» »

Sesutje sistema/zaslona

Sesutje sistema/zaslona

butters81 ::

Zdravo,
imam sledeč problem:

sistem se naključno sesuje oz. sesuje se zaslon. Najprej zaslon utripne, nato se pokaže moder zaslon, ki ni blue screen of death, saj nič ne piše o napaki. Samo moder zaslon je s skoraj nevidnimi pokončnimi črtami. Nato se pokaže črn zaslon. Računalnik deluje naprej, disk, ventilatorji, lučke... računalnik se ne izklopi, tudi ne ponovno zažene. Tipkovnica ne prime, miška tudi ne, vedno moram pritisniti reset. Nato se zažene do možnosti kako naložiti windowse (safe mode, safe with network, start windows normal) vedno je recommended start windows normal, zato tudi to izberem.

Sem opazil, da se to vedno zgodi, ko brskam z mozzilo (ravno odprem youtube link ali kak drug link v novem zavihku, ali drugo brskanje) spletne strani so tudi naključne, to se ne ponavlja vedno na istih straneh. Ko igram igre ali gledam video posnetke različnih formatov, se mi to še ni zgodilo.

Sem že googlal kaj naj bi bil razlog, driverji ali ram. Ram sem preveril z memtestom, test sem pustil uro in pol, ko je prišlo do 100% in začelo na novo testirati. Driverje za grafično sem tudi posodobil. Catalyst control je 12.3. Sistem je sledeč

Windows 7 ultimate 64-bit SP1
Intel Core i5-2500K
Gigabyte Z68AP-D3
Mushkin silverline 8GB (2*4BG)
Radeon HD 6870
WD Caviar Green 500GB
AOC 2250SWDA
Optiarc DVD RW


Kakšen bi lahko bil problem? Driverje windows 7 najde sam. Sem jih probal z driver magician updatat, mi jih je ene par našel in posodobil. Mislil sem, da bo v redu, vendar se je po nekaj časa spet zgodilo isto. Ko sem resetiral, je windows ponovno namestil dva driverja, ker naj bi bile najdeni novi napravi (se mi zdi da nek chipset in intel hd graphics). Potem spet nekaj časa v redu dela, zdaj pa se je ponovno sesul. Da ne bo pomote, nisem prepričan, da je brskalnik kriv, vendar vedno se takrat to zgodi (res pa je, da dosti več presrfam internet, kot pa igram igre). Računalnik tudi pustim po več ur (čez noč recimo) prižgan in lepo dela naprej ko ga začnem uporabljati (zaslon se varčno izklopi po 10 min, vendar dela naprej ko premaknem miško)

Je možno, da kateri 32bit program ne deluje pravilno in povzroči to napako? Če ja, kako bi to odpravil?
Se opravičujem, ker sem veliko napisal, vendar sem hotel karseda natančno opisati problem. Hvala za pomoč že vnaprej.

Lp,
Gregor

Duhec ::

Jaz bi začel takole:
Za začetek izmenično testiral komp najprej z eno, nato še z drugo ram palčko. Če v obeh primerih naredi napako bi deinštaliral in odstranil grafiko in testiral komp s tisto onboard.
Furmani za tvojo plato (za OS izberi Win7-64 bit):
http://www.gigabyte.com/products/produc...

Napiši še ime in priimek napajalnika, ki vse zgornje futra.

butters81 ::

Ok, bom naredil test samo z eno palko rama, nato pa še z drugo, potem pa naprej z grafično.
Napajalnik je LC Power green power 600W. Osebno bi rekel, da je napajalnik dovolj, ker igre poganja brez problemov (nfs the run na high in dirt 3), kjer je poraba večja. Prav tako sem že naredil stress test za grafično z furmarkom, ker so me temperature zanimale in sem pustil slabo uro laufat program. Vse je bilo ok.
Bom testiral posamezen ram in potem še onboard grafično in poročam. Hvala za pomoč

lp

butters81 ::

Ram dela v redu, obe palčki. Problem je res samo pri gledanju youtuba, pa še to ne vedno. Vsake toliko časa, ko odprem nov video spet moder zaslon od računalnika pa nič. Sumiim, da je nekaj na flash playerju. Na nadzorni plošči med programi piše, da je flash player 64bit, nameščen je pa pod programske datoteke x86, se prav pod 32 bit. Firefox je tud 32bit. Ne vem zakaj bi sicer to delalo probleme, ker na 64bit naj bi vse 32bit delalo.
Danes sem zjutri delal v wordu in excelu na mailu sm bil pa mal na netu popoldne par ur igral nba 2k12 brez problema. Grem pred pol ure na youtube, pogledam dva filmčka, tretji pa spet ista zgodba.
A kdo mogoče pozna rešitev? Naj si naložim starejši flash player? Ker res ne vem več, kaj bi lahko bilo.


Lp

butters81 ::

Evo, sem rešil zadevo. Sem bil že čist na koncu z živci. Sem odstranil catalyst control center, nato mi je driver za grafično windows sam namestil in od takrat dela brez problemov že dva tedna. Sicer še vedno ne vem, kaj je bil problem, ampak se samo vesel, da je mimo in se mi ni treba več sekirat.

Lep pozdrav,
Gregor

Dzanko ::

Imam popolnoma isto situacijo kot ti, sicer z drugo konfiguracijo sistema in OS Win XP SP3. To se mi je pričelo dogajat zadnji teden (približno 1x na 2 dni), kadar imam odprt youtube oz. flash v mozzili. Mogoče kdo ve kaj je vzrok tega? Prej je sistem deloval brez problema.

BSOD: MACHINE_CHECK_EXCEPTION, STOP: 0x0000009c (...)

Frenckie ::

Malo poguglaj in prečitaj.
Link :
http://www.google.si/#hl=sl&sugexp=frgb......)&pf=p&output=search&sclient=psy-ab&oq=BSOD:+MACHINE_CHECK_EXCEPTION,+STOP:+0x0000009c+(...)+&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=4d2675cea0e9894c&biw=1024&bih=680

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Frenckie ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Resen problem

Oddelek: Strojna oprema
212215 (1687) Tr0n
»

Blue Screen of Death in čudna napaka

Oddelek: Pomoč in nasveti
181454 (1118) Djz3l3
»

Blue screen...kaj bi lahko bilo narobe? ( servis ni popravil :) )

Oddelek: Pomoč in nasveti
402362 (1906) amigo_no1
»

BLUE SCREEN: Katera komponenta ne deluje pravilno?

Oddelek: Pomoč in nasveti
131177 (1096) Gwanaroth
»

Neznan Problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
6939 (852) Meamoto

Več podobnih tem