» »

Mikrofon

Mikrofon

bjelakrez ::

na kaj je treba pazit pri nakupu mikrofona? ne mislm tuki na un namiznu racunalniski mikrofon k je zaen kurc... zanimajo me bol uni za 'profesonialno' uporabo. za snemat glasbo recimo. kaj je treba pazt recimo (frekvencno obmocje al kej tazga tko k pr slusalkah al kaj)? help

pa se ce mate kaksn predlog

Gapi ::

za kaj pa rabš ta mikrofon? Ker za različne naloge je tud različen mikrofon. Naprimer za vokale je ene vrste za inštrumente je drug. Pol maš pa še mikrofone ki so usmerjeni al pa uni ki poberejo vse iz okolice. Ne bom trdil da sploh poznam kej mikrofone tolk pa vem da so različni po karekterisikah zajemanja zvoka. Če pa rabš samo za klepet prek neta je pa tud un plastik fantastik dobr.

Želim si veliko komentarjev na tale post!

bjelakrez ::

hehe nene ne rabm unga plastik fantastik :). za zacetk bi rabu enga za vokal snemat recimo, pol bom pa vidu se ce bom rabu kej za instrument :). pol predvidevam da more bit usmerjen ne pa da vse okol se pobere ane ;).

ok tko je zdej bol natancn...

tut jest si zelim velik odgovorov :))

Damjan Jagar ::

Predlagam, da si ogledas stran znamke Shure (ker so ta nr tabul majki) in jih uporabljamo tut mi z bendom.

Je pa res da so kvalitetni modeli precej dragi
(mal dnarja, mal muske).

OnTheMic ::

Torej, če se hočeš malo bolj resno ukvarjat s snemanjem, ti iz izkušenj priporočam SHURE, AKG ali pa SENNHEIZER mikrofone. Mikrofoni teh firm se največkrat uporabljajo v profesionalni koncertni in studijski snemalni tehniki in so res najboljša naložba. Sicer res niso poceni, vendar tu povsem drži "malo denarja, malo muske".:'( Zato se ti za profi rabo splača že v začetku investirat malo več za "tisto pravo", saj boš imel dobre mikrofone lahko zelo dolgo časa in niso roba, ki se v parih letih obrabi in jo moraš zamenjat. Zdaj si nabavi dobre, ne bo ti žal. Glede vrste mikrofonov je pa tu zdej cela znanost, preveč za tule na forumu, zato samo ključne zadeve.
Glede usmerjenosti poznamo vglavnem 3 vrste micov: zaprte, polodprte in odprte.Zaprti so ponavadi vokalni in lovijo le zvok neposredno pred glavo mica, odprti lovijo vse okoli, ne glede na oddaljenost od mica, polodprti pa so vmesna stopnja. Glede na to, da doma najbrž nimaš gluhe sobe, ti za vokal priporočam zaprt vokalen mic, saj ti razen direktnega glasu ne bo lovil neželenih odmevov prostora. Za kitaro kupi polodprtega, ki je najbolj uporaben tudi za splošno rabo, vsekakor pa ne odprtega, saj boš imel v posnetku polno šumov in pokov iz okolice.
Opozoril bi te še na frekvenčne karakteristike (vokalna in instrumentalna). Dobro je vedeti, da vokal na instumentalnem micu dobro zveni, medtem ko instrument na vokalnem micu ne (vokalni nimajo linearne karakteritike - prirejena je za vokal).
Mimogrede, če boš snemal direktno na računalnik, si poleg micov omisli tudi mešalno mizo (kvaliteti micov primerno, seveda). Zakaj? Ker so na zvočnih karticah mikrofoski vhodi veliko manj občutljivi kot na mešalnih mizah in se zvok zgubi, popači, da o šumu ne govorimo. Mešalka signal kvalitetno ojači, to pa nato priklopiš na LINE IN in ne na MIC IN na zvočni. LINE IN ima namreč veliko večjo dinamiko in manjši šum, vendar mora biti tudi vhodni signal močnejši, za to pa poskrbi mešalka. Če pa ne boš snemal na računalnik, pa predvidevam, da mešalko itak že imaš.
Če te kaj še podrobneje zanima, mi lahko tudi pišeš.
Aja, še par linkov za mikrofone:
SHURE
AKG
SENNHEISER

LP, Miha:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domači snemalni studio

Oddelek: Loža
123416 (870) midiboss
»

Oprema za snemanje vokala

Oddelek: Zvok in slika
341948 (1392) AtaStrudl
»

Aktivni zvocniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
547338 (5965) Zvezdica27
»

Snemanje vokala?

Oddelek: Zvok in slika
235303 (5015) zcetrt
»

snemalni studio

Oddelek: Zvok in slika
234133 (3876) Backup22

Več podobnih tem