Forum » Pomoč in nasveti » Težava s preveliko napetostjo??
Težava s preveliko napetostjo??
BorutF ::
OK, včeraj ko sem prižgal računalnik je bil zvok nekoliko drugačen, bolj cvileč. Pri zagonu mi je prišlo samo so windows error recovery, potem pa se resetiral. Sčasoma mi potem na monitorju, sploh več ni kazalo slike, ko sem prižgal računalnik. Kasneje sem malo poiskušal in sem odstranil en ram iz računalnika, in slika na računalniku spet kaže vendar vseeno pridem samo do tam kot prej. V biosu sem potem pogledal hardware monitor in 3.3V Voltage je 3.69V in obarvana z rdečo. Kaj je problem??
logout ::
Problem je v tem, da ti je v računalniku nekaj crknilo, a se iz tvojega opisa ne da ugotoviti, kaj. To kar omenjaš v zvezi z napetostjo 3.3V sigurno ni vzrok težav.
Računalnik odpreš, razstaviš in temeljito očistiš. Pregledaš vsako posamezno komponento, če kaže kakšne znake fizične okvare, predvsem se posvetiš ventilatorjem in kondenzatorjem. Zamenjaš, če je kaj poškodovano... Sestaviš nazaj v komplet in testiraš. Če še vedno ne deluje normalno, neseš na servis ali kupiš nov stroj.
L.p., Kloko
Računalnik odpreš, razstaviš in temeljito očistiš. Pregledaš vsako posamezno komponento, če kaže kakšne znake fizične okvare, predvsem se posvetiš ventilatorjem in kondenzatorjem. Zamenjaš, če je kaj poškodovano... Sestaviš nazaj v komplet in testiraš. Če še vedno ne deluje normalno, neseš na servis ali kupiš nov stroj.
L.p., Kloko
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: logout ()
Sem pregledu kompu in vsaj jaz nisem opazil, da bi bilo kaj fizično sfukano. Sem pa vidu še, da ko mi loada setup mi piše neki failed overclocking a neki takega.??
Duhec ::
Drugačen zvok....lahko te heca napajalnik. Menjaj za močnejšega ali vsaj istih W kot je trenutni.
Mislim, da ni napajalnik. Pomoje ga bom res pelal kam na servis. Res je pa da nimam nobenih izkušenj s servisi, koliko stane, da ti samo poiskušajo ugotoviti kaj je narobe s računalnikom?? Priporoča kdo kak servis v LJ?
listje123 ::
Jaz tud ko igram kako zahtevno igro se iz napajalnika sliš zzzzzzzzzzz kot da bi slišal kako preskakuje iskra.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sestavljanje računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 10081 (8543) | Helena123 |
» | Utripajoča lučka na monitorjuOddelek: Pomoč in nasveti | 2682 (2228) | black soul |
» | Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!Oddelek: Pomoč in nasveti | 10213 (7996) | Tac20 |
» | Ugašanje računalnika med igranjemOddelek: Pomoč in nasveti | 3651 (2718) | Bostjan99 |
» | Kako ugotoviti, kaj ne funkcionira?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4215 (3970) | monster-x |