Forum » Izdelava spletišč » Dropdownlist asp.net
Dropdownlist asp.net
nuclear ::
Lp.
Sem pogooglal preden sem prišel pisati tole.
Imam 2 dropdownlista, ko izberem prvega retreivam podatke v drugi dropdownlist. Vse prav in ok. Ko drugič izberem podatke iz dropdownlista1, mi vrže error:
Object reference not set to an instance of an object.
Opazil sem, da podatke lepo zapolni v dropdownlist2, ko prvič izberem item iz dropdownlist1. Ko spremenim vrednost v dropdownlist1, ne dela več.
Ko izberem vrednost iz dropdownlist1, ki ne vpiše nobenih podatkov v dropdownlist2(pač za ta pogoj ni podatkov) dela vse, dokler prvič ne zapolnem dropdownlist2, in potem poiskušam še enkrat z vrednostjo iz dropdownlist1, katere pogoj zapolni dropdownlist2.
Wau. Razume kdo o čem govorim?
Nisem še imel teh težav prej. Je potrebno kaj brisate ddl preden ga na novo filaš s podatki? (lol)
Sem pogooglal preden sem prišel pisati tole.
Imam 2 dropdownlista, ko izberem prvega retreivam podatke v drugi dropdownlist. Vse prav in ok. Ko drugič izberem podatke iz dropdownlista1, mi vrže error:
Opazil sem, da podatke lepo zapolni v dropdownlist2, ko prvič izberem item iz dropdownlist1. Ko spremenim vrednost v dropdownlist1, ne dela več.
Ko izberem vrednost iz dropdownlist1, ki ne vpiše nobenih podatkov v dropdownlist2(pač za ta pogoj ni podatkov) dela vse, dokler prvič ne zapolnem dropdownlist2, in potem poiskušam še enkrat z vrednostjo iz dropdownlist1, katere pogoj zapolni dropdownlist2.
Wau. Razume kdo o čem govorim?
Nisem še imel teh težav prej. Je potrebno kaj brisate ddl preden ga na novo filaš s podatki? (lol)
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
nuclear ::
Nimam kode tu. V dropdownlist1 event "selectedindexchanged" sem dal da mi zafila dropdownlist2 z primerom:
itd..
Finta je da ko spremenim id dropdownlist1, mi more še enkrat fireat ta event, ampak ko je enkrat dropdownlist2 zafilan, mi javi error:
dropdownlist2.Items.Add("neki", 1);
itd..
Finta je da ko spremenim id dropdownlist1, mi more še enkrat fireat ta event, ampak ko je enkrat dropdownlist2 zafilan, mi javi error:
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
tomaz_sres ::
Tkole kot maš ne more delat .Add. Ta sprejme sam en parameter ali ListItem ali string.
Predvidevam, da ti dela težavo vrednost, ki jo ob izpolnjenem pogoju želiš dodati v dropdown2, ker je ni.
Bi bilo pa res lažje, če pokažeš kodo, da ne bomo ugibali.
protected void DropDownList1_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e) { //neki=text; 1=value ListItem ListItemOut = new ListItem("neki", "1"); DropDownList2.Items.Add(ListItemOut); }
Predvidevam, da ti dela težavo vrednost, ki jo ob izpolnjenem pogoju želiš dodati v dropdown2, ker je ni.
Bi bilo pa res lažje, če pokažeš kodo, da ne bomo ugibali.
Lep pozdrav, Tomaž Sreš, http://www.sres.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASP.NET (C#) - PomočOddelek: Izdelava spletišč | 1119 (896) | Denisj |
» | Baza & c#Oddelek: Programiranje | 4153 (3211) | xardas |
» | DataView, DataTable, DataSetOddelek: Programiranje | 1155 (906) | detroit |
» | Dropdown list vrača izbrano vrednost nullOddelek: Programiranje | 919 (811) | brinovcek |
» | [ASP.NET] problemOddelek: Izdelava spletišč | 2165 (1815) | Microsoft |