» »

Zobni implantat

Zobni implantat

Temo vidijo: vsi
strani: « 1 2

c0dehunter ::

Zdravo, imam problem z enim zobom, zato bo najbrž treba dat delat implantat. Mostiček ne pride v poštev. Zanima me kakšne so kaj cene v SLO - na forumih berem da 1000-1500€. Zanima me tudi, kaj pravite na to, da se gre takšno stvar izdelat raje v tujino, konkretno Hrvaško, Zagreb? Tam bi namreč stvar zrihtal precej ceneje, vendar sem še vseeno nekako skeptičen, glede na to da se storitev opravlja v tujini..
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

figula ::

Cene nadomestnih zob so tako svinjsko drage tudi zato, ker marsikje nočejo delati akrilnih nadomestkov, ki bi 3x pocenili zadevo. Povsod ti rinejo porcelan ali keramiko kot alfo in omego.

Če najdeš kakega zobozdravnika, ki ti bo iskreno povedal, da so tudi akrilni zobki OK in včasih še boljša izbira, ker ti ne stolčejo nasprotnega zoba – ti priporočam, da razmisliš tudi o tej opciji.

RejZoR ::

Sam akril verjetno ni tolk trpežen na daljši rok. Oz kako je sploh z obnavljanjem tega skozi čas pri kateremkoli materialu? Je treba it večkrat obdelovat al je for life, ko ti enkrat vdelajo?
RejZoR's Flock of Sheep @ www.rejzor.tk

figula ::

Akril je bolj trpežen in ima daljšo življenjsko dobo od porcelana, ki ti kot rečeno stolče nasprotni zob in je bolj podvržen pokanju in krušenju.

Načeloma je tak zob lahko for life. V praksi sicer ni nujno tako, ker lahko zboli štift spodaj pod prevleko in je zato potreben poseg.

pablic ::

Mislim da je cena 1000-1500 EUR za imlantant, torej štift, ki ga namestijo v dlesen. Cena za zobno prevleko je posebej.

Malajlo ::

Še večji joški so cenejši ;)

pablic ::

Pa jej z joški ;) Jaz bi tud rabi ene par implantantov, pa sem rajš kupu avto.

Jinto ::

Nekoliko ceneje v Hrvaški
http://www.zobozdravnikceneje.com/prime...

18zimoni ::

Jaz sem v Opatiji plačal en zob 1300 eur in to pri odličnem zobozdravniku.Od pregleda do končnega izdelka je bila cena 1300 eur.

pepinjo ::

Akrilne prevleke niti u sanjah niso tolk kvalitetne k porcelan, saj se s casom neprimerno bolj obrabijo kot pa porcelan. Res je da porcelan bolj obrabi nasprotni zob, vendar je to problem le pri stiskacih oz bruksistih. implantant je drag vendar razlika v ceni je v veliki meri odvisna od vrste (kvalitete) implantata. tako da cena ne zavisi toliko od zemljepisne dolzine/sirine. vzemi v zakup se to da se v primeru da si delas implantat ostanejo zobi ki bi jih zbrusu za most nedotaknjeni.

figula ::

Ne vem, kako je v sanjah, v realnem življenju pa se akrilne prevleke s časom ne obrabijo.

To je propaganda zobozdravnikov in tehnikov, ki z ostalimi materiali zagovarjajo svoje neprimerno drage storitve.

Avenger ::

pablic je izjavil:

Pa jej z joški ;) Jaz bi tud rabi ene par implantantov, pa sem rajš kupu avto.


Taprav Slovenc! :))
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

RejZoR ::

Kaj ti bojo novi zobje, če imaš lahko za isti denar starega Golfa!
RejZoR's Flock of Sheep @ www.rejzor.tk

pepinjo ::

Figula ti nimas pojma o pojmu.

Damiani ::

Živjo,

jest mam tudi problem z enim zobom. Mislim da je šestica, bolj zadej, nevidna na pogled. Sem se pogovarjal z zobozdravnikom in mi je predlagal mostiček. Rekel mi je da se mi na to pozicijo ne splača postavljati implantanta. Za kar sem malo skeptičen, ker pri mostičku se poškudujeta dva bližnja mosta. A ma kdo izkušnje z mostički? Ali je bolje dati še 1000 več in imeti implantant?

figula ::

pepinjo je izjavil:

Figula ti nimas pojma o pojmu.


Čisto mogoče.

Ker pa sem manjkala, ko je Bog delil zobe in sem dobila en res slab komplet in sem na zobozdravniških stolih pustila več krvi in bolečin kot na porodni mizi in nosim umetne ropotuljice od srednje šole – si upam trditi, da kakšno reč ali dve poznam.

Ja, pa zadnje zobke sem šla sama izbrat in kupit in sem jih prinesla k tehniku v vrečki. Pa razvozlaj to, če moreš.

Mipe ::

Akril? Ob tem pomislim na akrilne nohte pa tako... Je ta reč res varna? Ne spušča kemikalij v telo?

Zmajc ::

Cena štifta na hrvaškem je lahko dosti nižja kot pri nas. Celo 400-600€, odvisno tudi kako redna stranka si tam. S tem da lahko jamčim da je kvaliteta dela prve klase, vsak tam kjer smo bli mi.

bosmla ::

Jaz sem si cca 2leti nazaj dal delat implantant tukaj brez zapletov zelo dobro narejen - boljsi kot pravi zob :) (cena je ce se prav spomnim nekje 750€ - poklici) zdrzi de do konca zivljenja mosticki so pa tak za par let ce mas sreco.

borut_p ::

Sam sem si na zgornji enki moral dat 'vgradit' implantat. Vse skupaj, če se dobro spomnim, je prišlo okoli 2k€. Pod to se šteje dejanski titanov implantat (cca 600€), 3 ure kirurgije (985€), nadomestni zob (za časa obraščanja implantata-100€), ter končna keramična prevleka. Mislim, da je keramična prevleka tukaj cca 10% cene, torej 200€. Z zamenjavo na kakšen drug material ne boš veliko prišparal.
LP

pepinjo ::

Se opravičujem figula. Naslednjič ko česa ne bom vedel bom pa tebe vprašal. Verjetno ti res veš več kot jaz pa čeprav sem 10 let v tem šihtu.

Sims ::

Zanimiva tma. Doleti slej ko prej vsakega. Torej imamo dve mnenji o "akrilnih". Eno od uporabnice le teh od malih nog. In eno od gospoda s tega šihta. Čakam še na kakšno mnenje. Kajti počasi sem na vrsti jaz ... :D In ja, mnenje uporabnikov mi nekako bolj sede.
DELL + UBUNTU 12.10

pepinjo ::

No da dam malo daljši odgovor. Akrilatna prevleka kot trajna prevleka zoba ne obstaja. Obstaja kot začasna rešitev. Kar gospa figula misli je fasetirana prevleka, ki je v večjem delu narejena iz kovine, vidni del pa se naredi iz akrilatne luske, da zadostiš nekim minimalnim kriterijem estetike. Ta akrilatna luska nima sama po sebi nobene funkcije razen estetske. Taka rešitev je popolnoma ok in veliko ljudi je zadovoljnih saj ustreza njihovim zahevam. Veliko pa jih je takih, ki so jim taki zobje grdi in nekateri jih tudi iz estetskih razlogov zavrnejo. Potem imamo polno keramiko in kovinsko keramiko. Polna keramikamična prevleka je narejena tako, da nima ogrodja iz kovine zato je ta estetsko nekako najviše rangirana, vendar ker nima kovinskega ogrodja, se le ta rada lomi, če delamo kakšne mostičke itd. primerna bolj za spredaj im posamične prevleke. Nekje vmes je potem kovinska keramika, ki ima še zmeraj zelo dobro estetiko vendar zaradi kovinskega ogrodja bolje prenaša sile in zato bolj primerna za mostičke. Tukaj bi lahko razglabljali še o obrabi, vendar strokovno narejeni prot.nadomestki ne bodo povzročali poškodb antagonistov. Relativna novost so potem še kompozitne prevleke, ki tudi obetajo, vendar tukaj pa priznam nimam dosti izkušenj.
Glede impantatov je pa tako. Največja razliko v ceni naredi sistem implantatov in ne to kje se ga dela. Verjamem da so zobozdravniki na Hrv.cenejši vendar dajte primerjati iste sisteme med seboj. Sicer sem se malo razpisal ampak to še niti slučajno ni vse, vendar mislim da tukaj ni ne mesto, o tem razpredat.

Sims ::

Hvala za bolj podrobno razlago. Da, tema je ustrezna. "Zobni implantat". Rešitev je več, pa tudi katero izbereš je verjetno potrebno pručiti od primera do primera. Fajn pa je, da človek sploh ve kaj obstaja.
DELL + UBUNTU 12.10

T0RN4D0 ::

Heh tule majo kar v akciji implantante :D

http://www.kolektiva.si/ljubljana/56-po...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

ttommy ::

Jaz sem imel v mladosti izbita (odlomljena od korenine, ampak še v ustih) sprednja zgornja zoba. Mi je takrat zobozdravnica zacementirala. Držalo je 7 let, potem sta se začela majat in izpadla. Priporočeni so mi bili implantanti- preživel na stolu 7 operacij, ampak se ni prijelo v čeljust. Nato mi je moja zobozdravnica svetovala naj si dam naredit mostiček in , ker sem še na levi strani bil brez zoba, mi je naredila zgoraj komplet mostiček- 9 zobov. Porcelan. In po 7-ih letih mi ni žal. Izgleda lepo in jem tudi čist normalno.
Gamer

Brane2 ::

@pepinjo:

Lahko nalimaš linke do relevantnih materialov ?

Rad bi vedu nekaj več o tem... :P
On the journey of life, I chose the psycho path.

Super Sonic ::

Priporočeni so mi bili implantanti- preživel na stolu 7 operacij, ampak se ni prijelo v čeljust.

Implatante v zgornjo čeljust ne dajejo prav radi, pa me naj dr.Pepinjo popravi.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

figula ::

hehehe "gospa" figula ne misli akrilatnih lusk. Čisto navadno belo akrilno / akrilatno prevleko.

Saj bi si še mislila, da sem zaostala za časom, če ne bi pred nekaj meseci mlajša sodelavka dobila eno tako. Njen zob so obrusili v štift in gor namontirali akrilno prevlekico. Ne kot začasno rešitev. Kaj je to potem bila stara zaloga iz omare?

Sicer pa verjetno še vedno delate tudi zatiče, ki se jih lahko namontira v korenino, če je le-ta zdrava? Sem tudi jaz zvedela, da velikokrat kost ni primerna za implantate. No, moja čeljust žal tudi ni bila.

Estetika je OK – moji zobeki so lepi beli in nihče ne verjame, da so umetni. Res mi je pa tehtnica najprej ponujala take, ki so imitirali obarvanost, ki jo naravni zobje dobijo z leti. Ponudbe je toliko, da se zlahka najde primerna barva in oblika.

Mesar ::

Jaz pa poznam osebo, ki ima s temi implanti hude težave, a poznate kakšnega zobozdravnika, ki si je šel to delat ali sami raje posegajo po drugih rešitvah...

Kar se tiče cen, tudi slovenski zobozdravniki, bi lahko bili konkurenčni svojim kolegom iz juga, če material nabavljali v OBIju.
To Quattro or not to Quattro?

Brane2 ::

Kakšne so možne težave z implanti ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Super Sonic ::

Kakšne so možne težave z implanti ?

Jaz sem slišal od svoje zobozdravnice (ki je privat), da rabi za implatant kirurga, saj gre v osnovi za kirurški poseg, in če to drži (pogovorjala se je z drugo stranko, jaz sem samo vlekel na ušesa), potem verjamem, da je ob neprimernem posegu, težav ogromno.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

pablic ::

Pač 3 otroke ne morem vozit v implantantu niti v kliotu.

pepinjo ::

No pa začnimo:
1. Akrilatne prevleke so začasna rešitev oz rešitev za krajše časovno obdobje. Zdravstvena zavarovalnica časti fasetirane prevleke, ki so tudi minimum in neprimerno boljše od akrila. Vse ostalo se doplačuje.
2."Ja, pa zadnje zobke sem šla sama izbrat in kupit in sem jih prinesla k tehniku v vrečki." se pravi snemna ali totalna proteza... ja tukaj pa imamo akril pa tudi porcelan itd.
3.Brane za implantate je najbolj cenjena firma Friadent, ki je ena večjih, če ne največja firma kar se impl.tiče tako da si poizkusi dobit inf., ki te zanimajo na njihovi spletni str.
Čene ima zobozdravstveni vestnik obj.strok.članke na svoji spletni strani, je pa to iz celotne sfere zobozdr.tako da boš moral malo iskati če te kaj zanima. Glede materialov nekih http povezav nimam, so pa knjige
3.Zavrnitev implantata se dogaja v izredno majhnem procentu, okoli 2%. Večina, če ne vsi izvajalci ti v tem slučaju ponovno usadijo. Je pa tukaj dosti pomembna nadaljno spremljanje in vzdrževanje zaradi drugačnih anat.okoliščin kot pri naravnemu zobu
4. implantate se dela v zg in sp čeljusti. V zgornji še raje saj se v primeru da ni dovolj kosti lahko podlaga sinus in tako dobi potrebno debelino. Spodnja čeljust je bolj omejena saj pri preveč resorbirani alveoli ni moč tako enostavno pridobiti globine, ker smo omejeni z mandibularnim živcem.
5. moje osebno mnenje je da če je financ dovolj je implantat neprimerno boljša in bolj trajna rešitev. Ni pa vse črno belo
6. težave: komplikacije pri sami vstavitvi, komunikacija s sinusom zg, poškodba mand.živca spodaj, drugače pa najpogosteje dolgoročno, pri slabi higijeni oz slabemu vzdrževanju pride do razvoja paradontitisu podobne bolezni, ob implantatu (periiplantitis) po nekaterih študijah od 20% navzgor. To je pa jajc, saj se težko omeji in tak impl ima štete dneve.

Volk| ::

6. težave: komplikacije pri sami vstavitvi, komunikacija s sinusom zg, poškodba mand.živca spodaj, drugače pa najpogosteje dolgoročno, pri slabi higijeni oz slabemu vzdrževanju pride do razvoja paradontitisu podobne bolezni, ob implantatu (periiplantitis) po nekaterih študijah od 20% navzgor. To je pa jajc, saj se težko omeji in tak impl ima štete dneve.


kakšni so znaki te paradontitisu podobne bolezni?
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

pepinjo ::

http://www.zobozdrav-vestn.si/index.php...
Krvavenje, izguba kosti in prirstišča (postane viden metalni del implantata), gnojenje, pri zobozdravniku se zmeri globina gingiv. sulkusa, ki je povečana. Sam impl. pa za razliko od zoba ni majav.

ma saj poguglajte je internet pol raznoraznih inf.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pepinjo ()

jype ::

pepinjo> Sam impl. pa za razliko od zoba ni majav.

Kaj se pa zgodi, če se take reči ne opazi (in torej ne zdravi), glede na to, da verjetno ni niti majanja, niti bolečine?

pepinjo ::

bolečine so, niso pa značilne. Eventuelno izguba.

c0dehunter ::

No super, veliko informacij.

Zgoraj je nekdo omenil, da obstaja tudi "štift", ki se pritrdi v korenino, če je le-ta zdrava. No, ravno danes sem bil pri zobozdravnici in je rekla, da je korenina sicer zdrava in močna, je pa zob odlomljen pod nivo kosti, zato se ga ne da zacementirati kot običajno. Nič pa ni omenila tale "štift" - lajko kdo pove kaj več o tem, glede na moje opisano stanje?
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

nuclear ::

Sam bom dobil implantat na enem mestu, pred nekaj meseci sem imel operacijo kostneg grafta, ker mi je manjkala kost.

Zanima me, kako poteka procedura implantacije? V kakšni anesteziji si?

Boli bolj, kot psihološko če te kdo užali, da si predebel pred vsemi ali podobno?
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Dominator 16GB - Asus 290 - EVO 500GB
- WD Red 2TB - Corsair AX860i - HHKB Pro 2 - Ducky Shine 3 Brown -
KBT Poker II Blue - KBP V60 Brown - DeathAdder

pepinjo ::

Na bolniški je pa dolgcajt ja. Codehunter glej odvisno kje je zob zlomljen ter kako. Če je fraktura vertikalna potem je zob za vn. Če je pa fraktura horizontalna je pa spet odvisno kje. Če je fraktura v zg 1/3 korenine potem se takemu zobu lahko kirurško podaljša klin.krona, lahko se ga z ortodontskim izvlekom podaljša nad nivo kostnine. V obeh primerih pa se ostanek korenine zdravi in izdela zatiček ter nadgradnjo. Če je fraktura v apikalni (se pravi tam kjer korenina tvori apex) tretjini se tak ostanek potegne z apikotomijo (kirur.poseg) vn ostanek ustimo v kosti in zdravimo. Če pa je fraktura v srednji tretjini potem pa najpogosteje ni rešitve in je tak zob za vn. Ampak to je samo okvirno, je odvisno od primera do primera.

pepinjo ::

Anestezija je lokalna. Ne boj se ne bos uspavan. Sicer procedura varira, vendar se enih postopkov vsi bolj ali manj drzijo.
1. dobis anestetik
2. te pokrijejo
3. odkrijejo sluznično krpo
4. zvrtajo kost za impl, eventuelno delajo se augmentacijo (dograditev) kosti
5. zašijejo in prekrijejo imp.
6. po par mescih (ko kost obrase imp.) prides nazaj in ti odprejo mesto kjer je imp, in navijejo gor eno kapico da izoblikuje dlesen
7. bolecina je subjektivna, vsak posameznik prenaša drugače (ni pa to neki groznega, se da prezivet)

figula ::

Jaz pa raje ne povem, kako so meni jemali mero za zatičke ;((. Ne bo šel nobeden več k zobozdravniku :))

Pepinjo, ali vas učijo o zgodovini zobozdravsta in jemanja mere z rorčki in vrvicami, namočenimi v eno pekočo tekočino? Menda se je to delalo za časa marije Terezije - in istega tretmaja sem bila deležna pri šolski zobozdravnici v srednji šoli. :'( Moj kasnejši dohtar sploh ni mogel verjet!

Fantje, nič se ne bojte, dandanašnji postopki so bolj uporabniku prijazni, a nede, samo pomislite kako se boste potem lahko lepo smejali dekletom.

XCom ::

Preko kolektive sem šel v Zagreb...za cel implant vijak + nadgradnja 630€. Trenutno so mi vstavili vijak in se zadeva obrašča. En mesec po operaciji je že čisto vredu, tako da čakam april ko imam nadaljni obisk. Materiali so po njihovih zagotovilih isti, storitev pa strokovno opravljena brez bolečin. Je pa dolga vožnja, ob primeru komplikacij.

Volk| ::

@pepinjo
Mene zanima pa ta paradontalna bolezen, ki bi naj jo imeli veliko ljudi.
Meni je moj zobozdravnik predlagal uporabo zobne paste Paradontax in pazit na ustno higijeno. Povedal mi je tudi da se to ne da preprečit in bodo prej ali slej posledice, za katere pa itak vemo kake so.
Je kaka rešitev? Dlesni mi občasno krvavijo.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Looooooka ::

c0dehunter je izjavil:

Zdravo, imam problem z enim zobom, zato bo najbrž treba dat delat implantat. Mostiček ne pride v poštev. Zanima me kakšne so kaj cene v SLO - na forumih berem da 1000-1500€. Zanima me tudi, kaj pravite na to, da se gre takšno stvar izdelat raje v tujino, konkretno Hrvaško, Zagreb? Tam bi namreč stvar zrihtal precej ceneje, vendar sem še vseeno nekako skeptičen, glede na to da se storitev opravlja v tujini..

Pri nas so cene evropske.
Nikoli se nisem slisal nobenega zdravnika novinarju trditi, da imajo boljse storitve od sosedov.Ker jih pac nimajo.
Politicno odgovorijo, da je potrebno celovito zdravljenje(kar pomeni, da se pri nas ze na zacetku odlocijo, da imas vse kar je mozno dat na cenik...).
Verjetno je edini problem res voznja v primeru komplikacij.Se prav je verjetno treba prej poskrbeti, da dobis preverjenega zdravnika iz tujine.Salabajzerje ma vsaka drzava :)
Glede na to, da nase zavarovalnice ne krijejo skoraj nicesar pa zaradi storitev v drugi drzavi ne sme bit nobenga obcutka krivde.
Nasi nategujejo po EU cenah lasten narod, ki pa zal nima EU plac.Simple as that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

pepinjo ::

Stvari gredo naprej žal pa nekateri ostanejo v preteklosti. XCom, seveda je cena izredno ugodna, vendar samo za primerjavo je cena nadgradnje pri sistemu ankylos, ki ga plača tehnik v štacuni cca 200€, sedaj pa vedi kje je razlika.
Parodontalna bolezen je bolezen, ki se jo da zdraviti in pozdraviti. Zobna pasta parodontax je.... pač zobna pasta, čudežev ne dela.
Za zdr.parodontitisa imaš točno določen protokol zdr.katerega pač daš skozi. Zakaj nekateri še leta 2012 trdijo, da se parodontitisa ne da pozdravti ne vem. Mogoče so ostali malce zadaj kar se stroke tiče.
1. naredi se pregled kjer se ugotovi kje so dejansko problemi (pregloboki žepi, krvavenje, supurucija (gnojenje)
2.odstrani se trde in mehke zobne obloge nad dlesnijo
3.odstranjevanje trdih in mehk.zob oblog pod dlesnijo, eventuelna uporaba antiseptikov
4.odstranitev previsnih plomb, neustrezne protetike itd
5.poduk o higijeni
6.kontrole!!!
7.eventuelna specialistična obravnava pri spec.parodont. (reženjske operacije itd)

Sam pa lahko za začetek pričneš uporabljati zobno nitko, interdentalne zobne ščetke, (lahko tudi sonicare UZ krtačko, nebo nič škodilo) in klorhexidin ustno vodo pa kadit malo manj itd.

Looooooka ::

So me kar usta zabolela ko sem tole prebral.Se bo treba na kaksen pregled spet narocit :P

pepinjo ::

"Nasi nategujejo po EU cenah lasten narod, ki pa zal nima EU plac.Simple as that."
"kar pomeni, da se pri nas ze na zacetku odlocijo, da imas vse kar je mozno dat na cenik..."
Verjamem da ima vsak svoje izkušnje in pogled na situacijo, veliko ljudi ima o slo. zobozdravnikih zelo slabo mnenje, zakar smo v veliki meri krivi sami. Toda sam mislim da velika večina (zobo)zdravnikov še zmeraj dela vestno in po svojih najboljših močeh pomaga. Je pa tako kot povsod tudi tu gausova krivulja, ki ji žel ne moreš utečt. Če delaš v javnem zavodu nimaš osebno od razlike v ceni med najbolj poceni in najdražjo varjanto niti centa koristi, tako, da je meni popolnoma vseeno ali se človek odloči za eno ali drugo. Tisto razliko pa popapa naša ljuba država. O tem kako pa lupimo ljudi z EU cenami pa računamo vse kar je na ceniku pa ne bom. Jst mam mirno vest pa vem da nism edini.
Tako, da dejte o tem odpret novo temo, tle pa vprašajte če vas še kaj zanima.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pepinjo ()

jericho ::

pepinjo je izjavil:

Stvari gredo naprej žal pa nekateri ostanejo v preteklosti. XCom, seveda je cena izredno ugodna, vendar samo za primerjavo je cena nadgradnje pri sistemu ankylos, ki ga plača tehnik v štacuni cca 200€, sedaj pa vedi kje je razlika.
Parodontalna bolezen je bolezen, ki se jo da zdraviti in pozdraviti. Zobna pasta parodontax je.... pač zobna pasta, čudežev ne dela.
Za zdr.parodontitisa imaš točno določen protokol zdr.katerega pač daš skozi. Zakaj nekateri še leta 2012 trdijo, da se parodontitisa ne da pozdravti ne vem. Mogoče so ostali malce zadaj kar se stroke tiče.
1. naredi se pregled kjer se ugotovi kje so dejansko problemi (pregloboki žepi, krvavenje, supurucija (gnojenje)
2.odstrani se trde in mehke zobne obloge nad dlesnijo
3.odstranjevanje trdih in mehk.zob oblog pod dlesnijo, eventuelna uporaba antiseptikov
4.odstranitev previsnih plomb, neustrezne protetike itd
5.poduk o higijeni
6.kontrole!!!
7.eventuelna specialistična obravnava pri spec.parodont. (reženjske operacije itd)

Sam pa lahko za začetek pričneš uporabljati zobno nitko, interdentalne zobne ščetke, (lahko tudi sonicare UZ krtačko, nebo nič škodilo) in klorhexidin ustno vodo pa kadit malo manj itd.


Tole s paradontozo pa drži. Sam sem na zdravljenju že kar lep čas in verjetno bom še zlo dolgo. Sedaj hodim na vsake 4 mesece na higensko čiščenje, ker stanje vzdržujemo tako, da se ne slabša in se je stanje dejansko izboljšalo, pač plačujem 50€ na čiščenje, ampak hej to so le moji zobje. Imam pa zelo hudo paradontozo, že 3 zobi zaradi te bolezni so mi izpadli. Sedaj se mi še 2 spodaj maje in sem sam izrazil željo, da počakamo, da sama izpade in bomo potem delali protetiko. Kako pa je spodaj obe enici, a se da tukaj implatant ali je bolje mostiček? Sedaj imam žabico že, hmm, ene 5 let, to pa zato, ker že toliko časa se ta dvojka drži notri in ne dela problemov.

PS: imel sem tudi že operacijo zgoraj in spodaj ( komplet čeljust )v 4 delih in ni lih prijetno tko, da si kar fajn umivajte zobe, če pa imate velike razmake med zobmi obvezno interdentalne ščetke, nitke itd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jericho ()
strani: « 1 2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odprt zob- čakat 6 mesecev ali dat 120 evrov in bo takoj popravljeno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10214107 (5604) mat xxl
»

Problemi z zobmi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
576077 (3365) Pithlit
»

Mostiček ali implantat

Oddelek: Loža
177457 (5590) marceb
»

Zobje

Oddelek: Loža
192074 (1302) kondezator
»

Kako najhitreje do novega zoba?

Oddelek: Loža
4613342 (12077) MadMax

Več podobnih tem