» »

suse linux 8.x in scanner

suse linux 8.x in scanner

mathjazz ::

Zdravo!

V suse 8.0 in 8.1 imam identicen problem s skenerjem. Gre za HP ScanJet 5200C. YAST mi ga je samodejno zaznal in me vodil skozi konfiguracijo ter celo ustvaril ikono na namizje, ki kaze na xscanimage. A ko kliknem nanjo, se ne zgodi nic. Ko pozenem xsane, javi, da ni nobene naprave. Ce se vrnem v yasta v modul scanner, ga moram spet skonfigurirati, tako da se ocitno nastavitve ne shranijo. Zgleda, da je bug.

Kaksne so druge moznosti za namestitev skenera? Ali pa delam kaj narobe?
www.getfirefox.com

Gandalfar ::

hmm, po HOWTOjih si ze kaj gledal?

ponavadi so notr kaksne fajn debug fore opisane.

dr.J ::

Pri marsikaterem skenerju se mora ob prvem startu programa naložiti skenerjev firmware. Pred nekaj meseci sem si doma namestil en USB skener, kjer sem moral najprej prevesti paket xsane, pa ročno poeditirati nastavitveno datoteko, kjer sem vpisal pot do firmware datoteke (dobiš jo na CDju z Win gonilniki). Za podrobnosti poglej na http://www.mostang.com/sane.

CaqKa ::

jaz vem da mi scanjet5300 tudi ni delal
takrat je to blo na suse7.3
bom probal še z 8.1. sicer pa kako to da hp in ne dela pod linuxom? a so na linuxu razne umax astre bolj podprte?

CaqKa: poglej na link, ki sem ga omenil v prejšnjem postu, in videl boš listo v Linuxu podprtih scannerjev.

Umax Aster ni med njimi. Jaz sem zato kupil enega Benqa, ki dela OK.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dr.J ()

CaqKa ::

jebo linux pa njihov beta alpha pa stable pa unstable...
no moj 5300 je podprt za preko usbja pa zraven piše beta pa samo 600 dpi (okej sej to je res dovolj, samo zakaj ne 1200 če tolko zmore?)
dr.j thx
tam ko piše manpage so pa verjetno navodila?
bo se treba mogoče spet enkrat zraven spravit.

/edit:
haha.. daj še enkrat poglej... lej kolko umaxov je supportanih, za nameček pri večini piše stable... pri večini hpjev pa beta.. jebemti koji k**** me je gnal da sem firmo plačal... dobro še vredi da mi v xpjih dela lepo pa brez kakega twaina ;) majo xpji svoj twain in lahko čist brez driverov lepo delaš... oni priloženi na cdji itak šteknejo celo mašino.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

CaqKa, jezi se raje na proizvajalce (Umax, HP...) , ki ne dajo potrebnih podrobnosti, da bi open-source programerji lahko napisali gonilnike. Bojijo se, da bi s tem izdali preveč podrobnosti o svojih tehnologijah (ki bodo čez kako leto ali dve itak zastarele). :\ Verjetno pa marsikaterega izmed njih drži za vrat tudi M$ s kakšno pogodbo, da tega ne storijo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Umax AstraNET iA101

Oddelek: Pomoč in nasveti
151390 (1390) gm80
»

Išče se informacija o nepodprti strojni opremi za Linux (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
1387901 (7901) Matevžk
»

Skeniranje v linuxu, Debianu

Oddelek: Operacijski sistemi
111033 (930) dr.J
»

Scanner?

Oddelek: Kaj kupiti
161938 (1723) Webmojster
»

Res hud problem!