Forum » Strojna oprema » Težava z novim usb ključem :(
Težava z novim usb ključem :(
LedStorm+++ ::
Danes sm kupil črni Verbatim USB PinStripe USB drive ključek 8 GB.
Ta ključek
Problem je, da ga bios deloma zazna, napiše: USB storage device Verbatim
Windows 7 ga normalno zazna.
Jaz pa hočem bootat za linux, a ga ne morem, ker ga ni zaznal pod Hard Disk Boot Priority, da bi lahko nastavil.
Imam pa matično: Gigabyte M55S-S3 (ver. FI)
Kaj zdaj? Je problem v ključu?
A še serijsko ključka dam, če bo kaj to pomagalo: B08G1Z14011926STL
in slike:
Ta ključek
Problem je, da ga bios deloma zazna, napiše: USB storage device Verbatim
Windows 7 ga normalno zazna.
Jaz pa hočem bootat za linux, a ga ne morem, ker ga ni zaznal pod Hard Disk Boot Priority, da bi lahko nastavil.
Imam pa matično: Gigabyte M55S-S3 (ver. FI)
Kaj zdaj? Je problem v ključu?
A še serijsko ključka dam, če bo kaj to pomagalo: B08G1Z14011926STL
in slike:
Pingvin :-)
- spremenil: LedStorm+++ ()
RejZoR ::
Čak, kaj točno hočeš naredit? Bootat live linux iz USB ključka?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
hojnikb ::
A ti sploh začne bootat z kjučka (ti napiše kak error) al gre direkt na bootanje windowsov ?
#brezpodpisa
Kako sploh hočeš bootat z njim? Sem že videl folk, ki je na ključek skopiral ISO (kot navaden fajl) in hotel s tem bootat sistem...
Ja hočem bootat linuxmint-12-gnome-dvd-64bit.iso, ker mi z dvd pekača ne gre. Vsi minti mi ne zlafajo z dvdja, do sedmice je šlo normalno, novejši minti pa ne primejo več, namestilniki so krešali, zdaj 12ica pa še dvdja ne uboga več.
Zato sem šel kupit ključek, da bi z njega zlaufal. Naredil sm boot z Universal-USB-Installer-1.8.8.3. Ampak to ni to.
Tisto kar mi zafrkava, da ne zazna Verbatim ključka (4.slika). Tu bi ga moral, ampak zgleda ne. Ker tu ponavad mi zazna usb zunanji disk WD 500gb in starejše ključke in šele nato ponastavim first boot, pa zalaufa.
Tu pa mi samo zazna (1.slika). Na 4 sliki pa ga ni.
Zato sem šel kupit ključek, da bi z njega zlaufal. Naredil sm boot z Universal-USB-Installer-1.8.8.3. Ampak to ni to.
Tisto kar mi zafrkava, da ne zazna Verbatim ključka (4.slika). Tu bi ga moral, ampak zgleda ne. Ker tu ponavad mi zazna usb zunanji disk WD 500gb in starejše ključke in šele nato ponastavim first boot, pa zalaufa.
Tu pa mi samo zazna (1.slika). Na 4 sliki pa ga ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LedStorm+++ ()
Jezst za bootanje pingvinastih ISO slik uporabljam UNETBOOTIN program. Vržeš not ISO, izbereš ključek in voila, garantirano dela povsod.
No probal sem tudi z unetbootinom, pa isti merde
Sem pa že nekajkrat bootal z usb ključki, a niso bli Verbatimovi.
Tisto, kar sem prvo moral narediti v biosu, sem moral iti pod: Hard Disk Boot Priority (slika 4).
In če je bil tam usb ključek (le ta je bil usb-hdd), sem lahko naštimal tudi sekvenco (isto slika 4) pod First Boot Device - usb-hdd.
Ker tega pač ni, ne prime usb-hdd, tudi če je ključek not.
Poskusil sem še z VmWare pa z VirtualBox, a ta nimata možnosti za zagnat z usb, da bi stestiral zagon ključka.
Potem sem poskusil še z novim dvdrw, je zagnalo, samo namestilnik spet kreš.
Nč pole, ključek kriv. Samo upam, da bo na novi plati primu, ker ga drugače vržem skos wkno...
Sem pa že nekajkrat bootal z usb ključki, a niso bli Verbatimovi.
Tisto, kar sem prvo moral narediti v biosu, sem moral iti pod: Hard Disk Boot Priority (slika 4).
In če je bil tam usb ključek (le ta je bil usb-hdd), sem lahko naštimal tudi sekvenco (isto slika 4) pod First Boot Device - usb-hdd.
Ker tega pač ni, ne prime usb-hdd, tudi če je ključek not.
Poskusil sem še z VmWare pa z VirtualBox, a ta nimata možnosti za zagnat z usb, da bi stestiral zagon ključka.
Potem sem poskusil še z novim dvdrw, je zagnalo, samo namestilnik spet kreš.
Nč pole, ključek kriv. Samo upam, da bo na novi plati primu, ker ga drugače vržem skos wkno...
Ni bil ključek kriv. Ker mi je linux zagnal na sestrinem pcju, le da ima ona eleganten bios boot prav za ključke.
Eh, saj bom zdaj itak menju novo plato, ker je ta že stara.
Hvala vsem.
Eh, saj bom zdaj itak menju novo plato, ker je ta že stara.
Hvala vsem.
misek ::
Za kdaj drugič: Boot from USB on a bios that doesn't support it Že večkrat uporabljeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: misek ()
O to pa je rešilo zadevo.
Hvala misek. To pa mi na kraj pameti ni prišlo - Boot usb menu...
Je zalaufal, končno.
Hvala misek. To pa mi na kraj pameti ni prišlo - Boot usb menu...
Je zalaufal, končno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows VistaOddelek: Operacijski sistemi | 1295 (843) | solatko |
» | Trdi disk ni zaznan v BIOSuOddelek: Operacijski sistemi | 2928 (2517) | srus |
» | Kako namestiti OSOddelek: Pomoč in nasveti | 2118 (1818) | Csharp |
» | Windows 7 bootOddelek: Pomoč in nasveti | 6639 (5960) | s6c-gEL |
» | USB bootOddelek: Strojna oprema | 9990 (9439) | T-Majo |