Forum » Kaj kupiti » Nakup trdega diska
Nakup trdega diska
matobeli ::
Kateri so trenutno dober nakup? oziroma a se mi splača počakat še par mescev da se "povodenj" umiri :)
gledal sem WD green -so green res tako kvarljivi (2TB verzija z 7500rps)? -so namreč cenovno najugodnejši.
Krtiteriji so: 3.5 velikost, minimalno 1TB, nekje do 150€ (raje manj kot več), če je disk z večjo kapaciteto za cca 20€ dražji je boljši večji, če se le da bi bilo fajn imet čimtišjega, glede performanca pa bi najraje imel nekaj z 7500, razen če je kakšen z manj enako zmogljiv, mi ni pa pretirano pomembno da je najbolši in najhitrejši.
Kvaliteta pa naj bi bila nekje v sredini, raje bolj proti vrhu, ni pa potrebno da je super zanesljiv strežniški disk, itak imam varnostne kopije. Pa SATA priklop minimalno. Itak nimam SATA2.
Možno je tudi da bom kmalu vgradil SSD, torej bo takrat disk pretežno za arhiv in varnostne kopije.
Sem pa odprt za predloge :)
gledal sem WD green -so green res tako kvarljivi (2TB verzija z 7500rps)? -so namreč cenovno najugodnejši.
Krtiteriji so: 3.5 velikost, minimalno 1TB, nekje do 150€ (raje manj kot več), če je disk z večjo kapaciteto za cca 20€ dražji je boljši večji, če se le da bi bilo fajn imet čimtišjega, glede performanca pa bi najraje imel nekaj z 7500, razen če je kakšen z manj enako zmogljiv, mi ni pa pretirano pomembno da je najbolši in najhitrejši.
Kvaliteta pa naj bi bila nekje v sredini, raje bolj proti vrhu, ni pa potrebno da je super zanesljiv strežniški disk, itak imam varnostne kopije. Pa SATA priklop minimalno. Itak nimam SATA2.
Možno je tudi da bom kmalu vgradil SSD, torej bo takrat disk pretežno za arhiv in varnostne kopije.
Sem pa odprt za predloge :)
popster ::
WD so trenutno najbolj ugodni. Je pa odvisno kaj mislis shranjevat gor, ce so to stvari, ki jih lahko vnovič potegneš z neta ali kake slike ki jih ne moreš?
WD 2 TB green 116€
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
za deset evrov več pa dobiš Seagate, ki naj bi bil malo bolj zanesljiv:
WD 2 TB green 116€
za deset evrov več pa dobiš Seagate, ki naj bi bil malo bolj zanesljiv:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: popster ()
matobeli ::
Cene poznam, zanima me tisto kar prodajalec ne napiše v specifikacijah. Recimo WD green ti bo crknil po 3/4 leta. Ali pa Seagate ti bo počas prenašal podatke ampak bo delal tud če se ti pes gor poščije.
Zankrat bo gor: sistem+pomembni fajli+slike, vse to je varnostno kopirano na router
multimedia bo pa na dveh zunanjih 2.5diskih (filmi,glasba), backup teh dveh diskov bo pa na novemu disku.
Nikakor pa nebi rad se s temi stvarmi spet kmalu ubadal ker se mi res ne da izgubiti dneva zaradi kopiranja.
Zankrat bo gor: sistem+pomembni fajli+slike, vse to je varnostno kopirano na router
multimedia bo pa na dveh zunanjih 2.5diskih (filmi,glasba), backup teh dveh diskov bo pa na novemu disku.
Nikakor pa nebi rad se s temi stvarmi spet kmalu ubadal ker se mi res ne da izgubiti dneva zaradi kopiranja.
VelikiTun ::
Cene poznam, zanima me tisto kar prodajalec ne napiše v specifikacijah. Recimo WD green ti bo crknil po 3/4 leta. Ali pa Seagate ti bo počas prenašal podatke ampak bo delal tud če se ti pes gor poščije.Zakaj bi proizvajalec/prodajalec pisal neumnosti? Statistično se pri praktično vsaki družini diskov okvari toliko in toliko enot. Nekatere že pred iztekom garancijskega roka, druge daleč po tem.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: matobeli ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri trdi disk 500GB-1TBOddelek: Kaj kupiti | 5554 (4428) | T_F_7 |
» | HDD: WD ali Intenso ali SeagateOddelek: Kaj kupiti | 5248 (4391) | hojnikb |
» | Trdi disk (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12712 (10686) | radmannsdorf |
» | Nakup ZUNANJEGA 2TB diska - katerega ?Oddelek: Kaj kupiti | 1715 (1460) | plavko61 |
» | HDD 1 - 1,5 TBOddelek: Kaj kupiti | 3508 (3295) | kixs |