Forum » Programiranje » Nacrtovanje softwera za mobilno platformo Android
Nacrtovanje softwera za mobilno platformo Android
KernelPanic ::
Spostovani!
Zanima me, ce mogoce kdo ve, ali obstaja kaksen namenski softvare (opensource ali placljiv), da lahko v njem skiciras vsebino android activities, da si zgradim uporabniski vmesnik - vsebino in potem po tej specifikaciji programiras?
Lp,
M.
Zanima me, ce mogoce kdo ve, ali obstaja kaksen namenski softvare (opensource ali placljiv), da lahko v njem skiciras vsebino android activities, da si zgradim uporabniski vmesnik - vsebino in potem po tej specifikaciji programiras?
Lp,
M.
ales85 ::
Kaj pa če uporabiš kar Android SDK in Eclipse? Tam lahko grafično narediš precej velik del vmesnikov.
Ne bom delal v Eclipsu, ker mi Android SDK enostavno v Eclipsu "serje" po domace. Delam v NetBeans in rad bi si zrisal vsebine activities, da bom potem lazje XML fajle naredil.
Marat ::
tuki je nekaj primerov: http://www.osalt.com/visio
sam nism pa čist zihr če misliva isto :) a si želiš narisat arhitekturo appa?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Marat ()
tuki je nekaj primerov: http://www.osalt.com/visioNarisal bi rad vsak activity, kako bo graficno zgledal, na roko ali z racunalnikom, da bom imel referenco. Ne gre se za arhitekturo aplikacije, ampak za graficni izgled. Vsak activity bi imel rad graficno narisano na listku. V Wordu sem sicer naredil 1x1 tabelo z merami ekrana mojega Galaxy Note-a, ampak rad bi imel to v digitalni obliki.
Marat ::
Meni osebno je lažje narisat na roko to grafično strukturo activityja. če pa hočeš na računalniku, pa ti je Visio oziroma nek ekvivalent za Linux, čisto dobra izbira - poglej si npr OpenOffice Draw
Misak ::
Pencil je zame najboljsi opensource program.
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Android programiranjeOddelek: Programiranje | 5252 (1502) | acookook |
» | Android app - SDK ali kaj drugega?Oddelek: Programiranje | 2162 (1648) | nekdonekje |
» | [Android]Vprasanje glede GUI ter pripadajoce XML datotekeOddelek: Programiranje | 3484 (3370) | KernelPanic |
» | Kako narediti Android aplikacijo?Oddelek: Mobilne tehnologije | 11011 (10416) | Gandalfar |
» | Expression Web 2 vs. DreamWeaver vs. OpenSourceOddelek: Izdelava spletišč | 1123 (974) | dba |