Forum » Programiranje » Medprocesna komunikacija in Terminal services
Medprocesna komunikacija in Terminal services
zhigatsey ::
Živjo,
Aplikacija teče na terminalskem strežniku (Terminal services) in uporabniki
dostopajo do nje preko rdp-ja.
Z xy programčkom, ki bi prav tako tekel na strežniku bi rad poslal sporočilo vsem
aplikacijam katere uporabniki poganjajo v rdp sejah. Ko bi posamezna aplikacija prejela to sporočilo
bi se sprožila neka operacija...
Ne vem pa kateri mehanizem bi uporabil za komunikacijo med xy programčkom in našimi aplikacijami, da bi
deloval v tem "terminalskem" okolju. (window msgs, named pipes, mailslots, sockets... etc)... Kaj bi bilo najbolj priročno in enostavno.
ali ima kdo kakšne izkušnje s tem...
Hvala za odgovore,
Lp
Aplikacija teče na terminalskem strežniku (Terminal services) in uporabniki
dostopajo do nje preko rdp-ja.
Z xy programčkom, ki bi prav tako tekel na strežniku bi rad poslal sporočilo vsem
aplikacijam katere uporabniki poganjajo v rdp sejah. Ko bi posamezna aplikacija prejela to sporočilo
bi se sprožila neka operacija...
Ne vem pa kateri mehanizem bi uporabil za komunikacijo med xy programčkom in našimi aplikacijami, da bi
deloval v tem "terminalskem" okolju. (window msgs, named pipes, mailslots, sockets... etc)... Kaj bi bilo najbolj priročno in enostavno.
ali ima kdo kakšne izkušnje s tem...
Hvala za odgovore,
Lp
bleem ::
Nevem če sma na isti valovni dolžini ampak za takšne zadeve sem jaz koristil tole zadevo http://tldp.org/LDP/lpg/node7.html
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SI-CERT 2017-04 / Okužbe z izsiljevalskimi virusi preko storitev za oddaljen dostopOddelek: Omrežja in internet | 7632 (6054) | SeMiNeSanja |
» | oddaljen dostop - kateri program?Oddelek: Programska oprema | 5553 (4514) | A_A |
» | Dostop do oddaljenega omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 3474 (3120) | mladec |
» | Moj Linux je boljši kot ... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 28090 (25333) | BigWhale |
» | Dostop do WD My book World brez MIONETOddelek: Omrežja in internet | 1685 (1485) | Blond |