Forum » Zvok in slika » DVB-T, ne najde kanala 32
DVB-T, ne najde kanala 32
marco ::
Hi
Danes 15.2.2012 je TV Slo preklopila iz 37 kanala na 32 kanal (MUX A).
Imam digitalni TV Sony KDL 32V 4500, ki podpira MPEG-2 in MPEG-4 AVC.
Do včeraj sem lahko gledal vse Slo programe, danes ko so zamenjali kanal je pa tema.
Ponovno sem "poskeniral" programe, pa le teh ne najde. Najde samo Hrvaške (tako kot prej), ter TV3, ki je na MUX B, 32. kanala mi pa ne najde.
Probal sem tudi z Reset TV-ja, tako da sem zbrisal vse nastavitve na tovarniške.
Kaj lahko storim ali kje bi bila napaka?
LP,marko
Danes 15.2.2012 je TV Slo preklopila iz 37 kanala na 32 kanal (MUX A).
Imam digitalni TV Sony KDL 32V 4500, ki podpira MPEG-2 in MPEG-4 AVC.
Do včeraj sem lahko gledal vse Slo programe, danes ko so zamenjali kanal je pa tema.
Ponovno sem "poskeniral" programe, pa le teh ne najde. Najde samo Hrvaške (tako kot prej), ter TV3, ki je na MUX B, 32. kanala mi pa ne najde.
Probal sem tudi z Reset TV-ja, tako da sem zbrisal vse nastavitve na tovarniške.
Kaj lahko storim ali kje bi bila napaka?
LP,marko
subby ::
meni je uspelo, da sem najprej brisal vse kanale pa dal potem na novo iskat... drgač je iskalo samo po kanalu, na katerem so bli že nastavljeni programi
RejZoR ::
Na Xplore sprejemniku nam vse dela out of the box. Sploh ni bilo potrebno ničesar nastavljati. Pri babici pa sem na LG-ju samo še enkrat poiskal programe in jih spet posortiral nazaj kot so bili prej.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
blackbfm ::
Skenira se analogne signale, zdaj pri digitalnih nastaviš na kanal 32 oz. frekvenco 562 mhz in to je to, avtomatsko dobiš vse programe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
SuperKobeD ::
Hm meni pa ne najde 32 kanala. Pa sem probal na novo skenirat in tudi nastavit na 562MHz. Imam pa Philipsa.
[With the lights out]
Gregor P ::
Jaz sem naredil to kot subby najprej izbrisal vse nastavljene kanale, potem pa jih je avtomatično vse našel; to sem naredil zato ker so mi domači rekli, da nikakor noče sam najti kanale, pa da so poskusili X-krat. Ne vem točno kateri poceni DVB-T sprejemnik je že bil, verjetno explore.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
marco ::
Sedaj mi deluje vse ok. Napravil nisem nič. Samo naslednji dan sem prižgal TV in vse deluje kot je treba, vsi kanali so na mestu.
LP,
LP,
subby ::
Je komu morda uspelo poštimat na Philipsovih televizijah? Danes sem imel dva primera, kjer se ni dalo nič nardit... nekam oskubljene nastavitve imajo.
Kaj pa bi nastavljal? Mene pri philipsu moti, vsaj pri našem je tako, da lahko samo frekvenco vnašaš, ne kanala.
RejZoR ::
Men ni jasno zakaj ne najde programov, če daš ponovno iskanje. Mislim, po keri logiki jih nekatere naprave ne najdejo ko pa iskanje preleti vse kanale? Zdej al folk res ne zna al pa je kakšna druga fora. Men jih je našlo, sem pa imel precej folka, ki so dal iskanje, pa jim kao ni nič našlo. Hm.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Alexius Heristalski ::
Možno, da težava tiči v antenskem sistemu. Nekateri imajo kanalske ojačevalce in ne bi bilo nič čudnega, da jim je K37 delal, K32 pa ne ali obratno.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Mogoče je fora v (slabem) softweru na tvju. Včasih moraš skoraj scat kri da kaj vzpostaviš, ker se sw kaj zacikla, par bitov v ramu ni "pravilnih" in ni slike.
Druga stvar je pa lahko tudi da še nimajo optimalno nastavljene oddajnike in prihaja do motenj, pa se mogoče najde kakšen tv model ki ne prebavlja tega . Pri nas je bilo kar nekaj kockanja ob preklopu, zdaj se mi zdi da je boljše.
Druga stvar je pa lahko tudi da še nimajo optimalno nastavljene oddajnike in prihaja do motenj, pa se mogoče najde kakšen tv model ki ne prebavlja tega . Pri nas je bilo kar nekaj kockanja ob preklopu, zdaj se mi zdi da je boljše.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
Alexius Heristalski ::
Tudi to je možno, SFN ni vsemogočen, morda pomaga igranje z anteno (zasuk iz smeri, sprememba višine).
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
connel ::
Meni je na televiziji uspelo brez ne vem kakšnih težav nastavit na kanal 32, čisto druga je pa pri usb tunerju. Nikakor ni signala, kar mi je naravnost smešno, ker sem že pred tem gledal prek kanala 32 oz. 562mhz. Kanal 64 oz. 818mhz, ki je prej tudi delal, pa 55% moč signala, kakovost 10%.
matjaz000 ::
Pri nas tudi ni mogoče nastavit programe sedaj ko je sprememba frekvence. Imamo pa tudi Philipsa, star je cca 4 mesece.
miha07 ::
Živjo,
Imel sem enak problem. Na 37 kanalu je delovalo vse OK, na 32. pa nisem našel nič.
Zamenjati sem moral anteno in sicer tako z ojačevalcem. Ojačevalec je vgrajen v samo anteno in potrebuje napajanje. Nekateri digi-ji omogočajo napajenje ojačevalca z digijem. Če imate novejše tv-je z vgrajenim digijem pa to v večini primerov ni mogoče. Zato potrebujete dodaten napajalnik, ki se vgradi med antenski kabel. Če imate na antenskem kablu še kakšen dodaten ojačevalec tega obvezno izklopite drugače se ojačevalec v sami anteni ne napaja in zato ne deluje.
No v glavnem, sedaj mi na 32 kanalu najde vse programe in deluje brez problema.
Imel sem enak problem. Na 37 kanalu je delovalo vse OK, na 32. pa nisem našel nič.
Zamenjati sem moral anteno in sicer tako z ojačevalcem. Ojačevalec je vgrajen v samo anteno in potrebuje napajanje. Nekateri digi-ji omogočajo napajenje ojačevalca z digijem. Če imate novejše tv-je z vgrajenim digijem pa to v večini primerov ni mogoče. Zato potrebujete dodaten napajalnik, ki se vgradi med antenski kabel. Če imate na antenskem kablu še kakšen dodaten ojačevalec tega obvezno izklopite drugače se ojačevalec v sami anteni ne napaja in zato ne deluje.
No v glavnem, sedaj mi na 32 kanalu najde vse programe in deluje brez problema.
www.difon-lights.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z digitalnim zemeljskim signalomOddelek: Zvok in slika | 3810 (1723) | AštiriL |
» | TV slika preko antene zmrzuje (stara tehnika)Oddelek: Zvok in slika | 1768 (1384) | veso266 |
» | Koliko dB pri DVB-T notranji anteniOddelek: Pomoč in nasveti | 5316 (4335) | lovro535v2 |
» | TV več ne lovi pop tv in A kanalaOddelek: Zvok in slika | 11495 (9953) | Alexius Heristalski |
» | Digitalni signalOddelek: Pomoč in nasveti | 1175 (985) | Alexius Heristalski |