» »

+/- ;) BELE TEHNIKE

+/- ;) BELE TEHNIKE

Mateo ::

Rad bi da napišete graje in pluse za izdelke ki vam jih bom omenil, prav bi mi prišla vsa vaša mnenja tako strokovna in mnenja iz prakse ki uporabljate te izdelke, kako ste zadovoljni in s čim ne, kaj vas moti pri njih, sigurno ima že kdo ta model ali podobnega, ki vam jih bom naštel, zato ne se bat boljše da je kaj več napisano kot pa premalo. ;)

1. Se splača oziroma kaj je koristno pri hladilniku, da vzameš ko ga kupuješ je to NO FROST (tako v hladilnem delu in zmrzovalnem ali nikjer), predal z NULTA CONO, predal s svežo cono, dinamično hlajenje, elektronsko upravljanje... (HLADILNIK BO PROSTOSTOJEČ KOBINIRAN Z ZMARZOVALNIM DELOM SPODAJ)
Vse lahko napišete ali se ok zapira ali drži temperaturo, ima tiho delovnaje, se precej nabira led, je praktičen oziroma obratno... Največ iformacij bi rad za model BEKO CN 232220X. Lahko mi tudi svetujete kateri ima večino teh lastnosti.;)

2. Se pri indukcijskem kuhališču veliko pozna če nima PowerBoost oziroma Power+, je koristno tiho delovanje ali so sedaj že vse dokaj tihe...

3. Je pri pečicah ok dvojno steklo ali je fajn če vzameš pečico ki ima funkcijo hladna vrata, je uporabno AquaClean... (Vgradna)

HLADILNIKI:
Tip: BEKO CN 232220X
http://www.gospodinjski-aparati.si/apar...

Tip: INDESIT BIAA 33 FXHD 73957
http://www.gospodinjski-aparati.si/apar...

Tip: LIEBHERR CUN3503
http://www.gospodinjski-aparati.si/apar...

Tip: ELECTROLUX ERB36605X
http://www.gospodinjski-aparati.si/apar...

Tip: ELECTROLUX ENB 34633X
http://www.gospodinjski-aparati.si/apar...


KUHALIŠČA:
Tip: Gorenje KIT614ESC
http://www.gorenje.si/gospodinjski_apar...

Tip: Gorenje IT641AC
http://www.gorenje.si/gospodinjski_apar...

Tip: CANDY CI 640 C
http://www.gospodinjski-aparati.si/apar...

VGRADNE PEČICE:

Tip: Gorenje KBO5320HX
http://www.gorenje.si/gospodinjski_apar...

Tip: CANDY FPP 609X
http://www.gospodinjski-aparati.si/apar...

Tip: Gorenje BO5321AX
http://translate.google.si/translate?hl...

Že vnapej se zahvalujem za vaša mnenja. ;)

L.p. Mateo

St235 ::

Konkretno vseh modelov ne poznam. Trenutno imamo hladilnik kot si ga opisal samo od gorenja serija Simplicity. Je pa Beko iz prvega linka zelo visoko na mojem seznamu za stanovanje, ki ga bom opremljal naslednji mesec. Edino poraba je malo visoko ker sem za CC 100€več gledal Boshovo modele z 200KWh.

No frost je točno to kar piše. Torej skrbi za to da je zrak suh in da se ne nabira led. V zamrzovalnem delu je NEPRECENLJIV. ker tam je temperatura vedno minus in dejnsko imaš v roku enega leta pol manjši zmrzovalnik. V hladilnem delu pa ne pride toliko do izraza, ker imaš temperature načeloma nad lediščem. Tako da tudi če se ti na zadnji steni začne nabirat ivje, malenkost zvišaš temperaturao in se stopi. Hladilni del tudi bolj pogosto čistiš, ker je dnevno v uporabi in se hitro kaj polije. Uporabnost resh zone je odvisna od tega če imaš kaj za noter dat. Predvsem je uporabna za zelenjavo, ker dosti dlje zdrži. Kolk ti to koristi pa najbolje sam veš. Drugače je prednost Beka, da ima 5 let garancije.


Kar se pečice tiče pa bi na tvojem mestu razmislil, da bi se stegnil do modelov, k imajo pirolitično čiščenje.

RejZoR ::

Ostalo sem opisal spodaj, edino vredno razmisleka kar se tiče zunanjosti hladilnika je da v zakup vzameš puščanje prstnih odtisov (glej razne No Fingerprint označbe) in tip ročajev. Tisti, ki so zunanji in pritrjeni ekstra so občutljivi če se z njimi ne dela lepo in lahko hitro odletijo če otroci narobe odpirajo vrata z vlečenjem roča navzven. In v primeru menjave strani odpiranja moraš prestavljati tudi ročaj. Za ta del so boljši hladilniki z vgrajenim ročajem ob strani ali pa čez celo dolžino vrat.
Odlomit jih ne moreš in ni jih potrebno prestavljati, slabost pa je da znajo bit potem vrata večkrat spacana od umazanije rok, ker so vgrajena v sama vrata.

NO FROST
No Frost si različni proizvalajlci različno interpretirajo in različno označujejo. No Frost lahko pomeni brez ledu samo v zamrzovalniku ali pa tudi v hladilniku. Nekati No Frost v obeh delih označujejo kot Full No Frost ali pa Total No Frost. Najlažje je prepoznat če imata oba dela viden ventilator čeprav ga imajo nekateri samo za cirkulacijo zraka, da je tud na zgornjih policah ista temepratura (drugače je na spodnjih vedno malce hladneje ker mrzel zrak vedno sili dol). V zamrzovalniku je No Frost zelo fajn zadeva, v hladilnem delu pa niti ni tolk nujna zadeva. Prvič zato ker so vsi hladilniki samoodtajevalni (vidiš kanalček na zadnji steni preko katerega teče voda na hrbtno stran hladilnika in tam izpari v prostor), drugič pa zaradi tistega kar boš prebral spodaj v "Fresh Zone" postavki.

FRESH ZONE
Ker je slabost No Frost funkcije v hladilnem delu v tem, da ti bo izsušilo sadje in zelenjavo, če ju boš imel prosto postavljeno tko da moraš vzet takega s Fresh Zone, kjer se zrak ne izsušuje in not sadje in zelenjava ostaneta sveža kot v navadnem hladilniku. Brez Fresh Zone boš moral dat sveža odprta živila v zaprto posodo ali vrečko.

NULTA CONA (~0°C)
Poseben predal kjer temperatura ni tolk nizka, da bi se formirali kristali ledu znotraj živil in s tem poškodovali vlakna, istočasno pa je dost hladno da sveže stvari zdržijo bistveno dlje kot v hladilniku kjer je običajno okoli +8°C.

ELEKTRONSKO UPRAVLJANJE
Navadni imajo običajno vrtljiv analogni knof in moraš nastavljat po občutku. Mal boljši imajo integriran termometer po katerem se orientiraš, najboljši pa imajo povsem elektronski nadzor s knofom + in - kjer nastaviš točno tako temperaturo kot jo želiš imet.


Za indukcijo ne bom nič komentiral, ker imam še premalo izkušenj. Lahko pa povem glede pečic...

Piroliza je imo preseravanje in te bo vrglo na rit, ko boš prodajalca vprašaš še za ceno. Je pa fajn če si bolj lene sorte, can't deny that, ker maščobo sežge in jo nato enostavno očistiš. Tud računaj, da si boš fino povišal račun za elektriko če boš to funkcijo uporabljal preveč redno (poleg pečenja) in tud računaj, da za uporabo pirolize potrebuješ primerno zmogljiv priklop, ker mora grelec dosegati zelo visoke temperature in posledično rabi ogromno štroma. Da ti ne bo ven metalo varovalk or worse.

Navadne pečice pa se dobi dost ugodno. Najpomembnejše je da je ventilacijska, kar so itaq že praktično čist vse, da ima čim več izvlečnih vodil, front panel kontrole po tvojem okusu (touch ali ugrezni gumbi in ostale funkcije).
Trojna zasteklitev je fajn če imaš otroke in nočeš da se opečejo na steklu med pečenjem (je praktično povsem hladno).
Ena opcija so Boscheve pečice, ki imajo na hrbtni in obeh stranicah posebne grobe plošče, ki vsrkavajo maščobo in jih nato snameš in pomiješ, kar je precej ceneje od pirolize, istočasno pa bolje kot navadne emajlirane površine.
Pečica ni nobena znanost, samo poglej katere od omenjenih stvari rabiš, pa je to to.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

lambda ::

Za indukcijo: sam imam gorenjevo IT641KR, ki je po funkcijah praktično identična omenjeni IT641AC in ...

StopGo, funckij varnega kuhanja ... nikoli uporabil
Funkcija StayWarm ... občasno uporabljam (vzdržuje 70 stopinj, čeprav bi se to verjetno dalo nadomestiti s kako od stopenj 1-3)
SoftMelt ... pogosto uporabljam (vzdržuje 40 stopinj, za odtajevanje zmrznjenih zadev, morda bi tudi tu šlo z nastavitvijo stopnje 1, a na žalost preslabo poznam, da bi vedel kako podoben je efekt v resnici)
Povečana moč delovanja Power+ ... (kaj ni to isto kot powerboost?)
BoilControl, zaščita pred prevretjem ... to je neka varjanta, da kao vklopi power na 9, po nekaj minutah pa prestavi npr. nazaj na stopnjo 7 (oz. katerokoli si prej izbral), ne uporabljam
Funkcija PowerBoost ... pogosto uporabljam (za zavretje vode za čaj ali kake večje količine vode kadar se ti mudi s pripravo kosila)
Programska ura ... sicer ok, ampak piskanje tega stvora te spravi ob živce, moram ugotovit če se da kako "utišat" zvok, da samodejno izključi ploščo, naredi nekaj piskov in potem samodejno preneha

Omenil bi še ločene komande za kuhališča, to mi je dejansko eden največjih plusov. Namreč uporabljal sem že tako ploščo, kjer si s selektorjem preklapljal med kuhališči in imaš potem skupne komande - precej štorasto pri počasnem selektorju. Druga stvar je pa to, da mi je enkrat skipela neka juha in me ni bilo v bližini - ko sem se vrnil je bilo vse izključeno, juha je bila polita na plošči, nekoliko pa tudi čez rob - tako da očitno ima nek senzor, da zazna če zadeve skipijo. Ko se je podobno zgodilo enkrat pri mleku, se je ravno tako izklopilo, a je šlo nekaj kapelj že čez rob in na tla.

Me pa zanima ali bi se zadeva varnostno izključila, če bi na ploščo postavil prazen lonec in vključil segrevanje na najvišjo stopnjo.

Vprašanje pa je, če je vse to vredno dodatnih 400 €. Jaz sem kupil dobro leto nazaj, ko je gorenje imel enotedensko akcijo na gorenje.si z -20% popusta. Sicer je pri nas eden najcenejših ponudnikov za določene zadeve trgovina.opremacenter.si. Ceneje pa dobiš tudi kje drugje, če vzameš pri njih komplet vse aparate in se dogovoriš za dodatni popust.

Glede ostalih aparatov pa ne vem svetovat, pečico sem vzel brez pirolize neko Boschevo in sem zadovoljen (svinjarija pač je in je treba pucat), hladilnik pa imam tudi en bolj standarden vgradni od gorenja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lambda ()

Mateo ::

Mateo je izjavil:

Rad bi da napišete graje in pluse za izdelke ki vam jih bom omenil, prav bi mi prišla vsa vaša mnenja tako strokovna in mnenja iz prakse ki uporabljate te izdelke, kako ste zadovoljni in s čim ne, kaj vas moti pri njih, sigurno ima že kdo ta model ali podobnega, ki vam jih bom naštel, zato ne se bat boljše da je kaj več napisano kot pa premalo. ;)

1. Se splača oziroma kaj je koristno pri hladilniku, da vzameš ko ga kupuješ je to NO FROST (tako v hladilnem delu in zmrzovalnem ali nikjer), predal z NULTA CONO, predal s svežo cono, dinamično hlajenje, elektronsko upravljanje... (HLADILNIK BO PROSTOSTOJEČ KOBINIRAN Z ZMARZOVALNIM DELOM SPODAJ)
Vse lahko napišete ali se ok zapira ali drži temperaturo, ima tiho delovnaje, se precej nabira led, je praktičen oziroma obratno... Največ iformacij bi rad za model BEKO CN 232220X. Lahko mi tudi svetujete kateri ima večino teh lastnosti.;)

2. Se pri indukcijskem kuhališču veliko pozna če nima PowerBoost oziroma Power+, je koristno tiho delovanje ali so sedaj že vse dokaj tihe...

3. Je pri pečicah ok dvojno steklo ali je fajn če vzameš pečico ki ima funkcijo hladna vrata, je uporabno AquaClean... (Vgradna)

HLADILNIKI:
Tip: BEKO CN 232220X
http://www.gospodinjski-aparati.si/apar...

Tip: INDESIT BIAA 33 FXHD 73957
http://www.gospodinjski-aparati.si/apar...

Tip: LIEBHERR CUN3503
http://www.gospodinjski-aparati.si/apar...

Tip: ELECTROLUX ERB36605X
http://www.gospodinjski-aparati.si/apar...

Tip: ELECTROLUX ENB 34633X
http://www.gospodinjski-aparati.si/apar...


KUHALIŠČA:

Tip: Gorenje IT624ASC
http://translate.google.si/translate?hl...

Tip: Gorenje KIT614ESC
http://www.gorenje.si/gospodinjski_apar...

Tip: Gorenje IT641AC
http://www.gorenje.si/gospodinjski_apar...

Tip: CANDY CI 640 C
http://www.gospodinjski-aparati.si/apar...

VGRADNE PEČICE:

Tip: Gorenje KBO5320HX
http://www.gorenje.si/gospodinjski_apar...

Tip: CANDY FPP 609X
http://www.gospodinjski-aparati.si/apar...

Tip: Gorenje BO5321AX
http://translate.google.si/translate?hl...

Že vnapej se zahvalujem za vaša mnenja. ;)

L.p. Mateo

St235 ::

Piroliza je imo preseravanje in te bo vrglo na rit, ko boš prodajalca vprašaš še za ceno. Je pa fajn če si bolj lene sorte, can't deny that, ker maščobo sežge in jo nato enostavno očistiš.


O tem ali je pretiravanje ali ne naj vsak sam oceni, niso pa razlike v ceni več tako drastične kot so bile včasih. Za 500€ se danes že dobijo pečice, ki to nudijo. Je pa ta fukcija daleč od nujne.

Glede indukcijske pečice, me pri taki, ki jo imamo mi (gorenje) moti kontrolni sistem, ker mora bit ves fancy in potem kot budala tapkaš po tistih tipkah, da spreminjaš moč. sitem z vrtljivim gumbom se mi je 100x bolj dopadel. Sem pa pri indukcijskih, ki ji proizvaja Siement videl sistem nastavljanja z drsnikom, ki mije bil osebno bolj všeč in bo nova plošča to 100% imela. Je pa seveda spet problem cena.

Mateo ::

Hvala za nasvete in odgovore.;)
Zanima me še razlika med NULTO CONO in svežo cono, če je kaka, kaka je.
Je indukcijska približno isto hitra kot plinsko kuhakišče.
Je vredu če daš pečico pod indukcijsko kuhališče.

L.p.

RejZoR ::

Gor imaš razliko med nulto in svežo cono, samo da sem za svežo napisal "Fresh Zone" namesto v slovenščini. Je pa ista stvar.

Indukcija je najhitrejše kuhališče od vseh. Moraš pa pri enih indukcijskih platah pazit, da ima pečica pod njo dodaten ventilator, zaradi hlajenja plošče. Je pa dost čudno ker recimo eni indukcijski seti imajo ventilatorje na zgornji strani pečice (Bosch), drugi pa ne (Gorenje). Nisem pa še uspel povprašat obeh firm v čem je catch da ena ima ventilator pri indukciji, druga pa ne. Priporočam, da ti preverijo v navodilih preden boš kupil zadevo, ker tam ponavad piše če rabi ali ne.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

lambda ::

Piroliza je imo preseravanje in te bo vrglo na rit, ko boš prodajalca vprašaš še za ceno.

Jaz je sedaj nimam, bi jo pa verjetno vzel, če bi še enkrat izbiral. Problem je bil v tem, da sem rabil "belo fronto" pečice, torej bela+piroliza ... je bila pa cena taka da sem pirolizo kar črtal.

Glede indukcijske pečice, me pri taki, ki jo imamo mi (gorenje) moti kontrolni sistem, ker mora bit ves fancy in potem kot budala tapkaš po tistih tipkah, da spreminjaš moč. sitem z vrtljivim gumbom se mi je 100x bolj dopadel. Sem pa pri indukcijskih, ki ji proizvaja Siement videl sistem nastavljanja z drsnikom, ki mije bil osebno bolj všeč in bo nova plošča to 100% imela. Je pa seveda spet problem cena.

Ne vem točno kateri model imaš, ampak ta ki ga imam jaz in ima ločene komande ... stvari štimajo brez najmanjših težav.
  • on/off, - ... dobiš stopnjo 9, če podržiš '-' ti ravno prav hitro spušča stopnje navzdol
  • on/off, + ... dobiš stopnjo 4, če podržiš '+' ti viša stopnje
Vse skupaj sta torej največkrat le dva pritiska na gumb, s tem da drugega podržiš za sekundo.

Je indukcijska približno isto hitra kot plinsko kuhakišče.

Glede hitrosti je bilo že povedano, bi pa dodal to, da ti plinsko kuhališče zamasti kuhinjo. Ter to, da je pri indukciji s čiščenjem mnogo manj dela, kot ti nekaj skipi, preprosto obrišeš. Steklokeramičnih ali kombinacija steklokeramična/indukcija pa ... se je za izogibat.

RejZoR ::

In zakaj se je steklokeramičnih za izogibat? Mi jo imamo pa je čist fajn. Gor ima še 2 kuhališči z dvojnim obročem za manjše posode. Moraš računat, da so steklokeramične dandanes smešno poceni, medtem ko indukcija še nekako drži ceno čeprav so se že precej pocenile. Kombinirane 2x steklokeramika + 2x indukcija pa je tko tko. Večina, ki je vzela tak combo jim je bilo kasneje žal da niso vzel kar 4x indukcijo. Edino kar je, da si moraš pol zamenjat vso posodo, če imaš kakšne zelo stare lonce, ki na indukciji ne laufajo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

lambda ::

Ok priznam, steklokeramična je pač steklokeramična. Kul, če imaš že vso posodo (sploh če je kaka draga in kvalitetna), ki ni primerna za indukcijo, plina pa nočeš. Vprašanje je, kako dolgo traja, da se ti povrne tisti 25% prihranek energije pri indukciji. Če moraš menjat še posodo, pa traja še toliko dlje ...

Predvsem sem slišal kritike za kombinacijo, tisti s katerimi sem govoril, so rekli, da če bi še enkrat kupovali, bi vzeli 4x indukcijo namesto kombinacije 2/2, ker se sčasoma kake posode zamenjajo, indukcija pa je toliko bolj praktična, da potem samo še na tisti kuhajo, steklokeramično uporabljajo redko.

nastyboy ::

PEČICA:
Vzemi indukcijo - hitrejše kuhanje, manj pokuri, plata ni vroča še pol ure ko jo ugasneš (kot pri steklokeramičnih...) - boš pa potreboval primerno posodo.
Če si v hiši in ne kuhaš dostikrat lahko razmisliš tudi o mobilni različici indukcije - ko je ne rabiš jo pospraviš (več prostora v kuhinji), pa še za piknik jo lahko s sabo vzameš (Ni nujno da ta rešitev vsem ustreza.)

HLADILNIK:
Glede na to, da ti hladilnik in zmrzovalnik delata 24/365 dni si izračunaj če je ta "poceni" hladilnik res tako poceni. Elektrika se bo v naslednjih letih najverjetneje še podražila. Boljše vzeti nekega res varčnega pa plačat zdej par 10x EURov več...(boljše zdaj kot da ti jih inflacija poje) Sicer pa izpisek od elektrike v roke, pa poračunat...

Upam da sem kaj pomagal.
LP


LP

RejZoR ::

Dostikrat folk navali na npr A razred sušilne stroje, ki so še vedno preklemano dragi, pol pa v pogovoru izveš, da bi ga rabili ene parkrat čez zimo. Po drugi strani pa vzamejo najcenejši hladilnik ali zamrzovalno skrinjo, ki pa laufa non stop. Čeprav je dandanes že kar zelo težko dobit B razred hladilnik oz je A+ že zelo pogosta zadeva. A++ in A+++ pa so zelo drag hec ampak na daljši rok se verjetno obnese. A+ je zdele ena taka zlata sredina. Je pa tud odvisno od uporabe. Hladilnik mora stat na primerno hladnem mestu (ne minus ampak da ni na toplem) in imet zagotovoljeno dobro zračenje hrbtne strani. Istočasno je fino, da se ga ne drži odprtega predolgo ampak prej premisliš kaj bi vzel ven in hitro vzameš ven in takoj zapreš. Ni nobena znanost, zgolj praktični mini nasveti kako se porabo zmanjša oz ne zvišuje po nepotrebnem.

Kar pa se tiče dejstva da steklokeramika ostane še dolgo vroča... to sploh ni slabost ampak je lahko prednost. Velikokrat med kuhanjem zadevo lahko povsem ugasneš in do konca skuhaš na ugasnjeni plati. S časom dobiš feeling kdaj lahko pustiš še naprej na plati, da se bo lepo skuhalo do konca in izkoristiš akumulirano vročino brez da bi za to porabil kaj štroma (ki bi ga sicer spustil v zrak, da se ohladi).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

St235 ::

Ima pa indukcija veliko pomanjkljivost, ki jo redno obžalujem. In sicer ne da se kuhat v voku, sploh. Preprosto ni dovolj, da je segreto samo dno in tudi tisti pol voki, ki imajo del dna ravnega so neuporabni. Sem pa ravno zadnjič videl namensko indukcijo za vok, sam kaj ko stane 1k € in je popolnoma neuuporabna za karkoli drugega.

RejZoR ::

Za vok itaq rabiš orenk plamen, vse drugo je neko kvazi kuhanje v voku, ki to ni. Tud vok z ravnim dnom ni vok.
Tko da se ne bi preveč obremenjeval, ker tud navadni plinski štedilniki niso čist taprava zadeva. Rabiš takega, ki ima 5 gorilcev in kjer je na sredini štedilnika en bistveno večji od vseh ostalih 4.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Ashrack ::

KAj pa glede kompleta pecica ter steklokeramicna. Na kaj je treba biti pozoren?\

zaenkrat sem gledal tega:
https://trgovina.over.net/product.php?p...
http://www.mimovrste.com/artikel/485000...
....

RejZoR ::

Isti drek kot posamezno, samo da so ponavadi seti malenkost cenejši.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Ashrack ::

RejZoR je izjavil:

Isti drek kot posamezno, samo da so ponavadi seti malenkost cenejši.

od unih linkov tisti ki je drazje je vredno visje cene ali ne?
....

RejZoR ::

Ne vem, take stvari je težko tkole po netu. Ne vem no, greš v npr Merkur pa si tam pogledaš zadevo first hand. Ker tle imaš samo sliko maske, ki je čist worthless če ti je važna funkcionalnost in ne samo izgled. Zadevo odpreš in pogledaš kako je not. Še celo ne napišejo ali ima izvlečna vodila ali ne ter koliko jih ima...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zvezdica27 ::

lp,

jaz bi ti dal samo en nasvet: kupuj v nemčiji, dostava v SLo je ceneje kot če greš sam iskat v LJ.

Recimo, lax-online je meni prodal že kar nekaj.

Drugače pa še tole: indukcija JA! Poceni firme NE. Gorenje ne poznam. Bosch no frost dela fantastično. Pečico najcenejšo oz. preden jo vgradiš ZASILIKONIRAJ VSE, ker so dobesedno narejene tako da če kaj gor teč, da gre direkt na elektroniko.

veliko sreče,

zz

RejZoR ::

Zakaj nemčijo če ti večina lokalnih trgovin dostavi robo brezplačno?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

Rabiš takega, ki ima 5 gorilcev in kjer je na sredini štedilnika en bistveno večji od vseh ostalih 4.
Kupiš lahko tudi en sam gorilnik, velik, primeren za vok. Je malo brezveze kupovati pet gorilnikov za en vok, ne?;)

Kar se pa hladilnikov tiče, prisegam na "ameriške", tiste dvokrilne, z ledomatom in pipico za hladno vodo v zmrzovalnem delu in minibarom v vratih.

O.

RejZoR ::

Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

This.

Ashrack ::

Okapi je izjavil:

This.


to zgleda na hitro ko en hud ventilator za GPU ;)
....

St235 ::

Okapi ::

In bo za jurja+ evrov učinek sicer slabši kot z enim velikim plinskim gorilnikom za 30 evrov, ampak lep pa bo.;)



O.

Ashrack ::

Okapi je izjavil:

In bo za jurja+ evrov učinek sicer slabši kot z enim velikim plinskim gorilnikom za 30 evrov, ampak lep pa bo.;)



O.

pa manj po kuril
....

St235 ::

Dokler sem pa samo velik in ne bogat bo pa tudi gorilnik lepo služil.

Ashrack ::

@lakotnik
zraven pase ta pregovor:
sm mislu da bos bogat, si pa sam kosmat
....

Mateo ::

Katerega bi vzeli vi, oba dobim za približno isto ceno okrog 720€.
Model:
Hladilnik WHIRLPOOL WBC 3569 A+NFCX
http://www.ceneje.si/dom-in-vrt/hlajenj...

Model:
BOSCH 39AI40
http://www.ceneje.si//dom-in-vrt/hlajen...

Res je, da se mi še eden dopade pa je v Slo občutno predrag, v Nemčiji ga pa že dobiš od 620€,koliko mislite da bi prišla poštnima in če sploh katera spletna trgovinna pošilja ta model v Slo preko DHL ali katere druge kurirske družbe.

Model pa je:

http://translate.google.si/translate?hl...

Že naprej, tnx za info.
l.p. Mateo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mateo ()

RejZoR ::

Bosch. Whirlpool ima zanič zastopništvo pri nas. Oz bolje rečeno ga sploh nima. Servisi sicer so, zastopnik pa je na hrvaškem kar je dost crap. Bosch pa ima pri nas uradno zastopništvo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Mateo ::

Tnx,RejZoR, kako je pa s Samsung/om pri nas, kot kaže bom vzel Samsung RL-55VJBIH, dobim ga lahko za podobno ceno kot Bosh/a ali Whirpool/a, pa še najbolj se mi dopade (design) in veliko tudi nudi (tehnične lastnosti).

hhektor ::

Bom kar sem napisal, da ne odpiram nove teme. Torej mama je pred nekaj leti kupila Electrolux pomivalni stroj s podaljšano garancijo (2 leti osnovne + 5 let za rezervne dele). V novembru je ta nehal med pranjem greti, kar pomeni, da posoda ni bila nikakor pomita. Klicali smo pooblaščenega serviserja, ki je bil naveden na garancijskem listu. Do 15. januarja so dogodki potekali nekako takole:
- mama pokliče serviserja, ta si zapiše podatke in pravi, da pride pogledat
- čez dober teden ga še ni, mama ga ponovno pokliče, pravi da je pozabil
- čez nekaj dni pride, pogleda, ugotovi, da je kriva elektronika. Pravi, da bo naročil novo.
- po x klicanjih pride vgraditi novo elektroniko konec decembra. Le-ta pa ni prava. Zmotili so se pri naročanju. Pravi, da bo naročil pravo.
- 14.1. pride z novo elektroniko in jo vgradi. Ker je bila sobota, se mu je mudilo in ni počakal, da bi preizkusili delovanje. Tako dolgo je baje trajalo, ker so imeli decemberske težave z dobavo.
- tudi s to elektroniko ni delalo gretje, poleg tega je bil vklopljen demo način, ki je onemogočal tako rekoč vse funkcije (stroj smo uporabljali za splakovanje posode)
- en teden ga kličemo, on se pa sploh ne javlja. Glede na to, da vse traja že 2 meseca, pišem na Electrolux.
- hitro odgovorijo in pošljejo drugega serviserja. Ta pomivalni stroj odpelje.
Danes so minili dobri 3 meseci, 1 mesec ima pralni stroj serviser. Tudi tega smo klicali. Pred dvema tednoma je rekel, da ga je popravil in da ga pripelje, potem se je pa nehal oglašati na telefon. Ponovno kontaktiramo Electrolux. Ponovno pravijo, da morajo zamenjati elektroniko.

Nekako se mi zdi, da ne vedo kako popraviti pomivalni stroj. Ima kdo kakšno idejo, kaj lahko še naredimo? Če bi bila klasična garancija, bi lahko več, tako je pa samo na rezervne dele. Fora je v tem, da imamo doma vso belo tehniko od Electroluxa. Nikoli ni bilo težav.

Zvezdica27 ::

lp,

se opravičujem ker nisem prej odpisal.

Zakaj Nemčija? Ker me je prišlo z dostavo 80e ceneje kot v SLO,pa še Boschev aparat, delan za nemški trg (pri nas teh še vedno ni oz. pred kratkim sem videl prvega takega, samo slabši rang).

Tudi Gorenjeve bi iste iz Berlina dobil ceneje kot v SLO - isto dostava na dom oboje.

Isto kupujem kolesa, računala... samo kar res moram v SLO

Go figure...

zz

lambda ::

Gorenje iz tujine nima garancije pri nas, pa ravno 5-letna garancija in servisna mreža Gorenja pri nas je največja prednost. AFAIK, vsaj tako so rekli pri Gorenju.

To z 80 € ... vprašanje kje je meja, da se še splača zaradi komplikacij s popravili. Sam sem tudi nabavil iz nemčije 3 artikle za kuhinjo (2x Bosch, Blanco korito), a to zato, ker so stali 1500 €, namesto 2100 € (pri nas enaki!), garancijo pa ponuja Bosch tudi tukaj 2 leti, nato pa pač običajen servis. Največja razlika je bila pri koritu (360 namesto 570 €). Vse te cene navajam že z vključeno poštnino.

Sem pa 4 druge aparate nabavil tukaj (2x gorenje, 2x bosch), ker teh iz tujine ni imelo smisla naročati. Skratka dobro je malce razmislit kaj ja in kaj ne.

RejZoR ::

@Zvezdica27
Bosch delan za nemški trg al pa ne, praktično vse je Made in Germany. Pa to sploh nima veze. Bosch ima v evropi dva največja planta, Nemčija in Poljska. Zelo blizu je še Turčija. Ampak pazi, vsak takoj začne vihat nos češ Poljska in Turčija imata pa ziher slabšo robo. Prvič, iz teh dveh držav imajo zelo malo modelov, pa še ti pretežno low end modeli. In drugič, ti planti so prav Boschevi in ne outsourcani. Torej so v celoti v lasti Boscha in not imajo svoj nadzor.
Kar pomeni da imajo not švabe, ki skrbijo za nadzor in postopke. In vsi vemo kako pedantni so nemci. Itaq je pa tko, da boš v nemškem plantu verjetno srečal več turkov kot pa v tistem v turčiji...

Zdej glede cen, spet morate razumet, da je nemški trg ogromen. Trgovine tam lahko naročajo 5x več strojev naenkrat kot pri nas in psoeldično lahko dobijo ven večje rabate. Zakaj pa mislite, da ima Gorenje v tujini nižje cene? Sej večino robe izvozijo v tujino, ko je pri nas enostavno premalo kupcev. In spet ista procesija. Več kosov naenkrat, kosovne in časovne pogodbe pomenijo večje rabate in psoledično nižje cene kljub temu, da imajo na teh izdelkih še vedno isto zaslužka. Oz lahko zaradi količine delajo še manj profita na kos, ker not prinesejo s količino.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup bele tehnike

Oddelek: Loža
4411879 (10838) IL_DIAVOLO
»

AEG ali Bosch sušilnik s toplotno črpalko?

Oddelek: Kaj kupiti
248641 (8330) Šimpanz
»

NAKUP Pralnega stroja

Oddelek: Loža
103262 (3092) shotalick
»

Pralni stroj Bosch

Oddelek: Loža
52158 (2065) Pyr0Beast
»

Indukcijska kuhalna plošča ali ...

Oddelek: Loža
64209 (4042) KandazaR

Več podobnih tem