» »

Zaklenjen vhod v blok

Zaklenjen vhod v blok

Mare3 ::

Lp, pišem ker mi gre že pošteno nekaj na živce pa me zanima vaše mnenje če se da kaj narediti. Živim v Ljubljani - Fužine, v bloku z 8 nadstropji kateri ima dva vhoda v blok. Problem je da je glavni vhod tam kjer so domofoni normalno odprt drugi (stranski) vhod je pa zaklenjen. Naj napišem še razlog zaradi katerega predvidevam da so vhod zaklenili: pred blokom na stranskem vhodu so se zbirali nekateri iz bloka ter mnogi drugi njihovi prijatelji od drugod. To so pač fantje stari nekje 20 let ki ne hodijo v šolo in se družijo pred blokom pač (to da preprodajajo travo niti ni važno za nas stanovalce ker nikogar s tem ne motijo ali mu jo vsiljujejo oz. kogarkoli motijo s tem), včasih znajo biti dosti glasni kar pa ni razlog da jim prepoveš druženje tam, sploh pa ne na tak način da zakleneš vhod v blok in smo na slabem mi stanovalci. Včasih sem avto parkiral na drugi strani bloka, ker je bilo več prostora in je bil vhod odklenjen, zdaj ko je zaklenjen se mi tam več ne ljubi parkirati, ker je potrebno okrog celega bloka na drugo stran skozi vhod. Glavni krivci da se je vhod zaklenil so čistilka, hišnik ter še eden sostanovalec, ki misli da je blok njegov (ne vem po kakšni logiki). Čistilka je vedno pizdila na njih ker so puščali smeti okrog vhoda (smetnjaka tam v bližini nikoli ni bilo niti ga niso postavili da bi vanj metali odpadke), hišnik je totalno zabit človek ki sploh nima pojma kaj se dogaja v bloku in se pač strinja z čistilko ker pač reče.

No v glavnem klical sem upravitelja da bi ga vprašal kdaj mislijo odpreti vhod, ker res ne mislim več hoditi okrog bloka, odgovor je bil: stanovalci so se strinjali da bo vhod do nadaljnjega zaprt. Mislim kdo za koji k*rac se je s tem strinjal če mene nihče nikoli ni o tem ničesar vprašal???

Zdaj pa vprašam vas če ima kdo kakšno idejo kako doseči da bodo vhod odprli?

LP, Mare

Yugos ::

pomoje imaš prav, naj napišejo na tablo prepovedano glasno prerekanje ali množično druženje pred blokom...

Kot drugo zaradi varnosti morajo biti vsi stanovalci sposobni iti skozi vse izhode!
Če bi prišlo do požara in nekateri nebi mogli priti skozi vhod v času...kaj potem?
Na to se sklicuj!

galu ::

Odženi mulce stran?
Ni najlažje, je pa najbolj zanesljivo.

Prerekati se s sostanovalci... Kdaj se boste naučili, da je to kot vreča brez dna?
Tako to gre.

Ne prerekam se z nobenim da ne bo pomote, mulci se pa tako ali tako še vedno zbirajo pred blokom samo pač na drugi strani pred glavnim vhodom. In kaj so s tem dosegli ko so zaklenili vhod? Sem že poslal mail za foro na požarno inšpekcijo, da kaj če bi prišlo do požara in ne bi mogli ven skozi odprt vhod. Ukrepali so tako da so v vsako nadstropje na zid v omarico postavili ključ od požarnih stopnic. Kaj naj s tem ključem počnem mi ni jasno ker še vedno ne morem na drugi strani ven iz bloka razen če iz 8. nadstropja hodim peš po požarnih stopnicah.

če je ključ ga daj narest in vsakič odkleni vrata!

Morda si boš malce teško predstavljal kako je to v našem bloku. Pa ti bom skiciral za lažjo predstavo.

Rdeče črte so vhodna vrata v blok, sivo je prostor od vhodnih vrat do naslednjega prostora pred dvigalo, preden prideš v ta prostor moraš skozi vijolična vrata ki so vedno odklenjena. Zklenjen je zgornji del se pravi temnejši na sliki, zaklenjena so že vijolična vrata pa tudi rdeča. Modro so pa vrata skozi katera prideš iz požarnega stopnišča v ta "srednji" prostor. Rdeča vrata so narejena tako da jih je od zunaj potrebno odkleniti z ključem, z notranje strani je pa kljuka. Se pravi ven lahko prideš notri pa ne, se pravi sem na istem tudi če grem čez požarno stopnišče.

Mipe ::

Bloki niso okolje za druženje, ampak bivanje... ljudem ne rata, da se mularija dere tik pod njihovimi okni. Naj se zbirajo kje drugje.

s1m0n ::

Pri nas pa smo nehali zaklenjat vhodna (mamo domofon pa vse) ker so bila vrata vedno razbita, ko je kdo pozabil ključ pa prišel sredi noči domov :)
Pa so vrata masivna lesena tam 10cm debeline :)

kuglvinkl ::

10cm debeline, to bo ja. Če so vrata takšne debeline, so to predvsem zaradi tega, da kdo ne spizdi ven.

@mare3, odseli se.

Zgodovina sprememb…

Haha odselim naj se :D

Seveda, a ti resno misliš, da boš kaj dosegel?

Ker temo si tko zastavu,da se bo ustavu svet, če ne dosežeš svojega. Ti povem zdele in to zastonj, vrata bodo ostala zaklenjena.

Če ni druge rešitve jih bom na silo odprl pa tudi če jih razbijem...

vidiš :)

hehe

jaz bi sam namestil novo kljuko! in ključavnico!

s1m0n ::

@kuglvinkl, vrata so tako debela ker so že stara kakšnih 40 let od kar blok stoji.
Ko bo se bo zamenjalo za kakšna solidna vhoda samo kaj, ko vedno nekdo uničuje vse :)

mat xxl ::

Pokliči požarnega inšpektoraj bo problem v hipu rešen !

fosil ::

O takih zadevah se odloča na zboru stanovalcev.
Če je večina za, se sprejme.
Tako je!

Fave ::

fosil je izjavil:

O takih zadevah se odloča na zboru stanovalcev.
Če je večina za, se sprejme.

AFAIK mora biti 75% sostanovalcev za.

@Mare3: Preberi stanovanjski zakonik.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Fave ()

Wad@ ::

Pa, če bi le tebi dali ta ključ, da bi prosto prehajal skozi ta vrata, za vse ostale pa bi bila zaklenjena (akr jih tudi ne moti očitno). Seveda, če bi zaklepal za sabo..

To se ne bo zgodilo ker ne poznate hišnika in drugih odgovornih, tako da očitno ni kaj ukreniti razen če pokličem požarnega inšpektorja kot je predlagal mat xxl.

Dr_M ::

Heh, tej tipi se pa kar selijo od bloka do bloka. Na rusjanovem trgu v enmu bloku so jih odstranili, brez da bi kaj ekstra zaklepali vrata.
Dali so kamere na vsak vogal, pa klasicna glasba se predvaja po hodnikih in od takrat naprej ni vec mularije okoli. :)

Ja problem je ker tukaj jih dosti živi v mojem bloku pa saj nobenega ne motijo če so pred blokom ne vem zakaj se drugi obremenjujejo z njimi, vedno pozdravijo odprejo vrata celo pomagajo ti z vrečkami če ne moreš sam odnesti do doma stvari.

fosil ::

včasih znajo biti dosti glasni kar pa ni razlog da jim prepoveš druženje tam

Če imaš okno ravno nad tem vhodom zna bit to precej moteče.
Tako je!

Gregor P ::

Mare3 je izjavil:

Ja problem je ker tukaj jih dosti živi v mojem bloku pa saj nobenega ne motijo če so pred blokom ne vem zakaj se drugi obremenjujejo z njimi, vedno pozdravijo odprejo vrata celo pomagajo ti z vrečkami če ne moreš sam odnesti do doma stvari.

Kako lepo; nek drugi dan pa so spravili nekoga na klinični; kdo ve, morda je bila polna luna, volkodlaki pa to:|

Meni je predvsem čudno, da vsak stanovalec nima ključev, da lahko odrte ta vrata, ki se nato samodejno zaklenejo, ko se zaprejo nazaj? Vsaj v večini blokov imajo tako urejeno.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Mehmed ::

Mare3 je izjavil:

To se ne bo zgodilo ker ne poznate hišnika in drugih odgovornih, tako da očitno ni kaj ukreniti razen če pokličem požarnega inšpektorja kot je predlagal mat xxl.

Hisnik ti ni nadrejeni, ce se obnasa tako mu dej to jasno vedeti.

Preveri pri upravniku kdaj se je kdo konkretno zmenu za to. A so se pobirala soglasja? A pise v hisnem redu? Za skupne prostore veljajo eni postopki, ne more vsaka budala drugim vsiliti svoje volje.

V blokih je dostikrat tako, da je kup nezainteresiranga folka pa par pretirano zainteresiranga. Te se potem nabijejo v razne hisne svete in se cutijo poklicane mesat drek.
Ce imas opravka s takimi kar zacni stanovanjske zakone prebirat, ker nima smisla zgubljat besed.

sss ::

Furbo ::

Mare3 je izjavil:

Očitno 75% bloka motijo.

Kaj si ti nekakšna varuška tem dilerčkom?

Zdi se mi, da nisi povsem neodvisen.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

marvin42 ::

Mare3 je izjavil:

Sklepam, da se ne zbirajo pod tvojim oknom, zato te ne motijo, ker jih sploh ne slišiš/vidiš.
Mostly Harmless

Poldi112 ::

Pa saj se tam še vedno zbirajo. Edino kar je drugače, po zdaj zbranih informacijah je, da stanovalci nimajo več vstopa v svoje stanovanje čez zadnja vrata.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

MisterR ::

Ponavadi so vrata v bloku taka da jih od znotraj lahko odpreš brez ključa, zato tudi ni težav glede požarne varnosti. Če tega ni, ti bo uspelo, lahko pa da bo hišnik namestil prej omenjeno kljuko.

Eh, malo stanovalske logike tistim, ki je niste vajeni.
Pri nas se jih je par odlocilo na lastno pest onemogocit dostop do strehe.
Da se narkomani ne bi zadevali/spali gor. To da tega noben ni pocel na -10 verjetno ne rabim poudarjat, komur je pa pasalo notri lahko to pocne se naprej, na cisto istem mestu. Edin ucinek je, da se par ljudi pocuti bolj pomembnih, ker imajo oni edini kljuc.

tx-z ::

A ključa nimaš za tista vrata? Mejte pač stanovalci še za tm ključ in to je to...Sej se kup ključavnca, pa vsak k hoče ključ plača in se to nardi..?
tx-z

IvoJan ::

tx-z je izjavil:

A ključa nimaš za tista vrata? Mejte pač stanovalci še za tm ključ in to je to...Sej se kup ključavnca, pa vsak k hoče ključ plača in se to nardi..?

a ni potem isto kot da so vrata odklenjena, glede na to da te fantje zivijo v istem bloku?

Looooooka ::

glede na to da si lastnik stanovanja...oz najemnik ti morajo dat kljuc.res da sam placas za kopijo ampak vseeno...dolzni so ti ga dat.
ce pac za sabo ne zapres je to njihov problem.
zahtevaj kljuc.

oracle ::

Mare3 je izjavil:

Lp, pišem ker mi gre že pošteno nekaj na živce pa me zanima vaše mnenje če se da kaj narediti. Živim v Ljubljani - Fužine, v bloku z 8 nadstropji kateri ima dva vhoda v blok. Problem je da je glavni vhod tam kjer so domofoni normalno odprt drugi (stranski) vhod je pa zaklenjen. Naj napišem še razlog zaradi katerega predvidevam da so vhod zaklenili: pred blokom na stranskem vhodu so se zbirali nekateri iz bloka ter mnogi drugi njihovi prijatelji od drugod. To so pač fantje stari nekje 20 let ki ne hodijo v šolo in se družijo pred blokom pač (to da preprodajajo travo niti ni važno za nas stanovalce ker nikogar s tem ne motijo ali mu jo vsiljujejo oz. kogarkoli motijo s tem), včasih znajo biti dosti glasni kar pa ni razlog da jim prepoveš druženje tam, sploh pa ne na tak način da zakleneš vhod v blok in smo na slabem mi stanovalci. Včasih sem avto parkiral na drugi strani bloka, ker je bilo več prostora in je bil vhod odklenjen, zdaj ko je zaklenjen se mi tam več ne ljubi parkirati, ker je potrebno okrog celega bloka na drugo stran skozi vhod. Glavni krivci da se je vhod zaklenil so čistilka, hišnik ter še eden sostanovalec, ki misli da je blok njegov (ne vem po kakšni logiki). Čistilka je vedno pizdila na njih ker so puščali smeti okrog vhoda (smetnjaka tam v bližini nikoli ni bilo niti ga niso postavili da bi vanj metali odpadke), hišnik je totalno zabit človek ki sploh nima pojma kaj se dogaja v bloku in se pač strinja z čistilko ker pač reče.

No v glavnem klical sem upravitelja da bi ga vprašal kdaj mislijo odpreti vhod, ker res ne mislim več hoditi okrog bloka, odgovor je bil: stanovalci so se strinjali da bo vhod do nadaljnjega zaprt. Mislim kdo za koji k*rac se je s tem strinjal če mene nihče nikoli ni o tem ničesar vprašal???

Zdaj pa vprašam vas če ima kdo kakšno idejo kako doseči da bodo vhod odprli?

LP, Mare

Ne moreš nič. Upravitelj stavbe ima redne sestanke, za katere ti očitno sploh ne veš, oziroma itak nisi etažni lasdtnik in nimaš kej tam počet. Na teh sestankih (ki so sicer itak prej komedija kot kej druzga) se pač vedno glasuje o novih odločitvah in očitno je bila večina ZA to, da se vhod zaklene. End of story.

Matako ::

Po blokih itak večinoma tako ali tako rabiš ključ za vstop skozi vsa vhodna vrata tudi, če niso zaklenjena, ker imajo v glavnem vsa električne zapahe, ki se jasno zaloputnejo (notri je po navadi kljuka, zaradi prej omenjene požarne varnosti). Ok, pri vas imate očitno ta druga vrata zakljenjena z drugim ključem ali kako? Kakorkoli... dobi si ga!

Mislim celo, da imaš pravico zahtevati ključe do VSEH skupnih prostorov, ne glede na to, ali obstaja alternativen dostop.
Jaz sem recimo takoj dobil kup ključev vključno za vrata, ki jih še nikoli nisem odpiral (druga vrata smetarnice - vsi uporabljamo le ena, streha ipd.) - ne da bi prosil, po mojem zaradi pravil.

Skratka, dobi si ključ.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Vrata so nova na neko kartico ki jo prisloniš in se odklenejo in to naj bi bilo namesto ključa. Še vedno pa obstaja ključavnica za navaden ključ katerega pa nihče (vaj kakor je meni znano) od nas stanovalcev nima. Zato predvidevam da so tista stranska vrata zaklenjena s tem ključem.

Jutri pokličem upravitelja in ga zaprosim za ključ pa bom videl kakšen odgovor bom dobil.

Ce ti bo rekel, da so se tako zmenili, poizvej kdo tocno pa kdaj in kako. Ker za tako stvar sem skoraj preprican, da bi rabili soglasje 3/4 lastnikov, pa kako obvestilo vsaj, ce ne kar hisni red spremeniti.
Also, ce imas kartico, pa ne mores z njo odpreti vrat, zahtevaj denar nazaj.

Pokličem jutri in sporočim kako bo.

Res še 1 x zagrozi, da boš podal prijavo požarnemu inšpektorju če ne dobiš vsaj ključa, ker oomejevanje možnosti izstopa vemo vsi kake posledice ima lahko ob požaru !!!

Sicer sem že 10 let nazaj par krat tam obiskal nekega znanca (sedaj se je že preselil v bolj normalno okolje) in so tudi takrat ti pobje že tam dilali pa vsi prijazni, so mi še vrata odprli in me usmerili.

Gregor P ::

Prijazni dilerji; verjetno se tudi nasmehnejo vsakemu otroku, ko mu prodajo robo;((
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Ce se zadrzujejo, kjer se ne bi smeli, se klice policijo.
Ce dilajo, se klice policijo.
Ce motijo mir... policijo.

Tako zaklepanje je pa samo sebi namen zgleda. Sploh ce so se vedno tam.

mihec87 ::

Gregor P je izjavil:

Prijazni dilerji; verjetno se tudi nasmehnejo vsakemu otroku, ko mu prodajo robo;((

Če hoče lahko kupi tu ali pa kje drugje(če je povpraševanje je ponudba)..

Mehmed je izjavil:

Ce se zadrzujejo, kjer se ne bi smeli, se klice policijo.
Ce dilajo, se klice policijo.
Ce motijo mir... policijo.

Tako zaklepanje je pa samo sebi namen zgleda. Sploh ce so se vedno tam.

Ja in v praksi kaj Policija naredi, 1 x jih obišče, naslednjič pa jim reče En Mehmed iz tega naslova vas vseskozi prijavlja, moramo sem hoditi... in potem imaš problem.... to je žal praksa vsi pa gledajo raje v tla.... celo Policaji sami nič ne morejo imajo omejena pooblastila... tako je najbolje vrečo čez glavo pa bum bum bum.....

Lej ce dejansko verjames, da bi sli policaji jim to pravit, lahko anonimno poklices.
Tako ali drugace pa ne pravim, da bi policija resila ta problem, pravim da se tako resuje, napram zaklepanju vrat, ki je idiotsko, obenem pa kot vse kaze tudi neucinkovito.

Zaklepanje vrat je neučinkovito saj so se sedaj ko je bila zima zadrževali kar v bloku. Policija je nekaj časa prihajala na vsake dva dni toda brez efekta, zato po mojem nobeden niti ne kliče več policije.

Mesar ::

Fake kamere nabijte na strop, bi mogle bit dosti poceni :D
Your turn to burn!

korenje3 ::

Mipe je izjavil:

Bloki niso okolje za druženje, ampak bivanje... ljudem ne rata, da se mularija dere tik pod njihovimi okni. Naj se zbirajo kje drugje.

res je... blok je v bistvu nek ghetto kjer bivajo delavci in revni ljudje. taki ljudje ponavadi delajo cele dneve, njihovi otroci pa zaradi neizobraženosti starešev postanejo pankrti ki so ponavadi tudi neizobraženi in pač počnejo bedarije...

Mesar ::

korenje3 a živiš v bloku?

Da tako dobro poznaš situacijo...
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mesar ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hrup v bloku (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6616034 (12909) T-Back
»

Nastavitev časovne ure za odpiranje vrat

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
202607 (1785) mirator
»

Videonadzor v bloku - smiselno?

Oddelek: Loža
426855 (4929) Mehmed
»

Ukradeno kolo Nakamura Catch 70 (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7527447 (24702) mihec87

Več podobnih tem