Forum » Kaj kupiti » Grafična kartica
Grafična kartica
Pompom ::
Dober dan
Uprašo bi če se splača nagrejevati grafično kartico. Imam ati radeon 3850 512gb. Nameraval bi si pa kupiti nekaj takega http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac... . Uprašo bi tuti kaj je s totim DDR2 in DDR3 se mi zdi da mam jas DDR2 pa če bo delovoalo dobro. Osnovno pološčo pa imam: ASRock G31M-GS R2.0 .
Zahvaljujem se vam za vaše odgovorje.
Uprašo bi če se splača nagrejevati grafično kartico. Imam ati radeon 3850 512gb. Nameraval bi si pa kupiti nekaj takega http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac... . Uprašo bi tuti kaj je s totim DDR2 in DDR3 se mi zdi da mam jas DDR2 pa če bo delovoalo dobro. Osnovno pološčo pa imam: ASRock G31M-GS R2.0 .
Zahvaljujem se vam za vaše odgovorje.
cholt45 ::
In kaj bi s tako kartico pridobil?
Nisem poznavalec ampak tukaj stran pravi da je tale nove dejansko slabša.
Boš moral kupit nekaj boljšega, če hočeš kako pohitritev.
Nisem poznavalec ampak tukaj stran pravi da je tale nove dejansko slabša.
Boš moral kupit nekaj boljšega, če hočeš kako pohitritev.
Tim55 ::
@pompom: kar se ddr tiče...ddr3 pri grafični je grafični pomnilnik in nima veze z ddr2 RAM-om na tvoji matični plošči...tako da bo dobro delovalo...
antonija ::
Si bom tole temo sposodil:
DO zdaj sem imel 8800 GT, pa je zalostno preminila (najprej izris cudnih artefaktov na ekranu, potem pa zmrzovanje sistema in na koncu nic vec. Gledam za nekaj v rangu ~200 EUR (ce prav vidim so 560 Ti tam nekje), zanima me edino kdaj se pricakuje znizanja ob prihodu kepler kartic? Nacelno imam cas z nakupom nekje do konca marca, ampak novih kartic do takrat baje se ne bo, ne vem pa kdaj tocno se znizuje cene starejsih generacij pred izdajo novih...
Torej 560 Ti price/performace? Kaj je temu cipu konkurenca iz AMDja? Kdaj se rpicakuje znizanje zaradi prihoda keplerjev in novih AMDjevih cipov (kakorkoli jih ze imenujejo)?
DO zdaj sem imel 8800 GT, pa je zalostno preminila (najprej izris cudnih artefaktov na ekranu, potem pa zmrzovanje sistema in na koncu nic vec. Gledam za nekaj v rangu ~200 EUR (ce prav vidim so 560 Ti tam nekje), zanima me edino kdaj se pricakuje znizanja ob prihodu kepler kartic? Nacelno imam cas z nakupom nekje do konca marca, ampak novih kartic do takrat baje se ne bo, ne vem pa kdaj tocno se znizuje cene starejsih generacij pred izdajo novih...
Torej 560 Ti price/performace? Kaj je temu cipu konkurenca iz AMDja? Kdaj se rpicakuje znizanje zaradi prihoda keplerjev in novih AMDjevih cipov (kakorkoli jih ze imenujejo)?
In tut količina rama na grafi nima nobene veze z performancom grafe.Odvisno od tega kaj pocnes z njo. Ce jo imas za igrat ogre na enem monitorju potem res ni razlike.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: antonija ()
hojnikb ::
Tole 8800gt lahko tudi zapečeš v pečici pa ji mogoče še upihneš kake par mescov predn pride nova serija ven.
Maš poln vodičov kak to nardit.
Maš poln vodičov kak to nardit.
#brezpodpisa
Sm mislu da se norca delas pa vidim da je yt poln tutorialov kako to narest... sicer mi se vedno en glas v glavi pravi da je tole bull, ampak ce gre res za kaksen cuden spike (ki se dovolj stali pri 200°C da nazaj vspostavi boljsi kontakt) potem v teoriji lahko dela. Bom dons zvecer probal. Slabsi rezultat kot pokvarjena 8800gt (kar je ze sedaj) ne more biti.
Apam vseeno: Se spomni kdo koliko casa pred izzidom nove generacije se znizajo cene stari? Al se to zgodi sele po izzidu?
Apam vseeno: Se spomni kdo koliko casa pred izzidom nove generacije se znizajo cene stari? Al se to zgodi sele po izzidu?
hojnikb ::
Ja ta postopek naj bi dejansko deloval, kot si napisu, da se ti kontakti nazaj zlijejo na svoje mesto.
No jst sn to enkrat probu na fuč 8400m, pa zadeva ni delovala.Tak da je potrebno met tut mal sreče.
No jst sn to enkrat probu na fuč 8400m, pa zadeva ni delovala.Tak da je potrebno met tut mal sreče.
#brezpodpisa
Tim55 ::
pa ne smeš predolg pustit...js sm dal za malo več kto 10 minut na 200 stopinj pa so se kondenzatorji napihnli
V videotih je temp sicer malo pod 200°C, ampak recimo da bom zdraven v pecico vtaknil se termometer (oljni, za vec kot 200°C ) da bom ziher glede temp, pa kartico podlozil na 4 "nogice" iz zmeckanega peki papirja (alu folija se mi slsi prevec... prevodno) pa da vidimo ce deluje. Amapk izgubit ne morem nic (edino mogoce bo moja mal sitna ce bo pecica prevec smrdela).
69charger ::
Ti kar vrži noter,samo odstrani hladilnik in spucaj pasto pa bo. Za ene 4-5min na 200°C bo dovolj.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Hladilnik sem ze dal dol takoj ko je stvar crknila... in ugotovil da je med kovino in cipi ene par re debelih "oblizev" (sklepam da so to tisti thermal padi) na GPUju pa za nekaj mm paste. Ubistvu je bil GPU revez utopljen v pasti, RAMi pa tko polimani da je sploh cudno da ni stvar ze prej crknila zarad pregrevanja.
Isotropic ::
Sm mislu da se norca delas pa vidim da je yt poln tutorialov kako to narest... sicer mi se vedno en glas v glavi pravi da je tole bull, ampak ce gre res za kaksen cuden spike (ki se dovolj stali pri 200°C da nazaj vspostavi boljsi kontakt) potem v teoriji lahko dela. Bom dons zvecer probal. Slabsi rezultat kot pokvarjena 8800gt (kar je ze sedaj) ne more biti.
tališče lota ane. samo dosledno upostevaj navodila!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
cholt45 ::
Ni noben bull, ti samo probaj, sem že 2 tako oživil. Sicer sam raje delam s fenom, da ne segrevam cele plate. Če jo pa maš razstavljeno pa te košta samo 45min tvojega časa da urediš.
Um...
Hudic dela
5min za sraufe, se pol minute da sem se spomnil dat dol plastiko iz enega konektorja in iz SLI konektorja, 10 min v pecici (pred-sergeti na 200°C, merjeno s termomemtrom), potem pa malo manj kot 20 min hlajenja in zadeva ze deluje tko kot mora. Hvala za nasvete!!
Hudic dela
5min za sraufe, se pol minute da sem se spomnil dat dol plastiko iz enega konektorja in iz SLI konektorja, 10 min v pecici (pred-sergeti na 200°C, merjeno s termomemtrom), potem pa malo manj kot 20 min hlajenja in zadeva ze deluje tko kot mora. Hvala za nasvete!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | grafična crkuje (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8060 (6364) | shadeX |
» | 9800gt artefaktiOddelek: Strojna oprema | 6318 (5425) | dottor |
» | ALI grafična Dela ali NE??Oddelek: Pomoč in nasveti | 885 (727) | Freaxx |
» | Problem z igranjem iger. Nobena igra ne deluje, priložena slika. Prosim za pomoč!Oddelek: Igre | 1798 (1473) | commissar |
» | How to make my dead GC go 'Zombie'??Oddelek: Strojna oprema | 1355 (907) | galu |