Forum » Programska oprema » načrt telekomunikacijskega omrežja
načrt telekomunikacijskega omrežja
st0jko ::
Pozdravljeni!
Moja naloga je, da počasi začnem sestavljati načrt omrežja pri kabelskem operaterju, kjer sem zaposlen. Sedaj me zanima s katerim programom/kako bi najlažje začel na nekakšen zemljevid vrisovat linije, kje potekajo kabli, in označevat lokacije omaric z ojačevalci.
Nekaj sem že probaval z "google zemljo", ampak zadeva več kot očitno ni namenjena temu.
Ima kdo kako boljšo idejo? :)
LP
Moja naloga je, da počasi začnem sestavljati načrt omrežja pri kabelskem operaterju, kjer sem zaposlen. Sedaj me zanima s katerim programom/kako bi najlažje začel na nekakšen zemljevid vrisovat linije, kje potekajo kabli, in označevat lokacije omaric z ojačevalci.
Nekaj sem že probaval z "google zemljo", ampak zadeva več kot očitno ni namenjena temu.
Ima kdo kako boljšo idejo? :)
LP
keks?
jamiroq ::
qgis + openstreetmap (oziroma tole)?
kako tocno naj bi ta nacrt omrezja zgledal? konec koncev lahko uporabis tudi visio ali neko opensource alternativo. (ne berem dobro :))
edit: qgis podpira tudi google maps. isci google layers plugin.
edit: qgis podpira tudi google maps. isci google layers plugin.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jamiroq ()
Vanadium ::
Tudi kaki map3d + geodetske posnetke območij si podložiš pa vlečeš linije. Drugače pa ja kaki gis programi
st0jko ::
Super posnetki. Zdaj pa če je še možno prenest posnetke celotne občine v najvišji resoluciji na disk... nikakor ne najdem kje/kako
keks?
sidd ::
Za super posnetke pojdi na geodetsko upravo. Jaz sem recimo za moj kraj dobil 3 posnetke, vsak velik po dobrih 70 Mb, resolucija pa je tudi zverinska. Potem lahko po želji posnetke tudi sestaviš (sem naredil kar v corelu).
lp
lp
no idea for signature
signed
I
signed
I
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pustiti naravo sebi?Oddelek: Loža | 4566 (3120) | BlackMaX |
» | Slikanje z mobitelomOddelek: Mobilne tehnologije | 1775 (1457) | Galaxy |
» | Amaterski astronom prekosil samega sebeOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6883 (3999) | krneki |
» | OpenStreetMap.org v LjubljaniOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 7614 (5654) | stb |
» | kvalitetni video po prenosu iz dv kamere ?Oddelek: Zvok in slika | 1288 (1142) | SasoS |