» »

Pomoč, grafika-matična.

Pomoč, grafika-matična.

cudnazelva ::

Zdravo.

Imam problem in sicer na maticni plosci asus A8N SLI deluxe, monitor ne prejme signala. Ko je bila na matični plosci graficna kartica Nvidia G force na vodilu PCIX16, je delalo normalno, nato se je grafični kartici strgalo in sem kupil nekaj za silo Winfast, nekaj takega na vodilu PCIexpress. Ta grafična kartica pa noče dati signala, ventilator na kartici se normalno vrti, prodajalec mi je zagotovil da grafična kartica dela. Mogoče gre za kako noobovsko napako, pojma nimam, lahko bi poskusil grafično kartico na kaki drugi plošči pa te možnosti zaenkrat nimam. Gre lahko za kako napako na matični plošči?

Če bo imel kdo posluh za reševanje moje težave bom ju3 podal vse potrebne podatke. (oz danes)

LP, Domen

69charger ::

Povej še model grafične kartice in moč napajalnika. Lahko poskusiš tudi z resetiranjem BIOSa,če plata slučajno kartice ne zazna.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Xserces ::

v prvem postu se ponavad vse pomembne podatke o računalniku :)
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zdravo

http://www.leadtek.com.tw/eng/3d_graphi...

to je kartica ki bi jo rad vtaknil v Asusa. Reset biosa, nisem poizkusil ker ga še nikoli nisem resetiral razen da sem dal baterijo ven za 5 minut.

69charger ::

BIOS resetiraš s pomočjo jumperja na plošči,odklopiš napajalnik iz napajanja,skleneš druga dva pina za nekaj sekund in daš nazaj,to je to. Če to ne bo pomagalo,probaj dat v drugo plato grafično.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Riff ::

probaj s kakšno drugo grafično če ima kakšen kolega kje, drugače pa če si imel geforce serije 8x00GT/GTS se jo da popravit v pečici

Hi helo.

Sem pretaknil jumper poleg baterije za nekaj minuto, s tem naj bi resetiral BIOS. Problem remains. Sm pa tudi slišal da bi lahko dal grafično v pečico, in naj bi jo rešil. Res je delala je en mesec potem pa spet tralali tralala.

A je mogoče kaka fora kompatibilnosti, če bi blo temu tako potem bi si moral kupiti prav ATI kartico.

If you seem to know the problem, therefore the problem exists.

D3m ::

Si mogoče probal z posodobitvijo BIOS-a?
|HP EliteBook|R5 6650U|

stock ::

Hah počasi s pečico. Daj se najprej odloči malo kaj te zafrkava.

Če gre v režo (fizično) potem je kompatibilna. -to ni problem.

Kot razumem, ko pritisneš gumb, zalaufajo ventilatorji in to je to, nič ne piska, slike ni, monitor ne trzne?

Naredi naslednji test:
Iztakni grafično in zopet pritisni gumb. Zdaj piska?

Vkolikor ne piska se javi spet tukaj. In napiši vse potrebne podatke!! Torej VSE! od a do ž.

Vkolikor piska boš šel pa še po eno grafično :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z grafično kartico

Oddelek: Pomoč in nasveti
204455 (4173) zack069
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska

Oddelek: Strojna oprema
355016 (3144) Riff
»

Utripajoča lučka na monitorju

292631 (2177) black soul
»

Težave pri na novo sestavljenem računalniku.

491994 (1457) Dominik91
»

Kako pripravit plato k delovanju?

381298 (1003) zile

Več podobnih tem