» »

Objekt za izbiro jezika v HTML

KernelPanic ::

Spostovani!

Sem sredi gradnje spletne strani ne me zanima, kako naj naredim objekt/tabelo, s katerim/katero bom izbiral jezik spletne strani. Objekt/Tabela bi vsebovala dva stolpca, prvi je rezerviran za slikco drzave, drugi za ime jezika. Ali lahko to funkcionalnost "spravim" v svoj html file in ga potem v glavnem html file-u (index.html) includam?

Lp,
M.

Tody ::

uh ja lahko ga includaš ampak samo z php-jem. Svetujem ti da najprej naredi eno stran šele potem se loti prevodov. Mam občutek da ti bo ena stran delala zadosti izzivov :)

KernelPanic ::

Tody je izjavil:

uh ja lahko ga includaš ampak samo z php-jem. Svetujem ti da najprej naredi eno stran šele potem se loti prevodov. Mam občutek da ti bo ena stran delala zadosti izzivov :)
Ma ta stran je itak p. dim, mam izkusnje iz programiranja, to itak ni programiranje :D. A pol se stvari lotim v php?

MrBrdo ::

ja php bo vredu
btw php je programiranje
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

KernelPanic ::

MrBrdo je izjavil:

ja php bo vredu
btw php je programiranje
Ne vem no, tale php je en cuden konglomerat ...

MrBrdo ::

ja na zalost je programski jezik, ceprav to stezka priznam... :)
MrBrdo

KernelPanic ::

MrBrdo je izjavil:

ja na zalost je programski jezik, ceprav to stezka priznam... :)
Podpis. :D:))

technolog ::

Kaj pa vidva vesta?

V vsakem jeziku lahko pišeš dobro ali pa zanič kodo.

Mipe ::

Tako kot imamo knjižni slovenski jezik, pa ga vseeno vsakdo špreha po svoje...

KernelPanic ::

technolog je izjavil:

Kaj pa vidva vesta?

V vsakem jeziku lahko pišeš dobro ali pa zanič kodo.
Ja neki pa ze vem, ce sem pa ze kar nekaj lepih, uporabnih (in seveda komercialno uspesnih) stvari spacal skupaj! Ker imam Asm/C/C++ ozadje, mi ni jasno, kako lahko ucijo jezik v solah, ki nima podatkovnih tipov naprimer. Prehod iz C/C++ na php se gre, kontra pa ne vem, ce bi si upal delati z taksnim developerjem. Seveda je to moje "nepomembno" mnenje.

technolog ::

Jaz sem začel s Pacalom, naprej C++, najprej PHP in JS, Java pa še Python. Še vedno sem aktiven v vseh jezikih, razen pascalu.

Pač možgani mi preklopijo na drug način razmišljanja, ko konstruiram podatkovne strukture v C++, v PHP mam pač svoj del možganov :)

Vsakomur svoje. Ne zagovarjam php-ja, ima grdo nekonsistentnost funkcij in knjižnic, ostalo pa niti ni tako slabo. Predvsem je dost rapid za razvijat, vendar morš pazit, da te to ne premami in začneš pisat šrot kodo.

Mipe ::

Ne vidim ravno smisla v izvajanju server side skript, če gre samo za preklop med jeziki... Pač izoblikuješ povezave na strani v ustreznih jezikih, to pa lahko izvedeš kot drop-down menu z zastavicami vred in nekaj takega. Nekaj javascripta, CSS oblikovanja itd.

jQuery je precej zmogljiv glede tega. Glej http://wiki.jqueryui.com/w/page/1213805...

technolog ::

Ja OP bi lahko namesto da komplicira s PHP, naredil enostaven AJAX load, pa še stran bi bila atraktivnejša.

Tody ::

Na začetku je pač tako napisano, kot da je prvič vidu HTML in da bo to še ena look at my web page stran. Rešitev je pač lahko dost.

MrBrdo ::

technolog je izjavil:

Jaz sem začel s Pacalom, naprej C++, najprej PHP in JS, Java pa še Python. Še vedno sem aktiven v vseh jezikih, razen pascalu.

Hehe mam skoraj identično ozadje, samo namesto Pythona Ruby :)
Saj ne pravim, da je PHP najbolj obupen jezik ever, samo če ga primerjam s Pythonom ali Rubyjem si ne zasluži ravno svoje popularnosti. Težko bi izpostavil kakšno prednost PHP napram tem jezikom, pa sem ga uporabljal vsaj ene 5 let. V teh 5 letih sem verjetno o načelih dobrega programiranja in o advanced zadevah izvedel manj kot pa po 1 letu Rubyja. Poleg tega vse bolj ali manj napredne funkcije ki jih novejše verzije PHP podpirajo ne pomenijo nič če jih noben ne uporablja in so samo tam nekje v dokumentaciji napisane, vidiš pa praktično nikoli. Še če gledaš najbolj uspešne PHP projekte (Wordpress, Joomla, Moodle itd) so napisani ma prav obupno.

technolog je izjavil:

Ja OP bi lahko namesto da komplicira s PHP, naredil enostaven AJAX load, pa še stran bi bila atraktivnejša.

Za AJAX se vedno rabis serverside jezik, drugače ti ostane samo še "AJ" :P
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

RockyS ::

Kako so napisano WP,Joomla in ostali projekti pa res ni odvisno od programskega jezika, ker lahko v C#,C++, Pascalu narediš enako umetnijo.

technolog ::

Za AJAX se vedno rabis serverside jezik, drugače ti ostane samo še "AJ"


NE. Od kje ti to? Lahko serviraš statičen X(HT)ML.

Še enkrat: V vsakem jeziku lahko pišeš dobro ali pa zanič kodo. Joomla je naprimer napisana res zanič.

MrBrdo ::

@RockyS ja če so že taki veliki in uspešni projekti napisani tako slabo, potem lahko sklepam da je to za ta jezik nekaj normalnega. Ker če npr. vzamem kakšen Django ali RoR, sta to proti Joomli umetnost.

@technolog ok to maš prav, je pa res redko. Sej ne pravim da v PHP ni možno pisat dobre kode, samo nisem prav velikrat videl, pa tut sam jezik je tko sintaktično neintuitiven in tog...
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

Lion29 ::

technolog je izjavil:

Za AJAX se vedno rabis serverside jezik, drugače ti ostane samo še "AJ"


NE. Od kje ti to? Lahko serviraš statičen X(HT)ML.

Še enkrat: V vsakem jeziku lahko pišeš dobro ali pa zanič kodo. Joomla je naprimer napisana res zanič.


lahko serviras tudi staticen json, xml

cisto tako, btw, se moje ozadje

basic (prepisoval iz mojega micra in neki pacal na spectrumu)
pascal (tle sem ene 5 let zelo mocno razvijal)
visual basic (ene 2 leti)
delphi (pascal za delphi ene 4 leta)
html, php (13 let)
action script ene 3-4 leta (on and off)
javascript (11 let+)
jauqery (4 leta +)

nimam izkusenj ne z javo ne c-jem ne phytonom in ne rubyjem)

neki sem svoj cas chekiral se clipper in oberon
Frontend UI/UX developer

MrBrdo ::

Uf ti si pol ze kar dolgo na sceni, ce si se pred Delphijem delal v Pascalu :) Jaz sem mislim da z 4ko zacel, pred tem nekaj VBja sam mi nikoli ni bil vsec. Zal mi je za Delphi da je tok propadel s tem .NETom, moral bi ostat na njihovih libih (se se spomnim ko sm se pr 7ki jezil, k so zacel z .NETom srat :D). Drugace pa mimogrede, sicer ne maram delat reklame ampak ce ti je javascript dosti vsec mogoce probaj tudi ruby, ker se da na precej podoben nacin programirat. Pa CoffeeScript :)
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

Lion29 ::

ja, itak da sem dolgo na sceni :)

ja jaz sem VB zacel, ker se ni bilo delphija... in sem iz tolko let pascala moral presaltat na vbasic.. no takoj ko je prisu delphi ven, sem presaltal tja...do 3jke sem prisu... pol sem se pa cisto na web usmeril.... in sem 4ko samo povohal...

zal sem sedaj totalno v razvojni fazi in nimam casa eksperimentirat...

zelo rad si bi vzel cas za node.js pa pdoobne zadeve ampak enostavno ne znese :(
Frontend UI/UX developer

RockyS ::

Kaka je koda v bistvu nima veze z velikostjo (ali uspešnostjo) projekta.

Tudi facebookova koda je (bila) umetnost, pa glej kaki projekt je.

Lion29 ::

RockyS je izjavil:

Kaka je koda v bistvu nima veze z velikostjo (ali uspešnostjo) projekta.

Tudi facebookova koda je (bila) umetnost, pa glej kaki projekt je.


khm, your point?
Frontend UI/UX developer

MrBrdo ::

To je blo meni namenjeno. RockyS sori, jaz ne maram jezika, kjer so še veliki projekti ki bi morali biti vzor ostalim, napisani slabo, poleg tega mi pa tudi jezik ne ponuja nič posebnega, je sintaktično dolgočasen in neintuitiven, ima obupen community in mu performance stoji na isti točki že leta. Evo, moje mnenje, tako je.
Aja pa ne vem točno kaj si mislil s tem da je bila umetnost, ker mislim da je splošno znano da je Facebook bil obupno napisan, zdaj mislim da so že nek rewrite naredil sicer.
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

RockyS ::

sintaktično dolgočasen se strinjam. Community pa se mi ne zdi slab, spet odvisno.

Umetnost sem seveda mislil v narekovajih.

Lp

Lion29 ::

meni je php zelo vsec, ker je versatilen... za mesetarja sem naredil svoj mvc framework, ki je precej namenski in izkorisca json, memcache in sphinx search dokaj dobro....

ko zakljucimo se par faz projekta, se lotim spet piljenja frameworka.... ravno to mi je vsec...

sem 2 leti recimo poskusal vztrajti s cakePHPjem, sem samo zgubljal cajt z razumevanjem koncepta in prirejanjem moje kode, da je delala po njhiovih standardih, namesto da se framework prireja namembnosti aplikacije....

sem potem raje na svoje sel delat
Frontend UI/UX developer

MrBrdo ::

Ja no to je pač stvar posameznika. Jaz sem npr. dolgo imel svoj framework v PHPju, zdaj mi je pa žal ko sem končno začel uporabljat neke že obstoječe, ko vidim kako se da kakšne stvari boljše naredit. Je pa res da sem rabil par projektov speljat, preden sem dobro poštekal zadevo. Ampak zdaj mi je pa največja muka popravljat kakšne stare projekte na onem mojem frameworku. Sej če dobro poznaš zadeve, si lahko sam dobr narediš, sploh če uporabiš nekaj že narejenih zadev (npr. Smarty, Doctrine v PHPju pa tako dalje).
MrBrdo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Django meet, uporabniška izkušnja in varnost v telefoniji

Oddelek: Novice / Kiberpipa
222118 (1272) hendriks
»

Pomoč pri spletni strani

Oddelek: Izdelava spletišč
9520 (254) technolog
»

PHP vs. ASP.NET vs. $OTHER (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Programiranje
1635654 (3009) Spura
»

V katerem jeziku se lahko naredijo najzahtevnejše spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
704849 (2361) gamemen
»

PHP ali ASP

Oddelek: Programiranje
251611 (980) DavidJ

Več podobnih tem