Forum » Pomoč in nasveti » Hitrost interneta preko WiFi
Hitrost interneta preko WiFi
ducky ::
Živjo,
mam problem, in sicer na enem računalniku mi preko WiFi dela internet daleč pod zmogljivostjo.. Najprej sem mislil, da je problem samo v zastareli WiFi kartici v računalniku,zato sem nabavil novo, vendar hitrost interneta se ni bistveno zboljšala. Prav tako sem uporabil program "TCPOptimizer". S temi koraki sem prišel iz 0,7 / 5 MB/s na 5/5 MB/s, vendar hitrost bi morala bit okrog 50/5.
Če priklopim preko kabla pa deluje normalno, prav tako na drugih računalnikh deluje preko normalno preko WiFi, tako da mislim, da problem ni v routerju.
Router: TP Link TL-WR741N / TL-WR741ND b/g/n
WiFi kartica: ASUS WIFI USB N KART N10 b/g/n http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/mr...
Sistem: Windows xp
A mi lahko kdo pove, v čem je problem oz. kaj naj preverim, spremenim, nastavim ipd.? (pa fajn bi blo, brez novega nameščanja windowsow).
mam problem, in sicer na enem računalniku mi preko WiFi dela internet daleč pod zmogljivostjo.. Najprej sem mislil, da je problem samo v zastareli WiFi kartici v računalniku,zato sem nabavil novo, vendar hitrost interneta se ni bistveno zboljšala. Prav tako sem uporabil program "TCPOptimizer". S temi koraki sem prišel iz 0,7 / 5 MB/s na 5/5 MB/s, vendar hitrost bi morala bit okrog 50/5.
Če priklopim preko kabla pa deluje normalno, prav tako na drugih računalnikh deluje preko normalno preko WiFi, tako da mislim, da problem ni v routerju.
Router: TP Link TL-WR741N / TL-WR741ND b/g/n
WiFi kartica: ASUS WIFI USB N KART N10 b/g/n http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/mr...
Sistem: Windows xp
A mi lahko kdo pove, v čem je problem oz. kaj naj preverim, spremenim, nastavim ipd.? (pa fajn bi blo, brez novega nameščanja windowsow).
popster ::
Lahko probaš omejit hitrost na nižjo kar malo izboljša signal. Sicer pa lahko izelaš kak odbojnik ali uporabiš boljšo anteno.
Reycis ::
Ze ogromnokrat videl to tezavo. Probi G only ali pa disejbli 40mhz channel (oz. channel bonding). Ker tvoj router in USB stick podpira samo 1x1 802.11n in ker bos izklopil channel bonding bos na ta nacin pristal na samo 65mbit ampak stabilnih 65 mbit. Ce hoces vecjo hitrost bos rabil MIMO. 40 MHz kanali na 2.4GHz spektru pa naredijo vec sranja kot pa koristi.
ducky ::
hvala obema!
Res sem onemogčil 40mhz chanel in zadeva zdaj deluje. Zraven tega pa sem še opazil, da je to rešilo še en drug problem, ki sem ga mel: pred tem mi je namreč WiFi na telefonu non stop prekinjal (vsako 1-2 min) tako da ga nisem mogel normalno uporabljat, od zdajšnje spremembe pa nobenih problemov več, zadeva res stabilna..
hvala!
Res sem onemogčil 40mhz chanel in zadeva zdaj deluje. Zraven tega pa sem še opazil, da je to rešilo še en drug problem, ki sem ga mel: pred tem mi je namreč WiFi na telefonu non stop prekinjal (vsako 1-2 min) tako da ga nisem mogel normalno uporabljat, od zdajšnje spremembe pa nobenih problemov več, zadeva res stabilna..
hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Router za običajnega uporabnika na optiki (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10329 (8565) | XS!D3 |
» | OPTIKA - slabši prenos preko WiFi-ja ?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 4975 (4431) | RejZoR |
» | Hitrost 72.2 Mb/s, zakaj ne 100 Mb/s, 150Mb/sOddelek: Pomoč in nasveti | 3364 (2911) | BlaY0 |
» | Računalnik kot dostopna točka za internetOddelek: Omrežja in internet | 1640 (1476) | moat |