» »

problem s formatiranjem

problem s formatiranjem

tharkuneruj ::

Živjo!
Sem dokaj nevešč glede računalniških zadev, sem pa že enkrat formatiral svoj prenosnik. To je bilo že dalj časa nazaj in računalnik je že resno potreben formatiranja. Problem je v tem, da je crknila enota za branje DVD-jev. Slišal sem, da se da naložit OS z USB-ja, ne vem pa, kakšen je postopek (kako pripraviti USB, kaj izbrati v biosu).

Poleg tega me zanima, če imate kakšne nasvete glede čiščenja prenosnika (ogromno prahu in se mi pregreva). Če nimam na razpolago kompresorja, kaj pol? Najbolj me skrbi, da bom škodo naredu komponentam. Če odprem računalnik niti ne vem, kaj je kaj. A je bolš, da to dam komu, ki ve kaj dela?

Kakršnokoli pomoč res cenim!

Gapi ::

Kar se čiščenja tiče lahko kupiš stisnjen zrak v pločevinki. Tudi če ga odpreš boš tako prvo zagledal bakren hladilnik z ventilatorjem ki je zabasan z prahom. Pri odpiranju si pomagaj z navodili od proizvajalca.

Za boot iz USB ključka dobiš na microsoftovi strani programček, ki ti vsebino DVD-ja spravi na USB ključ v primerni obliki da se stvar zna zbutat iz ključka. Lahko uporabiš tudi Universal-USB-Installer
No person is rich enough,to buy back his past.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prah v računalniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
295356 (4485) dela
»

Pravilna uporaba laptopa in skrb zanj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
162924 (2120) srdžan
»

Pregrevanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
386956 (5958) MasterTade
»

Visoka temperatura prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
337011 (6287) Stupo
»

Acer One / Partition Magic / Zrušitev sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
171657 (1482) jest10

Več podobnih tem