Forum » Pomoč in nasveti » Setup did not find any hard disk drives installed in your computer
Setup did not find any hard disk drives installed in your computer
kowens ::
Ko želim inštalirati nove windowse na namiznem računalniku mi javi napako ''Setup did not find any hard disk drives installed in your computer''. Probal sem že vse kar je v moji moči, pozanimal sem se tudi na ostalih angleških forumih a stvar še kar naprej ne deluje. Po priporočil sem SATA Operation Mode nastavil na IDE in kot 1st Boot Device sem nastavil CD/DC. etc., ampak težava nikar ne izgine. Tako da bi bil resnično zadovoljen, če bi mi uspel kdo pomagati. Lp
Duhec ::
Kaj ko bi navedel osnovno informacijo katera verzija Win in na katero plato ?
Skratka, potrebuješ sata gonilnike ter disketno enoto (usb ključ) kamor si posnemi sata furmane za tvojo osn. ploščo za sata chipset, ki jih podturiš Winsem v začetku inštalacije preko F6 tipke.
Skratka, potrebuješ sata gonilnike ter disketno enoto (usb ključ) kamor si posnemi sata furmane za tvojo osn. ploščo za sata chipset, ki jih podturiš Winsem v začetku inštalacije preko F6 tipke.
Imam CD z windows xp sp3 in mogoče bi prosil za bolj poenostavljen jezik, namreč na te zadeve se ne spoznam precej, tako da sem se že pri besedi "plata" izgubil. Če kaj pomaga, imam tudi disketni pogon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kowens ()
huek111 ::
Ali se ti zdaj windowsi zaženejo? Ali ti v biosu zazna disk??
Zgodovina sprememb…
- spremenil: huek111 ()
Windowse mi načeloma zažene. Razen če nisem sedaj s spreminjanjem kakšnih nastavitev v biosu kej zafrknil. Na tem računalniku so že bili dani novi windowsi ampak ne z moje strani. Tako da načeloma bi moglo delat. Rečeno mi je bilo naj disable-am SATA operaton mode ampak očitno to ni to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kowens ()
Duhec ::
S terminom "plata" sem mislil osnovno ploščo. Na strani proizvajalca imaš zagotovo sata gonilnik (zgoraj sem uporabil besedo furman), ki ga posnameš na disketno enoto, bootaš sistem z WinXP cdjem, in takoj na začetku inštalacije se ti spodaj pojavi za trenutek tekst "Press F6 if you need to install a third party SCSI or RAID driver..." , takrat stisneš F6 tipko (če zamudiš moraš zopet od začetka), počakaš, da se pojavi ekran za iskanje teh dodatnih gonilnikov kjer preko tipke S (Specify Additional Device) naložiš sata gonilnike preko disketne enote.
Ko jih inštalacija prebere jih tako integrira v XP sistem in v nadaljevanju inštalacije ti mora najdi sata disk kamor se bo inštalacija XPjev tudi izvedla. Ob naslednjem zagonu bodo ti sata gonilniki, ki si jih dodal XPjem z diskete že sestavni del OS-a.
Ob restartu ne pozabi odstraniti diskete iz disketne enote. :)
Ko jih inštalacija prebere jih tako integrira v XP sistem in v nadaljevanju inštalacije ti mora najdi sata disk kamor se bo inštalacija XPjev tudi izvedla. Ob naslednjem zagonu bodo ti sata gonilniki, ki si jih dodal XPjem z diskete že sestavni del OS-a.
Ob restartu ne pozabi odstraniti diskete iz disketne enote. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NTLDR is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 7160 (6308) | kreki |
» | Formatiranje viste problemOddelek: Operacijski sistemi | 3086 (2435) | Gutjerez |
» | Kako naj instaliram winxp, če moj novi notebook s sata diskom, ki nima disketnika???HOddelek: Pomoč in nasveti | 4846 (3428) | al3s |
» | Pri instalaciji Win XP ne zazna HDD (!)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1875 (1875) | bluefish |
» | Instalacija XP ne najde diskaOddelek: Operacijski sistemi | 6020 (4883) | fredyjetle |