» »

Kateri router?

Kateri router?

««
36 / 134
»»

čuhalev ::

darkolord je izjavil:

hAP ac ima gigabitne porte, hAP ac lite pa ne. Je pa slednji približno pol cene prvega.

Pa res, ko sem gledal, mi je bila cena res nizka.

Gapi ::

hAP hAP lite
720 Mhz 650 Mhz
128 Mb 64 Mb
5xGb port 5x 10/100 port
3 chains 1 chain
SFP --
POE port imata obe na portu 5
voltage monitor in termometer ima samo hAP lite tega nima
Zakaj mnisliš da je lite verzija pol cenejša. Je kar dobro oskubljena
No person is rich enough,to buy back his past.

Infusion ::

Pozdrav, kateri router do 50EUR priporočate za pošiljanje signala v zgornje/spodnje nadstropje? Router mora met tudi minimalno 2 dodatna internetna priklopa, en internetni kabel bom peljal 15m čez sobo (predvidevam da ima že vsak router vhode za internetne kable kajne?)? Na prvem mestu je stabilnost signala, da ga ni treba pogosto reštartat kakor se mi je dogajalo s starimi routerji. Na drugem mestu je koliko daleč pošlje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Infusion ()

[SkA] ::

dejanslo je izjavil:

Do report, je zadovoljil tvoja pričakovanja?

Težko kaj pametnega napišem, sem si ga šele včeraj skonfiguriral - predvsem pa sem ga vzel samo za vlogo AP in razširitev portov v dnevni sobi. Edino, kar sem včeraj na uč preverjal je jakost signala po stanovanju. Po pričakovanju brez večjih težav - ca 74m2 stanovanje, nosilne stene so armiran beton, nekaj predelnih gips. Za 5ghz omrežje lahko rečem, da je signal na skrajnem koncu stanovanja močnejši od prejšnjega Gigaset routerja z 2.4Ghz b/g (ki seveda ni bil nič kaj posebnega, predvsem pa zastarel). Ko sem pa še 2.4Ghz vklopil (b/g/n), je bilo pa "noč in dan" s pokritostjo (s tistim Gigasetom mi je zadnje čase laptop na skrajnem drugem koncu občasno zgubljal signal, teh težav sedaj ni več, daleč od tega pravzaprav).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

Han ::

V zadnji (marčevski) številki revije Monitor je test routerjev...

[SkA] ::

čuhalev je izjavil:

Bežen pregled na hAP AC mi pravi, da bi lahko dali GB Ethernet vmesnike. Za 802.11ac se bi to spodobilo.

Si ga naročil preko njihove spletne strani ali ga kupil posredno preko ebay?

Eh, spregledal vprašanje. Direkt preko EuroDK strani. Po mojih izkušnjah so precej odzivni - ko sem naročil, sem izbral plačilo preko bančnega nakazila in so mi sprva poslali račun v $, tako da sem jih preko maila prosil za popravek v € (banka drugega za SEPA ne podpira) - dobil v pol ure popravljen račun. Nakazilo so zabeležili že naslednji dan zjutraj in takoj poslali. Vzel sem pa UPS Standard, ker je bilo praktično enaka cena kot običajne poštne službe. Prišlo v enem tednu.

VaeVictis ::

Han je izjavil:

V zadnji (marčevski) številki revije Monitor je test routerjev...

V Monitorju dobita zlati monitor tale dva routerja:

Dlink DIR-890L/R

Linksys EA7500

mailer ::

Kako so se pa kaj obnesli večkrat priporočani Asus AC66 in AC68?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Tuhi ::

V zadnji številki Monitorja (marec 2016) je objavljen veliki test routerjev (testirali so jih 30).
Zanimivo branje če kdo kopuje nov router.

http://www.monitor.si/clanek/posasti-z-...

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tuhi ()

Infusion ::

Še enkrat sprašujem, kateri router do 50EUR priporočate za pošiljanje signala v zgornje in spodnje nadstropje (jaz sem na sredini)? Na prvem mestu je stabilnost signala in na drugem dolžina oddajanja. Zaželjeno je, da ima tisto tehnologijo s katero lahko nastavljam koliko downloada lahko vsak prejemnik ima. Hitrost povezave imam samo 10 - 15 Mbit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Infusion ()

SeMiNeSanja ::

Infusion je izjavil:

Še enkrat sprašujem, kateri router do 50EUR priporočate za pošiljanje signala v zgornje in spodnje nadstropje (jaz sem na sredini)? Na prvem mestu je stabilnost signala in na drugem dolžina oddajanja. Zaželjeno je, da ima tisto tehnologijo s katero lahko nastavljam koliko downloada lahko vsak prejemnik ima. Hitrost povezave imam samo 10 - 15 Mbit.

100x ponovljeno: redko kdo ima tukaj lastne izkušnje z dvema, tremi, kaj šele z več različnimi modeli različnih proizvajalcev.
Nekdo ti lahko odgovori, da njemu dela model XX pri njemu odlično - kar pa še zdaleč ne pomeni, da deluje bolje, kot bi model YY, še manj pa, kako se bi obnesel pri tebi.

Pravijo, da je v Monitorju izšel primerjalni test - skoči v štacuno in si kupi Monitor, pa upaj, da teste niso delali 'po domače', temveč strokovno.

Problem je lahko že med dvema verzijama firmware-a na istem routerju, pa vsi tisti podatki ne veljajo več.

Tudi nihče ne ve, koliko imaš železja v betonski plošči med nadstropji. Če je bajta solidno grajena, praktično nimaš druge, kot da v vsako nadstropje postaviš svoj router. Ti bi pa za 50EUR rad imel čudeže, ki ti jih ne more nihče niti s 3x3 MIMO anteno jamčiti.

Poglej si tisti test, izberi model, ki je do 50EUR imel najboljše wireless karakteristike. Jakost signala na oddaljeni napravi je manj pomemben parameter - pomembna je predvsem jakost/ojačanje in signa/noise razmerje na sprejemu (na routerju)!. Slednje je pomembno tudi za stabilnost povezave.
Če zadevo naročiš v spletni trgovini in preprosto ne nudi tega, kar obljublja, še vedno lahko zahtevaš vračilo denarja. Ni sicer prijetno za trgovca, ampak če ne ponuja demo primerkov, da bi lahko testiral pred nakupom, ti dejansko ne preostane drugo.

Jaz na tvojem mestu se sploh nebi jajcal. Potegnil bi dva kabla, za vsako nadstropje enega in na vsak konec navesil po en router (oz. Accesspoint) za 25EUR. Boš imel 10x boljši signal in zanesljivost vsega skupaj.

Zgodovina sprememb…

l0g1t3ch ::

OK, povejte mi tole ...

Kako zanič mora biti potem hiša pri tašči kjer TL-WR1043ND v1 nese iz kleti nese skozi 2 plati in še vedno laptop dosega 40Mbit povezavo.

Daniel ::

Meni Mikrotik z zunanjima antenama nese signal iz nadstropja vse dol do kurilnice v kleti in po celi hiši. Ne dela pa dobro v starem delu hiše kjer so debelejše stene zato imam tam dodatno dostopno točko.

l0g1t3ch je izjavil:

OK, povejte mi tole ...

Kako zanič mora biti potem hiša pri tašči kjer TL-WR1043ND v1 nese iz kleti nese skozi 2 plati in še vedno laptop dosega 40Mbit povezavo.

Toliko, da nebi prestala potresa 6. stopnje?
V času juge ni bilo kar tako lahko nabavljati železo za v ploščo. Pogosto ga je noter pristalo pol manj, kot bi ga moralo po današnjih merilih.

Seveda pa maš tudi še starejše hiše, ki sploh nimajo betonskih plošč med nadstropji.

Ni pa nujno, da je 'odlično lovljenje' posledica slabe železobetonske armature. Lahko da po nekem srečnem naklučju loviš odboje signala.

Ampak vedno znova pozabljate, da 'signal' ni odvisen samo od routerja. Na router lahko navesiš 30W ojačevalec, da še sosedom ubiješ Wifi na kanalih na katerih oddajaš, pa ti vse skupaj ne koristi, če signal tvoje tablice pride ves pohabljen do kleti. Tablica bo 'vidla' vse črtice, povezati pa se ne bo zmogla.

Morda boš imel poleg tablice prenosnik z malim USB WiFi ključkom, pa bo zadeva delala tudi z kilavim routerjem v kleti. stvari so izredno nepredvidljive.

BorutK-73 ::

Moj TPlink WDR3600 pokrije celo hišo(2 nadstropna) z 2.4Ghz s tem da je skoraj točno na sredini hiše. V prvi plati je veliko železja. 5GHz še nisem testiral ker nimam klientov ki imajo 5GHz wifi.

BorutK-73 je izjavil:

Moj TPlink WDR3600 pokrije celo hišo(2 nadstropna) z 2.4Ghz s tem da je skoraj točno na sredini hiše. V prvi plati je veliko železja. 5GHz še nisem testiral ker nimam klientov ki imajo 5GHz wifi.

Kot sem rekel - ni pomembno le koliko črtic ti vidiš na telefonu/tablici/računalniku - popolnoma enako pomembno je, koliko 'črtic' vidi router. Lahko imaš kilav router in dobre odjemalce, pa ti bo delalo.
Lahko imaš superduper highpower router in kilave odjemalce, pa ne bo delovalo.

Folk pa bi samo router nabildal in potem pričakuje čudeže. Pri tem, da je oddajna moč routerjev zakonsko urejena in se na koncu vse skupaj predvsem razlikuje v občutljivosti sprejemnega dela routerja in njegovih anten. Ampak ob kilavih klientih, tudi najboljši router (sprejemnik) ne more delati čudežev.

Invictus ::

l0g1t3ch je izjavil:

OK, povejte mi tole ...

Nimaš betonske plate, ampak leseni strop z mivko.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

OK, povejte mi tole ...

Bajta je bila grajena 30 let nazaj, na precej tipičen način za tisti čas. Delo v lastni režiji + par fušarjev, dve delavski plači. Verjetno res ni presežek v kvaliteti.
Ko sm montiral ruter dol v klet sm še razglašal da ne vem kako bo kaj delalo eno plato višje, na koncu pa dela ko šus skozi dve. Pa ni to neka srečna lokacij ampak sem meril vsaj na 10ih mestih in hitrosti med 33 in 40Mbps po speedtestu.

l0g1t3ch je izjavil:

Invictus je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

OK, povejte mi tole ...

Bajta je bila grajena 30 let nazaj, na precej tipičen način za tisti čas. Delo v lastni režiji + par fušarjev, dve delavski plači. Verjetno res ni presežek v kvaliteti.
Ko sm montiral ruter dol v klet sm še razglašal da ne vem kako bo kaj delalo eno plato višje, na koncu pa dela ko šus skozi dve. Pa ni to neka srečna lokacij ampak sem meril vsaj na 10ih mestih in hitrosti med 33 in 40Mbps po speedtestu.

Pa še zmeraj nisi povedal s katerim klientom. Ta namreč lahko tudi naredi ogromno razliko (se ponavljam že desetič?)

Že na začetku sm napisal da je laptop. Gre pa za lenovo t420.
Tudi mobitel lovi povsod samo slabše tm nekje 5 do 10mbps

dvihtelic ::

Imam Archer C7 in me zanima nekaj....Če priklopim usb disk v router ali lahko dosegam do njega od drugje oz izven domačega omrežja?

seminal ::

Zdravo
Izbiram med temi modeli
Netgear R6200 prva verzija
Netgear N900 WNDR4500
Linksys E6300
Kaj priporočate, vsi imajo približno enako ceno, mogoče je N900 malo dražji. Sedaj imam Linksys E2000 in je čas za menjavo.

spyker123 ::

seminal je izjavil:

Zdravo
Izbiram med temi modeli
Netgear R6200 prva verzija
Netgear N900 WNDR4500
Linksys E6300
Kaj priporočate, vsi imajo približno enako ceno, mogoče je N900 malo dražji. Sedaj imam Linksys E2000 in je čas za menjavo.

Kakšno hitrost neta imaš?

Če imaš že sedaj linksysa, bi jaz na tvojem mestu vzel e6300..

seminal ::

80/4 po novem, paravijo da ma ta linksys bogi doseg, upam da ma vsaj malo boljše kot tale e2000, če je slabši pa bog pomagaj :)

monaco ::

Kupujem nov router, ker želim predvsem ojačati wi-fi signal ter na usb priklopit disk in zdaj ko sem dodal še kamere, se je zgodilo, da mi je začelo primanjkovati LAN portov, sem še enkrat prebral temo in vidim, da omenjate MikroTik z več porti.

A je lahko kak poznavalec malo bolj konkreten kaj naj sploh gledam?

Je pa ta router na drugem koncu hiše, povezan na Amisovega Thomsona...
www.ramsak.si

monaco je izjavil:

Kupujem nov router, ker želim predvsem ojačati wi-fi signal ter na usb priklopit disk in zdaj ko sem dodal še kamere, se je zgodilo, da mi je začelo primanjkovati LAN portov, sem še enkrat prebral temo in vidim, da omenjate MikroTik z več porti.

A je lahko kak poznavalec malo bolj konkreten kaj naj sploh gledam?

Je pa ta router na drugem koncu hiše, povezan na Amisovega Thomsona...

Ali pa kupiš en mali 5 ali 8 portni switch in lahko dodaš kamero in še kaj, kar bo morda jutri še treba povezati preko kabla.

Če se ne motim, na Mikrotika ne moreš priključiti diska in ga dati v share.

Pa ni mi do tega, da imam toliko naprav priklopljenih na elektriko. Sem že razmišljal, da bi starega Asusa dal da se obnaša kot switch, samo moram tako ali tako nekaj rešiti glede wi-fi signala in hitrosti, ker imam že zdaj skoraj oldtimerja ;)
www.ramsak.si

Mikrotik sploh nima USB host krmilnika.

Wifi se doma dela narobe. Ultimate 1W 802.11ac ne bo rešil problemov. Pravilna postavitev je veliko malih točk z nizko jakostjo npr. 10mW. Kot zanimivost; dostopna točka z 2dBm oddajne moči mi pokriva sobo v spodnjem nadstropju. Hitrost v sosednji sobi 38 megabaudov (wget 4.81MB/s), pošteno za 802.11n na eni anteni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: čuhalev ()

čuhalev je izjavil:

Wifi se doma dela narobe. Ultimate 1W 802.11ac ne bo rešil problemov. Pravilna postavitev je veliko malih točk z nizko jakostjo npr. 10mW. Kot zanimivost; dostopna točka z 2mW oddajne moči mi pokriva sobo v spodnjem nadstropju. Hitrost 40 megabaudov, pošteno za 802.11n.

Če jim pa ne moreš dopovedat, da ne morejo rešiti zadeve z enim AP, pa tudi če ima 20W oddajne moči...

Trenutno imam Asus 500g,ki je znan po nizkem dosegu kljub tomato sw. Ze ce primerjam z linksys wl54g (prva serija), je uporaba wifi okrog hiše bistveno manjsa, pa je router tik ob zunanjem zidu. Tu ne govorim o nekih ultimativnih močeh vendar zgolj o normalnem delovanju. Na drugi strani pa imam Amisovega Thomsona, ki je podobna žalost.

Priča preveč ce zelim, da vlece skozi en zid (brez zeleza) in 25m na prostem??

Kaj pa bi lahko z Microtikom kombiniral za usb disk + usb printer? O katerem modelu sploh govorimo?
www.ramsak.si

monaco je izjavil:

Kaj pa bi lahko z Microtikom kombiniral za usb disk + usb printer? O katerem modelu sploh govorimo?

Z mikrotikom ne bo ne USB ne printerja. Če to podpira stari router, še vedno lahko opravlja funkcijo print serverja in disk share-a nekje zadaj za kakšnim mikrotikom.

Mikrotik je ROUTER in ne 'Multipraktik', kakršnega si vajen iz kuhinje, ki riba, meša,seklja,....

Ker je izključno router, to funkcijo opravlja bolje kot razni Linksys-i in podobni 'low-cost multipraktiki'.
Kar se tiče WiFi-ja na Mikrotiku ne morem nič reči, kako dobro deluje ali ne deluje, ker ga sam nimam.

Vsekakor je bistveni element pri 'dometu' opremljenost dostopne točke z antenami. Ena sama paličasta antena ponavadi ne bo delala čudežev, sploh če ima zgolj 3dBi ojačanja. Če jo lahko zamenjaš za npr. 8dBi paličasto anteno, lahko dosegaš že popolnoma drugačne rezultate.

Mikrotiki in malo boljše naprave pa imajo 2x2 in 3x3 MIMO antene, znajo usmerjati signal in kaj vem kaj še za ene fore uporabljajo, da tudi prez nekih strašnih štrlečih palic dosegajo lepe rezultate.

Če tisti router 'na vhodu' deluje kot mora, kar se tiče ostalih funkcionalnosti, je še vedno opcija, da dodajaš manjše accesspointe na lokacije, kjer jih potrebuješ - brez debelih zidov vmes.

Malo se zakoplji v tehnologijo, da boš razumel, kaj za ene opcije rešitev so ti vse na voljo.

jero_no1 ::

čuhalev je izjavil:

Wifi se doma dela narobe. Ultimate 1W 802.11ac ne bo rešil problemov. Pravilna postavitev je veliko malih točk z nizko jakostjo npr. 10mW. Kot zanimivost; dostopna točka z 2dBm oddajne moči mi pokriva sobo v spodnjem nadstropju. Hitrost v sosednji sobi 38 megabaudov (wget 4.81MB/s), pošteno za 802.11n na eni anteni.

Lahko prosim napišeš kunkretno katere AP imaš v uporabi? Hvala.

Drugi router (asusa) moram v vsakem primeru menjat in na tej lokaciji potrebujem dober wi-fi, ker je na steni proti dvorišču in ker pridejo sem vsi lan kabli od kamer in razne iot šare, zato so mi 4+1 porti premalo. Zato sem začel razmišljat o MikroTiku, vendar teh zadev ne poznam sploh in bi prosil kak bolj konkreten odgovor.

Glede usbja pa bom razmislil o alternativi... Ali mogoče obstaja kak cenovno sprejemljiv usb-lan print vmesnik, ki bi podpiral googlov cloud print?
www.ramsak.si

Imam dva TP-Link WR741 v4, nastavljena tako, da drug drugega ne zaznata. Trenutno sta oba na 2 dBm, kanala sta 3 in 11. Oba sta v načinu AP: bridge med wlan in eth vmesnik.

WR741 2dBm TX, kanal 11
1. 4,5 metrov oddaljen od AP, vmes je še stena, sinhronizacija AP TX 58Mbit/s, speedtest na telefonu pokaže ~23Mbit/s DL, 33 UL.
2. eno nastropje nižje, tudi nekje 4 metre stran, speedtest pokaže 20Mbit/s DL (na začetku začne z okoli 8Mbit/s), 27 UL.
3. po hodniku deset metrov stran od AP, sinhronizacija AP TX 39Mbit/s, zaprta vrata, sicer vidna linija, speedtest ~9MBit/s DL, 26 UL, ampak ta točka je že bližje drugemu AP.

WDR4300 17dBm, kanal 1, poleg WD741, 3 antene vs 1 antene
1. sinhronizacija AP TX 65Mbit/s, speedtest na telefonu 32Mbit/s DL, 36 UL.

Prenosnik na točki 1
4.68MB/s na WDR741 2dBm
6.39MB/s na WDR4300 17dBm

Torej :P

monaco je izjavil:

Drugi router (asusa) moram v vsakem primeru menjat in na tej lokaciji potrebujem dober wi-fi, ker je na steni proti dvorišču in ker pridejo sem vsi lan kabli od kamer in razne iot šare, zato so mi 4+1 porti premalo. Zato sem začel razmišljat o MikroTiku, vendar teh zadev ne poznam sploh in bi prosil kak bolj konkreten odgovor.

Glede usbja pa bom razmislil o alternativi... Ali mogoče obstaja kak cenovno sprejemljiv usb-lan print vmesnik, ki bi podpiral googlov cloud print?

Za I(di)oT kramo si nabavi en PoE switch da se rešiš napajalnikov. Kakšen 8-portni bo dovolj?

Ni namen routerja, da ti špila switch. Sicer imaš pri Mikrotiku switche, ki v sebi skrivajo router, ampak tu spet nimaš PoE porte, ki pridejo še kako prav za priključitev kamer in razne I(di)oT krame.
Hočeš ful hud signal na dvorišču? Nabavi outdoor accesspoint in ga obesi na zunanjo steno, ne pa da nekaj improviziraš, na koncu pa vse skupaj ne bo za nikamor, denar pa vržen proč.

USB LAN print vmesnik? Vrzi proč tisti tiskalnik in si nabavi novega - danes jih dobiš za ceno kartuš - pa imajo že vgrajen ethernet ali WiFi. Čemu se zajebavat in nekaj štrikat in improvizirat - na koncu pa vseeno ne dela, kot bi moralo?

Seveda lahko kupiš en 'hud' router, ampak na koncu te bo prišel dražje, kot en poceni PoE switch in dva kolikor tolikor solidna accesspointa, rešil pa ti ne bo zadeve tako fleksibilno, kot se lahko igraš s switchem in accesspointi - pa še tistih zoprnih napajalnih kablov (ali injektorjev) se rešiš pri kamerah in 'krami'.
Če ti je 8 portov premalo, malo globlje posezi v žep in nabavi 16 ali 24-portno stikalo z čim več PoE porti. Ti veš, koliko jih rabiš danes, koliko čez dve leti.
Samo prosim ne sili enega navadnega routerja, da ti naj špila switch.

deadbeef ::

Metulj-1 ::

Živjo,
Imam t2 pa me zanima sledeče. Iz zgornjega nadstropja gre internet k meni v spodnje nadstropje. Priklop na router. Nato bi šlo na 3 X TV in dva računalnika + wireless. Kateri router priporočate?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Metulj-1 ()

rastko22 ::

kakšen mikrotik ?
jaz imam doma model ki je rdeče barve in ima 2 antenci, laufa ko šus !

RB2011UiAS-2HnD je tale rdeč. in je supr router za supr ceno.

Tudi pri meni. Super router :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Čemu pa sluzi micro usb port na njem?

Včeraj sem testiral s starim linksysom na isti lokaciji in je kar razlika v wi-fi zunaj. Zal sem ga vrnil. Tale mi tudi zaradi količine portov zgleda zanimiva opcija. Kak namig kje ga kupit?
www.ramsak.si

Metulj-1 ::

Tukej zgleda najbolj ugodno http://shop.wlan-antene.net/mikrotik-op...

Cena pa mu ne pade niti za 1 EUR. Zdi se mi celo, da je dražji kot takrat, ko sem ga jaz kupoval (kako leto nazaj). Na USB lahko npr. priklopiš 3G/4G modem.

broken/link ::

Ko prideš prvič na stran:
 Prvič

Prvič

in ko prideš drugič na stran:
 Drugič

Drugič

Zgodovina sprememb…

To je pa kazen za to, k nisi koj kupil :P

SeMiNeSanja je izjavil:

No, četudi vidiš ceno 102 EUR in položiš v košarico, tam cena naraste na 125 evrov. Meni se je že na pogled 102 evrov zdelo preveč ugodno, da bi bilo res. >:D

čuhalev je izjavil:

SeMiNeSanja je izjavil:

No, četudi vidiš ceno 102 EUR in položiš v košarico, tam cena naraste na 125 evrov. Meni se je že na pogled 102 evrov zdelo preveč ugodno, da bi bilo res. >:D

Že nisi dovolj hitro položil v košarico ;((

DusanX ::

Dobro, da sem rabljenega dobil za 80€ ... rdečega Mikrotika namreč :)

Ja pa je RB2011UiAS-2HnD alim je model brez i?? razlika je da ima un brez i fiksni kabel za power in brez POE. Druge razlike ni. Je pa tečno ga odpirat če rabš reset pa tuchscreen ne dela.

sodnicaN ::

podpora vsem wifi standardom (a b g n ac in kaj vem kaj še), 2.4 in 5GHz, teoretični prenosti nad 100mbps, dolgega dosega ne rabim, čim več nastavitev z dobro nastavljenimi defaulti, 4 gigabitni porti, služil bo za ap tko da ne vem kake wan funkcije niso nujn fino je pa lepo če imađ lahko v v vlanov (en je pol wan port)- azne podpore zaisb diske in podobno so kul niso pa nujne
kaj priporočate

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sodnicaN ()
««
36 / 134
»»