Forum » Programiranje » Kateri IDE za python programiranje?
Kateri IDE za python programiranje?
Rias Gremory ::
Torej, kateri IDE mi priporočate za Python progrmairanje?
Lp
Lp
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Geany sem si dal prej dol in bom najprej njega probal.
PyCharm je pa zastonj vendar moraš vnesti podatke (ime, priimek itd.) če hočeš zastonj verzijo.
PyCharm je pa zastonj vendar moraš vnesti podatke (ime, priimek itd.) če hočeš zastonj verzijo.
Daedalus ::
Vim.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Mavrik ::
Vim ni IDE. Dajte že to ločit no.
Kot je jype rekel: PyCharm. Dejansko še največ "IDE"-like stvari v Pythonu tam dela.
Torej, kateri IDE mi priporočate za Python progrmairanje?
Lp
Kot je jype rekel: PyCharm. Dejansko še največ "IDE"-like stvari v Pythonu tam dela.
The truth is rarely pure and never simple.
gendale ::
še en glas za pycharm
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
blackbfm ::
Nevem kako dober je PyCharm funkcionalno, ker prva stvar po zagonu je bila ta da sem ga vrgel ven zaradi neodzivnosti Za simpl skripte ta ide nikakor ni dober.
Na Windows je Komodo super.
Na Windows je Komodo super.
morbo ::
Rias Gremory je izjavil:
Je res zastonj? Meni piše free 30-day trial na download strani. Ko vidim besedo trial se obrnem stran.
Sicer uporabljam Eclipse za malo večje zadeve in gedit za male skiptice.
terryww ::
ravno dol potegnil in hoče licenco ali pa 30day trial. nazaj v eclipse
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.
I'm on the run. No time to sleep.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rias Gremory ()
morbo ::
@LinksysOne, aha, hvala za link. Samo pa res težijo z vsemi tistimi podatki za izpolnit, če hočeš free verzijo.
Ni kaj, sam ga zaenkrat še ne bom probal. Za začetek bom uporabljal IDLE& Geany ker bom pisal manjše skripte po vodičih.
Hvala za vse predloge.
Hvala za vse predloge.
technolog ::
Ma, jst ti res svetujem geany - še posebej, če si linuxaš (to sklepam iz podpisa). Meni je še posebej všeč one click run & error check in da je res lightweight, moti pa me, da ima slab autocomplete (to se da omilit v nastavitvah, da nastaviš da se ti opcije pokažejo po prvem znaku).
Ma, jst ti res svetujem geany - še posebej, če si linuxaš (to sklepam iz podpisa). Meni je še posebej všeč one click run & error check in da je res lightweight, moti pa me, da ima slab autocomplete (to se da omilit v nastavitvah, da nastaviš da se ti opcije pokažejo po prvem znaku).
Saj, dokler bom še začetnik bom ostal pri tem, potem bom pa probal še drugega. Imaš prav, uporabljam Fedoro 16.
l0g1t3ch ::
Koliko je dejansko PyCharm boljši od PyDev + Eclipse naveze ?
Ali opraviči svojo ceno ?
Drugače pa na win sistemu za male skripte uporabljam PyScripter, ki mi je nekako prirasel k srcu :)
Za večje zadeve pa PyDev.
Ali opraviči svojo ceno ?
Drugače pa na win sistemu za male skripte uporabljam PyScripter, ki mi je nekako prirasel k srcu :)
Za večje zadeve pa PyDev.
Mavrik ::
Meni osebno predvsem hudo pomaga vgrajena podpora za virualenv, unitteste, django (runserver, coverage, testi, etc.) pa tudi refactoring dela solidno. Predvsem podpora za zagon Django aplikacij in teh stvari mi je pred časom hudo manjkala (slabo leto nazaj) in sem potem začel uporabljati PyCharm. Od tedaj (ker sem imel licenco) nisem niti napredka od PyDev niti gledal. Najlažje ti bo pa vseeno dejansko probati 30-dnevni trial (po enem tednu itak ne moreš zvedeti nič) in se potem odločiti.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako bi naredil programOddelek: Programiranje | 1767 (1035) | Spura |
» | Python web developmentOddelek: Programiranje | 1498 (1273) | kr?en |
» | V katerem editorju programirate?Oddelek: Programiranje | 5024 (3798) | terryww |
» | Kateri programski jezik / okolje je IN ?Oddelek: Programiranje | 2784 (2054) | FrEaKmAn |