešitev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kivi113 ()

tony1 ::

Spokaj, čim prej. Brez debate.

Mipe ::

Ti bo res kaj bolje, če se spokaš? Samo postavi se zase. Nekdo mora naslediti alfa samca. Reci mu, da ga boš dal v dom, čim bo onemogel, pa te bo ali razlastninil ali pa se streznil. Še prej pa te bo ozmerjal z nehvaležnim mulcem. V vsakem primeru pride do neke nujne spremembe.

Vendar je dejstvo, da si ti naslednik, razen če ni podpisal kaj pri kakem sumljivem poslovnežu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

tony1 ::

Mipe: S psihoti se pameten človek ne bo kaj dosti zmenil. Do neke mere jih lahko spravi k pameti samo mrzel tuš, in edini argument, ki ga model ima v svojih rokah je, da se odseli.

In po moje je to dolžan sam sebi, da bo videl, če mu to ustreza ali ne. Življenje na kmetiji že ima lahko svoj čar, vendar ne če si hlapec dvema upokojencema, ki špilata šefa. In tega jim ne bo mogel vbiti v glavo drugače kot tako da v svojem življenju vzame v svoje roke škarje in platno...

M1_Abrams ::

Looooooka je izjavil:

Ce si len ti IQ nic ne pomaga.
Je lahko dejansko zelo deloven "bebec" bolj ucinkovit in boljsa izbira za podjetje.

No, to glih ni res. Moj bratranec recimo nikoli ni poprijel za nobeno delo (ne zna držat v rokah lopate) pa je nadpovprečno intelegenten. Ima lepo svoj SP in je IT guru.
PHP & MySQL

genesiss ::

Saj deloven ne pomeni da koplje jame z lopato.. win/win situacija je če si inteligenten in delaven, kar očitno on je, če je postal IT guru. Je pač ogromno presedel za računalnikom, tudi to je delo.

galu ::

A samo fizičarstvo je delo?

Hmm.:|

edit: Me je genesiss prehitel...
Anyway, kar je važno, je da se najde motivacija. Če imaš nekaj kar te osrečuje - v tem primeru IT - si na pol poti do cilja.
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

M1_Abrams ::

genesiss je izjavil:

Saj deloven ne pomeni da koplje jame z lopato.. win/win situacija je če si inteligenten in delaven, kar očitno on je, če je postal IT guru. Je pač ogromno presedel za računalnikom, tudi to je delo.

To je res, sam on je star 35 let in še vedno živi pri starših.
PHP & MySQL

In v čem je problem, če se dobro razume z njimi?

O.

genesiss ::

No, če si star 35 in še živiš pri starših je možnih ogromno problemov... ampak topic ni o tem.
Ne vem pa kaj misli M1_Abrams, z lopato, delavnostjo in življenjem pri starših?

jype ::

genesiss> možnih

Vedno.

kivi113 ::

O zadevah bom še malo premislil.

Ker u bistvu je problem tudi na ego nivoju, kdo ma večjega, in podobno, ker tudi sam nisem nedolžen, ker sem vseeno mnenja, da skupen interes je moje nasledstvo, ker starši tudi niso samo slabi, so pa precej ... tumpasti. Seme pa pač ne pade daleč od drevesa. Stvar sem tudi iz razloga, da ne bi po možnosti povedal česa "proti sebi" v primeru uspešne kazenske ovadbe, pisal zelo enostransko, zato je na tak način olepšana slika. Izpuščal sem oteževalne okoliščine.

Pač me med drugim tudi veseli kmečko delo, posebej z novim traktorjem je fajn delat. Mal muske pa tudi zanimivo je, ker je obdelovanje zemlje dinamično opravilo in zahteva določeno zbranost in previdnost. Delo z živalmi pa je tudi ok, čeprav bi sam raje videl, da bi bila živina na paši, kot da je privezana v hlevu. Za kar tudi obstaja možnost v naravi, ker je od hleva dostop do približno 2ha parcel.

Pa še problem je na psihološkem nivoju s strokovno pomočjo najbrž obvladljiv. Glede na to, da tale moj problem nekako smeti osnovno temo, lahko moderator po potrebi temo tudi izvozi v novo. Namreč, če bi mojim staršem svetoval nekdo kompetenten, bi ga morda celo upoštevali in spoštovali, in morda bi se fotra na nek način dalo 'zdresirati',da pač da mir in človeku pusti dihati (se pravi se ne vtika v človeka v vsakem koraku).

Kakšen psihiater mu ne bi škodoval, kar pa bi v sodelovanju s CZD bilo verjetno tudi možno. Pa tudi jaz bi verjetno dobil kaka navodila in smernice glede lastnega obnašanja.

Uglavnem, napisano je bilo tudi enostransko z moje strani, starša imata verjetno določene karakterne motnje, ki jih je možno blažiti s strokovno pomočjo, sam tudi nisem nedolžen, tisto o gorenjskih kmetih je resnično, fora je pa v tem, da bi starši veliko bolj spoštujejo mnenje nekoga drugega, kot pač lastnega otroka, tako da če bi jim nekdo drug pravilno svetoval, je možen pozitiven rezultat.

Ker je zadeva malček offtopic, jo moderator lahko po potrebi izvozi v novo temo. Hvala za vaša mnenja.

Nekaj podobnega lahko gledamo na tv, v American Chopper, Senior vs. Junior;)

O.

k4vz0024 ::

Poskušajte se pogovoriti v prisotnosti tretje osebe, kot mediatorja. Pa naj pride k vam, če starša ne bi želela na neko "nevtralno ozemlje". Naj povesta, kaj jih muči, pol pa še ti povej svoje vzroke za svoje nezadovoljstvo. Dvomim, da bo prišlo do ekscesov tvojih staršev. Se dogovorite in napravite nekakšno pogodbo o ureditvi medsebojnih odnosov (obveznosti in pravic). Pa bi se morala stvar uredit. Če ne pa vsi k psihiatru...Ni dvoma, da imajo tvoji zemljo za sveto, kar je značilno za Gorenjce,Good luck!:)

gzibret ::

kivi - glede na tvoje pisanje sem preprican, da boste s pogovorom zmozni resiti problem. Ce ne bo slo, bo mediator dobra resitev. Lp
Vse je za neki dobr!

imagodei ::

Tega v bistvu ne razumem: ko stanje postane nevzdržno, se je treba odselit.

Nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha. Ko boste s starši nekaj mesecev na različnih naslovih in boste na vse gledali z distance, bo lažje.

Skratka - če ni problem v lenobi in izmikanju odgovornosti - služba, stanovanje, najemnina. Da se živet tudi v garsonjeri na dobrih 20m2. Preizkušeno.
- Hoc est qui sumus -

Invictus ::

kivi113 je izjavil:

Uglavnem, napisano je bilo tudi enostransko z moje strani, starša imata verjetno določene karakterne motnje, ki jih je možno blažiti s strokovno pomočjo, sam tudi nisem nedolžen, tisto o gorenjskih kmetih je resnično, fora je pa v tem, da bi starši veliko bolj spoštujejo mnenje nekoga drugega, kot pač lastnega otroka, tako da če bi jim nekdo drug pravilno svetoval, je možen pozitiven rezultat.

To je problem večine slovenskih staršev, ne samo gorenjskih kmetov ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

borges ::

To je problem večine slovenskih staršev, ne samo gorenjskih kmetov ...

Daj no ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borges ()

Šmorn ::

Kot dokazano nadpovprečno inteligenten lahko povem, da inteligenca še zdaleč ni enako pamet. Če bi bil pameten bi se odselil od staršev 10 let nazaj ne pa pred par meseci. Prav tako bi menjal službo ze pred časom namesto tega, da jo iščem šele zdaj. Dokončal bi univerzitetni faks, ne pa da sem pred 1 letom zaključil VI. stopnjo. Pa še ene par drugih stvari bi se našlo.

hej šmorn koliko pa je tvoj IQ če si opravljal test?

Mesar ::

Tak velikega ma, da ga niso mogli napisat na papir.
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: VelikiTun ()

Janac ::

ali kdo ve kje se da testirat svoj IQ?

IceIceBaby ::

Šmorn ::

@Ramon dekers
153 po Cattellu. Ni pa to ne vem kako veliko drugače.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eni slotechovci se pa staramo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
509746 (7513) jalovec09
»

Dve domačiji - dve težavi....

Oddelek: Loža
455845 (3698) noraguta

Več podobnih tem