» »

Problem z IP kamero - nastavitev domačega omrežja

Problem z IP kamero - nastavitev domačega omrežja

luke46 ::

Pozdravljeni, kupil sem IP kamero in mi ne deluje tako kot mora. S priloženim software mi sliko kaže približno 1 minuto potem pa izgine, nato moram resetirati kamero, enako je če v IE vtipkam IP kamere.

Imam Siolov modem Sagem F@st 3344, nanj imam prikloplen 1 računalnik in router Linksys. Na router imam priklopljen prenosnik in IP kamero.
Modem Sagem deluje kot router (se mi poveže v internet), na routerju Linksys pa je nastavljen način povezave automatic configuration DHCP. Na routerju imam kabel iz modema priklopljen v WAN port.

Če kdo ve kaj naj spremenim, da bo delovalo. Mogoče če na routerju nastavim statični IP?

LP

levaky ::

Katera ip kamera?

KoMar- ::

Mogoče je pa crappy kamera in zmrzuje. Firmware update/servis...

Kamera je TP-LINK TL-SC3171.
Firmware je pomojem zadnji, bom točno pogledal.

Firmware je bil zadnji. Vse kaže da je nekaj narobe s kamero. Včasih slika zamrzne po minuti včasih pa po pol ure.

r3Qui3m ::

Si nastavil statični IP?

Kameri sem nastavil statični IP. Naj vsem napravam na ruterju tudi nastavim statični IP?
Danes bom poiskusil vse načine povezovanja, da vidim če bo kaj drugače.

xCore ::

Lahko za hec probaš kamero priklopit direktno na računalnik z crossover kablom da izločiš router...
.:R Š T:. [.: Trust is a weakness :.]

Bom probal tudi to. Torej nardim si crossover kabel, toda kako potem najdem kamero? S programom ki je bil zraven?

xCore ::

jap...

lahko pa ze prej nastavis ipje nevem na rac 192.168.0.10 na kameri pa 192.168.0.11.
.:R Š T:. [.: Trust is a weakness :.]

Drugače mi je pa prej v system log napisalo RTSP:timeout, kaj bi to pomenil

Še nekaj, ali je možno da kamera prekinja zaradi razdalje cca. 25m, je možno da bi moral dati UTP kabel proti motnjami, se pravi kabel z oklopom.

TheHijacker ::

Si rešil težavo? Imam isti model kamere in tudi brezžični model. Stara bo skoraj eno leto in prenehala mi je delovati samodejna zaznava svetlobe in tako se mi zvečer ne vklopi IR. Če pa račno dam na On pa se lepo vklopi tako da IR deluje samo samodejno se ne vklopi.

Našel sem samo račun brez original embalaže (žena pospravljala). Nimam tudi garancijskega lista ampak bo po moje račun dovolj (piše na njemu serijska številka kamere).

Lahko prosim pogledaš kje je uradni servis za te kamera?
http://www.google.si

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nujno Pomoč - Kamera IP nastavitve

Oddelek: Pomoč in nasveti
327364 (6633) pSP 3004
»

Kako ročno poiskati naslov IP kamere?

Oddelek: Omrežja in internet
153884 (3528) ToniT