» »

TPLink TL-MR3020

TPLink TL-MR3020

TyKee ::

Pozdravljeni,

razmišljam o nakupu majhnega - prenosnega routerčka za deljenje mobilne internetne povezave.

Predvsem mi je všeč in cenovno primeren model TPLinka TL-MR3020.
Več o njem: http://www.tp-link.com/en/products/deta...

Ko se je ta router želel nabaviti je prodajalec omenil, da če ne lovi omrežja UMTS, da zadeva ne deluje.

Zanima me, če je to res - torej, da če USB ključek lovi GSM/EDGE hitrost, da potem router ne deluje? Ne zdi se mi logično,
saj sam po sebi router ni modem ampak je samo sprejemnik podatkov od USB modema, kateri pa zna lovit in delat na GSM/EDGE/UMTS,...

Prosim za komentarje oziroma mnenja.

Lahko tudi predlagate kakšnega drugega, obvezno pa neko varjanto "žepne" zadeve... z morebiti MicroUSB napajanjem... ne samo 220V :)

lep pozdrav,
Deni

ManDriver ::

Ad1: in kaj te odvrača od tega, da si pogledaš Compatibility list in se tako prepričaš, če bo ruter deloval z USB modemom?

Ad2: micro usb napajanja ali baterijaska napajanja imajo ponavadi žepni routerji, tipa MiFI MiFi @ Wikipedia
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?

TyKee ::

ManDriver: Moj ZTEjev K3565-Z je na seznamu, ker podpira GPRS/EDGE/UMTS... povezavo. Vendar prodajalec je rekel, da če USB ključ lovi samo EDGE, da router ne bo znal delat. To sicer po moji logiki ne štima sicer, samo vseeno sem skeptičen in bi se rad pozanimal!

Hvala za tip glede MiFi, bom še to prebrskal če se kaj prodaja še drugega razn tega TPLinka ki mi je všeč!

ManDriver ::

Ne vidim povezave med načinom mobilnega prenosa podatkov modema in delovanjem routerja. Tudi če je področje pokrito z UMTS, ti v praksi modem preklaplja na druge (počasnejše) tipe prenosa. Kar se MiFi-ja tiče je solidna opcija HUAWEI E586, na UK eBayu za ceno cca. 100 EUR.
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?

MajorM ::

Sam čakam na TP-LINK TL-MR3040 Link
Ima bogat nabor funkcij + baterijo, ki jo 3020 nima.
Sem bil v kontaktu s sales..se trudijo da bo na voljo aprila. Priporočena cena 50$.

lojzeboy ::

Je morda kdo nabavil omenjen router? (TP-Link TL-MR3040)

Zanima me ali zadeva (ko je enkrat nastavljena na 3G način) deluje povsem samostojno (kot npr. mobitelova ali simobilova brezžična dostopna točka) na baterijo, brez potrebe po tem da je povezana z računalnikom in računalnik prižgan?

Na uradni strani je v navodilih malo hecno predstavljen način, ali pa ga jaz ne razumem popolnoma :)

Jaz sem ga kupil.

Odgovor je da.

MajorM je izjavil:

Jaz sem ga kupil.

Odgovor je da.

Ok, hvala za odgovor. Torej le vtaknem usb 3G modem s sim kartico v ruter, nastavim kodiranje signala in zadeva laufa na lastno baterijo brez računalnika?
Pa še to: imam tušmobilov brezmejni internet z modemom Huawei e173. Ali morda veš (ali pa lahko kako preveriš), če je TP-Linkov ruter kompatibilen z mojim modemom?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lojzeboy ()

Je, ker imam istega. :)

Ni pa direktno podprt Tušmobil (oziroma noben SLO operater)ampak je potrebno ročno dodati notri nastavitve za internet. Sicer detaljno še nisem stestiral ruterja ampak kolikor sem imel tole skupaj priklopljeno zadeva ni najbolj robustno delovala. Poveže se, pa potem izpade potem pa se noče povezati...
Potem, če je E173 direktno v prenosniku se kar precej greje. Kar me malce skrbi glede na to, da je pa router na baterije.

A se ga da sploh pri nas že dobiti? Jaz sem ga namreč uvozil s Kitajske.

Aja pa še ena sicer bolj lepotna napaka. Ko priključiš ruter in USB je le-ta narobe obrnjen. se pravi ko je modem obrnjen pravilno vidiš ti hrbtno stran USB ključka. Ne vem ali imajo drugi USB modemi drugače obrnjen USB vtič ampak tukaj je nekdo kontra obrnil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MajorM ()

No sedajle še enkrat zadevo priklopil in dela brez problema. :)

Ročno dodajanje operaterjev mi ni problem; to sem že počel ker sem ta tušmobilov modem odklenil in ga uporabljam tudi v tujini.

Sedaj pa sem si omislil tudi ipad, pa mi ni do tega da moram za dostop do neta prižigati računalnik z vključenim modemom, zato iščem dostopno točko/ruter.

Če ne bom vzel tega o katerem teče beseda, bom poiskal tistega ZTE-ja, ki ga M! oglašuje pri internetnih paketih. Bolha vabi ;)

Aja, našel sem ga pa tule http://www.amazon.de/gp/product/B007W7U... mislim da je kar v redu cena!

japke ::

MajorM je izjavil:

Je, ker imam istega. :)

Ni pa direktno podprt Tušmobil (oziroma noben SLO operater)ampak je potrebno ročno dodati notri nastavitve za internet. Sicer detaljno še nisem stestiral ruterja ampak kolikor sem imel tole skupaj priklopljeno zadeva ni najbolj robustno delovala. Poveže se, pa potem izpade potem pa se noče povezati...
Potem, če je E173 direktno v prenosniku se kar precej greje. Kar me malce skrbi glede na to, da je pa router na baterije.

A se ga da sploh pri nas že dobiti? Jaz sem ga namreč uvozil s Kitajske.

Aja pa še ena sicer bolj lepotna napaka. Ko priključiš ruter in USB je le-ta narobe obrnjen. se pravi ko je modem obrnjen pravilno vidiš ti hrbtno stran USB ključka. Ne vem ali imajo drugi USB modemi drugače obrnjen USB vtič ampak tukaj je nekdo kontra obrnil.

tudi jaz imam ta TP-LINK MR3040 in imam težavo s povezavo.
imam USB Huawei E372 in Tušmobil.

Ko vnesem vse nastavitve tušmobila v ruter mi najprej najde USB stick, nato pa se noče povezati.
nato se stran refresha in ponovno išče usb stick, kar traja ca 10 sekund..
skratka piece of crap...

upam, da bo kak popravek SW..

LP

japke ::

pa še nekaj:
je komu že uspelo nastaviti ta TP-LINK MR3040 kot repeater (range extender obstoječega statičnega ruterja)?

če nastavim repeater na mode stvar sicer dela, ampak potem ne znam dostopat do tega ruterja, ker wireless ni več viden (ker je pač range extender).
nekako bi moral nastaviti IPje, pa ne vem kako..

imam hišni ruter IP: 192.168.1.2 in
TP-LINK MR3040 IP 192.168.0.1

kako torej nastaviti IPje, da bom lahko dostopal do malega ruterja v repeater mode?

help?

clarity99 ::

Hm, ce prav razumem ljudem dela tale MR3020 router z E173 modemom? Meni ga prepozna, ampak poveze se pa nikakor ne. V logu vidim tole:
169 1st day 00:09:11 3G INFO mobileCmdReq 328 mobileFormatCmd error
168 1st day 00:09:11 3G NOTICE 3G Modem connecting error, please check the dial number and APN.
167 1st day 00:09:11 3G NOTICE disconnTimes is 1
166 1st day 00:09:00 PPP INFO sent [LCP Req mru=1480 asyncmap=0x0 magic=0xabd3c91c]
165 1st day 00:08:57 PPP INFO sent [LCP Req mru=1480 asyncmap=0x0 magic=0xabd3c91c]
164 1st day 00:08:54 PPP INFO sent [LCP Req mru=1480 asyncmap=0x0 magic=0xabd3c91c]
163 1st day 00:08:51 PPP INFO sent [LCP Req mru=1480 asyncmap=0x0 magic=0xabd3c91c]
162 1st day 00:08:48 PPP INFO sent [LCP Req mru=1480 asyncmap=0x0 magic=0xabd3c91c]
161 1st day 00:08:45 PPP INFO sent [LCP Req mru=1480 asyncmap=0x0 magic=0xabd3c91c]
160 1st day 00:08:42 PPP INFO sent [LCP Req mru=1480 asyncmap=0x0 magic=0xabd3c91c]
159 1st day 00:08:39 PPP INFO sent [LCP Req mru=1480 asyncmap=0x0 magic=0xabd3c91c]
158 1st day 00:08:36 PPP INFO sent [LCP Req mru=1480 asyncmap=0x0 magic=0xabd3c91c]
157 1st day 00:08:33 PPP INFO sent [LCP Req mru=1480 asyncmap=0x0 magic=0xabd3c91c]
156 1st day 00:08:30 PPP INFO pppd start
155 1st day 00:08:30 3G INFO Run 3G dial cmd: pppd /dev/ttyUSB2 115200 connect "chat -s -v -f /etc/ppp/conn-script" disconnect "chat -s -v -f /etc/ppp/disconn-script" defaul
154 1st day 00:08:30 PPP NOTICE Standard authentication.
153 1st day 00:08:20 PPP INFO pppd start
152 1st day 00:08:20 3G INFO Run 3G dial cmd: pppd /dev/ttyUSB0 115200 connect "chat -s -v -f /etc/ppp/conn-script" disconnect "chat -s -v -f /etc/ppp/disconn-script" defaul
151 1st day 00:08:20 PPP NOTICE Standard authentication.
150 1st day 00:08:16 3G INFO USB modem is ready
149 1st day 00:08:16 3G INFO card_add 718 minfo.modeswitchcmd = /tmp/3G/12d1_1c0b_0 minfo.simLock = 5, minfo.modemChipTyp = 0
148 1st day 00:08:16 3G NOTICE after switch modem vid is 0x12d1 pid is 0x1c05

Poskusam se povezat na simobil, izklopil sem simlock ker v GUIju ni nikjer moznosti za vnest pin. Firmware je 3.12.11 Build 120320 Rel.42138n (zadnji na siteu).

Ce komu dela, mi lahko pove na katerem firmwareu?

japke je izjavil:

tudi jaz imam ta TP-LINK MR3040 in imam težavo s povezavo.
imam USB Huawei E372 in Tušmobil.

Ko vnesem vse nastavitve tušmobila v ruter mi najprej najde USB stick, nato pa se noče povezati.
nato se stran refresha in ponovno išče usb stick, kar traja ca 10 sekund..
skratka piece of crap...

upam, da bo kak popravek SW..

LP

Podobno se dogaja tudi meni. Pač restartam router in običajno se potem poveže. Lahko da je to v povezavi s Tušmobilom. Ne vem. Upam da bo to v kakšnem naslednjem FW popravljeno.
Drugače pa mi trenutno router odlično služi kot dostopna točka tukaj na kitajskem, zato jaz mislim da ni piece-of-crap.

maticm ::

Odlocam se za nakup mr3040 v kombinaciji z e173 pri tusmobilu. Ali bo stvar delovala ok ali imate tezave?

Lpm

techfreak :) ::

Lahko poizkusiš z verzijo namenjeno za Kitajski trg, WR703N. Ta router ima malo drugačno verzijo SoCa in kitajski firmware.
Brez težav lahko na njem uporabiš OpenWRT, ki ima tudi podporo za e173.

Nekaj sem jih kupil tu http://www.ebay.co.uk/itm/261030933472?... za 17GBP, sem pa opazil da so sedaj tudi cenejši na Ebayu.

Jao13 ::

Pozdravljeni, sem tik pred nakupom 3G routerja TL-MR3020/TL-MR3040 s katerim bi rad povezal TP-Linkov USB modem MA180 oziroma MA260. Za kompatibilnost na njihovi spletni strani ne morem pogledati, saj se jim stran nenehno sesuva in ne morem do tega podatka. Je že kdo izmed vas preizkusil te dve napravi in lahko potrdi pravilno delovanje (katero bi moralo po mojem mnenju biti 100% zaradi dveh produktov istega proizvajalca), oziroma mi svetuje kakšen drug USB modem (Huawei, ZTE,...) Napravo bi rad uporabljal na hrvaškem VIP omrežju pa tudi drugod v tujini (Recimo Vodafone Grčija in TIM Italija). Ali bom moral potemtakem glede na to, da menjam SIM kartice vedno ročno vnesti APN podatke, ker ponavadi te države s strani proizvajalca niso podprte.

Lep pozdrav.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TL-MR3040 Prenosni usmerjevalnik

Oddelek: Omrežja in internet
71216 (868) MajorM
»

Router 3G za Edge signal mobitel

Oddelek: Strojna oprema
244455 (4199) todman74