» »

Plača vodje pravne službe

Plača vodje pravne službe

Aston_11 ::

Ve kdo, koliko bi imel vodja pravne službe v tuji zavarovalnici pri nas plače? Karkoli že vodja pomeni... se mi niti ne sanja, vendar večjo kot okrožni sodnik npr. bi že moral imeti.

St235 ::

V privatnem sektorju so plače stvar politike podjetja. Predvsem pa vodja pravne službe ni hudo nič posebnega. PRedvsem pa je priemrjava z okrožnim tožilcem popolnoma zgrešena, ker sodniki imajo tako kot drugi državni uslužbenci predpisano višino plače.

To je že res. Vendar te v tem sektorju vprašajo, kakšno plačo pričakuješ. Tudi če je ali če ni nič posebnega. Če imaš pod sabo likvidacijo škod, splošne pogoje...itd (kot da bi bil pri Triglavu delno operativa delno uprava), potem neko izhodišče moraš postaviti. Zato sem dal primerjavo z javnim sektorjem, kjer so fiksni zneski. Da bi imel v privat sektorju manj, dvomim. Če ni več, potem nima smisla.
No, in ko te vprašajo, da ne popolnoma zabluziš, kaj bi rekel v tem primeru?

dronyx ::

Kolega pravnik je bil na razgovoru za tako službo v zavarovalnici in so mu omenili plačo okrog 2000 € neto. Po moje ni slabo. Dvomim da ima okrožni sodnik tako plačo.

RMazi ::

jype ::

Jaz bi rekel 4k bruto, kot argument bi pa nazaj naštel vse odgovornosti, ki so mi ji povedali kot opis del.

dronyx je izjavil:

Kolega pravnik je bil na razgovoru za tako službo v zavarovalnici in so mu omenili plačo okrog 2000 € neto. Po moje ni slabo. Dvomim da ima okrožni sodnik tako plačo.

Itak, da nima.

Ziga Dolhar ::

Aston, poznam nekoga, ki ima kot "vodja pravne službe" v enem preceeej velikem podjetju v tuji "lasti" plačo - mal nad minimalno.

Nereprezentativen WTF, ampak zgolj za okus in solidarnostni facepalm :).
https://dolhar.si/

Mene pri čem takem ne vidijo. Minimalno plačo si lahko zrihtam kadarkoli, tako da ne delam čisto nič. Se je pa dobro prodal. Že sam "vodja pravne službe" je tako nedefiniran pojem, da kar peče. Ko sem bil še na Triglavu, sem imel šefico, ki bi se lahko reklo, da je bila vodja pravne službe likvidacije škod, ona je imela ena dva šefa, ta dva šefa sta imela nebroj šefov na centrali. Je pa to Triglav, na katerem imaš hodnik "odpisanih" - neuporabni, z zelo dobrimi plačami. Ni pa bilo nekaj bajnega ne zame ne zanjo (cca 7 let nazaj, če je zdaj bolje, dvomim).

V glavnem na razgovor bom šel, tudi če sem že pozabil, kakšne naloge ima ta vodja in bom kaj v svojem stilu bleknil. Blefer sem dober, tako da ne bo panike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Šola ali tečaji - začetek programiranja (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7710575 (8690) Ahim
»

Apple in Irska sta se pritožila na odločitev EU o davčnem izmikanju

Oddelek: Novice / Ostale najave
3011094 (9081) Saul Goodman
»

Razgovor za službo - info/izkušnje/mnenja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13428623 (24717) IceIceBaby
»

Protikorupcijska komisija koruptivna?

Oddelek: Loža
419033 (8244) BALAST
»

Microsoft toži Motorolo

Oddelek: Novice / Android
126652 (5935) driver_x

Več podobnih tem