Forum » Pomoč in nasveti » [Pomoč]...Problem pri zagonu
[Pomoč]...Problem pri zagonu
no-limits ::
Torej jaz imam en problem pri zagonu rač...
Zagon se zaustavi pri meniju za izbiro načina nadaljevanja torej: 1.Navadni zagon,2.Samo MS-Dos,3.Varni Zagon itd.
Spodaj pa pripiše, da je windows našel napako v registru ali v konfiguraciji, in naj iberem možnost Samo MS-Dos, ter naj izvedem scanreg.
Toda kakeršnokoli možnost izberem, mi rač. zamrzne čez 5 sec v nasedljni sliki.Le če izberem možnost Varni MS-Dos, mi poteče normalno samo tako al tako nimam kaj tam delat.
Probal sem če dela z zagonsko disekto in je uspelo, ko pa sem želel še enkrat instalirati Win98 se mi je prekinilo pri pregledovanju registra.
Le kaj bi bilo to?
Zagon se zaustavi pri meniju za izbiro načina nadaljevanja torej: 1.Navadni zagon,2.Samo MS-Dos,3.Varni Zagon itd.
Spodaj pa pripiše, da je windows našel napako v registru ali v konfiguraciji, in naj iberem možnost Samo MS-Dos, ter naj izvedem scanreg.
Toda kakeršnokoli možnost izberem, mi rač. zamrzne čez 5 sec v nasedljni sliki.Le če izberem možnost Varni MS-Dos, mi poteče normalno samo tako al tako nimam kaj tam delat.
Probal sem če dela z zagonsko disekto in je uspelo, ko pa sem želel še enkrat instalirati Win98 se mi je prekinilo pri pregledovanju registra.
Le kaj bi bilo to?
ToniT ::
Očitno je nekaj narobe v registru, če pa tudi v MS-DOS ne gre, pa preveri Config.sys in Autoexec.bat. Mogoče imaš tam kaj dodanega, kar zablokira računalnik.
MCSE ::
Obstajajo backupi resgiastra, probaj zagnat sistem z zagonsko disketo, backupiraj trenutno verzijo registra, ki se nahaja v fajlu system.dat v direktoriju windows in potem prepiši to verzijo z system.da0. System.dat je hidden in read-only, tko da boš moral prej še atribute spremenit.
Ko prepišeš system.dat rebootaj v winse in zaženi scanreg.
Nujno naredi backup, ker včasih dela, včasih ne - odvisno od zakompliciranosti napake v registru.
Ko prepišeš system.dat rebootaj v winse in zaženi scanreg.
Nujno naredi backup, ker včasih dela, včasih ne - odvisno od zakompliciranosti napake v registru.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Virtualizacija Windows 98Oddelek: Pomoč in nasveti | 3438 (2497) | krneki0001 |
» | Windows 98 - moder ekran z naslednjo vsebino...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1664 (1543) | Vajenc |
» | Težave pri reinštalaciji Win XPOddelek: Operacijski sistemi | 1506 (1314) | Duhec |
» | WIN98 problem z zagonomOddelek: Operacijski sistemi | 1093 (1036) | sertl1 |
» | Windows 95 nekaj vprašanj - nujno!Oddelek: Operacijski sistemi | 1145 (1029) | Spajky |