Forum » Loža » Triac in 8051 micro controller pomoč
Triac in 8051 micro controller pomoč
mmitjaa ::
Lep pozdrav. Ne vem točno kaj bi vam napisal kot uvod v to temo zato bo verjetno najbolje, da vam povem s kakšnim problemom se ukvarjam oz. se še bom. Upal sem, da bi mi mogoče na pomoč priskočili tisti malo bolj izkušeni in stvar malo bolj razložili, ali pa prisrbeli vire podrobno napisane in kvalitetne literature.
Rad bi se naučil celotno delovanje Triaca. V osnovi približno vem kako deluje in zakaj se uporablja, ampak to ni dovolj. Delovanje triaca moram poznati do potankosti, saj bom na osnovi tega znanja potem moral sprogramirati "delovanje" triaca in njegovo proženje v vseh kvadrantih (programiral bom v C-ju). Triac bo deloval s pomočjo izboljšanega 8051 mikro kontrolerja, ki je del Z-Wave zw-0201 čipa (uporablja se za avtomatizacijo doma preko brezžične povezave).
Skratka, ker to ni moje področje, bi prosil za nekaj vaše pomoči in sicer v smislu kakršnekoli temeljite razlage ali pa dobrega in RAZUMLJIVEGA vira literature, glede delovanja in programiranja triaca.
Najboljši vir, ki sem ga našel sam je gotovo tale na Wikipedi, kjer je veliko stvari meni nerazumljivih.
Se še definitivno vrnem z vprašanji.
Hvala,
Mitja
Rad bi se naučil celotno delovanje Triaca. V osnovi približno vem kako deluje in zakaj se uporablja, ampak to ni dovolj. Delovanje triaca moram poznati do potankosti, saj bom na osnovi tega znanja potem moral sprogramirati "delovanje" triaca in njegovo proženje v vseh kvadrantih (programiral bom v C-ju). Triac bo deloval s pomočjo izboljšanega 8051 mikro kontrolerja, ki je del Z-Wave zw-0201 čipa (uporablja se za avtomatizacijo doma preko brezžične povezave).
Skratka, ker to ni moje področje, bi prosil za nekaj vaše pomoči in sicer v smislu kakršnekoli temeljite razlage ali pa dobrega in RAZUMLJIVEGA vira literature, glede delovanja in programiranja triaca.
Najboljši vir, ki sem ga našel sam je gotovo tale na Wikipedi, kjer je veliko stvari meni nerazumljivih.
Se še definitivno vrnem z vprašanji.
Hvala,
Mitja
francek1 ::
Po mojem mnenju boš več odgovorov dobil na forumu elektronik.si.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri elektromotorju 220VOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2972 (2543) | francek1 |
» | Sončna in vetrna energija je drazja kot pricakovano... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 43119 (38977) | telexdell |
» | Lightshow-maturitetni izdelekOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1571 (1306) | settler |
» | TriacOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2423 (2093) | Azrael |
» | dimer- moči 3kWOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2843 (2688) | gumby |