Forum » Programska oprema » Zagon računalnika
Zagon računalnika
pr25012 ::
Rad bi si naredil back-up PC-ja.
V biosu vidim možen zagon samo iz HHD in Bootable Add - in cards.
Kaj to sploh je?
(imam priključen zunanji CD ROM)
V biosu vidim možen zagon samo iz HHD in Bootable Add - in cards.
Kaj to sploh je?
(imam priključen zunanji CD ROM)
logout ::
Tvoje vprašanje je malo nejasno, a ugibam, da bi rad računalnik zagnal iz CD-ROMa, ki je priključen na USB.
Te zadeve se običajno naredijo tako, da vtakneš napravo na USB, daš medij v pogon, restartaš računalnik in greš v BIOS nastavitve, kjer izbereš zagon iz ustrezne naprave. Brez priključenega pogona se v biosu ne bo pokazala ustrezna možnost. Še lažje je na nekaterih strojih, kjer ob zagonu s pritiskom na neko tipko prideš direktno v možnost izbire zagonske naprave brez poseganja v BIOS.
Če se nikakor ne pojavi možnost zagona iz tvoje zunanje naprave, potem je ali kaj pokvarjeno ali pa nekaj narobe delaš.
L.p., Kloko
Te zadeve se običajno naredijo tako, da vtakneš napravo na USB, daš medij v pogon, restartaš računalnik in greš v BIOS nastavitve, kjer izbereš zagon iz ustrezne naprave. Brez priključenega pogona se v biosu ne bo pokazala ustrezna možnost. Še lažje je na nekaterih strojih, kjer ob zagonu s pritiskom na neko tipko prideš direktno v možnost izbire zagonske naprave brez poseganja v BIOS.
Če se nikakor ne pojavi možnost zagona iz tvoje zunanje naprave, potem je ali kaj pokvarjeno ali pa nekaj narobe delaš.
L.p., Kloko
pr25012 ::
Računalnik mi dela in lahko uporabljam zunanji CD-rom.
Ko pa grem pri zagonu v BIOS ni vidnega CD-roma, ki je priključen preko USB.
Zato sem šel v nastavitve USB-ja BIOS-u in "enablal" vse. Zdaj mi Bisos vidi CD-rom,
ampak se mi zagon iz njega ne izvede. Bom probal še kak drugi program za delanje kopije sistema.
Ko pa grem pri zagonu v BIOS ni vidnega CD-roma, ki je priključen preko USB.
Zato sem šel v nastavitve USB-ja BIOS-u in "enablal" vse. Zdaj mi Bisos vidi CD-rom,
ampak se mi zagon iz njega ne izvede. Bom probal še kak drugi program za delanje kopije sistema.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PCI kartica IDE RAID ne pa klasična PCI IDEOddelek: Strojna oprema | 1605 (1203) | solatko |
» | Windows xp bluescreenOddelek: Pomoč in nasveti | 2152 (1833) | Duhec |
» | pri snemanju cd-ja javlja napakoOddelek: Pomoč in nasveti | 1630 (1453) | schwarzvald |
» | inštalacija XPjevOddelek: Pomoč in nasveti | 1973 (1763) | farko |
» | Flashanje BIOSaOddelek: Pomoč in nasveti | 4499 (4302) | jackorsen88 |