» »

Prikaz obratov ventilatorja

Prikaz obratov ventilatorja

Blup ::

Rad bi si naredu tako konzolo....

Na slo-techu sm že velik najdu glede LCD prikaza temperature in o potenciometrih oz kako narest regulacijo napetost...

Zdej me pa še zanima kako narest prikaz obratov ventilatorja z analognim prikazovalnikom (tko k majo radii prikaz signal ipd)...

Če mate kej nasvetov glede česarkoli ne bom jezen če poveste... mogoče že sam to kaj rabm kupt in kje bi lahku kupu te prikazovalnike al kak se jim reče...

Blup
:\
  • spremenilo: Blup ()

A je to res tak nemogoč projekt al se nobenmu ne da napisat, da je to že kje napisano in sm jst spregledu?

Blup

Jok3r ::

Za analogni prikaz bi bilo to bolj enostavno takole (saj meni se zdi ). No jaz bi naredil tako :
- naredil bi si en dober regulator napetosti z potencometrom
- potem bi pa vezal na njega analogni prikazovalnik napetosti, ki bi mu predelal skalo ( namesto V bi dal obrate) tako da bi pri večji napetosti imel višje obrate kazal ( npr. 5V => 2500rpm ) za digitalni napis bi bilo to težje (mogoče z kakšnimi pic-i:P )

LP
Joker

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jok3r ()

glavic ::

kot je joker napisal najlažje ti bo z mikrokontrolerjem ...
Musselli bizi

TESKAn ::

Hm, kolikor jaz razumem ta signal za obrate, ti da pulz za vsak obrat. Zakaj ne bi torej priklopil tega pulza direkt na displej? Tako bi vsak impulz malo sunil kazalec in čim več bi bilo pulzov/s, tem več bi se kazalec odklonil...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

.:Joker:. : verjetno maš prou, bi blo tko najlaži... ne vem zakaj se nism sam kej tacga spomnu... mogoče zato k nimam pojma o tem :D ... ampak hočem analogni prikaz ne digitalnga... tko da bi blo dost da bi si pol sam narisu skalo... sam ta prkazovalnik bi vrjetno bi od 0 do 12V... al mu to lohka sam naštimaš, da bi biu od 5 - 12V? Pa mogoče kdo ve kje se to da dobit in kok stane... če se da sploh dobit sam prikazovalnik in ne ceuga inštrumenta za merjenje vsega boga :)) ?

TESKAn : sam če bi tko naredu... hmmm... če res da za vsak vrtljaj signal, to je pol okol 2500 signalov na minutu oz 40 na sekundo... kar bi po mojem pomenil za analogni kazalec isto kot če je skos tok oz signal... vsaj po mojem? :\

Blup

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Blup ()

Jok3r ::

Blup lej analogne prikazovalnike se da kupiti tu di same (v Žarnici v Celju jih majo za drugot ne vem), ki stanejo tam okoli 3K jurje. Kupi tiste 12V. Tisto ne vem kako bi naredil da bi pri 5V se kazalec začel vzpenjati:\ .

.:Joker:. : OK, najleša ti dala... sm mislu kakšno teško nalogo sm si zastavu :D , pa vidm da je čist lahka... bom zdej dvakrat premislu če se bom spravu delat :) ... ne ne , mal heca... vidm da je stvar čist enostavna... HVALA za pomoč...

Blup

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

spreminjanje vrtljajev enosmernega motorja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
346839 (6242) pr2501
»

led obratomer + prikazovalnik prestave

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika