Forum » Loža » Sprememba priimka-par vprašanj
Sprememba priimka-par vprašanj
wcpapir ::
Zanima me sprememba priimka, najbolj me zanima v kolikšnem času je zadeva urejena in kako je z postopkom.
Zadeva je taka, sedajšnje osebne izkaznice ne najdem, v prihodnjih mesecih pa imam namen spremeniti priimek (dopisati svojega po očetu).
Sedaj je tako:
1. Ime 2. Priimek mame
Potem pa bo tako:
1. Ime 2. P. po očetu 3. P. po mami
Vem da moraš biti "čist" nekaznovan ali brez kakega postopka na sodišču itd. okoli tega nimam problemov samo okoli osebne me sedaj zanima, si prvo uredim novo ker sem to izgubil in si po nepotrebnem delam stroške ali lahko kar dam vlogo za spremembo in ko je odobrena menjam osebno na nov priimek?
Zanima me še ena stvar, lahko bilokdo z bilokakimi vezami pogleda kako se kdo v sloveniji piše ali to varuje zakon o varovanju podatkov ?
Nebi rad problemov češ da izkoriščam spremembo priimkov/imena in da me nebi obravnavali kot da hočem osebno ki sem izgubil kako zlorabit.
Zadeva je taka, sedajšnje osebne izkaznice ne najdem, v prihodnjih mesecih pa imam namen spremeniti priimek (dopisati svojega po očetu).
Sedaj je tako:
1. Ime 2. Priimek mame
Potem pa bo tako:
1. Ime 2. P. po očetu 3. P. po mami
Vem da moraš biti "čist" nekaznovan ali brez kakega postopka na sodišču itd. okoli tega nimam problemov samo okoli osebne me sedaj zanima, si prvo uredim novo ker sem to izgubil in si po nepotrebnem delam stroške ali lahko kar dam vlogo za spremembo in ko je odobrena menjam osebno na nov priimek?
Zanima me še ena stvar, lahko bilokdo z bilokakimi vezami pogleda kako se kdo v sloveniji piše ali to varuje zakon o varovanju podatkov ?
Nebi rad problemov češ da izkoriščam spremembo priimkov/imena in da me nebi obravnavali kot da hočem osebno ki sem izgubil kako zlorabit.
Pimoz ::
um dej si tole mal preber najprej:
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodki...
osebna je uradni dokument in kot tak za sabo povleče par stvari. naprimer da država od tebe pričakuje neko odgovornost. najprej uredi vse z izgubljeno osebno nato pa urejuj naprej glede spremembe priimka. boš pa po vsej verjetnosti plačeval osebno 2x.
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodki...
osebna je uradni dokument in kot tak za sabo povleče par stvari. naprimer da država od tebe pričakuje neko odgovornost. najprej uredi vse z izgubljeno osebno nato pa urejuj naprej glede spremembe priimka. boš pa po vsej verjetnosti plačeval osebno 2x.
St235 ::
Ni potrebe plačevat dvakrat.
Izgubljeno osebno lepo prijavi, nikar pa delat nove. Potem uredi vse povezano s spremembo in šele potem daj delat novo osebno.
Kaj s tem misliš? Vsak lahko v google napiše ime in priimek in vidi kaj najde. Da bi pa recimo videl spremembo priimka pa seveda ne more brez ustreznih pooblastil (policija, tožilstvo). Sam glede na to, da boš samo dodal še en priimek bo vsak vedel kakšnem priimek si prej imel.
Izgubljeno osebno lepo prijavi, nikar pa delat nove. Potem uredi vse povezano s spremembo in šele potem daj delat novo osebno.
Kaj s tem misliš? Vsak lahko v google napiše ime in priimek in vidi kaj najde. Da bi pa recimo videl spremembo priimka pa seveda ne more brez ustreznih pooblastil (policija, tožilstvo). Sam glede na to, da boš samo dodal še en priimek bo vsak vedel kakšnem priimek si prej imel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Ajrina ::
Glede izgubljene osebne. Npr. meni je potekla in sem jo nekje založila. Medtem mi je potekel še potni list, tako da je bil edin veljaven dokument vozniška. Ko sem si šla delat novo osebno, je bil striček prijazen in napisal kao da sem prinesla staro osebno. Drugače bi morala plačati neko kazen. Še huje bi bilo, če ne bi imela veljavne vozniške. Tako da čim prej prijavi izgubljeno osebno.
Glede spremembe priimka gre pa kar hitro in nič kaj ne komplicirajo.
Glede spremembe priimka gre pa kar hitro in nič kaj ne komplicirajo.
AndrejS ::
Izgubljeno osebno moreš prijavit čimprej (mislim da je 8 dni) ker drugače sledi kazen. Zamisli si da nekdo naredi kaznivo dejanje in se identificira s tvojo osebno v tujini !
Pimoz ::
za razmislek vam povem tudi da so slovenski dokumenti zelo priljubljeni med preprodajalci. država ki jo malokdo pozna prideš pa z našimi dokumenti praktično kamorkoli na tem svetu. slovenija le ni tako bedna država kot se nam zdi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zunajzakonska skupnostOddelek: Loža | 3494 (1071) | user4683 |
» | ponovna izdelava potnega listaOddelek: Loža | 5633 (4470) | Mare2 |
⊘ | Sprememba osebnega imena (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19065 (16462) | dzinks63 |
» | Vozniška ni veljaven dokument?Oddelek: Loža | 8447 (6400) | St235 |
» | Izgubljena osebnaOddelek: Loža | 3364 (3050) | @nny |