Forum » Programiranje » ASP.NET in konekcije do DB
ASP.NET in konekcije do DB
papasmrk ::
Pozdravljeni,
v ASP.NET-u pogosto razvijam aplikacije in sem pogosto v dilemi na kakšen način uporabljati konekcije do baz. Ker vem da vas je na forumu kar nekaj, ki razvijate v ASP.NET-u bi vas vprašal kako vi hendlate z konekcjami.
Se pravi ali za vsakega uporabnika, ki se uspešno avtenticira in prijavi v aplikacijo kreirate novo konekcijo do baze ali imate eno statično konekcijo preko katere delajo vsi prijavljeni uporabniki.
hvala in lp
v ASP.NET-u pogosto razvijam aplikacije in sem pogosto v dilemi na kakšen način uporabljati konekcije do baz. Ker vem da vas je na forumu kar nekaj, ki razvijate v ASP.NET-u bi vas vprašal kako vi hendlate z konekcjami.
Se pravi ali za vsakega uporabnika, ki se uspešno avtenticira in prijavi v aplikacijo kreirate novo konekcijo do baze ali imate eno statično konekcijo preko katere delajo vsi prijavljeni uporabniki.
hvala in lp
- spremenil: Gandalfar ()
technolog ::
Ja, temu se reče persistent connection. Znana stvar v vseh jezikih.
Ampak moj odgovor je: NE, razen če imaš dobre razloge. En dober razlog je, da je SQL server recimo daleč, ali pa če je na njem velik load.
Slabe stvari so razni deadlocki, problemi s transakcijami, da ti zmanjka povezav v poolu ipd.
Ampak moj odgovor je: NE, razen če imaš dobre razloge. En dober razlog je, da je SQL server recimo daleč, ali pa če je na njem velik load.
Slabe stvari so razni deadlocki, problemi s transakcijami, da ti zmanjka povezav v poolu ipd.
Kaj pa v primeru web servisa, ki gre ob klicu v bazo brat neko stored proceduro in rezultat te stored procedure vrne kot rezultat klica web servisa. Vsak Connection.Open() vzame npr 1 sekundo časa, operacija ki se izvede v bazi proceduri pa vzame npr 3 sekunde, se pravi skupaj rabi 4 sekunde časa. Če pa imamo v tem primeru nek static connection, ki je vedno odprt pa lahko servira podatke v 3 sekundah. Gre se namreč zato, da je odzivnost servisa čimvečja...
Dejansko je temu tako, oraclova baza pri Open() porabi tam cca 0,8 sekunde. Bazna operacija, kjer se izvajajo kompleksne operacije pa tam cca 2,9 sekunde.
tomaz_sres ::
Connection se po uporabi zapira.
Za optimizacijo tega kar tebe skrbi pa vsaj na ADO.NET-u skrbi Connection Pool.
Na tej povezavi si preberi več:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library...
Za optimizacijo tega kar tebe skrbi pa vsaj na ADO.NET-u skrbi Connection Pool.
Na tej povezavi si preberi več:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library...
Lep pozdrav, Tomaž Sreš, http://www.sres.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova verzija Googla je CaffeineOddelek: Novice / Omrežja / internet | 5325 (3619) | boolie |
» | PHP ali ASPOddelek: Programiranje | 3182 (2551) | DavidJ |
» | Javascript vprašanjeOddelek: Izdelava spletišč | 1130 (1044) | zigi |
» | Katera spletna tehnologija bi bila najbolj primerna?Oddelek: Izdelava spletišč | 1653 (1278) | mte |
» | Izvorna koda mojega par dnevnega dela; ce jo malo pokomentirate :) (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6444 (4789) | Microsoft |