» »

nov monitor

nov monitor

Johnny76 ::

Ker me pri mojem starem crt oci vse bolj in bolj pecejo (ze po 15 min), je cas za nov ekran. Nov ali rabljen, ne vem, vsekakor pa tja do 100 -120€. Razlika med lcd in lcd led? Sedanji ekran ima diagonalo 40cm (16‘‘). Pa naj bo novi malo vecji 45-50cm.

Kaj mi svetujete?

francek1 ::

Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Mesar ::

Franca kaj s tem? Keri je torej boljši?
Your turn to burn!

BALAST ::

Ta prvi!
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

trnvpeti ::

francek1 ::

Mnenja o tem so deljena. LED dejansko porabi manj, kakih drugih opaznih razlik pa ni (eni sicer omenjajo boljšo črnino na LED zaslonih, predvsem na TV zaslonih, ampak je to bolj odvisno od panela). Odzivni čas pa je samo fama; vse, kar je pod 6 ms je za normale potrebe dovolj dobro.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

theBill ::

Sem pred enako dilemo, kupujem 23" IPS monitor, najraje LED, pa zaželjeno je da ima HDMI priklop.

Izbiram med DELL, AOC in LG:

http://www.ceneje.si/ap.aspx?idKat=538&...

Kaj od tega je best buy, če se gleda price/performance?

Po nekaj brskanja po netu so v ožji izbor prišli trije modeli, AOC I2353FH, DELL U2312HM in LG IPS236V. Vedno bolj se nagibam k nakupu 23" Dell-a (v primerjavi z LG in AOC odlično stojalo, prilagodljiv v več smeri, večja svetilnost)

http://www.ceneje.si/ap.aspx?idKat=538&...

Me pa nekaj moti pri DELL-u - nima HDMI priklopa - tu je najbolj kompleten LG, ki ima vse priklope. Do sedaj imam izkušnje samo z VGA kablom in ne vem kako je z resolucijo 1920 x 1080, s katerim kablom to dosežeš - z VGA verjetno ne? DELL ima priklope: 1 (DVI-D)s HDCP, DisplayPort (DP)

Kolikor sem zasledil obstajajo tudi pretvorni kabli HDMI -> XY . Je kvaliteta slike enaka kot s HDMI kablom?

Aja, imel ga bom za igre, surfanje po netu, filme gledam na TV.

TehDucky ::

HDMI->Display port je ista kvaliteta, ker je DisplayPort zmožen prenašati več podatkov (oz. nekej v tem smislu), medtem ko pri HDMI->DVI pa izgubiš samo zvok. Šele pri HDMI->VGA bi se poznalo.
Edino kar je, da včasih malo heca naštimat resolucijo pri teh adapterjih, ampak to le v nekaj redkih primerih.

Sam sem si tudi kupil DELL-ov IPS sicer U2711 in sem izredno zadovoljen z njim. Resda ni LED ampak CCFL backlight, kar se pozna pri črnem ekranu, da je pri robih malo bolj svetlo.
Upam da boš zadovoljen z DELL-om, jaz ti ga priporočam, sicer so tudi ostali ok, čeprav ravno AOC nebi kupoval, medtem ko z LG ima pa kolega manjše probleme, ker namesto črne barve ima odtenek modre notri.

Dejk0 ::

Bil pred podobno dilemo. Kupil Dell U2312HM in mi ni žal. Zaenkrat super zadovoljen. Ima pa itak DVI tako da HDMIja ne pogrešam...

Zdajle sem ravno bral teste na http://www.flatpanelshd.com, pa tftcentral, feedback uporabnikov, itd.

Vzel bom DELL U2312HM (najboljše stojalo, najboljša svetilnost, najmanjši ghosting, itd.), glede na to, da so vsi trije v cenovnem razponu 20€ - kar je smešno majhna razlika.

Nad LG niso preveč navdušeni, AOC pa ima tudi male hibe, malo šlampasta izdelava,... Morda bi razmišljal o enem ali drugem, če bi DELL dražji za recimo 50€ +, ko je pa razlika v ceni za eno malo vrečko špecerije, pa ni kej dosti za razmišljat.

Za priklop bom imel pa DVI kabel, zvočnike imam tako posebej. Hvala za pomoč.

TOP ::

Jaz mam Dell U2312HM in sem zelo zadovoljen z njim.

Jaz bi na tvojem mestu CTR kupo, ker ima še vseeno najboljšo sliko!!
Your turn to burn!

TehDucky ::

Ne poslušat Mesarja :) Če hočeš IPS si le to vzami :D

A se da DELL U2312HM kje dobiti za manj kot 200€? To je cena najcenejšega slovenskega ponudnika.

Pregledal sem e-bay, Geizhals, pa se ga ne splača iz tujine naročat.

Janac ::

CRT z HDMI priklopom vzemi, se rozo lahko gor postavis da ne potrebujes police

Kaj ne mene poslušat, jaz mam izkušnje!
Your turn to burn!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup monitorja (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7014935 (4293) Han