» »

ASP.NET in konekcije do DB

papasmrk ::

Pozdravljeni,
v ASP.NET-u pogosto razvijam aplikacije in sem pogosto v dilemi na kakšen način uporabljati konekcije do baz. Ker vem da vas je na forumu kar nekaj, ki razvijate v ASP.NET-u bi vas vprašal kako vi hendlate z konekcjami.
Se pravi ali za vsakega uporabnika, ki se uspešno avtenticira in prijavi v aplikacijo kreirate novo konekcijo do baze ali imate eno statično konekcijo preko katere delajo vsi prijavljeni uporabniki.

hvala in lp

darkolord ::

Nič od tega - odprem povezavo, ko jo rabim in zaprem, ko je ne rabim več.
spamtrap@hokej.si
spamtrap@gettymobile.si

technolog ::

Ja, temu se reče persistent connection. Znana stvar v vseh jezikih.

Ampak moj odgovor je: NE, razen če imaš dobre razloge. En dober razlog je, da je SQL server recimo daleč, ali pa če je na njem velik load.

Slabe stvari so razni deadlocki, problemi s transakcijami, da ti zmanjka povezav v poolu ipd.

papasmrk ::

Kaj pa v primeru web servisa, ki gre ob klicu v bazo brat neko stored proceduro in rezultat te stored procedure vrne kot rezultat klica web servisa. Vsak Connection.Open() vzame npr 1 sekundo časa, operacija ki se izvede v bazi proceduri pa vzame npr 3 sekunde, se pravi skupaj rabi 4 sekunde časa. Če pa imamo v tem primeru nek static connection, ki je vedno odprt pa lahko servira podatke v 3 sekundah. Gre se namreč zato, da je odzivnost servisa čimvečja...

technolog ::

Dvomim, da mate take čase (tako razmerje).

papasmrk ::

Dejansko je temu tako, oraclova baza pri Open() porabi tam cca 0,8 sekunde. Bazna operacija, kjer se izvajajo kompleksne operacije pa tam cca 2,9 sekunde.

tomaz_sres ::

Connection se po uporabi zapira.
Za optimizacijo tega kar tebe skrbi pa vsaj na ADO.NET-u skrbi Connection Pool.
Na tej povezavi si preberi več:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library...
Lep pozdrav, Tomaž Sreš, http://www.sres.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

java / mysql / počasne poizvedbe

Oddelek: Programiranje
5197 (126) BRBR
»

Triger pokliče java funkcijo?

Oddelek: Programiranje
11633 (396) nebivedu
»

[SQL, C#] dve proceduri z transkacijo

Oddelek: Programiranje
11738 (524) GeeDee
»

[ASP.NET] problem

Oddelek: Izdelava spletišč
38951 (601) Microsoft
»

Izvorna koda mojega par dnevnega dela; ce jo malo pokomentirate :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
603448 (1793) Microsoft

Več podobnih tem