» »

Nesramni odgovori - *Puntajmo se!*

Nesramni odgovori - *Puntajmo se!*

M&M ::

Rad bi vprašal nekaj, kar me muči že lep čas. Ne vem ali je še kdo to opazil, samo na tem forumu ni ene prave kulture in spoštovanja so-osebka. Nič koliko postov se začne npr z besedami kot se opravičujem ker vrašam,.... ali ne mi zamerit, če je podobna tema že odprta .... in podobne reči, če pa to ni napisano, ga pač moderator kratko malo "NAPI..." ker ni prej pogledal. Enim se zdi pač lažje vprašati.
Nemalokrat opažam tudi prav nesramno obnašanje moderatorjev ter nekaterih osebkov na tem forumu, saj se obnašajo kot da so vsevedi ali nekakšni bogovi. Svoje mnenje lahko poveš tudi na nesarkastičen način in s tem ne rabiš nikogar užaliti.

Upam da se bo to čimprej spremenilo.

To ni PUNT, je pa žalostno !
M&M
  • premaknil: sketch ()

SkIDiver ::

Upam, da tale ni ena podobna: Lahko daš kak primer kaj te sploh moti?

sketch ::

Hm. Načeloma je za pritožbe tema "Pritožbe" v oddelku Slo-Tech. Torej, če veš za kakšen konkreten primer, ki te pesti, na dan z njim - pa bomo presodili, kako in kaj. Vse pritožbe so javne.

Ker pa te očitno mori splošna situacija v forumu, bom temo zgolj prestavil v oddelek Slo-Tech (se mi zdi, da ne spada v ložo).

Pa še moj odgovor.
Sam redno obiskujem poleg tegale še ene dva ali tri forume, in moram reč da je s-tjev eden izmed boljših, tudi na mednarodni ravni. Nemalo imajo pri tem stroga pravila ter moderatorji.
Glede na to, da si sorazmerno nov na forumu, naj povem, da je bilo glede tega že mnogo napisanega - a se ne bo nič spremenilo.
Če hočeš warez, pojdi drugam. Če hočeš DivXe in MP3je, pojdi drugam. Če ne moreš brez požiganja (flejmanja), pojdi na kakšen drug slovenski forum.

So pa tudi moderatorji samo ljudje. In je težko 234-ič razlagat nekemu n00bu (n00bi so podobna vrsta kot newbieji, samo da so bolj vsevedni) zakaj so podvojene teme slabe in kako se uporablja iskanje. Sarkazem pride kar sam od sebe, verjemi.

Glede na to, da si se obregnil ob podvojene teme:
V splošnih oddelkih kot je npr. Loža to ni tako velik problem. Bolj pa je problem recimo v HW oddelkih, kjer mora nato nekdo, ki ga zanima npr. vodno hlajenje, gledati 23 različne teme, kjer so povedana povsod različna mnenja. Če bi bila vsa diskusija zbrana v eni temi, bi imel več od tega.
Prav tako pa morajo znalci, ki so pripravljeni dajati nasvete, vse skupaj pisati 23x namesto 1x. Tako da od podvojene teme tako ali tako ni koristi - nikomur se ne da ukvarjati z že prežvečeno debato.

Če pa komu storimo krivico, pa povej (->pritožbe). Mnenje uporabnikov se vedno (bolj ali manj) upošteva, po njem pa se ravna, če je le dobro argumentirano in smiselno.
Adapt and overcome.

IceIceBaby ::

Poleg tega nemalo ljudi sprašuje zelo neumna vprašanja. Npr. "Kje dobiti URL od Poptv" ali "kje naj najdem driverje za grafično kartico".

Pa sej so teme in članki kjer vse lepo piše. Samo tak folk tudi foruma ne bere ponavad.
In ko se to ponavlja iz dneva v dan res komu ven fu‘‘ne in kakšno grdo reče al pa zaklene temo.

M&M ::

Povsem razumem, da življenje moderatorjev ni lahko, motijo me pa predvsem odgovori, ki prizadanejo človeka na osebni ravni.

Ničkolikokrat sem zasledil odgovore v slogu "Kaj govoriš če nimaš pojma". A ni enostavneje napisati, MOTIŠ SE ali nekaj v tem slogu. Res da takšnega odgovora ponavadi ne dobiš od moderatorja, zamerim pa jim, da takšnih odgovorov ne odstranijo ali vsaj opozorijo "nesramneža".

Drugače pa se popolnoma strinjam, da je Slo-techov forum eden boljših.

M&M

Gandalfar ::

M&M: kar se zaklepanja tice je pac tako kakor je ze sketch napisal. Forum kot tajni policaj spremljam ze nekaj casa in vsak dan preberem skoraj celoten forum in to je kar veliko dela. Pri tem nekako dobis obcutek katere teme so ze bile in katere ne. Ce ves da je kaksno vprasanje, ki se na 2 dni ponavlja potem nekako zaklenes in reces da nej uporabi search. O tej temi je bilo zagotovo ze veliko napisanega. Nekako se spodbuja moderatorje naj se vodijo sticky teme z pogostimi vprasanji in link a dejstvo je da dobim v internet oddelku temo z vprasanjem glede studentskega adslja, ceprav je na vrhu strani sticky thread. Menda se ne opazi. In potem pac zaklenes in reces naj si se enkrat bolj natancno pogleda oddelek oz. dve teme visje od svoje. Ko gledas to iz dneva v dan ti pac nekaj sarkazma zraven uide.

Kar se pa tice moderiranja posameznih zaljivih odgovorov in sarkazma: tezko je vcasih opaziti kaksen odgovor. Ce je zadeva izrazito zaljiva se ponavadi direktno izbrise oz. spremeni tako da je sprejemljiva. Ce so kaksne kletvice in podobni izpadi ni problem moderirati. Vprasanje je bolj pri kaksnih sarkasticnih izjavah ipd., ki sicer tebe morda res zbodejo a nazalost tu kot moderator ne morem veliko. Direktno ni nicesar prekrsil. Lahko mu samo odgovoris in ga prosis da naj spremeni svoj odnos. Verjetno ti bo takrat dal tudi moderator prav in bo malo bolj pazil na tega uporabnika.

Sicer pa ce se je kaksen moderator obnasal nesramno do tebe oz. se ti zdi da moderatorjeva akcija v kaksni temi ni bila primerna - napisi kje in zakaj se ti to tako zdi pa bomo pogledali zadevo in v primeru da imas prav seveda naredili tako da bo vsem najbolj ustrezalo.

Morda je moderator narobe razumel kaksen stavek in je zato tako ukrepal ali pa je iz svojih prejsnih izkusenj presodil, da je za mir v forumu boljsa predhodna zaklenitev teme kakor da se bodo userji sflejmali notr.

Sergio ::

M&M, se strinjam s tvojim pointom, a še vedno ostaja neko dejstvo, da se dnevno na naš forum pošlje 700 sporočil ter odpre 100 novih tem. To je na _dan_. Naši moderatorji ter administratorji foruma sporočila pregledujejo redno, a še vedno ne morejo odstraniti vseh sporočil uporabnikov, ki bi malo spominjala na žalitev. Enostavno je s tem preveč dela.

Če se vpraša mene, je pa odnos moderatorjev do uporabnikov zelo korekten. Žaljenja iz njihove strani ne boš doživel :D.

By the way: Iz foruma je bilo izbrisanih že toliko žal besedi, da ne bi verjel, če bi ti pokazali. :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Lucifer Tanatos ::

kar se tice moderatorjev in pa ze samega onasanja uporabnikov(z nekaterimi izjemami), je slo-tech forum definitivno najboljsi forum v sloveniji. Nej gre kdo pogledat kako se debate odvijajo na kakem discharged forumu, kjer se dobesedno podpira prepire.
In definitivno ne more bit prov lahek job vsak dan prebrat cel forum in slisat nevem kolk neumnosti, lohka jim saj tok veselja pustite da mal sarkizma spustijo iz sebe:D

Drgac keep up the good work :)
Les yeux sans visage

sidney ::

m&m strinjam se s teboj
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

Thomas ::

Mah ... znam bit nesramen in aroganten bolj, kot vsi moderatorji skupaj.

Pa sploh nisem najhujši uporabnik!

Torej ni za spustiti s ketne vseh forumašev, da neusmiljeno svinjajo po slotechu - in ga uničijo.

Če te moderator (ali bwana) užali - ga argumentirano okrniflej, pa je!

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tr0n ::

Vem kaj mislis m&m. Odnos moderator - uporabnik vcasih malce skriplje. Drugace je pa zelo kewl forum, le malce prevec "policajski" za moje pojme.

M&M ::

Policiski forum v policijski državi. Kaj je lahko boljšega :D
M&M

Tr0n ::

Heh, v tem je ravno finta. Drzava ni, forum je.

alien-w ::

Tole se mi ne zdi dobor argumentirano. M&M: poglej, najprej serviraj nekaj primerov, potem bomo pa naprej govorili.

Sicer pa je problem foruma oziroma irca in vseh podobnih pisnih in ne govornih zadev ravno v tem, da se veliko pozna, kako karkoli poveš in intoniraš prav tako je pomembna tudi barva glasu in naglasi ter vsi ti slogovni načini retorike. Nekaj kar kdo napiše ni nujno mišljeno tako kot misli nekdo drug. Lahko da je mišljeno samo malce cinično ali pa popolnoma obratno kot si to uporabnik razlaga. Tudi če zraven podtakneš smajlija lahko celo isti človek v različnih razpoloženjih to doživi na drugačen način.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pritožba: kvaliteta vs. kvantiteta

Oddelek: Slo-Tech
473371 (1744) T-h-o-r
»

Iščemo te ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
729705 (5973) Tilen
»

Slo-tech, pravila in sankcije

Oddelek: Slo-Tech
251908 (1429) Keyser Soze
»

Komentarji na nova pravila (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
675460 (4295) kuglvinkl

Več podobnih tem