Forum » Loža » Poraba gospodinjskega aparata
Poraba gospodinjskega aparata
Kebo ::
Imam okoli 20 let staro hladilno skrinjo in jo krivim za visoko porabo našega gospodinjstva. Torej, zanima me kako lahko ugotovim porabo in ocenim če jo je smiselno zamenjati z novo.
Že v naprej se zahvaljujem za odgovore.
Že v naprej se zahvaljujem za odgovore.
T0RN4D0 ::
Vklopi jo preko števca poprabe. :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: T0RN4D0 ()
RejZoR ::
Smiselno je v vsakem primeru. Skrinje laufajo 24/7 in ta stara 20 let ima neučinkovit kompresor in izulacija je verjetno že pretekla (pa že v osnovi verjetno ni bilo kdo ve kaj). Razlike pri skrinjah starih 20 let in novimi pa je v porabi lahko astronomska.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
T0RN4D0 ::
Ali pa tudi ne :]
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
nomad_soul ::
Sem doma preverjal porabo dveh 10+ let starih skrinj, vsaka je porabila cca. 1,55kWh na dan, kar je okoli 22centov na dan.
Nabavi števec porabe, 10eur in se podaj na lov.
Nabavi števec porabe, 10eur in se podaj na lov.
mojsterleo ::
razlika je kr obcutna. mi smo pred leti zamenjal 20 let star hladilnik in je poraba obcutno manjsa. iz recimo 130 / mesec je padlo na 40 / mesec (kilovatov al karkoli ze stevec kaze). najprej sem mislil da je stevec za elektriko pokvarjen...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nekdo nam krade elektriko v garažah (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 21640 (10894) | xmetallic |
» | Prevelika poraba električne energije (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13805 (12123) | feryz |
» | Koliko plačate elektriko (stanovanje)? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32279 (28720) | BorutK-73 |
» | Poraba elektrike (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 52963 (39587) | Duhec |
» | Uhajanje elektrike?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3033 (2278) | elmika |