» »

Pomivalni stroj

Pomivalni stroj

Alen716 ::

Vprašanje je bolj gospodinjske narave, ampak vseeno. S tem nisem imel izkušenj, vedno pomival na roke. Kako je s tisto posebno soljo, je to bolj marketing ali kdo redno kupuje te stvari in dodaja v pomivalni stroj?

Pa premaknite tole pod Loža.

levaky ::

Mi smo jo prvo leto kupovali, sedaj pa laufa že kakih 10 let brez soli... Baje jo imajo tanovi praški že notri in je ne rabiš...

Matej

RejZoR ::

Ne delajte neumnosti in laufat stroj brez soli, pol vam bo pa ribnil bo pa znamka kriva, da je crknil. Sol je not s točno specifičnim namenom mehčanja vode, da se ne nabira vodni kamen v vseh napeljavah in črpalki, ki jih je bistveno več kot pri pralnem stroju. Temperature so načeloma tud vedno višje kot v pralnih strojih, tko da je izločnje apnenca še tolk večje. Brez soli se ga lahko uporablja samo v primeru če uporabljaš all-in-one tablete, ki vsebujejo detergent, sredstvo za lesk (npr stekla) in sol v eni tableti.

Samo praški in geli soli načeloma ne vsebujejo, jo pa te all-in-one tablete.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Nikonja ::

Sol se priporoča v vsakem primeru dajat v pomivalc ker če ti zariba pomivalc samo popravilo ti bo dražje kot da si kupoval sol celo leto. Pa te tabletke 100 v enem so itak drekec pekec in se pozanimaj in boš videl da čist vsi proizvajalci preporočajo uporabo ločenog detergenta, sredstva za lesk in soli. (vem ker delam pri enem)

kurjač ::

Tablete all-in-one se pri nas niso obnesle, ker so se po določenem času pojavile razne nečistoče v okolici grelca. Namenske soli ne uporabljamo ampak navadno grobo mleto morsko sol. Če ne verjameš v to si preberi sestavine na škatli in primerjaj. Droga je zakon:D

cendof ::

Pri meni soli še nikoli ni bilo v stroju. Imamo zelo trdo vodo, pa se okrog grelca in cevi ne nabira kamen. Verjetno je razlog, da namesto čistilne tekočine dodajam kis za vlaganje.

RejZoR ::

Vem, ampak če že nekdo gre v skrajnost neuporabe soli naj vsaj uporablja all in one tablete.
Itaq je fora soli, da nastaviš uporabo slednje glede na trdoto vode v okolici. Običajno pokličeš na komunalo, ki ima čez tvoj vodovod, poveš kje se nahajaš in ti povejo faktor trdote vode. Pol pa glede na slednjega nastaviš koliko soli mora stroj uporabljat (običajno je tabelca v navodilih stroja). Ker tablete imajo pač neko fiksno vsebnost soli, ki je lahko premajhna za trdoto vode v tistem območju.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

blue ::

Z soljo tudi opere DOSTI boljše.. (odvisno koliko soli ima že detergent)

Mesar ::

Mi uporabljamo kuhinjsko sol.

Dela brez problem, oziroma zdaj ko se je lepo utekel mam občutek, da opere še hitreje kot te ko je bil nov.
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mesar ()

RejZoR ::

Kuhinjske soli ni priporočljivo dajat v stroj ker ji običajno dodajajo magnezijeve soli in druge aditive proti strjevanju (da se ne zlepi v kepe). Sledni pa ubijejo smisel mehčanja vode, ker se ne topijo v vodi...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

levaky ::

moraš vzeti nejodirano...

RejZoR ::

Jod nima veze, ker ne vpliva na ionski izmenjevalnik...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kurjač ::

Zadnjih 5 let uporabljamo Drogino sol in se zadeva obnese odlično. Zamisel na uprabo grobe soli pa prihaja ravno iz tega foruma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kurjač ()

RejZoR ::

Drugače je pomoje ceneje če kupiš industrijsko sol na kile, ki je praktično enaka kot namenska, ki se jo kupi prav za pomivalne stroje. Samo da jo pač dobiš v vedru in ne v fancy šmensi barvasti škatlici. Običajno pride v obliki krogljic.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

Opkow ::

Zanimivo. Mi smo kupili pomivalni stroj leta 1991. Po priblizno petih letih je sel mehanizem, ki je odpiral vratca za prasek. Tako da od takrat uporabljamo samo AllInOne tabletke. Niti od takrat ne doziramo soli. Se vedno laufa in pomiva v povprecju na dva-tri dni. Smo pa iz Ljubljane, ki ima precej trdo vodo.

Mr Hilter ::

Mi za 'razkamenitev' el. kuhalnika čaja (vrelca vode) dodamo citronko in spuca kot solza.

Če bi dal citronko namesto soli?

RejZoR ::

Isto se lahko z alkoholnim kisom, ampak je tle vprašanje količine, ki bi jo rabil za tako velik stroj. Ker voda ima relativno nevtralen ph in bo nevtralizirala večino kisline. Tud nimam pojma kako je s tesnili in kislinami (pa magari samo citronsko oz ocetno).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Mr Hilter ::

Kis mi ne diši najbolj :) Citronka je poceni, je pa res kislina. Če bi imel okamenel grelec bi probal...

Očitno nisem nič novega stuhtal:
http://www.google.si/#hl=sl&sugexp=frgb...

RejZoR ::

Eni dajejo kis tud v pralni stroj, ker naj bi pomagal pri pranju...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

737 ::

Kis se doda namesto mehčalca, pa še antibakterijski učinek ima. Plus vodni kamen izgine.

dexterboy ::

Tole o kisu sem slišal že natoliko koncih, pa od sodelvca brat servisira Candy in Beko pa pravi, da eni dajejo serijsko kis v pralni stroj (da,ta za perilo) in potlej ne dajejo mehčalca notri. Baje se dozira pol deci, kaj več ne, ker ti potlej cunje že malo dišijo oz. kisdišijo :)
Ima pa punca pralni stroj ožje širine (45 cm) in se dnevno poganja vsaj enkrat. In je res, da z soljo opere bolje posode. Parkrat sem pognal stroj ob pomankanju soli in je bila posoda nekako "matasta", kot da bi se prijel tanek film "emulzije" na posodi. Sploh je pa v LJ zelo trda voda, ampak kje v SLO pa ni?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

RejZoR ::

So območja kjer je občutno trša.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

737 ::

Meja za kisdišanje perila je nekje od polovice do dveh tretjin oznake 'FULL' v prekatu za mehčalec.

Blazz ::

v Istri je voda mehka...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere tablete za pomivanje posode? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8416222 (1702) c3p0
»

čiščenje vodnega kamna v pralnem stroju

Oddelek: Loža
202690 (2137) korenje3
»

kako naj očistim te kozarce?

Oddelek: Loža
273778 (2410) Unknown_001
»

Pomivalni stroj Bosch SMS 2022

Oddelek: Loža
73009 (2882) ta_ki_tke
»

Da pralni stroj bo dlje živel ... ija, ija joo :)

Oddelek: Loža
193103 (2499) asskicker

Več podobnih tem